הורים שאלה...

איפה אני נגמר(ת) ואיפה מתחיל הילד ?

כי יש לי 100% שליטה על החלטות שלי ועל מעשים שלי. אבל מה לעשות? בהיות הילד שלי יצור עצמאי ונפרד ממני, אז השליטה שלי עליו היא מוגבלת לחלוטין. ולכן על החלטות שלו ומעשים שלו הוא אחראי והוא ישלם,אם יהיה צורך. אני רק יכולה לתת את הכלים לקבלת החלטות(חכמות כמובן, כי אני ההורה,אז ההחלטות שלי תמיד חכמות מטבע הבריאה). אח"כ המשחק הוא שלו. אני רק יושבת בטריבונה ומנסה לא להפריע .(לא תמיד מצליח,מה לעשות).

ophra

New member
רגע רגע רגע.....

"רוב ההתמכרויות מתחילות בסמים קלים שרק ניסו אותם...מי שהתחיל עם גראס בעתיד יעבור להרואין וקוקאין..." מאיפה זה הגיע
צר לי אם אני אשמע בוטה מעט אבל משפט כזה הוא רק תוצאה של בורות וחוסר ידע בנושא. אני מכירה באופן אישי עשרות אנשים מבוגרים (30-40-50) שמעשנים סמים קלים כבר שנים ומעולם לא נגעו בהירואין או קוקאין וגם אין להם כוונה לעשות את זה בעתיד. אז עם בסמים, אלכוהול וחינוך ילדים עסקינן אני מאמינה קודמקול במתן אינפורמציה חלק מתפקידי כהורה הוא לסייע לילדי להכיר את העולם על כל גווניו ואפשרויותיו. כשיגיע הזמן, אשמח לשוחח איתם על סמים ואלכוהול לספר להם כל מה שאני יודעת על ההשפעות, הסכנות, וכן.... גם היתרונות....
לא. אני לא אעודד את ילדי לעולם לעשן סמים (או סיגריות למען האמת) או לשתות אלכוהול אבל אם מדברים על פחדים - אני יודעת שאפחד הרבה פחות אם אדע על ההתנסויות שלהם מאשר שהן ייעשו מאחורי גבי עם צורך (שלהם) להסתיר אותם ממני. ולעניין הפחדים בכלל - הפחד היחיד שלי הוא שילדי יבחרו בדרך חיים שלא תאפשר לנו ערוצי תקשורת מלאים כמו למשל חזרה בתשובה או הצטרפות לאיזו דת קיצונית אחרת. יחד עם זה, זהו פחד מופשט ולא חזק כיוון שאני באמת מאמינה שדבר כזה לא יקרה לנו (להם ולי) עפ
(לומפחדים)

הדבר המפחי אותי../images/Emo35.gif

האמת אין לי מושג מה מפיחד אותי, אין לי שום דבר שהם לא יודעים עלי אולי מפחי אותי לגלות עליהם על מה הם כועסים עלי לא בטוח אני יודעת שאני נושאת רגשי אשמה על כמה מהטעיות שעשיתי בעבר איתם לפעמים מתפלאה שלמרות כל הטעיות אנחנו ביחסים טובים

לוּבּה

New member
פעם הבאה תשרשרי..|אנ"ה|

תשרשרי להודעה אליה את רוצה להגיב... תלחצי על "הוספת תגובה"

Yuval Y

New member
האם אפשר לסובב את השאלה...

עד כמה יפחיד את ההורים לגלות, שהילד שלהם אוהב בנים, או הילדה אוהבת בנות? [בקיצור, הומוסקסואל/לסבית/ביסקסואלים]

עינת

New member
../images/Emo12.gif

יפחיד??? למה אני צרכה לפחד מזה? אולי מביך ברגע הראשון אבל זהו!

תימולש

New member
ממש לא תהיה לי בעיה,אני חושבת

שמהמקום שנתנו לי פתיחות מינית אני אאפשר לילדים שלי לעשות את הבחירות שלהם-זה לא עינייני בכלל.

ophra

New member
יפחיד ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

כאמא לשני בנים (רכים בשנים עדיין
) וידידה אמיצה של הקהילה אני יכולה לספר לך (בסוד, כמובן) שמצאתי בגילוי כזה, אם יהיה נחמה אחת גדולה: אם זו תהיה ההעדפה שלהם לפחות לא יביאו בחורות הביתה....
עם בנים-חברים אני בטוחה שאסתדר עפ
(אפילו לא רגע של מבוכה או פחד)

לא מפחיד אבל....

תראה, עם היד על הלב, לא הייתי "מתה" על הגילוי הזה. אז להפחיד, לא מתפחדת כל כך מהר. אבל להגיד שאגיד לילד "יו מחמל נפשי,כמה חלמתי כל חיי שזו אלטרנטיבת החיים שתבחר לך, אין מאושרת ממני בתבל.." טוב, אז לא צריך להסחף. מאידך- בחירה שלו, חיים שלו, מחירים שלו. אני רק יכולה להביא את הילד לעולם ולנסות לכוון לו את האורות, בלמים, הגה, ברקסים. אח"כ הנהיגה היא שלו והכביש גם. זב"שו.

עינת

New member
יש שיר

שתמיד מעלה לי דוק של דמעות מתאר בדיוק את התחושות שלי (וככה בסוד אגלה לכם שהילדים כרואים אותי כך מסתירים חיוך מתחת לשפה
) בשבלה אתה מלך העולם מילים ולחן לא ידוע ביצוע בעברית : שלמה ארצי שם בתוך מיטה, מול קיר ענק כחול, קר וזול, לפעמים אתה, נאנח בלי קול ובכל זאת, אמא שם שומרת גם כשאתה גדול מחליפה לך בגדים אומרת שאתה: מלך הגברים בשבילה אתה יכול להיות מה שבא לך לראש, למשל, מלך החיות או מלך ההרים, אם תטפס אי שם, קום תהיה כל מה שבא לך כי בשבילה אתה תמיד מלך העולם. (וכיוון שאסור להביא ציטוט של שיר שלם מפאת זכויות יוצרים הבאתי רק את הבית הראשון)

למעלה