הו, ציקלותימיה, את "אהובתי" (ט)

ליידי יקרה

אם ההודעות שלי מציפות אותך, אני מציעה שלא תקראי אותן. לא הייתי רוצה לשאת באחריות למצוקה שלך. ותודה על התגובה היפה, סחתין על הקישור

1Rain1

New member
כל כך מבינה אותך

מבינה איך תחושות וזיכרונות כאלו יכולים לרדוף אחרייך גם כשהאדם כבר לא שם
תשתפי עם מי ומתי שאת מרגישה לנכון, עם מי שאת מרגישה מוכנה להכניס אותו לשם
אני מכירה את המאבק הפנימי הזה, בין התחושה ש"כן. ככה אני מרגישה, משהו לא בסדר קרה פה"

לבין הצורך שמישהו מבחוץ יבוא ויאשר לך את זה... שזה קרה, אולי שזה חמור וראוי להתייחסות כפי שאת מרגישה
אבל ממה שאת כותבת, אני חושבת שקצת יש לך את התשובה...
שאת יודעת אילו חרדות זה מעלה בך, את יודעת איך זה משפיע עלייך ביום יום... וזה מה שמשמעותי.

אכן זה מה שאני עושה

והתקופה היא תקופה פורייה מהבחינה הזו, תודה לאל. ריגשת אותי עם התגובה הזו. בינתיים יש את הבלוג שלי

עצבים. דיכאון. מה לא.

היי לכולם. טלפונים העירו אותי משנתי ב-16:00. נזכרתי שהשח"ע ואשתו ביקשו את שולחן פינת האוכל שלי להערב, כי יש להם ארוחה חגיגית לרגל התקבלותה של אחותו ללימודים גבוהים נחשבים, והשולחן שלהם קטן מדיי. לא רציתי שיראו אותי, לכן סימסתי להם שיבואו לקחת עם המפתח שלי שיש ברשותם, ובינתיים נכנסתי למקלחת. כשיצאתי הם התקשרו להזמין אותי שאני אבוא גם ושהם לא מקבלים לא כתשובה, ובדרך כלל הם די מנצחים ככה, אבל הפעם הייתי נחושה לא לבוא. כאילו, יפה מצדם, אבל מה אני קשורה בכלל? וחוץ מזה לא בא לי שירחמו עליי שאני לבד ובגלל זה יזמינו אותי. בדרך כלל אין לי אגו בדברים האלה ואני כן מצטרפת עם לחץ פיזי מתון, אבל עכשיו אני מרגישה כל כך שבירה, שכל מילה שמישהו יגיד או מבט - ואני ישר מתחילה לבכות. זה לא מתאים. חבל, זה דווקא היה יכול להיות נחמד, לשנות קצת אווירה, ויש לו משפחה נחמדה שמאוד מחבבת אותי (הייתי אצל הוריו בבית כמה פעמים לארוחות חג), וגם הדודים שלו שיבואו הם בסדר (לא מכירה אותם יותר מדיי, אבל הם בסדר ממה שהכרתי). לא בא לי להתערבב עכשיו בין אנשים ולשחק אותה ידידותית לסביבה כשאני כל כך לא. חבל. אילו ידעתי על זה מוקדם יותר אולי הייתי מתארגנת, אבל אני לא כ"כ ספונטנית. ועכשיו אני צריכה גם להרים טלפון לאחותי שמשגעת אותי בשכל כבר כמה ימים ולא יכולתי לחזור אליה בגלל הברונכיט. זהו. רע לי. אין לי מספיק שמש בחיים.

אין שום דבר - ט'

שום דבר בפנים אין. כלום. רק חלל עמוק ושחור מהיעדרה, ועצב וחרדה כתוצאה מהחלל הזה. ואני ממלאת את החלל הזה באוכל ובמשחקים וירטואליים ואין לי כוח. לא רוצה לשטוף כלים. לא רוצה לארגן תיק למחר עם המסמכים שאני צריכה לכמה מקומות. לא רוצה להמשיך. לא רוצה לחייך לאנשים, להיות נחמדה, להציל, לתפקד, לענות לטלפונים. יוצאת מהבית רק אם חייבת. רק אם יש משהו ממש נורא חשוב שמחכה לי בחוץ. אם אני רוצה משהו זה שהיא תהיה אתי ותבטיח שלא תעזוב. ולהיות הכי חשובה לה. יותר מכולם. יותר מהילדים שלה אפילו. אני יודעת שאלו פנטזיות שלעולם לא יתגשמו, אבל אני רוצה! ומותר לי לרצות, בפרט שאני מבדילה בין מציאות לדמיון. ומותר לדמיין. ואם אני רוצה משהו זה חיבוק שלא ייגמר עד שאני לא אגיד לו להיגמר כשהוא כבר יעיק. אין דבר כזה, כמו שאין אוכל שמשביע אותי. אין. אני מתעלמת מנקודת השובע במכוון. אני אומרת לעצמי דברים קשים במכוון ורוצה לאנוס את עצמי לאכול הרבה יותר ממה שהקיבה שלי מסוגלת להכיל, ואני יודעת מה אני עושה, ואני מפוכחת לגמרי, ואני לא מסוגלת להפסיק כי אם אני אפסיק, החלל, שבלאו הכי עצום כמו הגלקסיה שלנו, יתרחב ויהיה עוד יותר חללי, והריק יהיה עוד יותר ריקני ואני לא יכולה לסבול שריק, אני חייבת למלא, וזה עולה על גדותיו ומציף ומוצף ואני חייבת עוד. לא להרגיש טיפה של חור, טיפה של ריק. לא להרגיש. כלום. לא שמחה, לא עצב, לא פחד, כלום. אני לא יודעת להתמודד עם כלום. במיוחד עם כעס אני לא יודעת להתמודד, כי התאמנתי מספיק שנים בלכבוש אותו ולהפנות אותו באכזריות כלפי עצמי, או לסנן אותו בציניות לעולם (כי אני הרי לא מסוגלת באמת לפגוע בזבוב). אני לא יודעת לבטא כעס, אני אוכלת אותו, עליו ובגללו. אני אפילו לא בטוחה שאני יודעת לזהות תמיד שמה שאני מרגישה זה כעס שהותמר כמעט באופן לא מודע לרגש אחר. אני לא יודעת מי אהיה בלי האכילה הכפייתית שלי, ואני פוחדת לגלות. אני לא יודעת איך לצלוח את החיים האלה בלי להשתמש בסם הזה שכל כך מרגיע ומנחם ומגעיל והורס את הגוף ואת הנשמה באופן סיסטמתי. אני נחנקת יותר ויותר, אני שבויה שלו, והוא כל כך זמין ומזמין. הכל כל כך מאוס, טיפשי וחיוור. לא יפה לכעוס. על אימא לא כועסים. לכי לחדר השני. קללות בכל מיני שפות. אולי רק אם אני אמות הלהג הזה שבראש שלי ייפסק. אולי רק אז הם יפסיקו להציק לי ולשלוט בי, לשתק אותי ולהפחיד אותי. אני לא עומדת בזה. אני מתחננת שיפסיקו, אבל הם לא. אני חייבת לספר למישהו מה שעובר עליי, ולא מסוגלת. אפילו לא באנונימיות, אפילו לא בקו תמיכה אנונימי, כלום. וזה אוכל אותי. וכשאין בפנים כלום, דברים קשים נכנסים כדי למלא. וזיכרונות. אילו יכולתי להסכין עם הריק הזה ולא לפחד ממנו, החיים שלי היו משתנים, אבל אני לא מסוגלת לתת לו להיות, לתת לי להיות בו, אולי אפילו להתיידד אתו. לא מסוגלת. פעם הכנסתי למכתש הזה את אלוהים ואת הקבוצות של OA, אבל אני לא מתמידה והכול גדול כל כך, והאמת שאני לא רואה את זה משתנה כבר לעולם.

טריגר

כמה אפשר, אלוהים, כמה אפשר. אני רוצה שהכול ייגמר. אין לי כוח אפילו להקליד סימן שאלה, אז אני מקלידה נקודה ומנסה להסתפק בה.

ציקלותימיה מקוללת.

זה הולך ככה:
דיכאון
פרצוף ברצפה. אנחה במקום נשימה רגילה. כאב בעיניים, אני בטוחה שכל אחד יכול לראות, לו רק היה כל אחד, לו רק היה אחד, מישהו.
הר של כלים בכיור ולא אכפת לי.
נופלים לי דברים מהידיים ואני לא טורחת להרים.
מקלחת? גם פעם ביומיים זה נחמד אם אני לא צריכה לפגוש אנשים, ואני לא.
לא רוצה להתעסק עם כלום. לא להיכנס לאתר של הבנק. לא לקבוע עם המדריכה (היא עדיין מדריכה שלי?). לא לעשות בדיקות. לדחות כל מה שאפשר לדחות.
ללכת לישון מאוחר או בכלל לא.
לצעוק על החתולה שמשגעת אותי ואז לגלות שנגמר לה האוכל או שהיא צריכה שאנקה את הארגז שלה (שאני מקפידה לנקות פעם ביום).
לגלות שקיבלתי מחזור ואז זה מסביר קצת מהבלגן שבפנים, ולהתחרפן מכאבים מהמחלה שברחם, שגואה כשיש מחזור. ויותר מזה לא אפרט כרגע.
לשחק קנדי קראש עד צאת נשמתי כמעט ולהגיע לשיאים לא רעים בכלל.
לסנן טלפונים ומיילים. פשוט להיעלם.
לענות לאחותי באנטיפתיות ובחוסר סבלנות.
להתעצבן מכל דבר ולדבר לעצמי לא יפה בראש.
להיזכר שאיילה עוזבת ולרצות למות, לחדול.

אופוריה
לא, ממש לא מאניה, גם לא היפומניה. פשוט הבלחות של פסגת העולם.
תחושת רווחה בכל הגוף, ושמחה מעצם היותי.
רצון חזק שיגעו בי ויחבקו אותי (קשור לאחת התרופות שלי שלגמרי מעלה את מפלס החשק המיני, וקשור, כנראה גם להורמונים).
רצון לעשות דברים. לראות סרטים. לשמוע מוזיקה. והרבה. לאכול. והרבה. להיטיב עם אחרים.
להתרגש מהמפגשים הצפויים עם אורלי, איילה ואלה, וגם עם רונית.
להתרגש מכך שאני מתקדמת בסידורים לקראת השתלבות בתכנית עמיתים.
להתרגש מכך שאני מתכוונת לסיים את הציור שהתחלתי מזמן לצייר לאיילה ואולי אפילו אספיק למסגר אותו ולתת לה.
רצון לחזור ליצור קולאז'ים.
הרגשה שיהיה בסדר. ביטחון שיהיה בסדר.
תחושה שאני יכולה להסתדר לבד בלי שום עזרה, שיש לי ובי הכול.
גאווה בעצמי ובהישגים שלי.
פתאום בא לי לצחוק, ויש שאני צוחקת.
ובא לי לשיר ואני שרה ומרגישה שאני שרה מהמם.
ואני נזכרת כמה אני אהובה למרות שאין לי משפחה ולמרות שאין לי הרבה חברים, וזה עושה לי טוב.
ובא לי להיות נורא נחמדה לכולם (טוב, זה קיים לפעמים גם בדיכאון) ולהתיידד עם כולם.

וחוזר חלילה. בעיקר חלילה. חלילה וחס.
והכול תוך דקות, ממש כמו א.ק.ג. של אדם בהתקף לב, קו ישר ואז פיקים נמוכים מאוד וגבוהים מאוד בתכיפות מאוד מאוד גבוהה.
הדיכאון שולט, האופוריה היא רק לפרקים קצרים מאוד, והנפילות בעקבותיה קשות מאוד. והבושה בעצמי. והגועל. והכבדות.
אני לא מבינה מאיפה זה בא ולמה זה ככה. אני לא אוהבת את זה. מרגישה שזה לא אמיתי. שזה משהו ביולוגי ולא קשור לכלום. את הדיכאון אני מכירה היטב, אבל את האפקטיביות הזאת אני לא מכירה מספיק טוב ולא יודעת איך להתמודד איתה, כי כשאתה על גג העולם ותוך דקות, ממש תוך דקות, אתה נופל לתהום שבה הכול חשוך וברור שלא אצא משם לעולם, ואז שוב אני מוצאת את עצמי על פסגת האוורסט או ההימלאיה בלי שטיפסתי לכאן או לכאן, ובלי שירדתי מכאן ומכאן, אני פשוט שם או שם וזה משגע אותי. כבר עדיף להיות במקום אחד, אפילו גרוע, אבל שמוכר היטב, מאשר ליפול ולקום, ליפול ולקום, בתדירות כל כך גבוהה ובשיאים ושפלים כל כך חדים ומנוגדים.

מישהו מכיר?

Lady Stark

New member
כן, מכירה

סבלתי מתנודות כאלה באפיזודות הראשונות שהיו לי, במשך תקופה של שנתיים לאחר שאמי נפטרה.
הדיכאון היה מאוד עמוק ושחור, יותר ממה שאני עוברת היום, ואצלי התחושות האופוריות התבטאו בזה שהייתי מרגישה פתאום בבת אחת שניצחתי את הדיכאון ושמצאתי את תחושת האושר הנכספת. גם לא מאניה, אבל ממש הרגשה שאני יודעת מהו אושר ומהי שלווה. וגם, היו לי פרצי תקשורתיות והשראה ואפילו תחושות שאני מספיק מיוחדת כדי להיות אדם דגול. ותוך חצי שעה זה הפך לצלילה שוב למעמקי הדיכאון והשנאה העצמית.
כמובן שלא ידעתי אז שזו תופעה כימית. הלוואי שהייתי יודעת כי זה יכול היה לעזור לי פחות להאשים את עצמי.

זה עבר לי די מיידית ברגע בו התחלתי לראות את המטפל הנוכחי שלי. הוא נתן לי כלים כל כך מדהימים לסמוך על עצמי, שיותר לא הייתי צריכה את האופוריה. רק הידיעה שאני מספיק חזקה כדי להכיל את כל התחושות, הרעות והטובות גם יחד, יצרה אצלי יציבות.

אני משייכת את זה באמת להתבגרות שעברתי.
לכן אני מאמינה שגם את יכולה להתגבר על זה.

למעלה