הוצאת דרכון ישראלי לילד לישראלים שנולד בארה"ב

JimmyGee

New member
דווקא במיקרה הזה דנה צדקה

להגיד שגרמניה וצרפת לא מזכות באזרחות מלידה, זה לא נכון.
בידיוק כמו ישראל, גרמניה וצרפת נותנות אזרחות למי שנולד לאזרחים ישראלים / גרמנים / צרפתים (jus sanguinis).
ולכן גם הבאתי אותם כדוגמא לילדים שהאזרחות עברה אליהם אוטומתית עקב לידתם להורים אזרחים, אבל אם לא נירשמו איפישהו כאזרחים של אותה מדינה, אף אחד לא יודע עליהם ולכן הם יכולים בדרך כלל להיכנס אליה עם פספורט זר.

vinney

Well-known member
אף אחד לא אומר שדנה לא צדקה, מה שאמרו זה שAni15 צדקה

JimmyGee

New member
Ani15 לא צדקה, או לכול הפחות הטעתה אנשים

להגיד ש- "גרמניה וצרפת לא מזכות באזרחות מלידה" זה לא נכון, היות והן כן מזכות באזרחות מלידה, למי שנולד להורים אזרחים.

JimmyGee

New member
כדור הארץ הוא שטוח.

כך האמינו בני האדם ליפני אלפי שנים.
לכותרת יש משמעות (גם אם הוספתה תיקון בגוף ה-Text) ולכן אמרתי לכול הפחות מטעה.

vinney

Well-known member

טוב, לפחות לא קראת לי
, גם זה משהו

&nbsp

iris mom of two

New member
ממה שהבנתי גם מאני וגם מהקשור של דנה

זה שהאזרחות אינה עוברת אוטומטית.
&nbsp
ההורים צריכים לעשות משהו. זה לא המצב באזרחות ישראלית, או אמריקאית. זה אולי נשמע סמנטי, אבל זה הבדל משמעותי.

JimmyGee

New member
זה בידיוק אותו דבר בכול 4 האזרחוות

אין דבר כזה אוטומטי בלי לעשות כלום, גם לא באזרחות אמריקאית (לידה מחוץ לארצות הברית) או אזרחות ישראלית (לידה מחוץ לישראל). אחרת איך ידעו שמגיע לך?
היתי צריך ללכת לשגרירות הישראלית, לעשות אפוסטיל ל birth certificate, למלא תפסים, להביא פספורט שלי ושל אישתי וכו...
זה מאוד רחוק ם-"ההורים צריכים לעשות משהו. זה לא המצב באזרחות ישראלית".

vinney

Well-known member
יש מקרים בהם זה לא אוטומטי, אבל לרוב זה כן

זה גם כתוב בקישור שדנה נתנה.
&nbsp
המקרה הגדול שלא אוטומטי בגרמניה (ילדים שנולדו בחו"ל להורים גרמנים שנולדו בחו"ל בעצמם) קיים גם בחוק האזרחות הישראלי, בצורה יותר חמורה: עבור גרמנים ההורים צריכים לעשות פעולה אקטיבית כדי לאזרח את הילד תוך שנה מלידה, ואילו בישראל ילד כזה יכול להתאזרח רק בכוחות עצמו דרך חוק השבות או בקשת התאזרחות. זה גם קיים בחוק האזרחות האמריקאי (בפורום השכן קוראים לזה "חוק הסבא").

iris mom of two

New member
כל מני סיבות

במקרה של ילדים, יכול מאד להיות חוסר ידע או עצלנות הורית. אני זוכרת שבזמנו, כשהייתי בת 12, אבא שלי נזכר שצריך לדווח עלי לקונסוליה האמריקאית. מדובר על שנות השבעים, לפני מחשב. זו לא היתה פרוצדורה קלה.
&nbsp
אגב, אז היה אפשר לההוסיף קטין לדרכון של מבוגר כך שלא היה לי דרכון משלי, אלא הייתי נספחת לדרכון האמריקאי שלו.
&nbsp
סבות נוספות זה העלמת מסים, פלילים, רצון להיות במדינה מכל סיבה שהיא בלי שהשלטונות יידעו על כך.

Ani15

New member
ואני תוהה

כמה חזק היו מתנפלים פה על מישהו ששואל משהו כמו "יש לי רשיון נהיגה אמריקאי אבל הוא אבד, השאלה אם לדווח על כך לרשויות או להישאר מתחת לרדאר, במילא לפי החוק יש לי רשיון, ומצד שני יותר נוח לי לשלוף את הרשיון הישראלי אם שוטר עוצר אותי". לא, אבל זה ישראל, את ישראל מצווה לתחמן. או שלא?

JimmyGee

New member
מה גם שהאזרחות הישראלית נותנת לך המון

אנחנו חיים במדינה עם ביטוח בריאות קטסטרופלי. לדעת שבכול רגע (אם איבדנו את הביטוח פה) אני, או הילדים שלי יכולים לחזור לישראל, ולקבל ביטוח בריאות זה יתרון עצום על כול אמריקאי אחר שאין לו אזרחות כפולה.

Alon546

New member
היי, אני רק השליח :)

אבל זו עוד נקודה טובה, שזה פשוט החוק בישראל ואזרחים שומרי חוק צריכים לציית לו (או כך אני מקווה).

למעלה