הוצאת דרכון ישראלי לילד לישראלים שנולד בארה"ב

Alon546

New member
הוצאת דרכון ישראלי לילד לישראלים שנולד בארה"ב

שנה טובה לכולם!
שואל בשביל חבר (ואשמח לדעת את התשובה גם בעצמי, אם כי כנראה זה לא רלוונטי לי כבר) -
הוא ואשתו ישראלים, עברו לכאן לפני כ-3 שנים מטעמי עבודה. בהליכי גרין קארד עם כוונה להישאר כאן.
לפני כחצי שנה נולדה להם ילדה (בכורה) על אדמת ארה"ב.
הם צריכים להאריך את הדרכון הישראלי שלהם ומתלבטים אם כדאי באותה הזדמנות גם לקחת את הילדה לקונסוליה ולהוציא לה דרכון ישראלי גם. השאלה היא האם יש סיבה כלשהי לא לעשות את זה?
למיטב הבנתי, הילדה אזרחית ישראלית בכל מקרה, השאלה היא רק האם "לספר" למדינת ישראל שהיא קיימת.
האם יש סיבה לא לעשות את זה? (נניח ענייני צבא בבוא היום, או הסיבוך של עוד אזרחות, למרות שכאמור - היא הרי אזרחית ישראלית לפי חוק בכל מקרה?).
מצד שני, האם יש סיבה כן לעשות את זה? נניח כדי למנוע בעיות בכניסה/יציאה לארה"ב, או אולי אם חלילה תצטרך עניין רפואי כלשהו בארץ (אפילו במסגרת ביקור)?

debby12

New member
מנהל
אני לא רואה סיבה לא לעשות את זה

חוץ מהאפשרות התיאורטית שהיא תהיה באופן פורמלי חייבת בהוצאת רשיון נהיגה ישראלי אם היא נוהגת בישראל בעתיד (חפש שרשור שלי פה בנושא מיוני 2019).

בצבא היא תקבל דחיית שירות ובסוף פטור מלא

בעיני סיבות כן לעשות את זה:

1) עוד אזרחות/דרכון/מקום לברוח אליו אם צריך - לא מזיק אף פעם...

2) זה שיהיה לה מס' ת.ז. ישראלי ומסמך זהות ישראלי (בצורה של דרכון) יכול לעזור קצת עם ביורוקרטיות במקרה של ירושה של נכסים בישראל

3) הסיבה השלישית היא רגשית ולא פרקטית. לי זה חשוב שהילדות שלי ירגישו שחלק מהזהות שלהן ישראלית ושיהיו גאות בה. דרכון ישראלי בעיני הוא חלק מזה.

4) למיטב ידיעתי על פי החוק בישראל אם היא נכנסת ויוצאת מישראל היא חייבת לעשות זאת עם הדרכון הישראלי שלה. אני מניחה שבשנים הקרובות ייצא לה לבקר עם הוריה בישראל. יש סיכוי טוב שבביקורים האלה יציקו/יעכבו אותם בנקודת הכניסה לישראל - בייחוד אם תיכנס ביחד עם הורה ישראלי או שניהם - כי יהיה ברור שהיא אזרחית ישראל.... [בנוסף - לא ברור לי באיזה תור דרכונים הם אמורים לעמוד - ההורים יוכלו לעמוד בתור הישראלי והיא בתור של האזרחים הזרים אני מניחה - אבל איפה ביחד?]

liat1271

New member
בזמנו אנחנו הוצאנו דרכונים ישראלים לילדים

אחי לעומת זאת, לא הוציא דרכונים לילדים, לא היתה לו שום בעיה, כשהם טסו עם הילדים לארץ. כמו שדבי כתבה, מתאים לי שיהיה לנו ולילדים עוד דרכון למקרה שצריך. לפעמים דרכון ישראלי יכול להיות מועיל, יש מדינות שלא צריך להוציא ויזה עם טסים עם דרכון ישראלי, או משלמים סכום נמוך יותר עם הישראלי

JimmyGee

New member
לא רואה שום יתרון בלא להוציא פספורט

ישראלי לילדי ישראלים מהגרים. הילדים אזרחים לפי חוק כך שאני אישית לא מצאתי שום יתרונות בתיחמון המערכת, רק חסרונות.
אפילו עם ענין הרישיון אני לא בטוח. אם חברת הביטוח תירצה להיתנער מהם כי הם אזרחים בלי רישיון ישראלי, היא תדע לזהות אותם כאזרחים גם בלי הפספורט הישראלי. חוץ מזה שלא היתי מכניס אותם לישראל בגיל שהם יכולים לנהוג בלי לסדר את העניינים עם הצבא קודם. מה אני צריך לקחת סיכון שהם ינסו לצאת מישראל ולא יתנו להם כי מישהו יבדוק ויראה שהם אזרחים ולכן עריקים מהצבא?
בגיל קטן אין בעיה. אני לא הוצאתי אזרחות לילדי עד גיל 15 ולא היתה לי אף פעם בעיה לצאת ולהיכנס איתם לישראל.

debby12

New member
מנהל
סקרנית - באיזה תור עמדת איתם בכניסה לישראל

בפעמים שאתה נכנסת עם דרכון ישראלי (אני מניחה) והם עם דרכון אמריקאי?

והפקיד'ה בכניסה לא אמרו כלום? אפילו לא שאלו אם או איך אין להם אזרחות ישראלית? אין לי נסיון אישי - כאמור , אני תמיד רשמתי את הילדות בשגרירות עוד בתקופת חופשת הלידה. אבל אני זוכרת סיפורים על זה בתקופה הקומונה

JimmyGee

New member
עמדתי בתור של הישראלים.

והראתי את הפספורט האמריקאי שלהם. לא היתה אף פעם שום בעיה.

debby12

New member
מנהל
או קיי - תודה

מעניין אם רק בישראל "מעגלים פינות" , או שגם בארה"ב למשל משפחה "מעורבת" יכולה להיכנס בתור של האזרחים/תושבי הקבע אם לחלק מהם דרכון לא אמריקאי.

iris mom of two

New member
בזמנו היה אפשר

כשאבא שלי היה בחיים, הוא ואמא שלי נכנסו בתור של האזרחים

Ani15

New member
משפחה מעורבת כן בהחלט

בן משפחה אחד שיש לו דרכון אמריקאי מעביר את כל המשפחה על ויזותיה לתור של האזרחים.
משפחה שבה יש מישהו שהוא אזרח אמריקאי שמנסה להיכנס עם דרכון זר לארה"ב (גם אם חלק ממלוויו אזרחים ויש לו ויזה או פטור) - אללה יוסטור, לא הייתי מנסה בכלל.

debby12

New member
מנהל
תודה - אבל לא הבנתי

שני המקרים שתיארת "נקראו" לי כמו קבוצה שבה יש בה לפחות אזרח אמריקאי אחד ועוד אחד שאיננו אזרח אמריקאי.

וגם לא הבנתי מדוע אזרח אמריקאי ינסה להיכנס לארה"ב עם דרכון אחר שאיננו אמריקאי.

Ani15

New member
נסיתי להבדיל

בין קבוצה שיש בה אזרח אמריקאי ולא-אזרח (נניח אני והבת שלי, היא אזרחית ואני עם ויזה), לבין קבוצה שיש בה שני אזרחים אמריקאים, אחד עם דרכון אמריקאי ואחד בלי, בהקבלה לג'ימי שעמד בתור של הישראלים בכניסה לישראל כשחלק מבני משפחתו אזרחי ישראל עם דרכון ישראלי וחלקם אזרחי ישראל בלי דרכון ישראלי.
את התשובה לשאלה "למה שאזרח מדינה כלשהי לא יישא את דרכונה ויציית לחוקיה בכניסה אליה" אני מציעה שתפני לפותח השרשור הזה (או למי ששלח אותו עם השאלה) ולמי שנוקט בצעד הזה.

JimmyGee

New member
אני חושב שהמיקרה שתיארת הוא לא אותו דבר Ani15

במיקרה של הילדים שלי הם אומנם היו אזרחים ישראלים באופן תאורתי, אבל באופן מעשי הם לא היו רשומים כישראלים בשום מקום. ולכן לא עשו להם בעיות בכניסה / יציאה. אם אני לעומת זאת היתי מנסה להיכנס / לצאת עם הפספורט האמריקאי אני בטוח שהיו עושים בעיות.
זה שקול יותר לאזרח ישראלי למשל שההורים שלו גרמנים או צרפתים או אמריקאים ולכן הוא אזרח של אותו מקום מלידה. אבל אם הוא מעולם לא נירשם בשגרירות של אותה מדינה או ניסה להוציא שם פספורט, אני בטוח שלא תיהיה לו בעיה להיכנס עם הפספורט הישראלי.

Ani15

New member
גרמניה וצרפת לא מזכות באזרחות מלידה

אלא רק בהעברה מההורים או בהתאזרחות אקטיבית (או פליטים).
הכוונה היתה, באנלוגיה, למקרה של ילד שנולד בישראל להורים בעלי אזרחות אמריקאית שיכולים להעביר לו אותה (כך שהוא זכאי לאזרחות אבל לא סיפר את זה לקונסוליה בישראל), והם נוסעים לארה"ב עם הדרכון הישראלי של הילד. כמו שכתבת, אני מניחה שזה יעבור. אבל מה שיקרה כשהילד הזה יחליט כן לבקש את האזרחות האמריקאית שמגיעה לו אחרי שהוא כבר עבר פעם אחת על החוק ורשום שהוא נכנס לארה"ב כאזרח ישראלי, אללה יוסטור, לדעתי (ועוד יותר מזה: אני לא חושבת שההורים בכלל ישקלו לעשות צעד כזה, לעומת הורים ישראלים בכיוון ההפוך שנראה להם לגמרי טבעי לעבור על החוק כי האכיפה בישראל מגוחכת, בהשוואה).

JimmyGee

New member
לא הבנת מה ניסיתי להגיד

יש למשל ישראלים שנולדו בישראל להורים צרפתים או גרמנים ולכן הם אזרחים של אותן מדינות מלידה. אבל אם לא אמרו לאף אחד לא תיהיה להם שום בעיה להיכנס עם פספורט ישראלי לשם ואחר כך ביום מין הימים להרשם כאזרחים. ישראלים רודפים אחרי אזרחויח זרות אז זה פחות נפוץ. אבל את יודעת כמה אמריקאים יש שנולדו בארצות הברית להורים אירופאים למשל אך לעולם לא נירשמו בשגרירות וניכנסים לאירופה עם הפספורט האמריקאי? בדיוק אותו דבר כמו הילדים שלי ליפני שרשמתי אותם בשגרירות.
ההבדל הגדול לדעתי זה הצבא בישראל שלא רציתי לסבך אותם איתו.

debby12

New member
מנהל
רק לידיעה - יש חלון זמן שנסגר לאיזרוח "ילדים"

במקרה יש לי בת דודה אמריקאית, שנולדה בארה"ב להורים ישראלים-לשעבר לפני הרבה שנים (40 בערך). דווקא בילדותה ההורים שלה רשמו אותה כאזרחית ישראלית, ואפילו היה לה דרכון ישראלי ובתוכו באיזשהו שלב מעטפת דחיית שירות צבאי.

לימים - אמא שלה/היא איבדו את המסמכים ובדרך לא ברורה היא נגרעה ממרשם האוכלוסין של אזרחי ישראל. ניסינו לעזור להן לאתר כולל עבודה מול מירשם האוכלוסין (אין לנו את מספר תעודת הזהות אבל יש את ההורים וכו') - ושום כלום. נעלמה כלא היתה. ההורים שלה רשומים, אחיה ואחותה רשומים והיא נעלמה מעל פני האדמה. הסבירו לנו שזה קורה לפעמים עם ילדים שנרשמו בשנות השבעים והשמונים - טרם שהיה מיחשוב מודרני או מחשוב בכלל.

על כל פנים, בת דודתי מעוניינת לשחזר את אזרחותה הישראלית. היא פנתה לקונסוליה (בניו יורק אם זה משנה) עם מסמכים שמראים ששני הוריה הם/היו ישראליים, ושם אמרו לה שמעבר לגיל מסוים (אני לא זוכרת בדיוק - לדעתי זה היה משהו כמו גיל 27. בטוח זה היה עשרים ומשהו), כבר אי אפשר לעשות זאת בקונסוליה. היא נתבקשה לטוס לישראל ולעבוד שם מול מירשם האוכלוסין - אמרו לה שיש סיכוי שתצטרך עורך דין.

אלה היו 60 שניות על בת דודה של דבי12

iris mom of two

New member
זה בדיוק מה שהיא כתבה

כנראה יש לך בעיה בהבנת הנקרא.
&nbsp
או של הקישור שאת צירפת, או של מה שהיא כתבה. מסביר הרבה

למעלה