אני בעד הושבה
אין ספק שיש לכך מחיר, הן כלכלי והן בהשקעת זמן ואנרגיות באישורי ההגעה ובסידור השולחנות, אבל לדעתי הושבה משפיעה מאד על האווירה שנוצרת בערב האירוע. אדם יודע מראש שיש לו מקום מסודר ליד אנשים שקרובים לו. אין מצב של אנשים שמאחרים ונאלצים לשבת ליד אנשים שהם בכלל לא מכירים. אין "ריצה" לתפוס מקום והדחקות תוך כדי קריאות של "משה, יש פה שני מקומות!". מבחינת הפסד מנות, זה פחות או יותר אותו דבר כמו מצב של ללא הושבה, להפך, ככה יודעים איפה עומדים מבחינת מספר המוזמנים. מה שחשוב מאד לעשות אם מחליטים על הושבה זה לא לעשות אישור השתתפות ע"י ההורים או קרובי משפחה, כי אז אנשים פשוט לא אומרים את האמת (לא נעים להם), ובנוסף השיחת טלפון לוקחת חצי שעה של "מה שלומכם? מתרגשים? איך ההכנות?" וכו´. אנחנו, בעקבות עצה של איריס מ"דרך ארץ" התקשרנו לאנשים (ההורים שלי למשפחה של ערן ולהפך) והצגנו את עצמנו כמדברים מהגן: "שלום, אני מדברת מ"דרך ארץ", אתם מוזמנים לחתונה של ערן ושרית ב- 12.9 ורצינו לדעת האם אתם מגיעים ואם כן, כמה, אנחנו פשוט עוזרים להם לסדר את מקומות הישיבה". 99 אחוז מהאנשים הגיבו יפה מאד לשיחה הזו, וחלק אפילו התנצלו על ששכחו לאשר כפי שהתבקשו. לגבי הפסד המנות - אנחנו הזמנו 450 איש. אם לא היינו עושים סידורי ישיבה, לא היינו מתקשרים לאנשים והיינו מבקשים מהקייטרינג לפתוח 400 מקומות (10 אחוז פחות כפי שנהוג). החלטנו כן לעשות סידורי ישיבה - אישרו שיגיעו 380 איש. בפועל הגיעו 350 איש (חלק נתקעו בחו"ל בעקבות הבלגן בארה"ב וחלק פשוט הבריזו...). אז נכון הפסדנו בקייטרינג 30 מנות (בתשלום למקום התחייבנו על 350, בקייטרינג היינו חייבים להתחייב על כל המקומות שאנחנו עורכים, כי אין אפשרות לרזרבה - לא יודעים מי לא יגיע), אבל אם לא היינו עושים סידורי ישיבה היינו מפסידים 50 מנות (350-400)! כשלא עושים סידורי ישיבה זה מסוכן לדעתי לבקש מהמקום לערוך פחות מ- 90 אחוז מהמקומות, מכיוון שהרזרבה המקובלת היא 10 אחוז. אם עורכים פחות מדי, נוצר בלגן, כי אם מגיעים יותר אורחים אין מספיק אוכל, אין מספיק מלצרים וכו´. אז עם כל הבלגן, אני עדיין בעד סידורי ישיבה! בכל מקרה בהצלחה ומזל טוב! שרית.