הורדת שכר ללא הסכמה

מצב
הנושא נעול.

OM®I

New member
הורדת שכר ללא הסכמה

הורדת שכר ללא הסכמה
בסוף 2001 נתבקשתי לוותר על 20% מהשכר שנקבע בחוזה האישי (בחברת הייטק)לתקופה של 6 חודשים מינואר 2002 וחתמתי על הסכמה לכך. לאחר ששת החודשים קיבלתי מכתב חדש לחתימה על 6 חודשים ולא חתמתי עליו, ובכל זאת המשיכו בהפחתת השכר. ב 2003 המשיכו (ללא בקשת הסכמה אפילו) לבצע את הפחתת השכר. בראשית 2004 העבירו לי מכתב לחתימה שההסדר יהפוך לצמיתות. לא חתמתי גם על מכתב זה, אבל מאידך גם לא הבעתי התנגדות או מחאה למרות שמראשית 2002 מבצעים לי הפחתת שכר באופן קבוע. שאלתי, האם אני זכאי לדרוש את הכספים עבור כל התקופה או חלקה שבה לא אישרתי את הפחתת השכר בניגוד לחוזה העבודה שנחתם עימי?

כן.

הורדת שכר ללא הסכמה
בסוף 2001 נתבקשתי לוותר על 20% מהשכר שנקבע בחוזה האישי (בחברת הייטק)לתקופה של 6 חודשים מינואר 2002 וחתמתי על הסכמה לכך. לאחר ששת החודשים קיבלתי מכתב חדש לחתימה על 6 חודשים ולא חתמתי עליו, ובכל זאת המשיכו בהפחתת השכר. ב 2003 המשיכו (ללא בקשת הסכמה אפילו) לבצע את הפחתת השכר. בראשית 2004 העבירו לי מכתב לחתימה שההסדר יהפוך לצמיתות. לא חתמתי גם על מכתב זה, אבל מאידך גם לא הבעתי התנגדות או מחאה למרות שמראשית 2002 מבצעים לי הפחתת שכר באופן קבוע. שאלתי, האם אני זכאי לדרוש את הכספים עבור כל התקופה או חלקה שבה לא אישרתי את הפחתת השכר בניגוד לחוזה העבודה שנחתם עימי?
כן.
ולדעתי - אתה גם אמור לזכות. אבל אני יודע שיש גם דעות אחרות שיגידו שהמשך העבודה שלך בתנאים האלה, מהווה הבעת הסכמה. לדעתי - זו לא הסכמה.

שיר ורד

New member
אתה זכאי לדרוש

הורדת שכר ללא הסכמה
אתה זכאי לדרוש
אם אינך חושש מפיטורים (או אולי אפילו מעוניין שיפטרו אותך כעת) אתה רשאי ויכול לדרוש את ההפרשים המגיעים לך. סביר שהמעסיק יסרב לשלם לך או יתעלם מפנייתך (במיוחד מחשש לתקדים) ואז תצטרך להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. בתביעה תכלול גם פיצויי הלנה על הפרשי השכר, אם כי הסיכוי לקבל אותם במקרה כזה הוא קלוש. גם הסיכוי לקבל את מלוא ההפרשים הוא נמוך, אך קים סיכוי סביר שתקבל הפרשים חלקיים ואם לא תפוטר אולי גם יוחזר שכרך לרמתו מלפני ההפחתה. אם תצליח לשכנע את בית הדין שמדי כמה חודשים פנית למעסיק ובקשת לקבל את מלוא השכר עליו הוסכם ונדחית בלך ושוב סיכוייך לזכות בתביעה יגדלו. לצורך זה, גם פניות אל הממונה הישיר (אפילו אם לא היה מומסך לתת לך תשובה על כך) יכולות להוות הוכחה שלא הסכמת להפחתת השכר המתמשכת.

דעתי השונה ובקשה משאר העונים....

הורדת שכר ללא הסכמה
אני חושבת ההיפך מיוסאריאן ושיר ורד. לדעתי, כמעט שנתיים שבהם שכרך נשאר נמוך ולא פעלת בשום צורה לשינוי המצב החדש והמורע, יחשבו כהסכמתך בשתיקה למצב. בדומה להרעת תנאים, כאשר העובד לא מעלה את הסתייגותו תוך תקופה סבירה, מתייחסים לשתיקתו כקבלת המצב החדש והוא מנוע מלדרוש פיצויי פיטורים. מהי תקופה סבירה - אני חושבת שכבר נפסק שגם 8 חודשים זה תקופה סבירה, אבל לא שמעתי על שנתיים. מעניין לדעת, האם ליוסאריאן או שיר ורד או למישהו אחר, יש פסיקה שמחזקת את האפשרות לדרוש את השכר המופחת רטרואקטיבית? אולי מקרים דומים יוכלו לחזק את השואל בפניתו למעביד.

שיר ורד

New member
המצב באמת מורכב

אני חושבת ההיפך מיוסאריאן ושיר ורד. לדעתי, כמעט שנתיים שבהם שכרך נשאר נמוך ולא פעלת בשום צורה לשינוי המצב החדש והמורע, יחשבו כהסכמתך בשתיקה למצב. בדומה להרעת תנאים, כאשר העובד לא מעלה את הסתייגותו תוך תקופה סבירה, מתייחסים לשתיקתו כקבלת המצב החדש והוא מנוע מלדרוש פיצויי פיטורים. מהי תקופה סבירה - אני חושבת שכבר נפסק שגם 8 חודשים זה תקופה סבירה, אבל לא שמעתי על שנתיים. מעניין לדעת, האם ליוסאריאן או שיר ורד או למישהו אחר, יש פסיקה שמחזקת את האפשרות לדרוש את השכר המופחת רטרואקטיבית? אולי מקרים דומים יוכלו לחזק את השואל בפניתו למעביד.
המצב באמת מורכב
המעביד פנה בכמה מקרים אל העובדים וביקש את הסכמתם להפחתת השכר. עובד שלא חתם על ההסכמה נחשב כאילו סרב להפחתה. מצד שני, אם אי החתימה לא לוותה במחאות נוספות זה עשוי להחשב כהסכמה שבשתיקה. לכן צינתי בתשובתי, שהסיכוי לקבל את ההפרשים הוא נמוך, אך הוא יגדל באופן משמעותי אם העובד יוכיח כי מלבד הסרוב הפסיבי (אי חתימה על ויתור) היה גם סירוב אקטיבי , פניות אחת לכמה חודשים לקבלת מלוא השכר (זה דומה לעובד שלא מקבל שעות נוספות, פונה למעביד בדרישה לקבל תשלום בגינם, ממשיך לא לקבל וממשיך לעבוד שעות נוספות ותובע לאחר מספר שנים את מלוא התשלום). אני מעריך שבמקרה כזה, בית הדין יציע פשרה של פיצוי חלקי. אם העובד , יפנה למעסיק בכתב וידרוש להחזיר את משכורתו לשכר שלפני ההפחתה ולהשלים את ההפרשים בגין הניכוי הבלתי חוקי שלא נעשו בהסכמתו, יש סיכוי סביר שתגובה לא נכונה של המעביד תעזור לעובד במקרה של תביעה משפטית. אם המעביד יפטר אותו, הוא בעצם מודה שהפחתת השכר לא היתה על דעת העובד. אם יודיע לו שהחל מהיום שכרו מופחת ואם זה איננו מוצא חן בעיניו שיתפטר, זה שוב מוכיח את טענת העובד. רק אם יודיע לו ששכרו הופחת בהתאם להודעות שקיבל בתאריכים אלו ואלו, ולא נדרשה כל חתימה של העובד לכניסה לתוקף של הפחתות אלו, אלא רק חתימה שהעובד קבל את המידע ואכן נסוח המכתבים יתמוך בגרסה כזו, יזכה כנראה המעסיק בתביעה. דרך אגב, מה שלא צריך להיות שנוי במחלוקת הוא שאם העובד היה מתפטר בתחילת 2004 בגין הרעת תנאים (כתוצאה מכך שהפחתת השכר הפכה מזמנית לקבועה) הוא היה זכאי לפיצויי פיטורים (שהיו מחושבים לפי השכר המלא בהתאם לסעיף 13א לחוק פיצויי פיטורים).

OM®I

New member
../images/Emo41.gifמצטער, אבל נפלה פה טעות ../images/Emo41.gif

הורדת שכר ללא הסכמה
מצטער, אבל נפלה פה טעות

היום קיבלתי מסר מתפוז, שהגיבו על הודעתי בפורום זה, מה שנראה לי מאוד מוזר, כי לא כתבתי פה מימי. כשנכנסתי הבנתי שכמו שחששתי, מישהו איכשהו השתמש ביוזר שלי (מה שדי תמוהה לי, כי אף פעם לא חלקתי את הסיסמה שלי עם מישהו). בקיצור, אני לא עובד היי-טק ולא קיצצו משכרי, אני בכלל "מובטל" בן 18 לפני גיוס שבשנת 2001 היה בכלל תלמיד תיכון. מצטער על אי-ההבנה ועל הזמן שהשקעתם במענה לפיקציה שהשתמשה בשמי.

אולי תקנה לה פוקצ'ה עם טונה?

מצטער, אבל נפלה פה טעות

היום קיבלתי מסר מתפוז, שהגיבו על הודעתי בפורום זה, מה שנראה לי מאוד מוזר, כי לא כתבתי פה מימי. כשנכנסתי הבנתי שכמו שחששתי, מישהו איכשהו השתמש ביוזר שלי (מה שדי תמוהה לי, כי אף פעם לא חלקתי את הסיסמה שלי עם מישהו). בקיצור, אני לא עובד היי-טק ולא קיצצו משכרי, אני בכלל "מובטל" בן 18 לפני גיוס שבשנת 2001 היה בכלל תלמיד תיכון. מצטער על אי-ההבנה ועל הזמן שהשקעתם במענה לפיקציה שהשתמשה בשמי.
אולי תקנה לה פוקצ'ה עם טונה?

שיר ורד

New member
תנסה לחשוב

מצטער, אבל נפלה פה טעות

תנסה לחשוב
האם נתת לאנשים זרים להשתמש במחשב שלך? האם נכנסת לאחד הפורומים של תפוז ממחשב של מישהו אחר? או אולי נכנסת לאינטרנט במקום ציבורי כלשהו , מקום עבודה של בן-משפחה,אינטרנט קפה, מוסד לימודי, בכל המקומות האלו אם אין חסימה של ,cookies ברגע שנכנסת לתפוז עם ה user שלך הוא נשאר שם גם למשתמש שבא אחריך. אלו שתי הסיבות העיקריות שיכולות להסביר תופעה שנעשה שימוש ב user שלך ע"י מישהו אחר (ולפי ניסוח השאלה) כנראה גם בתום לב. נתקלתי כבר בהרבה באגים ותקלות בתפוז. אך עדיין לא נתקלתי במקרה שהודעות שלי נרשמו על שמו של מישהו אחר או להיפך.

OM®I

New member
לא, לא ממש...

תנסה לחשוב
האם נתת לאנשים זרים להשתמש במחשב שלך? האם נכנסת לאחד הפורומים של תפוז ממחשב של מישהו אחר? או אולי נכנסת לאינטרנט במקום ציבורי כלשהו , מקום עבודה של בן-משפחה,אינטרנט קפה, מוסד לימודי, בכל המקומות האלו אם אין חסימה של ,cookies ברגע שנכנסת לתפוז עם ה user שלך הוא נשאר שם גם למשתמש שבא אחריך. אלו שתי הסיבות העיקריות שיכולות להסביר תופעה שנעשה שימוש ב user שלך ע"י מישהו אחר (ולפי ניסוח השאלה) כנראה גם בתום לב. נתקלתי כבר בהרבה באגים ותקלות בתפוז. אך עדיין לא נתקלתי במקרה שהודעות שלי נרשמו על שמו של מישהו אחר או להיפך.
לא, לא ממש...
המחשב שאני כותב ממנו עכשיו, הוא חדש לחלוטין (התחברתי ממנו לאינטרנט בפעם ראשונה אתמול בערב). אף אחד מעולם לא השתמש בו ללא השגחתי (והוא גם מוגן בסיסמה) ובטח שלא התחבר לרשת. גם מהמחשב השני שברשותי אף אחד לא התחבר (חוץ ממני) בשבוע האחרון ובטח שלא במועד שבו נשלחה ההודעה לפה. בקיצור, זה או באג מאוד יוצא דופן או פורץ מתוחכם. כשאני חושב על זה, האפשרות הראשונה נראית לי יותר הגיונית, מכיוון שזו ההודעה היחידה שה"פרזיט" שלח.

יתכן שזה מישהו מבני המשפחה שלך?

מצטער, אבל נפלה פה טעות

יתכן שזה מישהו מבני המשפחה שלך?

מצב
הנושא נעול.
למעלה