הורי בן הזוג איך זה אצלכם? דיון קל

הורי בן הזוג איך זה אצלכם? דיון קל

כאשר אתם אצל הורי בן הזוג והם מעירים הערות לא נחמדות/לא נעימות לכן או לילדים האם אתן מעירות להם? האם בן הזוג מעיר להם? מי לדעתכן צריך באמת להעיר? מה עושים במקרה וחושבים שבן הזוג צריך להעיר והוא מסרב?

azulay73

New member
גם אצלי זה קורה וכשאני הולכת לבית

עם בעלי אני מוציאה את כל העצבים על בעלי ומבקשת שהוא יעיר בפעם הבאה שקורה דבר דומה אני מיתביישת להעיר בכדי לא לפגוע כי חמתי ניפגעת מהר וזה מסובך איתה ואז יש לי מריבה חדשה בבית עם הבעל... זה בעיה לכל הכיוונים מה אגיד לך יש בעלים שתומכים 100 אחוז באישה בכל אשר תאמר ויש כאלו שעדיין בעצעם לא היתנתקו מחבל הטבור של אימם

שאלה יותר ממוקדת - אם ההורים שלו

היו מערים הערות שמעליבות את הילדים, בעלך לא מוכן להעיר להם - את תעירי?

azulay73

New member
בטח ובטח שאני אעיר

אם הוא לא מוכן יש לו בעיה אם יש הערה שתעליב את ביתי אני אגן עליה כמו אריה ומיצידי שלא אראה את חמותי יותר יש גבול רק אני אעיר דברים לביתי ולאף אחד אין זכות גם סבתא או אחות גם מהצד שלי או שלו

galiaS

New member
אם הם היו מעליבים את הילדה שלי היתי

מגיבה מיד. אחרת היתי מצפה שבן זוגי יעמוד מולם.

sipi1

New member
זה קורה. אני לא מעירה - אבל לא באה

פשוט לא מוכנה לחזור יותר על הביקורים, עד שיבינו את החובה לכבד את הילדים שלי, הנכדים שלהם. משאירה לבעלי את המשימה הנחמדה להסביר למה אנחנו לא מגיעים, ובדרך כלל זה מועיל - עד הפעם הבאה והברוגז הבא...

sipi1

New member
לא באה, עד שיובהר הנושא

וזה מתפוצץ מחדש מדי פעם שוב ושוב...
בגיל מסוים הילדים בעצמם יודעים לומר משפטים מכאיבים כמו "אני לא רוצה לנסוע לסבתא X כי היא לא אוהבת אותי, רק מעירה לי", ואחרי שהסבתא שומעת משפט כזה - זה מנער אותה כהוגן לכמה חודשים טובים.

איך מובהר אם את לא אומרת כלום

וגם בעלך? סליחה על הלחץ, אבל באמת מחפשת פתרון לבעיה אצלנו

sipi1

New member
ברגע ששואלים : "למה אתם לא באים ?"

אבל באמת יותר קל להסביר אחרי הביקור הרע, ולא לפני הביקור הבא. אני הייתי די בוטה, לכן העדפתי שבעלי הוא זה שיסביר. היום יש לי ילדים עם לשון חדה כל כך, שכבר לא צריך להתלבט מי יגיד מה - הם דואגים היטב לאינטרסים שלהם וגם של אחיהם.

שילחי לי אחד כי אני מפחדת שאני

אהיה מאוד מגעילה. הם רק יבינו שאני מגעילה, בכלל בטח לא יבינו על מה ולמה.

yaelia

New member
אני מעירה בקטנה

וש. מדבר איתם ומסביר להם. בזמן האחרון יש אצל אמא של ש. קטע שהיא עושה כאילו בצחוק ואותנו הוא לא מצחיק בכלל, היא אומרת להללי על כל פעם שהוא לא בא לחיבוק או נישוק 'זה בסדר, אני רושמת הכל'. בעיני לדבר עם ילד בן עוד לא שנתיים במושגים של לעורר רגש אשם אצלו 'גילטריפ' מצידה של הסבתא לא מקובל. הכל אמנם נעשה בכאילו צחוק, אבל ברור שמאחורי זה עומד רגש לא פתור שלה כאמא/סבתא ושלא לנו לפתור אותו. דיברנו על זה ש. ואני והוא אמר שהוא ידבר איתה על זה. לא רוצה שיעבור ולו לרגע מסר להללי שמשהו שהוא עושה הוא לא בסדר (כמובן כשהוא כן בסדר). כשהוא רוצה הוא חבקן מאוד עם הסבים והסבתות שלו וגם איתנו ולפעמים לא בא לו. גם לי לא מתחשק להתחבק ולהתנשק כל היום עם כולם, ואני בטוחה שככה גם לסבתא שלו. עם ההורים שלי כשמשהו לא בסדר אני מדברת על המקום, אבל ערוץ הדיבור שלנו הרבה יותר פתוח והרבה פחות מסובך מההורים של ש.

ועוד שאלה - האם אתם מכריחים את

הילדים לחבק ולנשק את הסבים/סבתות כשאתם באים ו/או הולכים?

azulay73

New member
אצל חמותי כן במיוחד שבאים

גם אני וכשהולכים הגדולה שלי מצליחה לברוח מזה

azulay73

New member
לא להכריח להסביר לילד שזו סבתא

שאוהבת ורוצה לקבל נשיקה ואם בכל זאת הילד לא מסכים לפי דעתי לא להכריח כי אז באמת הוא לא ירצה ללכת לשם ואם הסבתא מבינה ולא עושה סיפור מכל דבר אז היא צריכה להבליג ויכול להיות שהילד לבד מרצונו ייתן נשיקה לא כופים דברים כאלו

POOH*

New member
לא!!!!

ולא רק סבא/סבתא גם אחרים. אני אולי אומר לה סבתא רוצה נשיקה/חיבוק אבל אם היא לא רוצה היא לא תיתן. וגם לא תקבל נגד רצונה. בעיני זה חלק ממשמעות לימוד גבולות הגוף. וללמד אותה שהיא שולטת בגוף שלה ומחליטה. וזה מאד חשוב לי כך שאנחנו מקפידים על זה. אף אחד לא מנשק/מחבק נוגע/ בה נגד רצונה. ולגבי הערות - אני מעירה כשיש לי מה. לא תמיד מחכה שהוא יעיר. ואם זה נושא שמאד מפריע לי לפעמים מחכה שנלך משם ונדבר על זה ואז מעירים להם בדיעבד. תלוי בנושא ובסיטואציה. לרוב אני מעירה להם לבד... וכנ"ל להורים שלי - מי שנוכח בסיטואציה שמשהו מפריע לו בה מעיר. POOH

אני מקשה - מה היית עושה אם בן זוגך

היה אומר שסבים כן צריך לנשק ולחבק גם אם הילד לא רוצה וזהבסדר להכריח?

POOH*

New member
הייתי שואלת אותו כמה שאלות:

1. האם גם אותו זה בסדר שההורים שלו/שלי ינשקו גם אם הוא לא מעוניין? 2. האם זה בסדר שגם לא ההורים שלו ינשקו את הילדה אם הוא לא רוצה? האם לא נראה לו חשוב שהילד ילמד שהגוף שלו הוא שלו? האם הוא לא חושש שכתוצאה מזה שהוא מלמד אותו שמותר לאחרים לגעת בו גם כשהוא לא מעוניין הילד לא ידע לעשות את ההפרדה כשזה יהיה מישהו שרוצה לפגוע בו? ותשובה של אבל זה סבא וסבתא לא אנשים זרים לא מקובלת עלי.. רוב ההתעללויות בגיל צעיר הן בתוך המשפחה. ולא שאניח ושדת חס וחלילה באף אחד אצלכם או אצלי אבל עדיין חשוב לי שהידלה שלי תלמד שהיא שולטת ומחליטה על הגוף שלה כמו שאני מחליטה על שלי. 3. האם באמת מה שהוא רוצה שהילד יפנים על סבא וסבתא זה שהם נוגעים בו בצורה שלא נעימה לו? במקום ללמד אותם צורות מגע ותיקשורת איתו שכן יהו לו נעימות ואז הוא יותר יהנה להיות איתם במקום להירתע מהם. מקווה שהצלחתי לעזור.. POOH

למעלה