הזכר כצאצא האדם הקדמון

k e r e n m

New member
הגאווה לא נותנת לו..

להשלים עם ג'ובניקיותו..הרובה מזכיר לו את עברו הנשכח ומחזיר לו במעט את גאוותו האבודה..כ"כ פשוט..

j i m m y

New member
זה פשוט מאוד - הוא רוצה שיחשבו

שהוא לוחם מגניב, לעשות רושם על נקבות.

במהרה הוא יבין

שלהיתקע בין שתי מזוזות , או במסדרון ,או בשירותים, או על כיסא הישיבה עם הגלגלים כשהחגורה חונקת תצוואר, זה לא כזה כייף... ומשרד הוא מקום מסוכן לנשק ... או לחייו.... הוא יוותר לבד... המשרד הוא לא שדה פתוח ... ואז הוא יבין כמה כבד הדבר הזה וכמה הוא מסורבל. חוץ מזה בסיס ג'ובניקים במרכז הארץ .... טוחנים הרבה שמירות ... יהיה לו גם את זמן האיכות עם הנשק שלו ...

אדם קדמון????????

מה קשור אדם קדמון....... פשוט מאוד... אני הייתי באותו מצב... אחרי שנה בקרבי עקב מאורע מצער שקרה לכמה ערבים במהלך שירותי..
נאלצתי לעבור לחיל האויר.... החיל של המעופפים... קיצר אני זוכר איך כשהייתי בקרבי הייתי מסתכל חיילים שהיו עולי לאוטובוס והיו בלי נשק... זה פשוט לא חיילים....!!!!!!!! מה זה הצבא הזה שחיילים בו בקושי הולכים עם נשקים ולא יודעים לתפעל אותו בעת הצורך..... חיל צריך להיות עם נשק.. כמו שהוא עם גומיות... כי ככה חיילים צריכים להיות יצוגיים... וזה גם נותן להם גאוות יחידה וגאווה לשרת ולהילחם למען המדינה !!!! ואם צריך אז גם להשתמש בנשק !!!!! בקיצור ללכת בלי נשק זה כמו ללכת ערום.... ואני לפחות הרגשתי כמו חצי חיל והתביישתי בעצמי וגם אני עשיתי את כל המאמצים והלכתי עד למפקד היחידה שאישר לי היחיד לקחת נשק לבית... קיצר זה דבר בלתי מוסבר.. זה כמו שאת תלכי עם שיער קצר ובלי איפור בכלל ובלי ציפורניים... ועם כובע... לא תרגישי נשית כל כך ... אז אני לא הרגשתי חיל בלי נשק... ועוד עם מדי החתונות של חיל האויר...

גם לי היה את זה

לפני ששובצתי לשיריון הייתי ג'ובניק הייתי חייב נשק הייתי צריך... לפחות להגיד לעצמי נכון אני ג'ובניק לא לוחם אבל הנשק איתי איתן לי המוטיבציה לשרת בקרבי ולנסות לעלות פרופיל..אני נלחמתי שיהיה לצידי נשק וכןהרגשתי שאני בתור חייל לא קרבי יכול לעזור במשהו ע"י הנשק אם וכך יהיה מצב ואז הפרופיל עלה וכן נעשתי קרבי ונשק היה חלק בשירות בשיריון ועוד לקבל כלי קרב יותר עצום מנשק קל(טנק)

אל תנסי אפילו להבין..

חי"רניק זה חי"רניק... חדשיים אחרי, וגם לי לפעמים יש פתאום הרגשה ששכחתי משהו... עדיין חסרה ההרגשה של הביטחון מצד אחד, והאחריות מהצד השני, שהנשק השרה עלי במשך 3 שנים.. זהו.

redbamba

New member
איזה שטויות כולכם מדברים...

מה זה הזילזול הזה בבן אדם...ויותר מכל בחיילים קרביים..כאילו הם איזה חסרי שכל! הוא לא יכול להסתובב בלי נשק ובצדק...וכל חייל קרבי שיקחו לו את הנשק ליום אחד ירגיש חרא עם עצמו...זה משהו שאתם הגובניקים המזלזלים כל כך לא תבינו... בטירונות שלו חינכו אותו שהנשק הוא יותר חשוב מחברה שלו..והוא לא עוזב אותו לדקה אחת לבד...(למה אתם בטח שואלים?הסיבה האמיתית שלא יפקיר נשק במקום שהוא לא איזה משרד וככה גורמים עוינים יגנבו אותו) יותר מזה חינוכ אותו על ערכים של שליחות..בשביל כל חייל קרבי שמחנכים אותו על ערך כזה בשבילו זה לא אומר רק בשדה הקרב...אלא גם שהוא יוצא הבייתה..ברחובות תל אביב או ירושלים או באר טוביה! כשאם יקרה חס וחלילה משהו הנשק הוא הכלי שלו לממש את השליחות הזאת..שליחות של הגנת הארץ (אולי נשמע פלצני אבל זה נכון). עוד סיבה שלא פחות מרתיעה קרביים היא כן,להראות כמו גובניקים...כי הנשק הוא בד"כ הדבר שמפריד בין ג'ובניקים ולבין הקרביים...ולמה לא להראות כמו ג'ובניק-כי הוא מרגיש שהוא עשה יותר,עבד יותר,התאמץ יותר,הקריב יותר וגם ככה המפקדים בטירונות חינכו אותו! (בלי שום זלזול בג'ובניקים). אז כן הוא מרגיש נקניק אם הוא היה מסתובב בלי נשק,ואם החברים שלו מהפלוגה היום רואים אותו הם בכלל היו צוחקים עליו!כי הנשק מסמל משהו! את גם תראי שעכשיו שהוא גובניק ואם נגיד יגידו לו לעלות לשמירה עם אפוד באיזה עמדה בבסיס של גובניקים הוא עדיין יראה ויתנהג לשמירה כמו קרבי! הוא יהיה כולו מדוגם ומסודר ומוכן לפעול אם יקרה משהו..הוא יקח את השמירה כאילו זו שמירה בשטחים...למרות שיש לו את כל הסיבות לזלזל בשמירה מסוג כזה!הוא יראה תקוע..כולם יסתכלו עליו ולא יבינו מאיפה הוא הגיע! ולמה כל הדברים האלה-כי ככה חינכו אותו.. אני לא מסכים שהפחד מהשבת ההיא בטירונות על הפקרת נשק מלווה אותו ובגלל זה הוא הולך עכשיו עם נשק (כי הוא מרגיש שמשהו חסר לו..) יש מאחורי ההתעקשות שלו הרבה יותר! אני מבין אותו במאה וחמישים אחוז...ותאמיני לי שהוא לא נהנה ללכת עם נשק-גם לו זה כבד ומסורבל...והוא רק מחכה שהוא ישתחרר כדי לא לגעת בנשק יותר! התגובות פה ממש לא היו במקום-ממש לא אהבתי את כל הזלזול בבן אדם שבסך הכל מרגיש חרא עם עצמו שהוא לא יחד עם הפלוגה שלו בחזית מגן על המדינה(אם כמה שזה נשמע פלצני...)!

Piren

New member
אל תקח את זה קשה

חלק לא קטן מאלו שחושבים שזה פוזה ופשוט לא מבינים כלום עדיין לא התגייסו בכלל.. ובטח גם לא ירצו להיות קרביים... אלו שכן התגייסו.. בושו לכם .. אין לכם מושג מה זה חיילוּת

אם לא הבנת ממה שהולך פה...

אז להגיד ללוחם שההרגלים שהוא רכש לעצמו עד לרמה של דרך חיים, הרגלים שבלעדיהם הוא מסתכן באסון, הם בסך הכל פוזה, זה כמו לומר לשומר מצוות שהוא סתם עושה את זה בשביל לסחוט כסף מהמדינה, או לומר למתנדב מד"א שהוא עושה את זה בשביל הכוסיות.. יש מבין, או שצריך לצייר לך לוחם בלי נשק, כדי להעביר לך את המסר שלא חמוש הוא מרגיש עירום? אצלך לצאת מהבית עם בגדים זה גם פוזה?

chriscrossed

New member
אף אחד לא ביקש מלוחם לצאת בלי נשק

(חס וחלילה!). החייל הזה כבר לא לוחם, הוא בסך הכל ג'ובניק!

Piren

New member
אתה דביל ברמות

קודם כל הזילזול בג'ובניקים .. שגם בהם יש צדיקים בסדום שמבינים שגם לא בתור לוחמים הם ממלאים תפקיד נדרש , וממלאים את התפקיד שלהם כמיטב יכולתם ולא מזלזלים בישות בה הם משרתים... אבל החוסר הבנה שלך הוא כל כך גדול.. שאני כבר מתחיל לחשוד שזה מעבר להיותך ילד (במלוא מובן המילה, פיזית ומנטלית) .. אולי זה גובל בטימטום... כל חייל וחיילת, במדינת ישראל, אחראי על שאר האזרחים במדינה.. בין אם הוא מפעיל ממטרות או פלס"ר צנחנים... עלובי החיים שאינם מבינים זאת (פטריוטיזם נעלם מהמילון העברי) הם בדיוק זה.. עלובים... כל חייל צריך שיהיה לו נשק כשהוא מחוץ לבסיס.. ולדעת להשתמש בו במקרה הצורך... אתה חי פה.. תגיד תודה לחיילים ששומרים אותך חי (וכן.. גם ג'ובניקים עושים זאת)

redbamba

New member
תפסיקו לזיין תשכל

אין לי שום דבר נגד ג'ובניקים..יש אפילו תפקידים של ג'ובניקים שהם עם הרבה יותר אחריות וחשיבות מאשר לוחם בשטח! אין בכלל מה להתווכח על זה! גם אין מה להתווכח על זה, שכמה שהתפקיד של ג'ובניק לפעמיים בעל חשיבות רבה יותר מאשר תפקיד של לוחם פשוט בשטח-הלוחם בשטח עדיין מקריב את חייו למען משהו...בכל המובנים -ולא רק מקריב את זמנו והשקעתו בתפקיד כמו ג'ובניק. אגב שאני אומר לוחם זה בשביל לי מישהו שלוחם-הלכה למעשה! לא כזה שבתפקיד הדרכתי למשל בבסיסו! הוא גם לוחם אבל לא כרגע! שאני הייתי בשטחים החשבתי את עצמי לוחם שלקחו אותי לפקד בבסיס האם החשבתי את עצמי ג'ובניק-אגב אני חושב שגם מבחינת המשכורות זה אמור להיות ככה! והוויכוח על פוזות באמת שאדיוטי...הסברתי את זה כבר בהודעה הקודמת-אין שום דבר פוזאיסטי בלוחם לשעבר שלא רוצה ללכת עם נשק....אולי יש בכאלה שמחליטי ללכת עם הרבה סיכות שהם לא הרוויחו אותם...זה כן! הקיצור הבחורה שהעלתה את הדיון הזה,שקוראת לעצמה גם המנהלת,לדעתי את די טיפשה אם את מעלה בכלל נושא כזה לדיון....בתוך חוסר הכרות של הצד השני! כנ"ל שאר האדיוטים שנלווים אליה בתגובות תומכות!

למעלה