הזכרתי כבר שאני צריך שאלות פסקה

bion7

New member
ההודעה הזאת מופנית ל israelmiv

האם בכל שאלות הפסקה אתה עובד באותו אופן - מסכם בקצרה את הדברים בצד ? .
אני למשל לא עושה זאת כך תמיד.
כאשר שואלים אותי מה משתמע או אינו משתמע מהקטע ,וכן מה עולה או לא עולה מהדברים בפסקה ,אני בדרך כלל הולך לתשובות ,קורא את התשובה הראשונה ,וניגש לפסקה קורא אותה די מהר, עד שאני מגיע ללב התשובה (כלומר בערך איפה מופיעה לי התשובה בקטע ), מפחית את מהירות קריאתי באותו קטע שמתייחס לתשובה ,מבין מה קראתי ,ורק אז אני מחליט אם התשובה נכונה או לא .
לעומת זאת, כאשר שואלים אותי שאלות בנוסח : מהו הרעיון המרכזי של הקטע ? ,אז באמת אני עושה כמוך ומתמצת את כל הפסקה ורק אז ניגש לתשובות .
יש לציין שאני מצליח לא רע בשיטות שציינתי לעיל . מה דעתך ?האם כדאי לי להתרגל ולעשות איך שאתה עושה (לתמצת את הפסקה בכל מקרה או להישאר עם איך שאני יודע ?).
אשמח לקבל ממך הערות והארות .
תודה מראש !.

bion7

New member
אה כן עוד דבר אחד

איך אתה מתמודד באמת עם שאלות פסקה ממש ארוכות ? האם גם אותן אתה מתמצת בקצרה ? או שאתה עושה איך שאני עושה ?.

israelmiv

New member
אני לא מסכם את הפסקה

כשאני פותר מבחן. התהליך הזה נעשה במהירות בראש. לעומת זאת, כשאני מסביר למישהו תשובה הדרך שהכי קל לי לענות בה היא לעשות ניתוח כזה. בקריאת מאמרים דוקא נראה לי טוב לסכם במילה אחת כל פסקה (גם בפרק האנגלית) למרות שאני לא חושב שעשיתי את זה בזמנו.

הנסיון היחיד שלי בפתרון פסיכומטרי הוא המבחן הבודד שעשיתי והסימולציות שעשיתי קודם לכן. למרות שקיבלתי 141 בעברית, אני לא חושב שהדרך שבה פתרתי היא דוגמה למשהו. אני פשוט קראתי את השאלות ועניתי. הלך לי טוב בסימולציות, ולכן לא ראיתי צורך לחפש גישות שונות. יתכן שיש דרכים טובות יותר.

bion7

New member
אז רגע

איך אתה מציע לי לפעול ? , להישאר בשיטה שלי ? או שמא דווקא עדיף יותר לסכם את הפסקה באופן תמציתי ?.

למעלה