הזכות לבחור

שש שבע

New member
הגוף שלה - ומה עם הגוף שלו?

טכנית קשה לבצע את האימוץ? רק תציעי תינוק לאימוץ ותראי כמה קופצים יהיו על המציאה, ולמה למסור לאימוץ קשה יותר נפשית, מאשר להפסיק את החיים שלו? ילד כמו שאמרת זה לא דיסק, ולא צעצוע, וזו גם הסיבה שאסור להפסיק את החיים שלו. דילמה מה? בודאי, אבל שוב כמו שאמרתי, הבסיס צריך להיות קדושת החיים, ואחר כך קדושת ה"איך חיים". ליה טוב.

שש שבע

New member
הכל טוב ויפה -אז למנוע

ובעני הפלה היא רצח, מה לעשות לא תצליחו לשכנע אותי שזה לא כך, רק תראו איך עוברים נראים כשהם בבטן, זה שלא רואים אותם, לא מתיר את דמם. וזו צריכה להיותה הנקודה הראשונית,הבסיסית, כל מה שמסביב הוא כבר טפל, כי אין שום דבר גרוע יותר מהפסקת חיים

שש שבע

New member
ולא תצליחי, עוד לפני היותי דתיה

אני אישה חושבת, בוגרת לימודים אקדמאים במדעי הטבע - ביולוגיה, הרבה ולמדתי בשנה הראשונה את ההגדרה של ח י י ם , הבטתי הרבה מתחת למיקרוסקופ ובהתאם להגדרה הזו ידעתי להבדיל בין תא חי לתא לא חי, בין תא חי של בעל חיים, לתא של צמח... לשכנע? אני לא צריכה שישכנעו אותי, אני לא מדברת מתוך האמונה או הדת אני מדברת מתוך י ד י ע ה. ההבדל בין עובר בבטן אימו לבן שהוא בוץ הוא רק באטימות של הבטן של האמא (ושל המחשבה של כמה אנשים אולי)

שש שבע, העמדה שלך היא חרב פיפיות!

צר לי שאת חושבת שאני אטומה. אבל חילוקי הדעות בינינו לא נסובים על השאלה, אם העובדה שבחרתי בכאב לב רב להפיל ילד שאביו לא רוצה בו, עושה אותי אטומה, אלא על שאלת הזכות של המדינה להתערב בהחלטה שלי. אין בינינו חילוק על כך שמאד עצוב שיש הפלות. אבל את חושבת שהמדינה צריכה להחליט עבור אזרחיותיה. אני לא חושבת כך. העמדה שלך , לפיה על המדינה להתערב בהחלטה, היא חרב פיפיות היכולה לפנות נגד הערכים שלך. כיצד? דוגמא 1: המדינה הזו שאת מרשה לה חופש רב כל כך להתעסק בחיי ובגופי- יכולה להתערב גם בצורה הפוכה ולהורות לאזרחית להפיל. למה? כי היא בת 15ענייה/קורבן אונס/יש סכנה לחייה/כי המדינה החליטה ע"ס סטטיסטיקות שלתינוק שלה יש סיכוי גדול לגדול בעוני ובהזנחה... האם היית מסכימה? אני לא! למרות שאם היה מדובר באחותי/חברה שהייתה הרה בנסיבות כאלו, יתכן שהייתי יועצת לה להפיל, עדיין אני לא מוכנה שהמדינה תכפה עליה את דעתי. זה ההבדל בינינו. כאן אנו חלוקות. ועוד דוגמא: הרופא שהזהיר אותך לגבי לידת עוד ילד חשש , אני מניחה , לבריאותך. כלומר, הוא העדיף את האינטרס של חיי האם וטובת ילדיה הקיימים, על האינטרס של חיי העובר (הפוטנציאלי). את נהגת לפי סולם הערכים וסדרי העדיפויות שלך (שבמקרה הזה אני מסכימה איתך :) ), ונכנסת להריון במז"ט. האם היית רוצה שהמדינה תכתיב לך את ההחלטה לא להרות? לא נראה לי. יש תחומים, שבהם אנחנו לא מוכנים לקבל תכתיבים מהמדינה, תחום ההולדה וגם גידול הילדים בהחלט נכללים ביניהם. כמו שאת בעצמך הדגמת, זו שאלה מוסרית-פילוסופית-דתית לא פשוטה, וגם הגישה של ההלכה אינה חטיבה אחת. למה אם כך, את מוכנה שהמדינה תחליט? בואי לא נשכח שהמדינה היא כלי שיצרו בני אדם, ארגון שנועד כדי להקל על חיינו כחברה, ולבצע משימות משותפות. הגבול בין התערבות ההכרחית כדי לבצע את זה ובין התערבות מוגזמת המדינה בחיי הפרט הוא מאד אפור, ואני חושבת שכדאי להתאמץ ולשמור מה שיותר מהבחירה ברשות בני האדם, שלא יקום הגולם על יוצרו. את מתנגדת להפלות. הבנו. אני לא . גם כן הבנו. האם היית רוצה שאני אכפה את עמדתי - באמצעות המדינה - על מישהי ואכריח אותה להפיל כי זה לא נראה לי נכון ללדת בנסיבות חייה? לא, נכון? יפה.

שש שבע

New member
הטעות שלך בהבנת דברי היא

שאת חושבת שאני חושבת שהמדינה צריכה להחליט עבורי. לא, ולא, זו מדינה דמוקרטית שהחוקים שלה נוצרו בידי אנשים , החוק ההוא של "לא תרצח" הוא ברור שכלית, ואם תבוא המדינה ותכריח אותי בחוק לרצוח מישהו, אני לא, זה יהרג ועל יעבור, ואותו כנ"ל לגבי הפלה, מה שאני אומרת הוא שעובר בבטן הוא אדם חי, ויש לו זכויות בדיוק כמו דקה אחרי שהוא יוצא מהבטן. וגם פה קים "לא תרצח" אלא אם כן יש עליו דין רודף. ואולי לא הבנת אותי, לי פשוט אמרו שלא יהיו ילדים, והגוף שלי יצר כל כך הרבה בעיות חוץ מהריונות, אבל התעקשתי בניגוד לחוות דעת הרופאים "למה לך? תגדלי את אלה שיש לך""לא חבל לך על הזמן? על הכסף? על הכוחות?" וכיוצא באמירות כאלה, ברגע שאמרו שהריון נוסף מסכן את חיי, וגם ידעתי את זה אובייקטיבית, ולא סתם מאמונה תמימה ברופאים. לא הריתי יותר. לו הייתי מתעקשת להיכנס להריון הייתי מתחייבת בנפשי, על חיי וחיי העובר. וזה חמור לא פחות ואפילו יותר. יש מקרים שחובה להפיל ויש מקרים שאסור להפיל, ולדעתי הועדה להפסקת הריון לא מתאימה להחלטה כזו, בודאי לא בהרכב הקיים שלה.

Rivendell

New member
הנקודה היא לא "מה היא הפלה"

מקובל עלי שבעיניך, בכל מצב, זה להגדרתך רצח. זכותך. אבל שתחליטי בשבילי?!?! שתקחי לעצמך את הזכות לקבוע לי אם אלד ילד או לא? עד כאן.

שש שבע

New member
אני לא מחליטה בשבילך, כמו שאני לא

מחליטה עבור אחרים אם יגנבו, או ישקרו, או שלא. לו קראת את כל דברי היית רואה שלא בכל מצב הפלה היא רצח. יש מקרים שהיא הכרחית אבל, א אני גם לא יכולה להחליט עבור מישהו שקם בבוקר ומחליט ש"לא מתאים לו תינוק עכשיו" אם ירצח או לא ירצח את התינוק שלו , או את העובר שלו. אלא מה, במקרה שיהרוג את העובר, מבחינה חוקית לא יקרה לו כלום, ואם יהרוג את התינוק בן יומו שנולד לו, הוא יואשם ברצח. ובעיני אין שום הבדל בין המעשה הזה או הזה. ובזה נדמה לי אמרתי את דברי, אין לי שום ספק שכל אחת תעשה כרצונה, ותחיה עם ההחלטה שלה, לטוב ולרע. עם יסורי המצפון, או היעדרם, לא יכולה להחליט עבור אף אחד, אבל את דעתי אמרתי, ודעתי עוד תוכח כנכונה, לאט לאט הולכים האנשים ומתפקחים, וזה ילך ויתבטא בעוד חוקים כדוגמת החוק האמריקאי. שבת שלום.

דוסטו

New member
באיזה מצב הפלה אינה רצח?

תסמונת דאון, זה רצח? טאי-זאקס, זה רצח? המופיליה זה רצח? חיך-שסוע, זה רצח? הומו/לסבית (אם אפשר היה לזהות ויום אחד יוכלו), זה רצח? (על זה אני ממש רוצה שתעני לי. אני תמה אם את 'הסוטים' האלה כדאי 'לקצר' כשהם קטנים? או אולי היות שרצח-זה-רצח-זה-רצח בכל זאת נתן להם להוולד ונרכז אותם במושבת עונשין בנגב. שיבנו את הרכבת מב"ש לאילת) ואם יש סכוי של 90% שהאישה תתאבד מלחץ נפשי, מותר? ומה אם הסכוי רק 40%? ואולי פשוט לסמם אותה כדי שלא תתאבד? ומה היית אומרת לאותו רופא של אישה שגררה הריון 'חצי-מתה' לו היה נולד תינוק עם פגור מוטורי ושכלי עמוק?

נויהאחת

New member
דוסטו, אני לא יודעת עם אתה גבר

או אישה, אני רק מקווה שלעולם לא תצטרך לגלות את התשובות לשאלות האלה. אתה מזעזע בעיני

siv30

New member
נויה, אני חושבת שזו היתה כוונתו של

דוסטו לזעזע בשאלות הנוקבות שלו ובשביל להראות שלא הכל שחור- לבן. ההחלטה היא מאוד קשה.

שש שבע

New member
ומה אם היתה מופנית לנויה?

למה שלא כולם יענו על השאלה הזו? די מתקיל לא? לכן נויה התרגזה.

שש שבע

New member
בכל מה שאמרת - לא

מכיר את הפסוק "הקם להורגך השכם להורגו"? ולא משנה מי קם להורגך, מפגר, או חולה, או אדם רגיל ובריא. הריון שבו אישה מסכנת את חייה גם אם העובר בריא - מותר להפסיק. חייה- גם השפיות שלה שבוע טוב.

למעלה