בסבך הרגשות
שני צנורות דקים מקשרים את עולמי הפנימי, הרגשי אל העולם החיצון, אל ה"מציאות" צנור אחד כדי לקלוט את הארועים מבחוץ, להעביר אותם פנימה לפענוח. צנור שני כדי לעביר את התגובות החוצה ולתרגמם למעשים, להתנהגות. די מוקדם, לדעתי זה היה בעשור הראשון לחיי, הצנור הראשון התחיל להסתם. בסוף העשור השני הוא כבר לא היה קיים. קוראים לזה (בטעות) אדם שפועל מתוך הגיון ושכל. לגבי תקופה זו אכן צדקת, ברחתי מרגש כמו מאש. עוצמת התגובות בפנים הייתה בלתי נסבלת עבורי, זה היווה סכנה ממש לצנור השני (בכל אופן זה מה שאז חשבתי). אבל כמו שאמרתי בעבר ואני אומר גם היום (וכנראה גם בעתיד), הפרה של איזון (שני הצנורות היו צריכים להיות פתוחים) תגבה את המחיר שלה במוקדם או במאוחר. בעשור האחרון הצנור הראשון, הסתום, עבר שיפוץ כללי, אבל , אבל ושוב אבל, לא לפני שאני למדתי להקשיב !!! להקשיב למה שעובר בצינור, לזהות את הרגש למה ולמי הוא שייך, להבין מה מקורו, לתחום אותו ולהגיב בהתאם. במחשבה שנייה, זה היה בד בבד, יחד עם ההקשבה והתעצמותה, הלך ונפתח הצינור עוד ועוד. למדתי להתיר את סבך הרגשות. לכן אני חושב שהיום ה"קשה" שלך בעבודה שייך לעבודה ולעבר, לא צריך להביא אותו הביתה, הוא לא שייך לאף אחד מהמשפחה שלך. ויש עוד הרבה דוגמאות לכך שאנחנו מערבבים את הרגשות שלנו וכתוצאה מזה המעשים וההתנהגות טופחים לנו בפרצוף בשלב הפרעון. ואת יודעת מה הדבר ה"מוזר" שמרוויחים מכך? זמן.