הושבה או לא הושבה? זו השאלה.

צוקה

New member
הושבה או לא הושבה? זו השאלה.

האם כדאי לערוך רשימת מוזמנים כולל הושבה לכל אחד (שזה מחייב אישור הגעה של המוזמנים) או שלהגדיר שולחנות לפי סוג אורחים (הכוונה שלטים על השולחנות של משפחה , חברים , עבודה וכו´).? מה דעתכם?

אתי@

New member
בקצרה: סידורי ישיבה הם מאוד נוחים

לאורחים, אבל מאוד לא נוחים לכם שצריכים לסדר אותם, ובעיקר יקרים לכם (מפסידים הרבה מנות!). אם מסדרים שולחנות לפי סוג אורחים חוסכים כאב ראש רציני, לא מפסידים מנות, וזה קצת פחות נוח לאורחים. לשיקולכם.

צוקה

New member
אין לך מושג לאיזה דיון ומריבות

משפחתיות הגענו בעקבות הנושא של ההושבה. ההורים שלי ממש מתעקשים שנעשה הושבה ואנחנו ממש מתלבטים בגלל הסיבות שציינת, פחות בגלל כאב הראש בסידור ויותר בגלל הפסד של מנות. בעקרון, אנו מחוייבים על 350 אורחים וגם אם לא יהיו לנו 350 אורחים נאלץ לשלם לאולם על 350 מנות. יש לנו 380 מוזמנים ואני מקווה שאכן יגיעו 350 איש. אין לי מושג איך לצאת מהסבך הזה...

הילית*

New member
הזמנתם 380 והתחייבתם על 350 ?!

אם אני מבינה נכון אז נראה לי שבלאו הכי התחייבתם על המון... (האם זהו המינימום שלהם?)אם זה ככה אז רק שתדעי שמתוך אלו שמאשרים לכם שהם מגיעים 10% תמיד לא מגיעים (זה בדוק מהרבה חתונות) ולכן אם גם ככה אתם משלמים על 350 אז מה מפריע לעשות הושבה ?! מנסיון שלנו הושבה זה הרבה יותר טוב ומסודר.. וגם אם לוקח שעתיים שלוש לסדר את השולחנות זה שווה את זה !

צוקה

New member
לא ממש הייתה לנו ברירה כי

האולם לא מוכן לקיים אירוע בפחות מ-350 איש. אז את ממליצה לי הושבה? אני יודעת שיהיה מעט בעיתי לשאול משפחות מזרחיות האם הם מגיעים וכמה אנשים (אני חצי מזרחית וחצי אשכנזיה וכנ"ל אמיר) אבל ההורים מוכנים לקחת על עצמם זאת. וחברים זה בטוח לא בעיה. השאלה היא אם בכל-זאת (למרות ההתחייבות על 350 נפסיד הרבה מנות? תודה על העזרה, אני מאוד מעריכה זאת

הילית*

New member
נראה לי שיגיעו לחתונה שלכם

פחות מ- 350 זה בטוח ! גם אישורים אני מאמינה שיהיו פחות מ- 350. יש אנשים שאת מזמינה אותם ואת יודעת שלא יגיעו (זה בד"כ מוזמנים של ההורים) וגם יש פנצ´רים בדרך, אפילו באותו יום- ילד חולה וכד´. נראה לי שתפסידו מנות לא בגלל סידורי הושבה אלא בגלל המינימום. דרך אגב, אנחנו התעקשנו במקום שלנו על מינימום של 250 במקום 300 וזה היה כ"כ חכם. עכשיו אמנם זה מאוחר מדי אבל אני ממליצה לכל מי שעדיין לא חתם על חוזה לחתום על כמה שפחות. הרי תמיד אפשר להוסיף מנות ועדיף לא להפסיד מנות... מקווה שאני לא נשמעת פסימית לגבי הפסד המנות אבל אני יכולה רק להגיד לך שאנחנו הזמנו 380. הערכנו שיגיעו 290. אישרו 290 ובפועל הגיעו 270 ! בהצלחה!!!

אתי@

New member
זהירות מהשיטה שמזמינים הרבה פחות ../images/Emo18.gif

כדי לא להפסיד
שמעתי על חתונות שבהן מרוב שהזמינו פחות היה בלאגן טוטאלי, היה צריך לפתוח המון שולחנות מעבר לאקסטרה, היו חסרים מלצרים וכו´. בקיצור, האולם צריך להיות ערוך לכמות סבירה של אורחים.

הילית*

New member
שבוע לפני החתונה יודעים איפה עומדים

ושבוע לפני זה בטח לא מאוחר מדי. אנחנו עשינו הערכה עוד בשלב ההזמנות לגבי כמות המגיעים. הערכה שהתבררה כמדויקת להפליא... אז אני לא אומרת להזמין הרבה פחות אבל לעשות הערכות הגיוניות...

אתי@

New member
לא רוצה להיות מגעילה/קטנונית אבל

אני הייתי אומרת להורים שנעשה סידורי ישיבה בתנאי שאת כל המנות שמפסידים הם משלמים
אם זה חשוב להם הם ישלמו. הם הרי מוכנים לשלם יותר על חליפה טובה לאבא, או משלמים על מנה יקרה יותר כדי שהגן/אולם יהיה יותר מוצלח וכו´... אז גם זאת נוחיות שעולה כסף, והם צריכים להחליט אם זה שוה את הכסף או לא...

אתי@

New member
דרך אגב, אנחנו מאוד מאוד התלבטנו

אם לעשות או לא סידורי שולחנות. מקודם דיברתי עם אתל שהתחתנה ביום חמישי והפסידה המון המון מנות. היא המליצה לי לא לעשות בשום אופן סידורי ישיבה - ושכנעה אותי... במקום זה נעשה שולחנות לפי סוג אורח.

צוקה

New member
אני אפסיד הרבה מנות גם אני

בין כה וכה מתחייבת על 350 אורחים?

הילית*

New member
אתי, אני עדיין בעד סידורי הושבה

אני יכולה להגיד לך שאנחנו אמנם הפסדנו 20 מנות, שמתוכם ויתרו לנו על 5 מנות (בגלל ילדים)... אבל זה היה שווה את זה. אין לי מושג כמה מנות אתל הפסידה אבל אני רק יכולה להגיד לך שנראה לי שאנחנו הפסדנו מספר שלא היה נראה לנו כ"כ נורא בזמנו ושהיה שווה את זה. אנחנו מאוד השתדלנו לקבל אישורים עד הרגע האחרון וממש ישבנו להורים על הראש...

צוקה

New member
כן, גם אנחנו נשב להורים על הראש

כדי שנדע בדיוק מי מגיע, להפסיד 20 מנות זה סביר בעיני, מקווה שלא יותר. דרך אגב, מספר המוזמנים שלנו על הנייר הוא 400 ולא 380 כפי שציינתי, כי במחשבה מעמיקה יותר אני אזמין את כל הצעירים שגם התלבטתי לגביהם.

את צודקת, צריך להזמין את כל הצעירים

כי אם גם כך תשלמו על 350 מנות, אז שלפחות יהיו שם אנשים שאתם אוהבים. אנחנו חשבנו שיהיו לנו בערך 200 אורחים, אבל יצא שהזמנו בערך 260. אני חושבת שבסוף יגיעו בערך 220, וזה טוב כי התחייבנו על 200 מנות. בחג הזה יהיו הרבה טלפונים לאנשים, לבדוק אם הם מגיעים או לא, ומישם... הכל בידיים של אלוהים. מי שיבוא יבוא.

התשובה הנכונה היא כן ולא....

יהיו שולחנות כללים לאנשים מהעבודה שלי ושל אבא של צביקה, ויהיו שולחנות מסודרים עם שמות ספציפיים.

אתי@

New member
אצלנו זה כנראה בלתי אפשרי לצערי

המשפחה של רונן לא מתה על הרעיון, אנשים שם לא "ממושמעים", כלומר לא בטוח שישבו במקום המיועד להם (מנסיון עגום). חוץ מזה שיש הבדל של שמים וארץ בין אישורי ההגעה ובין מס´ האנשים שמגיעים בסוף... אז לצערי הרב מאוד, נאלץ לוותר על סידורי הישיבה...

אתי, אפזר לעשות משהו משולב, כלומר

למשל: החברים של אבא של צביקה מהעבודה ישבו כולם יחדיו, אבל הוא לא רוצה שאני אעשה סידורי ישיבה. לגבי שאר האורחים, יהיו סידורי ישיבה, חוץ מאשר האנשים מהעבודה שלי. אז ככה: יהיו מספק שלוחנות שכתוב עליהם חברת מאצ´ו פיצו (נניח....) ועוד מספר שולחנות שכתוב עליהם חברת פוקימוניה (נגיד...) אבל שאר השולחנות יהיו מסודרים עם שמות ספציפיים בכל שולחן. ככה, כולם יהיו מרוצים...

אתי@

New member
רגע אחד, ואז יהיו אנשים שיכנסו לגן

ולא תחכה להם פיתקית עם מס´ השולחן
זה לא יעליב אותם

למעלה