הזדמנות שלישית ואחרונה לזכות

ונינסיוש

ראיתי את הסרט השבוע בסינמטק תל אביב ומאוד התרשמתי מהדמות של ויניסיוס דה מוראיס וכמובן גם מהשירים והמוזיקה שהיו בסרט וגם מהצילומים הישנים של Rio de Janeiro עוד לפני שבנו בה את השכונות המפורסמות קופה-קבנה ואיפאנמה.

שמח לשמוע, אמרו לי שהסרט נעלם.

אני זוכר שכנער בן 16 (1960 אם זה חשוב) בכיתי ממש בסרט הזה. והמוזיקה השמימית... דומני שהיתה זו הפריצה הראשונה של בוסה נובה לחלל היקום, עם השירים "הבוקר של הקרנבל" ו - "העצב אין לו סוף, פליסידאד די סיו"... אגב, אני גם מזדהה עם אורפאו (ההיה זה סידני פואטייה?) המחפש את אהובתו הנעלמה עד היום, באמצעות טיקסי קונדומבלה, אשה, סמבה רגה, ודניאלה מרקיורי ..... ניתן להשיג אותו ב- DVD? איפה? אגב, אני כבר לא זוכר, היכן הופיע דה מואריס בסרט ? כל טוב, ותודה על המידע. ד ו ד . (בעיברית).

אורפיאו נגרו

סוף הסרט בסוף הסרט פיזזו שני ילדים מתולתלים בקצה הצוק הניבט על ריו. לואיז בונפה עטף אותם בצלילים של שמחה, רגליהם בלתי אפשריות קיפצו בסמבה של יום חדש. תם הקרנבל. מלאך המות חרש מזימות ותיק, אכזר כנחש לקח אותה. אורפיאו נואש – אהבה כזו רק פעם בחיים. כשיצאתי מבית מפעל הפיס אפשר היה לראות בחלונות כיצד הבנות מחוללות בביכורי עיתים. והייתי עצוב כמו שרק בן עשרים יכול להיות.

למעלה