על גאווה ודעה קדומה, ואמא שלי גם
אני חושבת שההורים שלי עברו הישר מהשלב של "היא עוד תגדל וזה יעבור" לשלב של "יו, היא כזאת על אמת" (אולי זה קרה כשהתחתנתי, הקפיצה הזו, אני לא בטוחה). לאבא שלי לא אכפת, הוא שמח בכל בחירה שאעשה (וזה לא היה קל להגיע לשלב הזה...), גם הוא סבור, כמוני, שהעולם הזה הוא לא מלהיב עד כדי כך שצריך לצאת מגדרנו על מנת להמשיך לקיים אותו מדמנו וגנומנו (הוא מין ניהיליסט חמוד כזה). האמת היא שנדמה לי שגם הוא בכלל לא רצה ילדים ואמא שלי היתה צריכה לסחוט אותו בשביל שיסכים (ועם זאת, כפי שאמרו כאן אמהות שונות וצודקות - ברגע שנולדתי הוא התלהב והתאהב בכל העניין ואת שתי אחיותי כבר עשו ללא התלבטויות). [עוד הערה בקריאה נוספת: שלא תבינו לא נכון, הייתי ילדה רצויה עם ילדות מאושרת]. לאמא שלי היה קצת יותר קשה עם העניין, למרות שלאחרונה הבנתי שגם היא לא איזו פריקית של תינוקות. בזמן האחרון אני מבינה ממנה שהיא מתחילה להיות סבורה, כמוני, שאני פשוט לא מתאימה לאמהות, למרות שזה חבל לה מאד. היא אפילו התבדחה על זה מתישהו (ועוד יחד עם סבתא שלי, למרבה התמיהה). אני חושבת שהתגובה שלהם היא כזו בגלל שתי סיבות: ראשית,העברתי אותם כבר שבעה מדורי סטיות מן הנורמה, שהעניין הזה של הילדים כבר כמעט נראה להם מתבקש (וכשאני חושבת על זה עכשיו, לא מן הנמנע שהם החליטו להירגע כשהם ראו שלמרות הכל אני נשואה, עובדת, לומדת ושואפת לבית-צמוד-קרקע). שנית, וזה נוגע גם לאמא שלי וגם לאנשים אחרים, נראה לי שככל שמדברים יותר עם אנשים על הרצון לחיים נטולי ילדים, כך הוא נראה, להם וגם לי, בתור משהו פחות זר, יותר סביר, כמעט לגיטימי כמו כל בחירה קצת לא נורמטיבית. הסיבה הזו, אגב, יצירת שיח, היא גם אחת הסיבות שהופכות את הפורום הזה לכה חשוב - שאנשים כמונו ידעו שיש תופעה, שהם לא לבד, שלא ירגישו בודדים ומאוימים מעצמם, שלא יעשו ילדים רק כי נכנעו ללחץ החברתי. למעשה יש להעביר אותנו מסלול דומה מאד לזה שעברו הגייז - קהילה גאה ובטוחה בעצמה שגורמת לשאר העולם להכיר בה כלגיטימית, וחשוב מזה - שלא ניתן להסתירה, שכל אדם שמרגיש "לא בסדר" בגלל אי רצונו בצאצאים, ידע שיש עוד אנשים כאלו, שהוא לא מטורף או פגום; שיש קהילה אליה הוא יכול להצטרף כשירצה, או להסתפק בלשאוב נחת מהידיעה שהיא קיימת אי-שם. תהליך כזה גם יועיל לשיח שלנו באופן כללי - הרי חצי מהסיבות שאנשים חושבים שאנחנו מטורפים הן שהם לא מכירים עוד אף אחד "כזה", ברגע שאנשים ידעו שיש תופעה כזו, לא יוכלו עוד לייחס לנו חריגה ייחודית ולתייג אותנו כבודדים תימהוניים, מרגע זה הדיון עימם יוכל, אולי, להיות קצת יותר ענייני. זהו, וסליחה שסטיתי מהנושא. לילה טוב.