הורים שאלה...

faith2

New member
הורים שאלה...

מה הפחד הכי גדול שלבם שתגלו חלק מחייהם של ילדיכם... סתם שאלה שעלתה במוחי

faith2

New member
*שלכם

מחדד, מה הדבר הכי מפחיד שאתם יכולים לדמיין שילדיכם יעשו או יהיו.

עינת

New member
חושבת שהדבר שהכי מפחיד אותי

הוא הסמים שיכולים להוביל למקומות הכי חשוכים ולאו דוקא פשע (מספיק להתבונן בבתי החולים לחולי נפש ולראות כמה "דולפינים" מאושפזים שם)

ואותי מרתיע רצח

אם הילד שלי יבחר להיות רוצח (שכיר או סתם פרי לאנסר) אני לא יודעת אם אוכל לקבל את זה. לא יודעת אם הייתי יכולה להיות אימא של רוצחיו של דרק רוט או אמו של רעי חורב, או יגאל עמיר ואחרים. זה מפחיד אותי.

תשובה שלי

אנו פוחדים שתפלו לכול מיני דברים, שבזמננו היו אולי אבל לא גלוי כמו היום, 1]סמים, 2]זנות, 3]הריון 4]פשע, 5]שתיה חריפה, החברה היום שונה ומאוד מושכת עד לפני כמה שנים בנות בגיל 12-14 לא יצאו לבלות עד שעות מאוחרות שעה 11 זה היה גבול,כיום בנות ובנים חוזרים מאוחר לא לפני חצות,ויש מלא סכנות שיכולות להיות בדרך, אונס רצח פיגוע, אנו פשוט פוחדים כי דואגים לכם ולפעמים אנו לא יודעים היכן הגבול ומתי מותר לשחרר לכם את החבל, אל תומרו סימכו עלנו לנו זה לא קלאנו לא עברנו את מה שאתם, עוברים בזמני אם רקדו סלו זה היה ממרחק אחד מהשני, ואני רק בת 43 ,והעולם שלכם מפחיד למי שלא מכיר אותו, נסו אולי לשתף אותנו יותר עד גבול מסויים אז אולי היה לנו יותר קל להבין אותכם, אתם חכמים היום אבל ניראה אותכם כאשר אתם תהיו הורים, גם לכם היו גבולות מסויימותוגם ילדיכם ירצו לימרוד, בכול אופן שמרו על עצמכם וחזרו הביתה בשלום,

לשון יחיד "אני"

ולא "אנחנו " העולם של הילדים שלי לא מפחיד אותי. אני יודעת מה העולם שלהם, וברגע שיש ידיעה (שמחייבת כמובן גם קבלה של שונות) אין חרדה או פחד. מפחיד אותי הדברים שאין לי שליטה עליהם- נוסח תאונות, פיגועים ושאר פציעות ומיתות . כל השאר- יבוא על תיקונו. לא מפחיד אותי: 1.סמים -כל זמן שאלו סמים קלים, התנסות, חוויה וכו 2. זנות (נראה לי גם לא אקטואלי במשפחתי). 3.הריון גם לא -יש אמצעי מניעה ואפשרות לטיפול אחרי אם קרתה תקלה מצערת. 4.שתיה חריפה- נו, באמת, לא כל ילד ששותה 2 בקבוקי בירה הוא אלכהוליסט . אז בואי נדבר ב"אני" ולא "אנחנו" כי אני דווקא רקדתי סלואו מאד צמוד ועשיתי דברים פושעים נוספים,שההורים שלי ממש לא היו מאושרים לו היו יודעים(אבל הם לא ידעו ). ונשבעתי אז , במסגרת כל השבועות ש"ככה וככה אני לא אתנהג לילדים שלי" שאני אהיה מוכנה לקבל את הילדים שלי כמו שהם, על כל התנהגות חכמה או מה זה מטופשת שלהם. כי זה הם. .

faith2

New member
רגע רגע...

אתן מאשרות לילדים שלכם סמים קלים בשביל התנסות? רוב ההתמכרויות מתחילות בסמים קלים שרק ניסו אותם...מי שהתחיל עם גראס בעתיד יעבור להרואים וקוקאין...

אישורים לוקחים מהרופא בקופת חולים

כי משום מה לא מבקשים מאימא -אבא אישורים בשביל להשתמש בסמים, להז..בלי בקרה, או לשתות אלכוהול. עושים את זה-אם רוצים בגיל מסויים (ואם לא רוצים, אז לא ממש חובה .אין מירשם התבגרות שמחייב). אז- יש שתי אפשרויות- האחת לעצום עיניים, להגיד "אני לא מרשה" ו"בשום פנים ואופן לא" ואז בחיים הילד גם לא ישתף אותי במה שעובר עליו, לא אם הסתבך לו קצת ולא כלום. ובמילא ינהג כפי שהוא רוצה. או להגיד לו שבכל מקרה מה שלא יהיה ומה שלא יעשה- גם אם אני לא מתה על זה (בלשון המעטה) זו התנסות שלו, החיים שלו ,התוצאות שלו. ואני אהיה פה עבורו, בכל מצב. אבל מה שהקפיץ אותי הוא החלק השני של דברייך. כל מי שמקיימת יחסי מין נכנסת להריון? -לא. אי אפשר מאידך להיות בהריון בלי לקיים יחסי מין(אלא אם את אימא מריה,אבל זה ספור לאגדות). אותו דבר סמים. כל מי שמשתמש בסמים ממכרים (כבדים) התחיל מתי שהוא עם סמים קלים, האם זה אומר שכל מי שצרך אי מתי שהוא בחייו סמים קלים הוא מכור להירואין? ברור שלא. אחרת 70% מהאוכלוסיה בעולם המערבי הייתה אוכלוסית נרקומנים.

faith2

New member
הורה בכל מצב צריך להיות בשביל הילד

שלו...... אבל, וזה אבל גדול! לא צריך לתת תחושה שיש מצב להנסות בדברים מסוכנים כאלה....צריך להביא לילדים את המודעות שבסיכון, ולדעת ששימוש בסמים הוא דבר רע. בקשר לדבר השני סליחה הפכתי בין שני הדברים! רוב המכורים לסמים קלים יעידו שהם התחילו מסמים קלים ולאט לאט בלי ששמו לב הם החלו לנסות עוד סוגים ועוד עד שהגיעו לסמים הקשים. אם נער בחר להתנסות בסמים, מה יעצור בעדו להתנסות עוד?...ככל שצורכים עוד סמים ככה הגוף נהיה תלוי בהם....

עינת

New member
היי רגע אחד...

את שאלת ממה אנחנו הכי מפחדים וכל אחד ענה מרחשי ליבו לא נכנסנו כאן בכלל לעניין חינוך, מודעות , תמיכה וכ"ד...

faith2

New member
אבל מותר לפתח דיון../images/Emo13.gif

כנראה שבאמת גלשתי קצת לעניין של חינוך. אבל בכל אופן נגד לתת לילד להתנסות.

עינת

New member
הלואי שזה היה בידנו יקירה

הרי את יודעת שזה לא תמיד כך... יודעת שאני מחנכת את ילדי לערכים ובדרכי שלי אבל את הבחירות הם עושים בעצמם גם אם הבחירות הן אחרות מאלו שאני הייתי בוחרת, הם גם יודעים שאת האחריות על הבחירות שלהם הם ישאו. אנחנו כהורים יכולים לכוון לא יותר

על סמים ועל התנסות

קודם כל שלא ישמע כאילו אני מטיפה לשימוש בסמים, קלים, או כבדים. שנית שימוש בסמים אינו דווקא דבר "רע". כל עוד הוא נעשה תחת שליטה, בקרה ומודעות לסיכון . גם לשתות זה דבר "רע" וגם לעשן סיגריות וגם ל... הבעיה של כל גורמי החנוך נגד שמוש בסמים היא אי ההפרדה בין סמים שונים, ממכרים,ושאינם ממכרים. אי הלגטימיות של השמוש (ואי החוקיות). אם נער בוחר לשתות בירה במסיבת פורים מה יעצור אותו מלשתות ארגז בירה במסיבת סוף השנה ומה יעצור אותו מלקנות בירה לתצרוכת עצמית יומיומית? ואם לא בירה,אז שתיה חריפה אחרת. מה יותר מסוכן שתיה חריפה או סמים?

תימולש

New member
לא נכון! כמו כמו כל דבר יש לך שליטה

על הדברים שאת בוחרת לעשות(ואני לא מדברת על השפעה של חברה). אני מסכימה עם הדברים שנכתבו בהחלט,בסוף היום אני חושבת שעם לילד יש יצר או רצון עדיף שהוא יממש אותו בקירבתי (או בידיעתי) כשהוא ילד ואין ממש השפעה על העתיד שלו. אני חושבת שילד שמגבילים בצורה הוגנת וברורה ידע לעשות את השיקולים והבחירות הנכונות,בסופו של דבר לכל מעשה יש תוצאה וחלק מהחיים זה ללמוד לקחת אחריות על דברים שעושים.

עינת

New member
יש לי שליטה

על הבחירות שלי בלבד לא על הבחירות של הילד לפחות לא מהרגע שהוא כבר עומד על דעתו ועושה את בחירותיו!

למעלה