הורות מעל גיל 40

irisgov

New member
זו לא ממש עובדה.

מכירה הרבה מאוד נשים בגילאי 40 + שלא חוות לידה בגילן כמשהו קשה פיזית ונפשית. אני בת 40 ועדיין לא נפרדתי לגמרי וסופית מהרעיון של עוד ילד, אפילו נדרשתי לסוגיה לא מזמן, אבל אני גם לא חושבת שאני צריכה להחליט עכשיו. יש לי לא מעט זמן לפני להחליט (וסביר להניח שאוותר על הרעיון). נכון שהורות בגיל 40 שונה מהורות בגיל 20, ויש דברים שעשיתי בגיל עשרים פלוס שכבר אין לי את החשק והמוזה לעשות היום, אבל מאידך, היום אני מתייחסת אחרת ובראש אחר וממקום אחר לסוגיות הוריות שונות, ואין לי ספק שלגיל ולבשלות העצמית יש משקל כבד. כך, שקשה לי לגבש דעה אפילו לגבי עצמי מה הגיל האידאלי ללידה. בין אם את בת 20 או 30 או 40 כדאי לדעתי ללדת כשאת מוכנה לקראת נתינה עצומה, ויודעת שילד זה הרבה יותר מאשר משהו שממלא את החיים. אם כבר בדיוק להיפך, בפרט כשמדובר בילדים. לעניות דעתי הם צריכים להגיע מתוך 'יש' ולא מתוך 'אין'. זו מעמסה גדולה מדי לכתפיים פצפוצות למלא את חייה של אמו. בכל מיקרה לי זה כיף אדיר להיות בהריון, וכיף עוד יותר גדול ללדת, והכי כיף להיות אמא (בדר"כ... זה כשאני לא רוצה להדביק משהו לקיר ולעשות ממנו טאפט)

../images/Emo12.gif../images/Emo5.gif../images/Emo4.gif

משקל של לפחות 20 קילו נוספים??????

irisgov

New member
אל תדאגי. לא תמיד עולים 20 ק"ג בהריון..

לפעמים עולים גם 30.... סתתתתתתתםםםםםםםםםםםםםם מה שלומך?

אני בשלב מתקדם מידי

בשביל המשקלים האלה..
לא האמנתי שזה יקרה לי אי פעם באיזשהו מצב.. אך הדיאטנית נזפה בי שרזיתי ושאני לא עולה מספיק במשקל..

irisgov

New member
../images/Emo24.gif

והמשקל של העובר בסדר? וזה שלא עלית מספיק במשקל זה מדאיג?

raananh

New member
ואצל גברים?

בעוד שאישה צריכה ללדת, גבר יכול לעשות ילד גם בגיל 60. רוד סטיוארט למשל. אני מכיר לפחות גבר אחד שעשה שני ילדים עם אם פונדקאית בגיל מבוגר - הילד הראשון בגיל 52 והשני בגיל 54. היום הוא בן 64 ולמרות שיש לו בעיות ראיה (בגלל הגיל), נראה לי שהמישפחה די מאושרת ומתפקדת... אם כי הילדים אולי יהיו יתומים בגיל 18 או די מייד אחרי כן... ... בטורקיה, אישה בת 60+ ילדה את הילד הראשון שלה. בנושא של אימוץ, אני חושב שבאופן כללי לא נותנים לאנשים מעל גיל 45 לאמץ. לדעתי יש גם בני 20 שלדעתי לא צריכים להיות הורים אבל אני חושב שאין להתערב בהחלטה של כל מישהו להפוך הורה. רענן

זואיzoe

New member
מסכימה עם משפטך האחרון

כולנו מכירים את המשפט הישן אך המאד נכון שלא צריך רשיון כדי להיות הורה ואולי קצת חבל... ונכון, אין לדעתי מקום להתערב בהחלטה של אדם להפוך להורה. אני גם נגד הגבלת טיפולי הפוריות לנשים - שנכון להיום זה עד גיל 45. אפשר להרחיב את זה קצת. רק לפני 9 חודשים נולדו תאומים מהממים לחברה מאד קרובה שלי בת 47 ולא היה גבול לשמחתי. אני מדברת על הורות לראשונה בגילאי 55-60, שזה הופך להיות פופולארי פתאום. את זה אני לא אוהבת. אבל מי שואל אותי?

irisgov

New member
זה לא ממש הופך להיות פופולרי,

כדי ללדת בגיל שהוא מעבר לגיל הפוריות צריך לעבור טיפולים לא פשוטים, לרבות תרומת ביצית. אין ממש סכנה שזה יהפוך להיות טרנד. אישית לא הייתי רוצה להיות בנעליה של אשה בת 55 פלוס שכמהה לילד ומן הסתם בהסטוריה שלה שנים רבות רבות של טיפולים קשים ומפחי נפש.

למעלה