הזדמנויות במניות קטנות בישראל

משקיע88

Well-known member
בשנים האחרונות התחזקה מאוד זרימת הכספים לשוק הפנסיוני. שוק זה, הכולל קרנות פנסיה, פוליסות ביטוח חיים וחסכון פנסיוני בשמות שונים (חיסכון לכל ילד, גמל להשקעה, קרנות השתלמות) מושך אליו כספים רבים, חלקם נובע מתקנות המחייבות הפרשת חיסכון משכר שוטף. יישום תקנות אלה יוצר עיוות המכונה "ארביטראז' רגולטורי". אותו תיק השקעות המנוהל תחת מכשירים שונים ממוסה על ידי המדינה באופנים שונים. כך קרנות נאמנות פטורות אינן משלמות מס רווחי הון על פעולותיהן, אך המחזיקים בתעודות שלהן משלמים מס בשיעור מנוכה מדד של 25% בעת פדיון קרן או החלפתה באחרת. גם שיעורי המס משתנים בין החזקה באג"ח שיקליות או מק"מ שממוסות ב15% נומינאלית או אג"ח צמודות למדד שממוסות ב25%. גם כללי הירושה שונו, ונוצרו תיקונים לחוק כמו 190 שמעודדים הזרמה לקופות גמל עבור בני 60 ומעלה.
באופן זה נוצרו חברות לניהול השקעות שמתמקדות בתחום הפנסיוני, כמו מיטב, מור, אלטשולר אנליסט וילין לפידות, בנוסף על מרכיב ניהול הנכסים לציבור של חברות הביטוח כמו כלל, הפניקס, מנורה, מגדל הראל ואחרות. התיק המנוהל של כל מנהל נכסים כזה הוא ענקי, וערכו מאות מיליארדי ש"ח. במקביל שוק קרנות הנאמנות הפך למכשיר להחזקת כספים בריבית (קרנות כספיות) או לביטול מרכיב הניהול האקטיבי בדמות קרנות מחקות. כך נוצר זרם כספי רב שנתי במהלכו ננטשות קרנות נאמנות אקטיביות שמשקיעות במניות ישראליות בשוק המקומי, לטובת קרנות כספיות ומחקות מדדים בארץ ובעיקר בעולם.
תהליך זה מכריח את מנהלי הקרנות המקומיות למכור מניות שהן מחזיקות בחברות מקומיות קטנות ובלתי נזילות בכל הזדמנות. אין לכך קשר לשווי הכלכלי של מניות אלה, אלא באילוצים של פדיונות שמחייבים גיוס נזילות שוטפת.
ברור שגופים פנסיוניים אינם נלהבים להשקיע בחברות מקומיות קטנות, כי ההשקעות האלה בהגדרה קטנות למידותיהם ואין להן השפעה משמעותית בתחרות התשואות.
אבל מצב זה מאפשר למשקיעים פרטיים להרכיב תיק השקעות בחברות קטנות בדומה לילד המקבל רשות לאסוף ממתקים בחנות. ניתן להשקיע בחברות מצוינות שנושאות דיבידנדים גבוהים, ומועמדות לרכישה במוקדם או במאוחר ע"י חברות אחרות.
דוגמאות אצרף בהמשך.

משקיע88

Well-known member
אתחיל באקסל סולושנס. ש"ש 130 מיליון ש"ח. עוסקת ביבוא נתבים לסיבים אופטיים (למשל עבור בזק), וכן בפעילות סייבר לסוגיה. מכירות ברבעון הראשון כ 85 מיליון ש"ח ותזמ"ז ברבעון כ 17 מיליון. להערכתי יש בקופת החברה כ 90 מיליון ש"ח, כך שפעילותה מוערכת בשוק בסכום פעוט של 40 מיליון. החברה צומחת מהר אורגנית ועל ידי רכישות. ג.נ. מחזיק.

משקיע88

Well-known member
נמשיך בטיב טעם. לטעמי, רשת המזון האטרקטיבית ביותר להשקעה. ש"ש כ 513 מיליון ש"ח, מכפיל רווח 13.5, ניהול טוב ובעל שליטה אחראי. ג.נ. מחזיק

בורסה 2008

Well-known member
גם אני מחזיק באקסל. צמיחה יפה בתחום הסייבר ואם השוק יראה שזאת מגמה שפה להישאר אקסל יכולה לקבל תמחורים אחרים לגמרי. לחברה כבר זמן לא קצר תזרים חופשי חיובי כך שיש כרית ביטחון יפה והדאונסייד מרגיש לי טוב.

סתם זרוק בשלוף עוד דוגמאות:
פלרם- עוסקת בייצור ושיווק לוחות פלסטיק במספר תחומים. מפוזרת יפה בעולם, מכפיל EV/EBITDA מצחיק ביותר(כ-2.5 על הרבעון האחרון), מאזן חזק מאד עם מזומן נטו של כ-400M ש"ח ולדעתי גם אפשרויות צמיחה דרך רכישות שנעשו וייעשו בעתיד.

רבל- סיכון גדול פה, אבל שחטו את המניה בעיקר בשל הסנטימנט של מעבר לרכבים חשמליים. יש לה שני תחומי פעילות שהמשמעותי והרווחי הוא מערכות איוורור למיכלי דלק. ישנו עוד מגזר פעילות של חלקים שונים לרכב שמדמם מזומן באופן קבוע. החברה משקיעה לא מעט במחקר ופיתוח ועדיין עם תזרים חופשי חיובי כך שכל שינוי כיוון קטן באחד מהמגזרים לדעתי יכול להביא אפסייד נחמד.
תשואת דיבידנד דו ספרתית.

עלבד- חברה טריקית. אני רואה בה פוטנציאל גדול ואפסייד יפה, אך מבנה מאזן בעייתי עם מיחזור חוב גדול בשנה הקרובה והשקעות גדולות שעוד לא התסיימו מדכאים את המניה. לא נכנס למספרים פה. תעשו את הבדיקה בעצמכם אם בא לכם.

יש עוד לא מעט אבל נגמר לי הכח.
ג.נ- מחזיק פלרם ורבל ממש לאחרונה. עלבד לא מחזיק אך יכול להשתנות בכל רגע.
אין המלצה והניתוח שעשיתי פה הוא סופר שטחי. מלחמה בצפון יכולה לטרוף את הקלפים גם בפן העסקי אבל בעיקר בפן המסחרי בשוק.

בהצלחה

משקיע88

Well-known member
אני עוקב אחרי פלרם רבל ועלבד. לדעתי פלרם חברה טובה שמבצעת מעבר הדרגתי ממוצרים סטנדרטיים כמו PVC ופוליקרבונט למוצרים מוגמרים עם מרווח יפה. יש לי בעיה קטנה בקשר לשקיפות העסקת עובדים מהקיבוץ ותנאיהם אבל מסכים שהמחיר נראה הזדמנותי גם אחרי הבום של הקורונה. ברבל לא מתלהב מהתחום אז לא נראה לי שאשקיע. עלבד בתחום שלדעתי תנודתי ומסוכן ואינני בקי בו.

בורסה 2008

Well-known member
פלרם- כמישהו שמבין ומעורב מאד בקיבוצים ועסקים בקיבוצים, תנאי העסקת הקיבוצניקים במפעלים וקומבינות כאלה זה עולם הולך ונעלם. גם הקיבוצניקים מבינים שעדיף אפילו לפטר עובדים כאלה, למצוא להם תעסוקות אחרות ואף לתמוך בהם כלכלית ולהביא עובדים מקצועיים במקומם.

רבל- תחום בעייתי מאד, אם כי יש קולות וסקרים שחושבים שמוקדם להספיד את רכבי הבנזין ובתוכם הרכבים ההיברידיים(שמבחינת רבל מעולים כי יש להם מיכל דלק). יש לא מעט חוסר שביעות רצון של משתמשים ברכבים חשמליים בעולם. יש גם תחום מדמם ביותר שרק צמצום בו יכול להביא לשיפור משמעותי. בכל מקרה- מסכים שיש פה הימור לא קטן על תחום בעייתי.

עלבד- התחום לא כזה תנודתי. הוא נראה תנודתי בגלל שנות הקורונה ומה שבא אחריהן. בסך הכל מייצרים מגבונים, בדים(שלאחרונה הפכו רק לייצור לצורך פעילות המגבונים) ומוצרי הגיינה נשית. לא רואה פה סיבה לתנודתיות גבוהה ומחזוריות. ברבעונים האחרונים יש יציבות יפה.

עוד מניה אגב- שוהם. נסחרת ממש על ההון העצמי, תשואה על ההון גבוהה מאד ורווחיות יפה למרות הפרשות גבוהות מאד ברבעונים האחרונים. קניות בלתי פוסקות של החברה(בייבק) ושל אלי נידם בהיקפים משמעותיים ביחס למחזור ולשווי השוק+החלה בחלוקת דיבידנד קבוע. חלק מהתמחור הוא מן הסתם הענף הבעייתי, וזו גם הסיבה שאני לא מחזיק שם פוזיציה ממש משמעותית(מחזיק פוזיציה בינונית), כי אין לדעת מאיפה תבוא המכה בענף הזה כפי שראינו בחברות אחרות.

משקיע88

Well-known member
אם מסתכלים על אשראי חוץ בנקאי אינני מוצא פגמים בנאוי.

בורסה 2008

Well-known member
פשששש משקיע איזה תזמון.
רכישה מעניינת מאד של אקסל בתחום הסייבר. רכישה במכפיל נמוך לחברה עם צמיחה גבוהה מאד ב-2023 וסביר שממשיכה לצמוח לאחר ה-7/10. מעניין כמה סינרגיה אפשר לייצר בין אקסל לחברה הנרכשת. נראה מבטיח על פניו.

משקיע88

Well-known member
תודה. יש לדעתי מגוון הזדמנויות גדול. על חלקן פתחתי נושא נפרד ואמשיך גם בחברות גדולות יותר.

בורסה 2008

Well-known member
לא מכפיל נמוך ביחס לשוק בישראל. בנוסף, לי אישית קשה להיכנס לחברה שהגרף שלה נראה כמו של בית שמש.

משקיע88

Well-known member
לדעתי מכפיל הזדמנותי ולא מדובר כאן בשוק הישראלי אלא בשוק עולמי צומח בטרוף

משקיע88

Well-known member
לכן זה מעניין. אם החברה הייתה דואלית הייתה לדעתי מתומחרת 50% יותר גבוה.

משקיע88

Well-known member
יש הרבה במה שאתה אומר, אבל יש גופים דוגמת פימי שמבחינים בהזדמנויות שנובעות מהבדלי התמחור ומנצלים אותן.
אגב למתעניינים, המכפיל הרלוונטי של בית שמש הוא סביב 20 אחרי קיזוז רווחים חד פעמיים.

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
יש הרבה במה שאתה אומר, אבל יש גופים דוגמת פימי שמבחינים בהזדמנויות שנובעות מהבדלי התמחור ומנצלים אותן.
אגב למתעניינים, המכפיל הרלוונטי של בית שמש הוא סביב 20 אחרי קיזוז רווחים חד פעמיים.
בית שמש פרסמה היום דוחות מצוינים. המכפיל המעודכן ל 2024 הוא 16.

משקיע88

Well-known member
אפנה כאו את תשומת הלב לפינרג'י שבה עוד ארוכה הדרך לרווחיות אבל הפוטנציאל...מערכות הגיבוי למיניהן שלה עובדות מצוין. כיוון מרכזי הנתונים נראה מבטיח. ג.נ. מחזיק.

משקיע88

Well-known member

ונעבור לסקטור החזקות הביטוח עם ווישור גלובלטק. בזמנו רכישת איילון ביטוח גרמה להרמת גבות שכן ווישור רכבה בהנפקתה על גל הביטוח הדיגיטלי וצעדה המשמותי היה רכישת חברת ביטוח מסורתית. לדעתי היה כאן ניצול הזדמנות, וכדאי לראות את המצגת שהוכנה לקראת כניסת ענקית הביטוח Amtrust להחזקה בגלובלטק. מדובר בחברה קטנה שמנוהלת היטב ומשיגה תשואות בסגנון 28% על ההון שלה. גילוי נאות - מחזיק

משקיע88

Well-known member
ומכאן לסיפיה, שהיא עדיין סטארט-אפ בתחום בטיחות הנהיגה. יש לה מוצרי תוכנה משולבת במצלמות שכבר נמכרים כ OEM לחברות רכב גדולות. היום היא דיווחה על השקעה משמעותית בחברה. חובת ההוכחה עדיין עליה, אך אותי היא הרשימה. מחזיק.

למעלה