הזכר כצאצא האדם הקדמון

מיטללל

New member
הזכר כצאצא האדם הקדמון

עוד סוגיה שנתקלתי בה בצבא.. (מה לעשות שחיי לא חיים כבר חצי שנה?
ומשם בא רוב הקשר שלי עם אנשים, מלבד האנשים שאני רואה באוטובס ;-P) אני משרתת באיזה בסיס ג'ובניקי+++ במרכז. אז זאת המנטלית שאני רגילה אליה... אתמול הגיע אלינו חייל חדש.. ששירת בנח"ל אך נפל בשל סיבות פרופיל. שהוא הגיע, במהלך שיחתנו ורצונו הבלתי ברור לעשות טופס טיולים כבררררר הסברתי לו שהוא לא חייב לחתום על נשק ויותר מכך-אין לכך צורך. והוא.. לא היה מסוגל
הוא הסביר לי שבשבילו להיות בלי נשק זה כמו להיות בלי יד... שהוא פשוט חצי בן אדם
אני מצידי ניסיתי להסביר לו שנשק זה סתם כבד, וזה עוד דבר לשכוח... וזה סתם לא נוח.. וגם.. שיפקח עיניים ויפנים שהוא כבר לא בנח"ל.. לא עבד
תסבירו לי את זה......!

ChilD SouL

New member
גם אני הייתי מרגישה כך במקומו...

תחשבי שיש לך חפץ כלשהו שאת אמורה לשאת לכל מקום, לשמור עליו, לפעמים אף לישון איתו ופתאום באים ואומרים לך שאת יכולה לוותר עליו, ככה פתאום - איך תרגישי

ScorpioID

New member
שיחתום

מה אכפת לך? חוצמזה דרוש אישור של סא"ל לפחות... ובבסיס שאת משרתת בו מאד פשוט לא צריכים אנשים עם נשק..

אביבaviv

New member
אם הוא לא חייב לשאת נשק עדיף שלא

אפילו מהטעמים הביטחוניים, תחשבו על זה ככה - מבחינה סטטיסטית - ככל שפחות אנשים יישאו נשק כך פחות נשקים ייגנבו/יהרסו או כל נזק אחר שיכול להיגרם .

Piren

New member
מה קשור צאצא קדמון?

פשוט הערה סקסיסטיט .. יפה לך מיטל. גם אני במהלך כל השירות שלי לא הסכמתי ללכת הביתה בלי נשק.. ואפילו וויתרתי על יציאה אחת כאשר מסיבות לא ברורות הנשק שלי נמסר למישהו אחר. לכמה אנשים.. נשק לא מייצג משקולת או מעמסה (משהו לשכוח?!).. לכמה אנשים נשק מייצג את העובדה שאת חיילת (גובניקית או לא) במדינת ישראל ויש מצב שאת יום אחד תצטרכי להשתמש בו (אמנם לא יצא לי מחוץ לשירות .. אבל הייתי בכמה מצבים מאוד קרובים .. איזה כיף לחיות מעבר לקו הירוק.. ולא.. לא כל המקרים היו בגלל זה.. כבר יצא לי כמעט לבצע מעצר ברכבת
.. אני וקרפ"ר צנחנים (שהכיר את אמא שלי. .איזה קטע) התעלקנו על מישהו D-:) ) אז כבד.. לא נוח .. והורס את המדים (ולי היו מדים של חיל הים לידיעתך, הייתי גם בין היחידים שהמשיכו לקחת נשק גם כאשר לבשנו מדים לבנים.. וואי וואי מה ששמן עושה להם) .. אבל זה משהו שאני לא הייתי מוכן בלעדיו. אז כל הכבוד לבן אדם הזה.

ChilD SouL

New member
מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

בתור אחת שנושאת נשק קשה לי לדמיין שפתאום באמצע השירות יקחו לי אותו מסיבות כאלה ואחרות. אז נכון, בהתחלה זה מעצבן לקחת אותו לכל מקום ולפחד מה יקרה במקרה ואשכח אותו אבל עם הזמן זה הופך למשהו שבלעדיו אי-אפשר.

chriscrossed

New member
לדעתי...

הוא מרגיש את עצמו גבר עם הרובה, אז תני לא מה אכפת לך...אם זה מה שעושה לו את זה...

סוחף

New member
בואנה, אתה מקשקש שטויות בקצב הא?

חייל המשרת כלוחם לומד מהיום הראשון שהנשק הוא אביזר שחובה עליו לשאת אותו לכל מקום (שירותים, בשינה, במקלחת וכו'), לא מפקירים נשק. ופתאום חייל קרבי שרגיל לתחושת הנשק עליו מתבקש ללכת בלעדיו, אין מה לעשות, זו הרגשה מוזרה מאוד. אני יכול לומר לך שאני הייתי קרבי, ובפעמים שהייתי בבית לשישי שבת, פתאום באמצע היציאה ביום שישי בערב בפאב, היה נופל לי הלב כששמתי את היד מאחור ולא הרגשתי אותו. זה לא קשור ל"להרגיש גבר" זה קשור אך ורק לחיילות ומוסר צבאי.

chriscrossed

New member
איזה שטויות...

זה בסך הכל רובה שרוב הסיכויים שהוא לא יזדקק לו...

chriscrossed

New member
תקרא את מה שכתבתי כמה שרשורים

למעטה: אני אוסטרלי שחי בישראל, כך שאני לא מתגייס. אתה קורא לי ילד בגלל שאני חושב שג'ובניק שמסתובב עם רובה עושה את זה בשביל הפוזות וההרגשה של "גבר". אבל לדעתי, מי שמסתובב עם רובה בשביל פוזות, יותר מתאים שיקראו לו ילד.

Piren

New member
האמת.. אני קורא לך

ילד בגלל שאתה רק בן 16 שלא מבין שיט מהחיים שלו. .אבל עדיין מרגיש כאילו יש לך יכולת לנתח את המחשבה של חייל לוחם... ג'ובניק שלוקח נשק בשביל פוזות .. באמת דביל.. אבל די ברור שהוא לא לוקח אותו בשביל פוזות - "הוא הסביר לי שבשבילו להיות בלי נשק זה כמו להיות בלי יד..." אתה מדבר מהתחת.. כי אין לך שום מושג בנושא זה.. ועוד אומר למישהו אחר שטויות .. "זה רק רובה" ... אם אתה לא מבין כלום בנושא מסויים, תסתום את הפה.. כי זה לא מחמיא לך

TheWhiteTigris

New member
אני הייתי בלי נשק

והייתי מעדיף להיות עם. אז הוא... אני מבין אותו.

לל

תראי חייל קרבי שונה לגמרי מבחינת אידיאל וכבוד עצמי מג'ובניק שבחר לו בדרכו הג'ובניקית , ולחייל קרבי ירידה לתפקיד ג'ובניק זה פגיעה בכבוד העצמי והנשק הוא חלק מזה מהירידה ובכך שהוא נשאר עם נשאר עם נשק הוא כאילו שומר על מעמדו ואני ממש מבין אותו

bimbom

New member
הנה ההסבר האמיתי

מעניין, בהתחלה גילית שהחבר שלך הומו וערבי ועכשיו את מגלה שיש חיילים שלא יכולים בלי נשק והסיבה היא שהנחלאי מאוהב בך !!! והוא חייב נשק בשביל להרוג את כל הערבים (גם את אלה ההומואים) והנה לך הסבר

עכשיו תקשיב טוב טוב

בעצם עזוב, לא שווה את זה עשית מספיק גיחוך מעצמך, אין לי צורך לעזור לך. עמי (גאה)

אלוהים! מה אכפת לך?

הוא מתכנן לירות בך? :) הכל יכול להיות 1. פוזה (אין שום דבר רע בזה) 2. הגנה עצמית? 3. רגיל 4. דביל זהו:) עמי

למעלה