"הורה חדשה \ מחודשת"?

בקשר לריקודי עם

לפי דעתי מי שהורס את השירים זה המחברים עצמם... הם אילו שחותכים את השיר וקורעים אותו לגזרים.. יש מרקידים כמו ויקטור גבאי שבחיים לא גוזר שירים קח לדוגמא את השיר "על גבול הים האחרון" שהוא נשמע בדיוק כפי שהוא בדיסק. לא מהר ולא לאט לא חתוך. ובקשר לשיר "ההר הירוק" שציינת מקודם של לוליק ה
לקחו אותו ופשוט עשו ממנו שיר לא שיר, הוא יותר מהיר, ומקוצר ולא נשמע בכלל אותו שיר. אוף... דווקא ת'שיר הזה?

ZEEVS1970

New member
לא ידעתי שגם ההר הירוק עבר התעללות

אבל זה מעלה עניין קשה וכואב שצריך לחשוב עליו: ברור שהמצב האידאלי היה שהיו לוקחים את השיר הזה בלי חיתוכים ומחברים ריקוד על הגרסא המקורית. אבל בואי נניח שבשיר הזה מבנה השיר הוא שני בתים פזמון קטע מעבר בית פזמון בית ופזמון. כדי לשמור על מבנה כזה צריך לחבר ריקוד די מסובך כי הרוקדים צריכים לזכור שבהתחלה יש שני בתים ואח"כ רק אחד ועוד באמצע יש קטע מעבר מן הסתם עם צעדים שונים ויש חשש אמיתי שריקוד כזה לא היה מצליח. לגבי המהירות ייתכן שאם היה השיר מנוגן במהירות המקורית הייתה תחושה שבריקוד כמעט לא זזים ואולי גם זה היה מסכן את הצלחת הריקוד. למשל את השיר "איתך בלעדייך" אין סיכוי לרקוד בביצוע של יהורם גאון כי זה ביצוע כל כך איטי שהזוג עלול להירדם על רחבת הריקודים תוך כדי ריקוד ולכן במקרה זה הכין ננסי ברנדס גרסה איסטרומנטלית יפה מהירה יותר ומתאימה יותר לריקוד. אפשר להגיד "טוב,אז אולי ההר הירוק לא מתאים לריקודי-עם" אבל אז השיר הזה לא היה זוכה לפופולריות של היום כי מה לעשות שברדיו הוא לא מושמע הרבה ולפחות בהרקדות זוכים להכיר אותו המונים בזכות הריקוד היפה שחובר אשר יש בו סיבובי ולס נפלאים של בני הזוג ביחד בדיוק בקטע ה"לה לה לה" של אופירה גלוסקא. לטעמי בשיר הזה עם כל החיתוכים עדיין מזהים את קולו של לוליק וזה אומר שהמהירות אינה מוגזמת . יש ריקודים שכל כך הגזימו שם עם המהירות שזמרים נשמעים שם כמו זמרות ואין זכר לקולם המקורי. אולי ניתן היה להתעלל פחות בשיר בזמן שמחברים לו ריקוד ואולי לא אבל אני רוצה להאמין שלפחות לפני 20 שנה בתקופה שהריקוד חובר יוצרי ריקודים היו יותר מודעים לנסות לשמור את גרסת השיר המקורית ושרוני סימן-טוב יוצר הריקוד הזה עשה באמת את המינימום הדרוש מבחינת עיוות המוסיקה כדי שיצא לו ריקוד מוצלח שיתפוס בהרקדות. בכל מקרה לטעמי היום שירים עוברים התעללויות קשות הרבה יותר והרבה פעמים ללא שום סיבה מוצדקת.

רגע רגע

אתה חושב שאני אוהבת ת'שיר "ההר הירוק" בגלל ששמעתי אותו בהרקדות? מה פתאום... אפילו לא ידעתי שהוא שיש לו ריקוד, עד לפני חמש שנים בערך הייתי בהרקדה נוסטלגית ופתאום שמעתי את זה... הייתי בשוק, לא האמנתי בכלל שיש לזה ריקוד. את השיר הזה אני אוהבת עוד מילדותי. נכון, שומעים את לוליק שר, יותר מהר מהרגיל, ומקוצר. בקשר לריקודים... מי שחושב שהשיר יותר מידי איטי, או ארוך מידי לטעמו שלא יעשה ממנו ריקוד... יש כל כך הרבה שירים יפייפים שיכולים להפוך לריקוד, תאמין לי שיש המון ריקודים שהם איטיים ויפייפיים ואנשים לא נרדמים על במת הריקודים, כמו למשל "שירי לי כנרת". היום אתה מגיע לכפר המכביה? אייל עוזרי עושה הרקדה נוסטלגית ב 21.00

ZEEVS1970

New member
זה לא מה שאמרתי

אמרתי שאני זה שהכרתי את השיר "ההר הירוק" בזכות ההרקדות. כנראה שהילדות שלי הייתה יותר עשוקה משלך כי אצלנו בבית אף אחד לא שמע שירים עבריים וכל מה שידעתי היה רק מתוכניות שירים עבריים ברדיו שבהם כפי שציינתי הרפרטואר חזר על עצמו ואת "ההר הירוק" לא השמיעו שם בחיים!!! רק בזכות ריקודי העם זכיתי להכיר את השיר הנפלא הזה וכפי שראית גם קרן רשמה שרק בזכות ריקודי העם נחשפה לשירים נפלאים שלא הושמעו בשום מקום אחר וכמוני וכמו קרן יש עוד המוני רוקדים. לא כל אחד שפר עליו מזלו להתחנך בבית עתיר מוסיקה עברית נפלאה ושופע תקליטי זמר עברי. וזה מחזיר אותי לשאלה ובעצם למשפט הנחרץ אך הבעייתי שרשמת: "מי שחושב שהשיר יותר מידי איטי, או ארוך מידי לטעמו שלא יעשה ממנו ריקוד..." את כותבת בעצם שעדיף היה אם לא היו מחברים ריקוד ל"הר הירוק" מאשר שחיברו ריקוד ועיוותו את השיר המקורי ואני אומר: הרי אם לא היו מחברים ריקוד לשיר הזה אז רק מתי מעט היו מכירים את השיר היפה הזה והרבה פחות אנשים בארץ הזאת היו זוכרים מי זה בכלל לוליק. למה ששירים עבריים יהיו נחלתם של מעטים כל כך?! אם אף אחד לא יכיר את השירים הנדירים לא יוכלו גם לשיר אותם בשירה בציבור,לא תהיה מוטיבציה להוציא אותם על דיסקים ומהר מאוד הם יילכו לאיבוד ויישכחו לחלוטין. תאמיני לי שגם הפורום הזה היה מונה פחות אנשים אם לא ריקודי העם קירבו כל כך רבים אל המוסיקה העברית. אני לא רוצה שמוסיקה עברית תהיה נחלת מעטים. אני רוצה שכמה שיותר אנשים ואפילו חבר'ה צעירים יחסית כמוני או כמו קרן לא יירתעו וילמדו לאהוב שירים עבריים ישנים. שיידעו שיש עולם שלם נפלא של מוסיקה עברית נפלאה וירצו להתקרב ולהכיר את אותם שירים. אני חושב שריקודי עם זאת דרך מצויינת להגיע למטרה זו וגם אם אין ברירה ויש צורך פה ושם קצת לערוך שינויים מינוריים ככל האפשר בשיר המקורי כדי להתאימו לריקוד אז מילא,שיהיה ככה ובלבד שהשירים ייחשפו לאוזניהם של כמה שיותר אנשים שלא הכירו אותם לפני כן,יגרמו להם לאהוב עוד יותר מוסיקה עברית,ללכת להופעות לקנות דיסקים ואפילו להצטרף לפורום שלנו. אני חושב שבמקרה זה המטרה הנעלה בהחלט מקדשת את האמצעים ואני חוזר ומדגיש שאני עדיין מצפה ממחברי הריקודים שיעשו כמיטב יכולתם כדי לפגוע כמה שפחות בגרסה המקורית של השיר. נ.ב. לא אגיע הערב לכפר המכביה כי אני נוסע לרקוד בהרקדת הנוסטלגיה ברעננה!!!

../images/Emo45.gifצודק אבל

לפי דעתי אם מישהו רוצה לקחת שיר וליצור ממנו ריקוד חייב לקחת אותו כפי שהוא.. לא לעשות ממנו לִינץ העיקר שיהיה ממנו ריקוד. זה ברור, שיש מלא מלא שירים שהכרתי דרך ההרקדה. רק חבל שבהרקדות מי שמוביל את הריקודים הטובים הם בני עדות המזרח שלוקחים שירים כמו "חלומות" ו"היום היום" ועוד הרבה טובים כאלה ובמקום לתת לרוקדים לרקוד עם השיר המקורי הם רוקדים עם השירים המחודשים. ובכלל בשנים האחרונות, מאוד קשה למצוא שירים ישנים בהרקדות, הכל מזרחי, אני לא אומרת שזה לא טוב, אבל שיגוונו קצת ויתנו גם שירים ישנים וטובים. הנוער של היום כשבא להרקדות שומע הרוב מזרחי זה לא כמוני וכמוך שמעל 10 שנים בהרקדות ויודע מה היה פעם.

ZEEVS1970

New member
אני קצת פחות קיצוני ממך

במובן זה שאני מרשה למחבר הריקוד לערוך מינימום שינויים בשיר כדי להתאים אותו להרקדות. אי אפשר לתת כאן חוקים אך לדעתי גם אי אפשר לומר באופן גורף שאסור לעשות שום שינויים בגרסה מקורית של שיר כי אז נאבד חלק מהריקודים וגם את "ההר הירוק" של לוליק כנראה לא היו רוקדים בכלל אם היה צריך לחבר ריקוד לגרסה המקורית של השיר. לעשות מהשיר לינץ' כפי שכתבת אני בטח ובטח לא מסכים ולצערי זה בהחלט נעשה לא פעם וזה גועל נפש!!! את בהחלט צודקת שמי שמגיע היום רק להרקדות רגילות ולא להרקדות נוסטלגיה נחשף בעיקר לשירים מזרחיים שזה עוד ניחא(בשנות ה70 וה80 דווקא היו כמה זמרים מזרחיים מצויינים כמו צלילי הכרם,צלילי העוד,אבנר גדסי, משה גיאת ועוד) ובמקרים יותר גרועים ממש לשירי תחנה מרכזית שרק עכשיו יצאו מאיזה אולפן הקלטות נידח וכבר חיברו להם ריקודים(ואכן איכות השיר והריקוד הם בהתאם). ברור שהייתי מעדיף שצעירים יגיעו להרקדות נוסטלגיה ויכירו את כל השירים היפים האיכותיים באמת אבל לפחות נתנחם בזה שבהרקדות רגילות רוקדים לפעמים לשירים כגון "תבורכי ארצי","שורשיי"(ראובן ארז), "ליל סתו"(אריק איישטיין) ועוד ריקודים שנרקדים גם בהרקדות רגילות וכמובן איך שכחתי "לגעת במים" של יזהר כהן שנרקד רק בהרקדות רגילות כי הוא ריקוד חדש מדי והשיר הנפלא הזה נותן גם לצעירים הזדמנות להכיר את הלחנים המופלאים של נחצ'ה!!!

אתה יודע,,, אני קוראת את זה שוב

ואני מבינה שבעצם אף פעם לא שמעת את השיר המקורי של ההר הירוק זאת אומרת ששנים אתה חושב שזה השיר... במהירות כזאת, ומקוצר. זה נכון?

ZEEVS1970

New member
לצערי את צודקת ולמרות זאת אני

אוהב מאוד את השיר גם בגרסה המקוצרת הזאת!!!

ומבטיחה לך משהו אחד../images/Emo140.gif

ברגע שתשמע את השיר בגירסה המקורית... אז תבין למה אני אוהבת אותו...

../images/Emo127.gif יכולה להעיד על עצמי:

רוקדת מכיתה ד' "בקטנה" ומהתיכון באופן רציני יותר ויכולה להעיד שאכן הכרתי שירים רבים באמצעות ריקודי עם- שירים שלא הייתי נחשפת אליהם לולא הריקודים... אז נכון, בשנים האחרונות יש "שירים" שלא מובם מדוע אותם יוצרים בחרו דווקא בהם. הסיבה היחידה- ליצור עוד ריקוד ברפרטואר או אולי כי זה משהו אוריאנטליי.... לסיכום: ריקודי עם היו המקור שלי לחשיפה לזמר העברי לדורותיו.

ורד ו

New member
לא יכולה להסכים יותר.

כמוך וכמו רבים אחרים למדתי שירים רבים (שחלק מהם כמעט ולא משודר בשום מקום) דרך הרגלים. אגב, דוגמא לשיר שכמעט ולא משודר (ואנחנו יודעים את זה לפי דוחות אקו"ם) הוא השיר של יזהר כהן לגעת במים לגעת ברוח. לעומת זאת, אין רוקד שלא מכיר את השיר בעל פה.

סאביבית

New member
אתם חושבים שהם מוכרים את הדיסקים

האלו בצורה חוקית? מוזר לי קצת שהם מוכרים דיסקים צרובים.

פּלפּל

New member
כתוב גם שההסכמים בוטלו ../images/Emo6.gif

קיראו את העמוד הזה. הוא כותב שם שהוא היה בסדר וקיבל את כל האישורים, אבל בגלל המתחרים שלו, לקחו לו אותם (ולכן הוא לא יכול לשלם יותר תגמולים?).

סאביבית

New member
../images/Emo46.gif

לא מספיק שהם עושים מהשיר קציצות, לא מספיק שהם משנים לשיר את השם, לא מספיק שהם רושמים את שם מחבר הריקוד כ"אחראי" לשיר, הם גם לא משלמים ליוצרים ולמבצעים? לא בסדר!

הם (הוא) משלמים

על דיסק שנמכר מופיעה המדבקה של אקו"ם. את יכולה לברר זאת במסר אישי ישירות אליו "ירון מישר".

למעלה