זה לא מה שאמרתי
אמרתי שאני זה שהכרתי את השיר "ההר הירוק" בזכות ההרקדות. כנראה שהילדות שלי הייתה יותר עשוקה משלך כי אצלנו בבית אף אחד לא שמע שירים עבריים וכל מה שידעתי היה רק מתוכניות שירים עבריים ברדיו שבהם כפי שציינתי הרפרטואר חזר על עצמו ואת "ההר הירוק" לא השמיעו שם בחיים!!! רק בזכות ריקודי העם זכיתי להכיר את השיר הנפלא הזה וכפי שראית גם קרן רשמה שרק בזכות ריקודי העם נחשפה לשירים נפלאים שלא הושמעו בשום מקום אחר וכמוני וכמו קרן יש עוד המוני רוקדים. לא כל אחד שפר עליו מזלו להתחנך בבית עתיר מוסיקה עברית נפלאה ושופע תקליטי זמר עברי. וזה מחזיר אותי לשאלה ובעצם למשפט הנחרץ אך הבעייתי שרשמת: "מי שחושב שהשיר יותר מידי איטי, או ארוך מידי לטעמו שלא יעשה ממנו ריקוד..." את כותבת בעצם שעדיף היה אם לא היו מחברים ריקוד ל"הר הירוק" מאשר שחיברו ריקוד ועיוותו את השיר המקורי ואני אומר: הרי אם לא היו מחברים ריקוד לשיר הזה אז רק מתי מעט היו מכירים את השיר היפה הזה והרבה פחות אנשים בארץ הזאת היו זוכרים מי זה בכלל לוליק. למה ששירים עבריים יהיו נחלתם של מעטים כל כך?! אם אף אחד לא יכיר את השירים הנדירים לא יוכלו גם לשיר אותם בשירה בציבור,לא תהיה מוטיבציה להוציא אותם על דיסקים ומהר מאוד הם יילכו לאיבוד ויישכחו לחלוטין. תאמיני לי שגם הפורום הזה היה מונה פחות אנשים אם לא ריקודי העם קירבו כל כך רבים אל המוסיקה העברית. אני לא רוצה שמוסיקה עברית תהיה נחלת מעטים. אני רוצה שכמה שיותר אנשים ואפילו חבר'ה צעירים יחסית כמוני או כמו קרן לא יירתעו וילמדו לאהוב שירים עבריים ישנים. שיידעו שיש עולם שלם נפלא של מוסיקה עברית נפלאה וירצו להתקרב ולהכיר את אותם שירים. אני חושב שריקודי עם זאת דרך מצויינת להגיע למטרה זו וגם אם אין ברירה ויש צורך פה ושם קצת לערוך שינויים מינוריים ככל האפשר בשיר המקורי כדי להתאימו לריקוד אז מילא,שיהיה ככה ובלבד שהשירים ייחשפו לאוזניהם של כמה שיותר אנשים שלא הכירו אותם לפני כן,יגרמו להם לאהוב עוד יותר מוסיקה עברית,ללכת להופעות לקנות דיסקים ואפילו להצטרף לפורום שלנו. אני חושב שבמקרה זה המטרה הנעלה בהחלט מקדשת את האמצעים ואני חוזר ומדגיש שאני עדיין מצפה ממחברי הריקודים שיעשו כמיטב יכולתם כדי לפגוע כמה שפחות בגרסה המקורית של השיר. נ.ב. לא אגיע הערב לכפר המכביה כי אני נוסע לרקוד בהרקדת הנוסטלגיה ברעננה!!!