הזכרתי כבר שאני צריך שאלות פסקה

bion7

New member
הזכרתי כבר שאני צריך שאלות פסקה

אני צריך בעיקר שאלות שהנוסח שלהן מהו הרעיון המרכזי בקטע ? וכדומה .
האם מישהו יכול לתת לי שאלות שכאלה ? .
אם אסור להעלות לפורום שאלות שכאלה מסיבות כאלה ואחרות , אתם בהחלט יכולים לשלוח לי את השאלות לאי מייל : [email protected].
בבקשה אני צריך שאלות כאלה והרי זוהי מטרת הפורום לא ? לעזור .

israelmiv

New member
אתה רוצה שאלות של המכונים?

או שתקנה ספר יד שניה ממשהו, או שתלך לספריה העירונית ותצלם.

ובאמת אסור להעלות לפורום צילומים של ספרי לימוד.

bion7

New member
לפי דעתך

איזה מבין המכונים שיש משקף במידה המדויקת והטובה ביותר את שאלות הפסקה שמופיעות בבחינה ? .
אשמח לתשובות בהקדם האפשרי, תודה מראש !.

bion7

New member
האמת שכבר פניתי כמה פעמים

כאן בפורום בקשר לכך שיספקו לי שאלות פסקה , ועדיין לא קיבלתי פתרון של ממש .
האם יש באפשרותך לספק לי שאלות שכאלה ? (ואני מתכוון לכמות רבה מהשאלות האלה ).
תודה מראש ! .

bion7

New member
נתקלתי בשאלה הבאה :

תאגיד "גרידי," יצרן מוביל בתחום שבבי המחשב, נמצא כעת בתהליך פיתוח של שבב חדש, אשר אמור
להיות מהיר יותר ויעיל יותר מהשבבים הקיימים בשוק כיום. השבב החדש מיועד להמכר בעוד שנה
מהיום. מחקר שווקים שעשה תאגיד "גרידי" העלה כי ניתן למקסם את מכירות השבב החדש אם
הפרסום שלו יחל כעת, אך החברה החליטה להמתין עוד שישה חודשים לפני שתתחיל לפרסם.
מה מהבאים הוא הסיבה הטובה ביותר שבגינה החליטה החברה לדחות את מסע הפרסום של השבב החדש?
1. ישנם משתמשים שמעדיפים להמנע מלרכוש מוצרים חדשים מיד עם הגיעם לשוק
2.עלות מסע הפרסום לא תעלה על עלותם של מסעות פרסום קודמים שעשתה החברה
3.פרסום השבב החדש יוריד בצורה ניכרת את מכירות השבבים הנוכחיים של החברה
4.המתחרים של "גרידי" מפתחים כעת שבב בעל יכולות דומות לשבב החדש של "גרידי".
עכשיו התשובה הנכונה היא 3 ואני חשבתי 4 , מדוע ? (אין פתרונות מלאים ).
ההסבר שלי- שהתשובה הנכונה היא 4 -מכיוון שמטרתו של הפרסום הוא -להראות ולהציג את השבב החדש כבעל יכולות של מהירות ויעילות יותר טובים מהשבבים האחרים הקיימים בשוק כיום. אז אם החברה בכל זאת החליטה לדחות את מסע הפרסום של השבב החדש ,אז כנראה השבב אינו יעיל ומהיר יותר מהשבבים האחרים כפי שהחברה סברה .נעבור על התשובות :
1) לפי התשובה משתמע שהשבב חדש ולכן יקנו אותו פחות אנשים אבל זה לא סיבה מספקת דייה כדי לדחות את מסע הפרסום .מכיוון שהתשובה משתמשת במילה ישנם - ולכן ניתן להסיק שחלק יקנו את השבב למרות שהוא חדש .(ואולי גם רוב האנשים ולכן עדיף לקיים את מסע הפרסום).
2)משמעות התשובה שמסע הפרסום החדש עולה פחות או כמו מסע הפרסומים הקודמים אם כך אין שום סיבה לדחות את מסע הפרסום (כי אם הוא היה עולה יותר- כלומר יקר יותר - אז באמת כדאי לדחות אותו).
3) אם הפרסום החדש לשבב החדש אכן באמת יוריד את מכירות השבבים הנוכחיים של החברה, אני מבין למה התשובה יכולה להיות ( כי יירדו המכירות לשבבים הנוכחיים -פחות יקנו אותם- בגלל הפרסום לשבב החדש ), ולכן באמת כדאי לדחות את מסע הפרסום .
4)לדעתי התשובה היא יותר נכונה מ-3- והיא התשובה הנכונה -מכיוון שאם המתחרים של חברת גרידי ייצרו את אותם השבבים החדישים שייצרו חברת גרידי, הרי שאין יתרון לאף אחת מהחברות מבחינת רכישת השבב, והקונים יכולים לקנות את השבבים מכל אחת מהקבוצות הנל ,ולכן אין יתרון לחברת גרידי ולכן היא אולי תעדיף לדחות את מסע הפרסום כדי לשפר עוד את השבב .
אז למה תשובה 4 היא לא הנכונה יותר ?

bion7

New member
הערה בקשר לשאלה

הרי הגעתי למסקנה שגם תשובה 3 וגם תשובה 4 יכולות לספק לי הסברים מהי הסיבה שבגינה נדחה מסע הפרסום החדש , אבל איך אני מחליט מהי הסיבה הטוה ביותר מבין השתיים ? למה טעיתי ?
דווקא חשבתי טוב, לא ?

israelmiv

New member
לדעתי השאלה לא בסגנון של המרכז

כיון שהיא לא ממוקדת מספיק, אבל בכל זאת תשובה 3 היא הטובה ביותר.

הבעיה בהסבר שלך היא הנחות שונות שאתה עושה בלי ביסוס. בשאלות פסקה (ובקטעי קריאה באופן כללי) תנסה להיצמד ככל האפשר לכתוב בטקסט.

אם נתייחס לתשובה 4, הטענה היא שבגלל השבב של החברה המתחרה גרידי דחו את מסע הפרסום. ההסבר שלך לטענה הוא שהם צריכים זמן לפתח שבב טוב יותר שיוכל להתחרות בשבב של החברה השניה. אתה בעצם מניח כאן כמה וכמה הנחות לא מבוססות, שבטח לא כתובות בפסקה או בתשובה שבחרת:

1. - דחיית מסע הפרסום תיתן לחברה זמן לשפר את השבב - בפסקה לא כתוב שהחברה שוקלת לדחות את שחרור השבב, אלא רק את מסע הפרסום. השבב בכל מקרה ישתחרר תוך שנה.

2. - התחרות בין החברות תלויה בשיפור המוצר, אם גרידי תשפר את השבב יהיה להם טעם להוציא את המוצר - מי אמר שקיומה של חברה אחת נוספת בשוק מונע מגרידי להרוויח כראוי מהמוצר שלהם? מי אמר ששיפור של השבב יהיה הגורם המכריע בנושא? לא הכל תלוי באיכות.

3. - זמן נוסף יאפשר לגרידי לשפר את השבב - מי אמר שיש לגרידי איזשהו שיפור אפשרי בשבב? אולי זה הכי טוב שהם יכולים להגיע אליו?

תשובה 3 לעומת זאת לא דורשת ממך להניח בעצמך שום דבר. הם דוחים את מסע הפרסום (כתוב בפסקה) פרסום כעת יפגע במכירות שלהם (כתוב בתשובה) ולכן התשובה הזאת מספקת הסבר מצוין לדחיית מסע הפרסום.

bion7

New member
אוקיי -הבנתי את ההסבר שלך

אבל איך היו יכולים לנסח את השאלה בצורה אחרת כך שהתשובה הנכונה תהיה זו שבחרתי ?.
תודה מראש !.

bion7

New member
בנוסף לכך

הייתי רוצה מאוד לדעת איך אתה היית פותר את השאלה באופן מפורט ומלא , החל מקריאת הנתונים וסידורם באופן נוח להבנה ותוך כדי מעבר על התשובות ופסילתן או לחילופין מציאת התשובה הנכונה .
(כמו שאני עשיתי - זה מאוד יעזור לי אם תדגים זאת ). תודה מראש !.

israelmiv

New member
אני אעשה כמיטב יכולתי

אני בדרך כלל לא עושה פירוט כזה, ואני לא בטוח שיש בו תועלת, אבל כיון שביקשת:

הנתונים: מכירת השבב תתחיל בעוד שנה. התחלת הפרסום מייד הייתה מועילה למכירות המוצר, אבל החברה החלטה לדחות את הפרסום לעוד שישה חודשים.

תשובה 1: התשובה לא עוסקת בפרסום בכלל, ולכן היא לא יכולה להוות הסבר לדחיית מסע הפרסום.

תשובה 2: ההסבר שנתת בעצמך הוא נכון מאוד.

תשובה 3: פגיעה במכירות מוצרים אחרים היא סיבה טובה להימנע מפרסום. תשובה נכונה.

תשובה 4: התשובה לא עוסקת בפרסום, ולכן לא יכולה להיות סיבה לדחייתו.

bion7

New member
באמת יפה

קצר ותמציתי ולא מסובך כפי שאני נוהג לפתור .
אז ברשותך , עוד בקשה אחת ממך : האם אתה יכול לפתור כמו שעשית עכשיו את השאלה מבחינת אוקטובר 2013-חשיבה מילולית פרק שני שאלה 12 - מעניין אותי לדעת איך אתה פותר שאלות פסקה ארוכות ששואלות מה
משתמע מהפסקה שגם התשובות די ארוכות .

bion7

New member
וכן באותו פרק בדיוק

את שאלה מספר 14- שניסוחה דומה לרעיון המרכזי של הקטע .
תודה מראש !.

bion7

New member
נוסח הבחינה

הפסיכומטרית של המרכז הארצי מועד אוקטובר 2013 - הפרק השני של החשיבה המילולית - שאלות 12 ו- 14

bion7

New member
כשאני פותח את הבחינה עצמה כתוב

אוקטובר 2013 , אך במבט שני לפני שאני פותח את הבחינה כתוב ספטמבר 2013 . אז כנראה המרכז הארצי התכוון לספטמבר 2013 ולא לאוקטובר 2013 .

israelmiv

New member
תשובות

שאלה 12:

הפסקה: המיתולוגיה היוונית היא רציונלית יחסית למיתולוגיות אחרות של העולם העתיק. דוגמא לכך היא העדר ייחוס תכונות מיסטיות לכוכבים במיתולוגיה. נראה שהעיסוק העיקרי בכוכבים ביוון העתיקה התבטא באסטרנומיה. איזו טענה מהבאות משתמעת:

1. - נאמרות כאן שתי טענות: 1. בתרבויות אחרות העיסוק באסטרונומיה לא היה קיים בעת העתיקה 2. ביוון היה עיסוק באסטרונמיה "לאורך כל הדורות". לשתי הטענות אין בסיס בפסקה.

2. כל פרטי התשובה כתובים במפורש בפסקה. התשובה נכונה.

3. התשובה סותרת את הפסקה. בפסקה: "נעדר ממנה חיזוי העתיד ע"י הכוכבים:. בתשובה "אפשר למצוא בה הדים...".

4. בדיוק אותה בעיה של תשובה 3.

שאלה 14:

תוכן הפסקה: א) קיימים G וכמה סוגי S ב) יש מתאם בין S שונים ג) יש מתאם בין G לכל אחד מה S.

תשובה 1: התשובה מזכירה רק את ב)

תשובה 2: לתשובה אין מקור בפסקה כלל.

תשובה 3: התשובה מכילה את א) אך לא את ב) ג) (היא לא מזכירה מתאם)

תשובה 4: התשובה מכילה את כל שלושת החלקים. היא נכונה.

למעלה