הזדמנויות במניות קטנות בישראל

משקיע88

Well-known member

אלארום משכה את תשומת ליבי בשל עלייתה המטאורית בחודשים האחרונים שהגיעה לש"ש של כ 1.2 מיליארד ש"ח. הים החברה פירסמה תחזית לתוצאותיה ברבעון השני (שכבר הסתיים) שמראה ירידה קלה במכירות לעומת הרבעון הראשון. עדיין מדובר במכירות מרשימות, ואולי החברה פרסמה את התחזית במטרה להפתיע את השוק בדוחות בפועל שיהיו טובים ממנה. אני עוקב אך חושש להשקיע בסוג כזה של תמחור. הרישום הדואלי אפשר לחברה לגייס בלי שיש לה בעלי שליטה, ומצגות שנערכו בארה"ב לאחרונה הרשימו כנראה את האמריקאים. הפעילות עצמה נראית מבטיחה ויש לקוחות גדולים משלמים. אעקוב.

משקיע88

Well-known member
במשך השנים ראיתי מספר לא גדול של מצבי שוק בישראל שנבעו מסוג של כאוס ואנרכיה. 1. משבר המניות הבנקאיות והשפעתו על המניות "החופשיות", ובעקבות הסדר הבנקים והפיכתן של מניותיהם לסוג של אגרות חוב ממשלתיות דולריות - נוצר ארביטראז' ביניהן לאגרות מסוג גלבוע ורימון. 2. התוכנית הכלכלית של 1985 שהפסיקה במכה אחת את ההיפר אינפלציה אך השאירה בשוק ריביות של עשרות אחוזים 3. המשבר של 2008 שיצר שוק אג"חים קונצרניים מצוינים בתשואות 20%+
4. הקורונה 5. המלחמה הנוכחית
היו כמובן עוד הרבה טלטלות אבל הן לא יצרו מרחב הזדמנויות כמו המשברים שציינתי (הנסיון למיסוי שוק ההון של ששינסקי, משבר הנמרים במזרח, התפטרות נתניהו ממשרת שר האוצר, המפולת בוול סטריט בשנות השמונים ועוד.
ניצלתי היטב את הכאוס בשוק המקומי פרט לתקופת הקורונה, שם אחז אותי פחד קמאי וגם נדבקתי...המלחמה הנוכחית הביאה לדעתי האצה של תהליכים ממושכים בהם הגופים המוסדיים דומיננטיים וגדולים על השוק המקומי, משקיעים זרים ביציאה מהשוק המקומי והחזקה במניות מקומיות קטנות מוגבלת לקרנות נאמנות אקטיביות מידלדלות וכמה שחקנים שהם בעלי עניין או סוג של נוכלים. הנקודה החשובה היא תמחור. אני פועל תחת הנחה שהמדינה תמשיך להתקיים ולשמור על רמה מסוימת של כלכלה סבירה. אני מושקע לאורך זמן בדברים ביזאריים כמו זהב , כסף ואפילו ביטקויין שהגדיל את הפרופורציה שלו בתיק ברוב חוצפתו. אני מושקע גם ב ETF טכנולוגיים שונים. הקטע השמור לישראל איננו גדול במיוחד, וכעת אני משקיע בו באופן מלא את מה שהקציתי להשקעה. עד לפני חודש השקעתי רק 65%.

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
משקיע, בן כמה אתה? היית פעיל במשבר מניות הבנקים?

אני לא שותף להרגשה שלך. השוק פה זול מאד ללא ספק עם הרבה חברות בתמחורים טובים, אבל זה לא 2008 ולא 2020 בקורונה. אין כאן פאניקה עדיין ואין תמחורי סוף עונה אמיתיים. אני מאמין שבמקרה של מלחמה אמיתית בצפון נגיע גם לזה. אנחנו עוד לא בתרחיש הגרוע והסופי של הסיטואציה ולכן אני עוד רחוק מלהיות און אין פה כמו שהייתי בקורונה למשל. עם זאת, אני בהחלט רואה תמחורים מסויימים ומחליט שיקרה מה שיקרה בצפון- זה כנראה זמן טוב להיכנס.

משקיע88

Well-known member
על רקע משבר צפוי בעתיד במניות הבנקים התפטרתי ממשרד האוצר. בכל משבר יש מגזרים שונים שמתומחרים באופן כאוטי. במשבר באג 2000 בנאסדק (הזכרתי רק אירועים מקומיים) נסחרו חברות רבות מתחת לערך המזומנים בקופה שלהם והרכבתי תיק שלם. במשבר האינתיפאדה השנייה שבכלל לא הזכרתי קניתי אג"ח בנקים ארוכות בתשואה דו-ספרתית. מניסיוני קשה לתזמן את השוק, ולכן אני חסיד של מיצוע - משקיעים סכומים שווים בכל יחידת זמן. למה אתה מתמקד בצפון? רעידת האדמה שתחריב את ירושלים לא תשפיע? מלחמת האזרחים בישראל כשיתלו אנשים על פנסי רחוב זה כלב? ההפצצות האמריקאיות על תל אביב, האיום הרוסי על השמדה אימננטית, מכירת הגליל לאסד על ידי טראמפ - חיים מעניינים.

בורסה 2008

Well-known member
אני גם אוהב מאד מיצוע, ולכן ALL IN פה בישראל נראה לי עדיין מוקדם מדי.
התמקדתי בצפון כי זה אירוע שנמצא על הפרק בימים אלה הרבה מעל הסבירות הנורמלית בימים כתיקונם. רעידת אדמה היא סיכון קבוע יותר.

שמע אתה בן 70+ ואני לארג' איתך

משקיע88

Well-known member
מודה בהכנעה בשמי ובשם שאר אבות האומה. אין דרך להעריך מה יהיו הסיכונים העתידיים אבל ספק אם תלמד לקח זה כי אירוע בלתי צפוי יפריע לעקומת הלמידה. קל לי להראות שהצלחתי בעבר יותר פעמים משנכשלתי. לא הבנת שגם אם כל ההשקעה בישראל תתאפס עדיין אשאר עם 90% מהכסף? במה זה יעזור לי אם אשמור 3% בצד מחשש לבנון/איראן/סין/רוסיה? מדובר אצלי ב FINE TUNING ובסך הכול אני מנסה לתרום בפורום הזה לידע של אנשים עם פחות ניסיון.

בורסה 2008

Well-known member
אם כבר אתה מדבר על להעשיר ידע ולעזור למשקיעים פחותי נסיון, להגיד מילים כמו ALL IN על ישראל כשאצלך מדובר על חלק קטן מהונך זה בעייתי.
לאחר שאתה מספק את ההקשר זה עושה קצת יותר שכל.

משקיע88

Well-known member
הרי כבר כתבתי בעבר על השקעות אחרות. אינני נכנס בכלל לכל סוגי ההשקעות למיניהן כמו נדלן וחברות פרטיות. פשוט הגבתי לאבחנתך שיצאתי לקניות. קניתי גם קצת ירקות היום.

בורסה 2008

Well-known member
מאד שמח לראות שממרום גילך אתה שומר על הומור בריא. חייב לציין שאם הייתי מודע לגילך, אולי הייתי נמנע מחלק מהדברים שכתבתי אליך בעבר הדיי רחוק ועל כך אני מתנצל

משקיע88

Well-known member
מיקרו השקעה שבחנתי לאחרונה - ביולייט. זאת חברה להשקעות בחברות העוסקות בטיפולי עיניים למיניהם שנוסדה ע"י מנכ"ל טבע לשעבר ישראל מקוב. כרגע היא "נסחרת" בשווי שוק מרהיב של כ 22 מיליון ש"ח. למה התעכבתי לבחון מה קורה שם? ראה ההודעה למעלה. היא מכרה בחוזה סופי את החזקתה בחברת בלקין (4%) בתמורה ל9 מליון ש"ח שכבר שולמו לנאמן ועד 10 מיליון $ שישולמו בהתניות מכירות עתידיות. גם אם רק חלק מהתשלומים העתידיים יגיעו זה מספיק כדי לכסות את שוויה של החברה. אין לחברה כמעט חובות. מצד שני הסחירות זעומה. אז מה יכול לעניין בפגר הזה? ראה כאן:
מדובר במוצר דיאגנוסטיר לטיפול בסינדרום העין היבשה. בגדול, מקבלים פוטנציאל זה ללא תשלום כלכלי בהתחשב בהודעה הקודמת. לדעתי שווה לעקוב.

משקיע88

Well-known member
אינדיקציה ראשונה להתנהגות שוק המניות הקטנות - מדד תא90 חודש לאחור - עליה של כ 11%.

1721671173390.png

בורסה 2008

Well-known member
אקסל ממשיכה לקבל הודעות טובות וזה לא מתבטא במחיר המניה. יש שם מוכר ענק שלא נגמר בינתיים.
איך שאני רואה את זה החברה מתקדמת מצויין בדיוק בדרך שהיא צריכה וזה להתחיל לנטות לכיוון תחום הסייבר ופחות הישענות על הנתבים.

משקיע88

Well-known member
מסכים עם הדיאגנוזה. אבל מדובר כבר בכמות נכבדה של מניות ולא ראיתי שינויים באחזקות בעלי העניין. לפי פאנדר כל קרנות הנאמנות מחזיקות ביחד פחות מ 4 מיליון מניות. יכול להיות שבעל עניין לא דיווח?

למעלה