הורים - מה הייתם אומרים?

Shusho

New member
הורים - מה הייתם אומרים?

אמא לא מוכנה שהחבר ואני נהיה בבית לבד. הגיוני, היא מפחדת שנעשה שטויות. כל הסבר שניסיתי לתת לה ירד בטמיון, היא לא מוכנה לשמוע על "אנחנו לא נעשה כלום" (וזה גם נכון), "את לא סומכת עלינו". עכשיו, זה מתחיל להיות בעייתי. אנחנו חברים כבר תשעה חודשים (אני בת 15.5) ואצלי בבית לא נשארנו דקה לבד... זה פשוט מעליב. אתם ההורים מסכימים עם אמא שלי, או שהיא יוצאת דופן?

sisy

New member
מסכימים

את צריכה להבין שכל אמא דואגת לבת שלה, והיום עם כל המותרות זה מפחיד.

עינת

New member
לא , אני לא מסכימה

ואני אומרת את זה כאם. לדעתי הורים אמורים לסמוך על ילדהם כל עוד לא הוכיחו אחרת! מבינה את ההעלבון שלך וחושבת שעליך לשוחח עם אמא ולשאול אותה ממה היא חוששת בעצם. את יכולה גם לומר לה שאם תרצי לעשות שטויות תוכלי לעשות אותן גם מחוץ לבית ולכן האיסור בעצם מיותר...

gal-or

New member
עינת,

הבעיה היא שברגע שהוא יראה שההורים לא בבית, אז הוא בעצם מבין שהוא יכול להשתמש ב"מה שיש לו בין הרגליים". לפעמים גם לעשות בזה שימוש מוגזם.

עינת

New member
ולמה את חושבת

שהוא לא יכול להשתמש בו על הספסל בגן למשל? אז אולי בעצם עדיף בבית?

gal-or

New member
לא אמרתי את זה.

מה שאני כן אומרת, שרוב מקרי האונס קורים על ידי אנשים מוכרים ובמקומות מוכרים.

עינת

New member
ומה עניין שמיטה

להר סיני? הבחורה מדברת על חבר שלה במשך תשעה חדשים ואני מאמינה שאם עד היום לא אנס אותה , אין סיבה שיאנוס אותה בעתיד...

lady d23

New member
והוא לא יכול לאנוס אותה אצלו בבית?

כאילו.. מה הקשר? [אגב, אם זה היה הדבר היחיד שרצה, למה הוא מחכה 9 חודשים לפני כן?] [ולמה לקחת את זה ישר לכיוון של אונס?!]

אז אולי גם לא נניח לו

להסתובב עם מחזיקי מפתחות (אפשר באמצעותם לרצוח בן אדם!)... את באמת חושבת שההסתברות שהוא יאנוס אותה גדולה מההסתברות שהוא יחתוך את צווארה עם מחזיק מפתחות? אם כן, אז שתהיי בריאה...

leahle

New member
זה בדיוק מה שרציתי להגיד...

הרי זה שהיא לא תסכים להשאיר אותם לבד בבית, לא אומר שהיא פתרה את הבעיה שלה, שממנה היא חוששת, אם הם ירצו לעשות מה שלא יעלה על ראשם, אם יכולים לעשות את זה גם מחוץ לבית. יותר חשוב לבנות מערכת של אמון, לדבר על הנושא, להבהיר עמדות... ואגב -סליחה על ה"התפרצות" למקום בלי לומר שלום, נראה לי סתם חבל לפתוח שירוש חדש בשביל זה, אני אנסה להשתלב בשקט ולהיות ילדה טובה... :)

lady d23

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה:)

אני חושבת שהיא כבר דיברה עם אמא שלה על הנושא, לפי זה שאמרה "היא לא מוכנה לסמוך עלינו ולשמוע אנחנו לא נעשה כלום".

faith2

New member
בדיוק!!!

אם הם רוצים לקיים יחסי מין- אני לא חושבת שהבעיה שלהם תהיה המקום....
וברוכה הבאה

faith2

New member
לא פשע...

אבל אם אתה לא מספיק אחראי, דברים יכולים לקרות....בגיל 15 לא מודעים לכל הסכנות שיכולות לעבור בקיום יחסי מין...יכולים לקנות אמצעי מניעה- שלא הכי מועילים- וזה במקרה שמודעים שיחסי מין מתבצעים עם אמצעי מניעה. בנוסף, יש את עניין ההיריון- אצלנו לא פעם ולא פעמיים נערות בעיר שלי נכנסו להיריון בגיל 17...שכבר מדובר בדר"כ על נערין=ם ונערות אחראיות...ואז מה בא? בדר"כ ההפלה....אם היית מספיק אחראי ובוגר לקיים יחסי מין- תהיה מספיק אחראי להתמודד ימול ההשלכות של זה- ולא לרצוח עובר שלעתיד יהיה ילד. נערים ונערות בגיל 15 עדיין קטנים להבין ולדעת את כל הסכנות, וההשלכות....

lady d23

New member
אהמ.

כבר בכיתה ז' המודעות בביה"ס שלנו מתחילה להתפתח. בתי"הס לוקחים ברצינות את עניין ימי ושבוע האיידס. האחיות נכנסות בכל שנה מחדש [במהלך חטיבת הביניים, ואח"כ רק בכיתה י"א בתיכון] ומסבירות על מחלות מין ואמצעי מניעה. זה מזעזע שכבר בכיתה ז' יש צורך להסביר על זה, בהתחשב בעובדה שהם רק בני 12 שם. אגב, אני שכבתי עם החבר שלי לראשונה בגיל 15, ודווקא הייתי מודעת כמעט יותר מממנו, שהיה גדול ממני ב3 שנים.

faith2

New member
זה העניין שכל בית ספר והמדיניות שלו

אצלנו ביסודי הביאו לנו את הסרטים הללו- שחוץ מלצחוק לא היינו עושים כלום ולא מבינים כלום.... בחטיבה שום דבר, ובתיכון רק חודשיים לפני סיום בית הספר לקחו את הבנים והבנות בנפרד לטיפת חלב שם איזה רופאה הסבירה לנו....

lady d23

New member
לדעתי זו מדיניות חדשה..

יוצא לי לדבר על זה עם חברים מבתי"ס אחרים.

זה סתם קשקוש במיץ עגבניות

ילדים בגיל 15 (וגם ילדים בגיל 6) כבר מספיק מפותחים שכלית על מנת להבין את כל הסכנות וההשלכות, וזאת אם מסבירים להם. אבל כאשר במקום להסביר להם ולדבר איתם בפתיחות רק מאיימים ואוסרים להם וחושדים בהם אז באמת לא פלא שהם לא יודעים כלום...

למעלה