הורדה במשקל לפני קרב,

הורדה במשקל לפני קרב,

לפני כל תחרות,מתעוררת הבעיה של שמירה ו/או הורדת משקל הגוף לקראת השקילה לקרב,לא פעם קורה כי מתחרה מגיע לקרב עם משקל עודף מעל קטגוריית המשקל אליה נרשם לפני הקרב,במקרה שהשקילה לקרב מתבצעת בערב התחרות ישנן שתי אפשרויות:1.לצאת לריצה ארוכה לפני הקרב ולנסות להוריד במשקל ע"י איבוד נוזלים,דבר שאינו מומלץ למתחרה מכיון שהדבר עלול להביא לחולשה כללית בגוף. 2.ביטול הקרב. מכיון ששתי אפשרויות אלו אינן מתאימות במיוחד למתחרה,צריך לדעת כל מתחרה כיצד יש להתאמן ולשמור על תזונה נכונה כחודש לפני הקרב. אפשרות ראשונה ------------------------ במידה והינך צריך להוריד בסביבות העשרה קילוגרם לקראת הקרב מומלץ לרוץ הרבה,תחילה כ-4 קילומטר בשבוע הראשון,אח"כ 5 קילומטר בשבוע השני,ולבסוף 6 קילומטר בשבוע השלישי והרביעי.מומלץ לבצע יומיים של "ספרינטים" כל שבוע,כלומר במהלך הריצה למרחק לבצע כ-40 שניות של "ספרינט" מידי כמה מאות מטרים ריצה. כמו כן מומלץ מאוד לעבוד על השק כשלוש פעמים בכל שבוע,כ-6 דקות כל פעם כחלק מאימון הכושר. את כמות המזון והשתייה (מים,כמובן) אין להפחית בכדי להוריד במשקל ואולם אין גם להגביר בכמות. אפשרות שנייה ----------------- בניגוד לאפשרות הראשונה אשר דגלה בכושר גופני,האפשרות השנייה דוגלת בתזונה נכונה והפחתת הקלוריות והשומנים. יש להפחית בכמות הקלוריות ולאכול אך ורק פחמימות מורכבות כגון: פסטה,אורז,שיבולת שועל וכדומה,כמו כן לא לאכול סוכר רגיל כגון:סוכריות,ופלים,סוכר ועוד,זאת מכיון שהסוכר נספג מהר מאוד בדם והופך לשומן.רצוי לאכול 6 ארוחות קטנות במקום 3 ארוחות גדולות ביום(כל 3 שעות ארוחה),הסיבה לכך היא כי עיכול נכון בקיבה שורף קלוריות ומכיון שהקיבה היא שריר עליה לעבוד כל הזמן על מנת שתסייע בהורדה במשקל.יש לשמור ולהימנע מאכילת אוכל "שמן".בכל הקשור בהפחתת קלוריות יש לזכור כי אין להוריד כליל את כמות הקלוריות כי אם אך ורק להפחית מהכמות שהיית רגיל לה,אם לא תעשה כן הינך עלול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת לגופך.חשוב לשתות 8 עד 10 כוסות מים ליום,רצוי לשתות כוס מים לפני ארוחה.עליך לשלב אימוני סיבולת לב,ריאה 3-2 פעמים בשבוע כחלק מתוכנית זו להורדה במשקל,אימון סיבולת לב,ריאה עוזר גם לפעילות חילוף החומרים בגוף (סילוק פסולת מהגוף).

Ori DavidSon

New member
אני חושב שהוא התכוון לכוכב של סלקום

יניב אתה עושה פרסומות סמויות

toy s0ldier

New member
אוריייי כנס בבקשה

חולה על המאמארים שלך ממש טובים יש לי שאלה אליך אני כרגע שוקל 56 קילו אני רוצה לעלות למינימום 60 קילו אני מתאמן(לא אוהב משקולות ד"א) אני מתאמן בג'יו ג'יטסו ברזילאי mma כמ שאמרתי אני רוצה לעלות ל60 קילו ומשום מה קשה לי מאוד מאוד לעלות משקל לא משנה כמה אני מתחזר ואוכל הרבה אני לא מצליח לעלות את המשקל אשמח אם תפרסם איזה מאמר בנושא או שתתן לי כמה עצות על איך להעלות משקל (בלי מכון ומשקולות) תודה רבה מראש טל.

Ori DavidSon

New member
היי חבר - כנס יש לי פיתרון

לא פיתרון מקצועי כמו של אורי אבל גם משהו תנסה לעלות את מסת השריר שלך שריר שוקל יותר משומן תזכור את זה תמיד אז ככל שיהיו לך יותר שרירים בגוף ככה מסת השרירים שלך תעלה ותשקול יותר. חוץ מזה 56 זה סבבה למה אתה רוצה להעלות במשקל

toy s0ldier

New member
אמממ תודה רבה

כעיקרון אני יודע שאני צריך לעלות מסת שריר רק איך לעשות את זה חח?? בלי מכון ומשקולות לעשות שכיבות שמיכה ומתח כבר לא נראה לי עוזר לי

lironmarko

New member
כמה אופציות

מתח - פתוח \ סגור סקווטים כפיפות מרפקים - זוויות שונות לירון

go man1111

New member
מוסיף +

תיכול גם לעשות : שכיבות סמיכה - מומלץ ביותר מחזק גם את הידיים וגם את הבטן. לרכוב על אופניים בצורה מסודרת (שרירי הרגל) - פחות מומלץ לא מעלה ממש את מסת השריר אבל גם כיף. מתח - גם אם אתה לא מצליח זה מחזק את השרירים ובונה אותם והכי חשוב - אחרי כל אימון שהשרירים שלך פועלים תשתדל חובה לאכול חלבון (ביצים, טונה!!!) זה בונה את השריר כדי שלא יתפרק. לקחתי גם מידע מהאתר של אורי צבי אז מגיע לו קרדיט.

BROWN BOMBER

New member
toy sOldier

בן כמה אתה ומה הגובה שלך? אני לא בטוח שיש לך הצורך להעלות את המשקל...

toy s0ldier

New member
וואי תודה רבה לכולםםםםם

ביצים וטונה אני יזכור מתח שכיבות שמיכה כבר דיי משעמם אותי אבל אם זה מה שיעזור אז נעשה בתשובה לשאלה לגילי ב17 לאוגוסט אני יהיה בן 17! לא לשכוח לשדר לי מזל"טים אני גובה 173 משקל 56

Boxline

New member
אכן ביצים וטונה חשוב מאוד!

בעיקר טונה. תאכל טונה אחרי אימוני כוח ומסת השריר שלך תגדל בהתאם אבל תצטרך כמה שבועות של התמדה כדי להרגיש בהבדל. משהו כמו חודש וחצי!!! ויש הרבה סוגי טונה כמו טונה ויליגר וטונה סטרקסט אבל אני ממליץ לך על טונה יונה ששם יש הכי הרבה חלבון וזה הכי עוזר. כמובן שממליץ על טונה בשמן ולא במים. בהצלחה.

BROWN BOMBER

New member
אז מה הבעיה...

עברת את גיל ההגבלה בחדר כושר... היום אתה יכול להתאמן חופשי כל מאסה. חשבתי שאתה יותר צעיר...

MikeTyson

New member
צודק בומבר

למה לא משקולות ? עבודה נכונה תעזור לך לבניית מסת השריר שלך וכך תעלה הכי מהר במשקל בעקבות שרירים "חדשים". למה לא חדר כושר ומשקולות?

למעלה