"הורה חדשה \ מחודשת"?

"הורה חדשה \ מחודשת"?

שלום, יש בריקודי עם ריקוד בשם הנ"ל. השיר רשום כשיר של אהוד מנור (מילים), ויאיר רוזנבלום (לחן), בביצוע להקת פיקוד צפון. חיפשתי את השיר בשירונט ולא מצאתי. השיר מתחיל בערך במילים: "אנה פנו השירים שזימרנו עד בוקר אור". מישהו יודע אולי מה שם השיר המקורי והיכן ניתן למצוא את המילים? תודה

איזיקו

New member
התאפקתי הרבה זמן

מטעמים של צנעת הפרט, צנעתך זאת אומרת, מלשאול את השאלה הבלתי נמנעת, מה מקור השנאה הגדולה שלך להס מלהזכיר? באמת, אני שומע וקורא רבות אודות הרגשות העזים שאתה חש כל אימת שמוזכר צמד המילים ההוא, ולמה? האם תוכל להצביע על האירוע הספציפי שגרם לך להחליט שלא יהא חלקך עימהם? האם היה זה רגע אומלל בלתי נשכח ב"צדיק כתמר יפרח"? ואולי היו אלה הקפיצות של שלמה ממן ב"חי חי חי" של עפרה חזה?

זה כל כך לא בריא

להתאפק הרבה זמן זה גורם לאנשים לאבד את שיווי משקלם ולהתבלבל בצעדים כשהם עוסקים בצמד המילים. רחמנא ליצלן. הכותבת מודה בזו ש"צדיק כתמר יפרח" הוא ה**** ** היחיד שהיא ידעת לבצע. ה**** באות במקום צמד המילים.

גנגי

New member
../images/Emo124.gif מוגג - לא להיכנס הנה!

המילים הן "ריקודי עם".
מוגג שונא ריקודי עם, מסיבה שלא ברורה לקהל הרחב (ולכן צר לו, וזה כמובן פרדוקס).
מוגג זה כלי נגינה בעל חצי מהמניות של פורום אח"לה (החצי של האח. החצי של ה-לה שייך לה. כלומר, לי).

איזיקו

New member
ואני חשבתי

שפורום אחל"ה הוא חברה ציבורית... מה שמזכיר לי את הבדיחה על ההוא שביקש להגיש בג"ץ נגד אשתו, אז השופט אומר לו: תשמע, אני מצטער, פה תובעים רק גוף ציבורי. קפץ הבעל ואמר: או! זו בדיוק הבעיה!

shellyland

New member
כי לומר על שיר שיש לו ריקוד עם יפה

זה כמו לומר על אוכל שהפונט שבו כתוב המתכון שלו הוא יפה. (מוגלי, שם, שם)

caspit

New member
שלי?!?!? ../images/Emo46.gif../images/Emo123.gif

את ניסית להפיל אותי בפח?!?!?
מרשעת!

shellyland

New member
../images/Emo6.gif

בבקשה-בבקשה-בבקשה-בבקשה תגידי לי שבאמת ביקשת ממנו!

מוגג

New member
אפילו לדבר על זה גורם לי כאב..

יש הרבה מועקות ומצוקות טראומות ותרעומות הקשורות לסוגיה סבוכה זו ואיני חושב שכאן המקום לפורשה ולפרשה. רק כך בצמצום, ב-כליפת אגוז, הקשר בין ***** ** למוזיקה ישראלית הוא כמו הקשר בין ביסבס (זחוּק) לצנצנת גרבר.

איזיקו

New member
מה את צוחקת את מה?

אצלנו בכפר טודרא היו לוקחים את הילד שהגיע לגיל חמש מכניסים לבית הכנסת וכותבים על לוח של עץ בסחוג מא' ועד ת' את כל האותיות בסחוג ואומרים לו: חביבי, לקק! והיתה התורה שבפה חריפה כמו טעם של סחוג. אתה הבנת את זה, ברוך?

ZEEVS1970

New member
עצוב, עצוב אבל אני מסכים איתך ../images/Emo10.gif

כל קשר בין מה שרוקדים היום במרבית ההרקדות לבין ריקודי עם אמיתיים ואיכותיים שמפרגנים למוסיקה ישראלית ולא יורקים עליה הוא לצערי מקרי למדי וזה נכון בעיקר ב15 השנים האחרונות. אני יכול לספר כאן סיפורי בלהות על יזהר כהן המסכן שהגיע פעם להרקדת ריקודי עם המונית וניסה לשיר את השיר "צומת הדרכים" באופן שיתאים לריקוד שחובר לאותו שיר והוא טען שזאת הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית כי נחתכו קטעי מעבר ומהירות המוסיקה הייתה מהירה כל כך שממש היה לו קשה לשיר(או אפילו לנשום). שלא לדבר על כל הריקודים שמחברים כל שני וחמישי לשירי חובבים כל כך ירודים שאפילו להגיד עליהם שהם "תחנה מרכזית" זאת מחמאה עבורם. אבל!אבל!אבל!... כל זה לא משקף את ריקודי העם האמיתיים,אלה שנותנים כבוד לזמר העברי, אלה שנותנים כבוד לא רק למילים וללחן אלא אפילו לעיבוד. ריקודים שהם כל כך יפים עד שהם מתחרים עם השיר מה יותר יפה השיר או הריקוד. ריקודים כאלה אפשר עדיין לראות אך בעיקר בהרקדות שנקראות הרקדות נוסטלגיה ולא בהרקדות הרגילות. על דבר אחד אני מודה תודה אישית גדולה לריקודי העם: בזכותם נחשפתי לכמות אדירה של שירים עבריים יפיפיים שלפני כן לא הכרתי ולמדתי לאהוב דרך הרגליים. כשאני התחלתי לרקוד בשנת 1987 בקושי התחילו לצאת דיסקים וכל מה שידעתי על שירים עבריים ניזון מהרפרטואר שהיה אז בקול ישראל או בגל"צ -רפרטואר שהיה די מצומצם ואף חוזר על עצמו יש לומר. פתאום הגעתי להרקדות ונחשפתי לשירים מדהימים שלא שמעתי ברדיו. כבר הזכרתי כאן בשרשור אחר שירים ששייקה פייקוב כתב ולא מושמעים ברדיו אבל מושמעים בהרקדות. ויש כל כך הרבה דוגמאות לשירים יפים כאלה שמושמעים מעט ברדיו אם בכלל אך בריקודי העם החשיפה אליהם גדולה: "ריקוד לשניים" -ירדנה ארזי "ההר הירוק"- לוליק "שמש לים שוקעת" -מיכל טל ויש עוד המון דוגמאות וכולם ריקודים שנרקדים בהרקדות הנוסטלגיה שעושות הרבה כבוד לזמר העברי לדורותיו. עד שנות ה90 ריקודי-העם תרמו תרומה אדירה בקירוב אנשים למוסיקה הישראלית היפה ואני אישית אינני הדוגמא היחידה לכך. אם נסכים ביננו שריקודי-עם אינם מה שיש היום בהרקדות אלא מה שהיה פעם אני חושב שאפשר יהיה לחזור ולהזכיר צמד מילים זה בפורום מתוך כבוד ולאו דווקא בהקשר שלילי!!!!

למעלה