הושבה או לא הושבה? זו השאלה.

לא, אם לא יהיה שם, ישאלו אותם

לאיזה חברה הם שייכים, ויפנו אותם לשולחן הרלוונטי. יהיו כמה פתקים עם השמות של החברות ומקומות העבודה, אז אני מנחיה שלא תהיה בעיה.

צוקה

New member
תראי, ההורים שלי משלמים לנו חלק

נכבד מהחתונה. אבל הגישה שלהם הייתה נורא מעצבנת, כי באיזשהו שלב של הויכוח הם "זרקו" משפט מאוד לא יפה, שכמובן הרגישו רע אח"כ ממנו ואמרו שיתמכו בכל החלטה שלנו, אבל מתוך להט היצרים הם אמרו שאם לא תהיה הושבה אז הם לא משלמים. אוף, איזה מריבות, חבל לכם על הזמן...

meyt

New member
אני חושבת שעדיף להגדיר שולחנות

ולא לפי שמות כיוון שאם אורח לא מגיע את מפסידה מנה ובמידה ואת עושה לפי שולחנות גם אם נותרים מקומות ריקים מישהו אחר ישב במקום הריק.

צוקה

New member
תודה רבה לכולכן על העצות, אנחנו

נשקול בכובד ראש את כל ההערות שלכן. אשמח אם תהיינה תגובות נוספות, ושוב תודה ופשוט אין מילים לתאר את הפורום הנפלא הזה, עזרתן לי מאוד ואתן ממש כמו משפחה!!

petel

New member
לגבי סידורי הושבה

לנו היו למעלה מ - 400 אנשים שהוזמנו. לאחר אישורי השתתפות סופיים הגענו ל - 297 אורחים (הייתה הזמנה לשלוש מאות). בפועל הפסדנו בערך 30 מנות בגלל סידורי ההושבה... האמת היא שזו נקודה קצת רגישה אצלי כי אני מאוד כעסתי על אנשים שאמרו שיגיעו ולא באו בסוף. לדוגמא מהעבודה של אפי אמרו שיבואו 21 אנשים והכנו להם 2 שולחנות ובסוף 9 לא הגיעו זה המון ! באף שלב לא היה אכפת לי אם הודיעו לנו שלא באים, אבל נשמע לי קצת מוזר שביום שלישי אחה"צ מהעבודה של אפי אישרו שהם באים ובסוף לא באו... באופן כללי לגבי הושבה, ההורים שלי לא היו מוכנים לוותר על העניין וגם אני הייתי בעד, אבל במשפחה של אפי היו נגד כל הזמן, ובאמת בצד שלו זה היה בעייתי, כי לא רגילים לזה. באופן כללי אם לא מרגישים לא נוח מהצד השני אפשר לשים צד אחד מסודר עם שלטי שמור על השולחנות וחצי ישבו איפה שהם רוצים. או לעשות שולחנות לפי קבוצות (לנו זה לא כל כך הסתדר). צריך להתאים את זה למשפחות בהצלחה.

הילית*

New member
גם אני כעסתי על אנשים שלא הגיעו

אישרו ולא הודיעו שלא יגיעו. בעיני זה ממש זלזול במי שמזמין אותך, במיוחד שאנשים יודעים כמה שמנה זה דבר יקר. אפילו אם ביום החתונה מודיעים שלא מגיעים עדיין אפשר לעשות שינויים בסידורי הישיבה ונכון שזה מעצבן... אבל כשהחתונה יוצאת כ"כ מוצלחת אז עוד קצת כסף בוזבז... זה לא כ"כ נורא, העיקר שמי שהיה נהנה וזוכר שהיה נהדר ואפילו זוכר שהיה מסודר !

ababab

New member
הנושא מאוד בעייתי

אנחנו כן עושים סידורי ישיבה מכמה סיבות. ראשית הזמנו למעלה מ - 300 איש (300 וקצת), והתחייבנו לשלם בכל מקרה על 300 מנות. נראה לי שבסוף בכל מקרה יגיעו לחתונה 300 אפילו פחות איש (אם כל הביטולים למיניהם) ועל ה-300 האלו במלא התחייבנו לשלם ככה שזה לא משנה. הקייטרינג הבטיח לארוז לנו מנות הביתה, נכון שהייתי מעדיפה את הכסף, אבל שטויות נוכל להנות מהאוכל. ושלישית, אנחנו כולנו משקיעים המון כסף שיצא הכל מאה אחוז, ונכון מאו דיעצבן אותי אנשים שיבריזו ברע האחרון גם בגלל הכסף וגם כי אני אתאכזב. אבל גם אם הפסדתי כמה מנות, וזה עלה לי עוד קצת כסף, זה עדיף לי בשביל הקשט הנפשי שהכל מסודר, ולא יקרה שאנשים יגיעו ויתחילו לחפש איפה הם יושבים, ולמה אין להם מקום ליד החבר שלהם וכו.. אבל אין ספק שלא לכולם מתאים ישיבה.

נעמה טל

New member
אני לא בטוחה שעל כולם צריך לכעוס

אמנם 9 אנשים ממקום עבודה שלא מגיעים זה באמת מרגיז. אבל, אני למשל יודעת על כמה אנשים שאישרו את ההשתתפות כמה ימים קודם, ובסופו של דבר לא יכלו להגיע מבעיות של הרגע האחרון (לא הרגישו טוב, ילד חולה, מישהו קרוב נפטר וכו´).

petel

New member
כמובן שלא כעסתי על אלו שבאמת

מכל מיני סיבות של מחלה וכו´ לא יכלו להגיע, זה ברור ולקחנו את זה בחשבון שתמיד יהיו כאלו שלא יגיעו, אני כועסת על אלו שפשוט כך סתם אחרי שאמרו שיגיעו החליטו שלא מתאים להם, זה נראה לי זלזול גדול בנו. כולם יודעים היום שלהפיק ארוע זה לא זול וכל מנה עולה הרבה כסף. היה איזה זוג דודים רחוק של אפי שהזמנו כזוג. וכשהתקשרנו לוודא השתתפות הם אמרו שהם באים ארבע עם שני ילדים, זה קצת הכעיס אותנו כי הם רחוקים ובכלל ההזמנה שלהם הייתה זוגית, למחרת התקשרנו עוד הפעם, הצגנו את עצמנו שאנשים מהגן שעושים את הסידור עבור הזוג ושאלנו שוב. כשאמרו לנו שוב ארבע אז אמרנו שרשום שההזמנה שלהם זוגית - אז הם אמרו "תגידו לזוג שזו ממש חוצפה". אני אישית חשבתי שזו חוצפה מצידם להביא ילדים ולהצהיר על ארבע כשלא הוזמנו, אבל לא משנה, סידרנו להם מקום לארבע, ובסוף הם באו בלי ילדים והלכו להן שתי מנות, אז תגידו אתם זה לא מרגיז ??? להתווכח כל כך ובסוף לגרום לנו להפסד... היו עוד מקרים דומים של זוג שההורים של אפי רצו להזמין ואנחנו לא ובסוף נתנו הזמנה בלית ברירה, אמרו שיגיעו ולא באו... אני לא כועסת כלל על החולים או מקרי חרום למיניהם, רק על המזלזלים. בקיצור, צריך לחשוב טוב לפני שעושים סידורי הושבה, ולהתאים אותם למשפחות, אם לא נהוג במשפחות, זה רק יוביל להפסד וחבל.

הילית*

New member
לי לא היתה בעיה אם זוג הודיע שהם

באים עם הילדים, למרות שלא הוזמנו, רק היה חשוב לי שיודיעו כדי שיהיו סידורי הושבה מתאימים ושלא נופתע בערב החתונה. גם אם היו דברים של הרגע האחרון- ילד חולה וכד´ זה ממש לא מכעיס אותי. מה שהכעיס אותי זה אנשים שהודיעו שיבואו ופשוט לא באו בלי שום סיבה ולא הודיעו שום דבר (אולי בגלל חוסר נעימות להודיע שלא באים שזה ממש שטויות בעיני). היה זוג שהם קרובי משפחה רחוקים של אמא שלי שבמפורש אמרו לה שיבואו ואח"כ הסתבר שהם נסעו לחו"ל- תגידו לי זה לא מעצבן...

J-סיקה

New member
עשינו הושבה וזה לא הצליח!!!

היה מצב שבגלל הושבה נוצר שולחן אחד עם זוג אחד בלבד שהגיע כל השאר הבריזו ואז נוצר חור ולהתחיל לסגור חורים בערב החתונה זה מעצבן!!!!

sariteran

New member
אני בעד הושבה

אין ספק שיש לכך מחיר, הן כלכלי והן בהשקעת זמן ואנרגיות באישורי ההגעה ובסידור השולחנות, אבל לדעתי הושבה משפיעה מאד על האווירה שנוצרת בערב האירוע. אדם יודע מראש שיש לו מקום מסודר ליד אנשים שקרובים לו. אין מצב של אנשים שמאחרים ונאלצים לשבת ליד אנשים שהם בכלל לא מכירים. אין "ריצה" לתפוס מקום והדחקות תוך כדי קריאות של "משה, יש פה שני מקומות!". מבחינת הפסד מנות, זה פחות או יותר אותו דבר כמו מצב של ללא הושבה, להפך, ככה יודעים איפה עומדים מבחינת מספר המוזמנים. מה שחשוב מאד לעשות אם מחליטים על הושבה זה לא לעשות אישור השתתפות ע"י ההורים או קרובי משפחה, כי אז אנשים פשוט לא אומרים את האמת (לא נעים להם), ובנוסף השיחת טלפון לוקחת חצי שעה של "מה שלומכם? מתרגשים? איך ההכנות?" וכו´. אנחנו, בעקבות עצה של איריס מ"דרך ארץ" התקשרנו לאנשים (ההורים שלי למשפחה של ערן ולהפך) והצגנו את עצמנו כמדברים מהגן: "שלום, אני מדברת מ"דרך ארץ", אתם מוזמנים לחתונה של ערן ושרית ב- 12.9 ורצינו לדעת האם אתם מגיעים ואם כן, כמה, אנחנו פשוט עוזרים להם לסדר את מקומות הישיבה". 99 אחוז מהאנשים הגיבו יפה מאד לשיחה הזו, וחלק אפילו התנצלו על ששכחו לאשר כפי שהתבקשו. לגבי הפסד המנות - אנחנו הזמנו 450 איש. אם לא היינו עושים סידורי ישיבה, לא היינו מתקשרים לאנשים והיינו מבקשים מהקייטרינג לפתוח 400 מקומות (10 אחוז פחות כפי שנהוג). החלטנו כן לעשות סידורי ישיבה - אישרו שיגיעו 380 איש. בפועל הגיעו 350 איש (חלק נתקעו בחו"ל בעקבות הבלגן בארה"ב וחלק פשוט הבריזו...). אז נכון הפסדנו בקייטרינג 30 מנות (בתשלום למקום התחייבנו על 350, בקייטרינג היינו חייבים להתחייב על כל המקומות שאנחנו עורכים, כי אין אפשרות לרזרבה - לא יודעים מי לא יגיע), אבל אם לא היינו עושים סידורי ישיבה היינו מפסידים 50 מנות (350-400)! כשלא עושים סידורי ישיבה זה מסוכן לדעתי לבקש מהמקום לערוך פחות מ- 90 אחוז מהמקומות, מכיוון שהרזרבה המקובלת היא 10 אחוז. אם עורכים פחות מדי, נוצר בלגן, כי אם מגיעים יותר אורחים אין מספיק אוכל, אין מספיק מלצרים וכו´. אז עם כל הבלגן, אני עדיין בעד סידורי ישיבה! בכל מקרה בהצלחה ומזל טוב! שרית.

סיגל2

New member
אנו נעשה סידורי ישיבה אזוריים ולא

אישיים, כך שאנשים יוכלו לבחור לעצמם ליד מי לשבת באותו תחום שולחנות שהוקצב להם. בכל מקרה, אנו מתכוונים לבדוק מי מגיע ומי לא כדי שנוכל לדעת כמה אנשים פחות או יותר יש לנו לחתונה.

הילית*

New member
שרית, בדיוק בגלל המניעים האלו אני

בעד סידורי הושבה. אנחנו קיבלנו המון מחמאות על סידורי ההושבה. אנחנו גם סידרנו את השולחנות ככה שכל צד יושב קרוב אחד לשני. למשל שולחנות של המשפחה של אמא שלי קרובים אחד לשני. זה היה להם מאוד כייף וזה מה שחשוב בסופו של דבר.

למעלה