הזדהות בפני פקח

הזדהות בפני פקח

היה לי ויכוח עם פקח של העירייה ובשלב מסוים הוא דרש ממני להציג לו תעודת זהות. רציתי לדעת אם הייתי חייב להזדהות בפניו? לפי מה שאני יודע חובה להזדהות רק ששוטר דורש זאת.

guya72

New member
פקח

התשובה לשאלתך קצת מורכבת. לפי תקנות התעבורה, ישנה חובה לציית לכל אות שניתן ע"י שוטר,שוטר צבאי, פקח במדים, ואיש מע"צ שעברו הכשרה מתאימה (אינני זוכר את ההגדרה המדוייקת). לא מופיעה שם חובת הזדהות. אבל...ישנו חוק אחר (אינני זוכר את שמו הרשמי, כמדומני פקודת העיריות) - שם מופיעה חובה להזדהות בפני ראש עיר (או בעל תפקיד מקביל במועצה אזורית וכו'). אם אינני טועה, אז ראש העיר רשאי להאציל מסמכותו זאת לידי פקח עירוני. עד כאן הפאן החוקי - תיאורתי. עכשיו נניח שלא הזדהית בפני הפקח - מה הוא יכול לעשות ?? בעבר לפקחי עיריה היתה סמכות לבצע מעצר. מתי שהוא בשנות ה-90 בוטלה סמכות זאת. כיום הפקח יכול לכל היותר לגשת לתחנת משטרה ולהגיש כנגדך תלונה. מה יצא מזה ?? שאלה טובה. ההחלטה על ראשך בלבד.

הוא איים עלי שאם לא אציג לו תעודה מזהה אז

הוא יזמין לי ניידת משטרה. בגלל שלא היה לי כח אליו, העדפתי כבר להראות לו תעודה מזהה.

guya72

New member
פקח - תוספת

הנושא עניין אותי, ולכן בדקתי מול תקנות התעבורה. חובה לציית להוראות פקח עירוני רק במידה והוא קיבל אישור ממפקד מחוז במשטרה (ואני בספק אם מישהו בעיריה טורח לבקש את האישור הנ"ל). לגבי המקרה שלך - גם אם הפקח היה מזמן ניידת משטרה, אני בספק אם היו טורחים להגיע (אלא אם זה שיטור משולב של שוטר + פקח). בכל מקרה, מירב הסיכויים שהוא היה צריך להטריח את עצמו לתחנת משטרה להגשת תלונה, ואינני מאמין שהוא היה טורח לעשות זאת.

למעלה