הזמן לנקוט מעשה הוא עכשיו

neophile

New member
הזמן לנקוט מעשה הוא עכשיו

האם להיות פאגאני זה להיות "בעל אורך חיים פאגאני" ואם כן מה זה אומר בכלל? אם אני מתחבר לאל\ה מתרבות מסויימת , למה שאני יאמץ את כל התרבות? היום כולם רוצים להיות כוהנים אך בעבר רק מעטים היו , למרות זאת האנשים ה"פשוטים" השתמשו בכישוף בחיי היום יום שלהם . חלק גדול מהאמונות נוצרו כדי להסביר תופעות טבע,מעבר עונות וכו' האם ההאנשה של כוחות הטבע נעשית כדי להשיג עליהם שליטה מסויימת? השאלה היא אם באמת יש תופעות טבע כמו שהמדע ה"מתקדם" מבחין ומקטלג או שבמובן נסתר מסויים באמת יש יישויות אלמנטליות שנמצאות בבסיס התופעות הניגלות? השאלות האלה באות להמחיש את הפער בין התפיסות האנושיות הקדומות(של הכוהנים), לבין התפיסות האנושיות העכשוויות(של המדענים) למרות זאת בין אם באמת יש תופעות טבע או אם יש יישויות אלמנטליות שמפעילות הכל ,מהבחינה הכישופית(של האדם הפשוט) זה לא באמת משנה הכישוף הוא דרך להשפיע על המציאות הניגלית(phenomenal) מתוך ידיעה שקיימת מציאות נסתרת. תיאולוגיה הושארה לכוהנים וכישוף היה נחלת הכלל מתוך כך סביר להניח שהיו כל מני סוגי אלים ,אלים שנועדו למטרות כישופיות ואלים של הכהונה שהיה להם קשר לטיקסי המיסתוריות , כדי להסביר תופעות קוסמיות בסידרי גודל שהאיכר הפשוט לא היה יכול לתפוס. סביר להניח שהיתה הפרייה הדדית בין שניהם מכך - נוצרו דתות נושמות וחיות - בניגוד למוות הקליני של הדתות המונוטאיסטיות. אחת הנקודות שחשוב לי להמחיש היא שאין סתירה בין מדע לאומנות מדע הכוכבים למשל שהוא אחד המדעים העתיקים וקבלתו מיוחסת ליישויות שלא מהעולם הזה, והאומנות הכישופית שהיתה נחלתם של איכרים ומלכים ביחד הם יוצרים שינוי שהולך יד ביד עם האבולוציה. אני יוצא מתוך הנחה כי בעולם העתיק היה מעמד של כוהנים שעברו אימונים מפרכים כדי להיות ראויים לידע המיסתורי. אני גם בטוח שהיו התנגשויות בין הידע והאמונות של הכוהנים לבין הידע והאמונות של האנשים הפשוטים שבסך הכל רצו להשיג מטרות פשוטות . הכוהנים שאפו להאיץ את ההתפתחות האבולציונית בעוד האנשים הפשוטים היו מסופקים מחייהם. אני יכול לראות איך בזמנים קשים ההמונים פנו לכוהנים - איפה האלים? למה הם לא עוזרים לנו? חלק מהכוהנים התמרמרו על כך, נטשו את המקדשים ופנו להשיג עוצמה ושררה בעזרת הידע והיכולת המאגית שלהם. בעקבות הפיצול הזה , בסופו של דבר, נוצרו הדתות המונוטאיסטיות שהיוו איזה שהיא פשרה בין ההתקדמות האבולציונית לבין הרצון לשררה . לאט לאט החשכה ירדה על פני הארץ... הנה אנחנו היום , אחרי שתי מלחמות עולם ואולי לפני שלישית שעלולה להביא להשמדה טוטאלית ללא הבדלי דת מין וגזע פלורליזם אמיתי! של אש וגופרית הכוח בידינו הזמן לנקוט מעשה הוא עכשיו. המדע העכשווי קורא למציאות הנסתרת קוונטים

ChildOfTheWoods

New member
זה לא ברור עד הסוף מה ניסית להעביר

את ציירת את העולם לאט לאט אבל קפצת במקום מסויים שבו לא הבנתי - איך אתה מסביר את ההיווצרות הפתאומית של הדתות המונוטאיסטיות... דתות שברוב המקרים נוצרו לא בגלל סיבות דתיות או בגלל התנגשות... אלא בגלל שהאימפריה הרומאית אימצה את הדת ובגלל תחום שליטתה הלא קטן הנצרות התפרס באירופה במהירות ועבר לאמריקה עם גילויה... אם תוכל להסביר קצת יותר את הקטע שאליו התייחסת... ועוד משהו... אמרת שהזמן לנקוט מעשה הוא עכשיו... מהו המעשה???... זה מאוד פתאומי הקטע הזה... בו אני לא מוצא את הקשר לחלק הקודם... זה קשור רק למשפט שלקראת מלחמת עולם שלישית... ואם זה מתייחס לזה אז איזה מעשה בדיוק אנחנו צריכים לנקוט למנוע את מלחמה זו???...

neophile

New member
להשיב את הכוח אל האנושות

זאת לא היתה היווצרות פתאומית, זה התחיל מהדרדרות הכהונה , למשל הקמת בתי זונות במסווה של מקדשים ועוד כל מני מעשים כאלה לא שהם היו "רעים" בפני עצמם , זאת הקיצוניות שלהם בתמיכת הכוח המאגי של הכוהנים שהביאה לכוהנים אחרים ליצור זרמים מנוגדים...אם אלה היו מיניים בקיצוניות האחרים יהיו פוריטנים בקיצוניות ,יתייחסו למיניות כשלילית . מתוך מאבקים כאלה נוצרו ה"לבנים" וה"שחורים" כששניהם התנתקו מהמטרה המקורית של הכהונה - האצת התהליך האבולציוני . לאט לאט הכל נהייה "לבן" ומתוך הדואליות המושרשת הזאת השתמשו בתירוץ של "שחור" כדי לרדוף את מי שלא מצא חן בעינהם, או שהיווה איום על הכוח. הדואליות הזאת נפוצה בקולקטיב האנושי ,האמונה בטוב ורע התפשטה בכל העולם. הפיכת הנצרות לדת הרישמית של האימפריה הביזנטית היוותה את נקודת השיא של תהליך שהתחולל מאות שנים לפני. מה שאני מציע לעשות היא עבודה מאגית עם חיבור לנשמה ברוח של הכהונה המקורית, ליצור מחדש את האלים והאלות להשיב את הכוח אל האנושות .

Animus1539

New member
למה הכוונה באבולציוני../images/Emo35.gif

אבולוציה היא תאוריה מודרנית, מה הקשר בינה לבין כוהנים מהעת העתיקה?

neophile

New member
צלילות

חוקרי מיתולוגיה בכל העולם משייכים את קבלת מדע האסטרולוגיה מיישויות שלא מהעולם הזה ,לרוב בדמות מכשפים רבי עוצמה (כמו quetzalcoatl במקסיקו ות'ות והרמס במצרים ויוון, אולי אפילו אברהם אבינו בתור מחבר ספר יצירה, ברוב המיתוסים היישויות הללו התגלמו בגוף אנושי מספר פעמים) כל מי שלומד אסטרולוגיה יכול מייד לראות את ההשלכה על האבולוציה כפי שהוגדרה על ידי דרווין, מפני שהאסטרולוגיה עוסקת בסידרי זמן מאוד ארוכים. as above so below as below so above ספירלות הכוכבים בשמיים corresponds לספירלות הד.נ.א האדם כעומד בין שמיים לארץ בין ייאנג ליין נזר הבריאה. לדעתי לדרווין היתה טינה נגד הכנסייה(כמו להרבה מדענים) ולכן הוא ניסח את התיאוריה שלו בצורה מעט פרובוקטיבית גם כאן אפשר לראות איך הדואליות(בין התפיסות הנוצריות לבין התפיסות המדעיות) תורמת לבילבול ולא לצלילות.

ChildOfTheWoods

New member
אתה מדבר על התקופה...

בה הדת המאגיה והמדע היו באותה נקודה... הם כבר רחוקים מזמן אחד מהשני... אין סיכוי לאחד אותם שוב... במוחנו הם יכולים להיות מאוחדים... בעולם הם לא יהיו...

whitewidow

New member
סליחה על ההתערבות

המדע, הדת והמאגיה לא היו באותה נקודה, גם בעת העתיקה. בטקסטים רפואיים יווניים ניתן לקרוא איסורים מפורשים ועונשים מחמירים למתעסקים במאגיה, מצד שני המלצותיהם הרפואיות נראות כמאגיה למתבונן היום. אלו קטגוריות שהיו מובחנות גם בעת העתיקה, לפחות בתרבות היוונית והפרסית, אלא שתמיד הגבולות היו מטושטשים. התפיסה שהמאגיה היא המדע של הקדמונים היא תפיסה האופיינית למדעי החברה במחצית הראשונה של המאה ה20. אפילו האקדמיה עברה את שלב הזה ולא מנתחת את התרבויות הקדומות באופן ככ מעליב

ChildOfTheWoods

New member
אני לא אומר שהמאגיה היא המדע...

במקומות אחרים בעתים אחרים - אני מדבר על מקרים בהם לאו דווקא היה שילוב בינהם... אבל הם התקיימו זה לצד זה באופן די ברור בלי לנגוד אחד את השני...

neophile

New member
מי מעליב?

לא טענתי שהמדע הדת והמאגיה היו באותה נקודה אני התייחסתי לזמן הקדום ,לאנושות הקדומה בה לא היו עדיין הפרדות בין מדע דת ומאגיה ושעל כל אלה היו אחראים הכוהנים שקיימו קשר עם יישויות שלא מהעולם הזה . חלק מהכוהנים בזמנים המאוד קדומים היו בעצמם גילגול של "יישות" בצורה אנושית כמו במצרים שנשלטה על ידי מלך\אל וכוהן גדול . אולי המילה כהן מבלבלת, אני גם מתייחס לInitiates לאט לאט האנושות התפתחה ולאט לאט ההדרכה הגבוה התערבה ישירות פחות ופחות... בני האדם באגואיסטיות שלהם שאפו להתייחד וכך נוצרו מעמדות נפרדים של כוהנים,מדענים מאגים ומכשפים ועוד' יוצאי דופן בכך שמתועדים בהיסטוריה הם הפיתגוראים

neophile

New member
מעליב?! אני מפאר

לא טענתי שהמדע הדת והמאגיה היו באותה נקודה אני התייחסתי לזמן הקדום ,לאנושות הקדומה בה לא היו עדיין הפרדות בין מדע דת ומאגיה ושעל כל אלה היו אחראים הכוהנים שקיימו קשר עם יישויות שלא מהעולם הזה . חלק מהכוהנים בזמנים המאוד קדומים היו בעצמם גילגול של "יישות" בצורה אנושית כמו במצרים שנשלטה על ידי מלך\אל וכוהן גדול . אולי המילה כהן מבלבלת, אני גם מתייחס לInitiates לאט לאט האנושות התפתחה ולאט לאט ההדרכה הגבוה התערבה ישירות פחות ופחות... בני האדם באגואיסטיות שלהם שאפו להתייחד וכך נוצרו מעמדות נפרדים של כוהנים,מדענים מאגים ומכשפים ועוד' יוצאי דופן בכך שמתועדים בהיסטוריה הם הפיתגוראים

neophile

New member
לא מספר אחד

אם יש נושא מסויים שמעניין אותך מכל אלה אני יוכל להמליץ לך על ספרים

למה נדמה לי שאפילו לא קראת את

דארווין? וחוץ מצורת הספירלה של חלק מהגלאקסיות (ולא, לא כולן הן בצורת ספיראלה), גם הסליל הכפול של ה DNA הוא רק ספירלי לעיתים (והדבר משתנה). המסקנה היא, לא לקפוץ למסקנות לפני שהסתכלת לעומק.

neophile

New member
walk your talk

כנראה שאתה לא הסתכלת לעומק אני מסתכל לדברים הרבה יותר לעומק ממה שאתה משער ידידי. מה שרלוונטי כרגע, היא הגלקסיה שאנו חיים בה והיא ספירלית.

רק שזו לא אותה ספירלה

קוראים להן ספירלה, אך הצורה היא שונה. תציץ פעם בתמונות, תוכל לראות את זה בעצמך. אל תיפול על משהו רק בגלל שמשתמשים באותה המילה. אני משתדל להסתכל לעומק, לרוחב, לאורך ובזמן. אני לא חי בעולם חד מימדי

neophile

New member
למענך

במובן מסויים אנחנו כן חיים בעולם חד מימדי ,העיניים...המוח אנחנו לא באמת רואים את מה שאנחנו מביטים בו ואתה יודע את זה המציאות שאנחנו רואים, בניגוד לזאת שאנחנו מביטים בה, היא כמו הקרנת סרט בקולנוע שהמוח שלנו יוצר כתגובה מהגירויים שהוא מקבל מהעיניים ושאר החושים. החוקים של ההגיון הם לא אוניברסלים... לדעתי יש אלים ואלות שהם תוצר של המוח המקרין כתגובה מגירויים "על טבעיים" מעבר להקרנה של המוח יש כוחות קוסמיים ויישויות מפותחות יותר מאיתנו תקראו להם חיזרים או איך שאתם רוצים...רק אל תקראו להם אלים ואלות! לדוגמא - האלה הגדולה,האלה המשולשת היא כוח קוסמי לעומת זאת דמטר-קורה היא הקרנה של המוח האנושי ,האנשה של האדמה למטרה כישופית . היישויות הכי טריקיות-הן אלה שיודעות איך לשחק על המנגנון המאניש שלנו ושהוליכו את האנושות שולל...ושעדיין מוליכות שולל... תחשבו על זה באהבה...כמה קל להוליך שולל את המוח האנושי ההתפתחות המדעית היתה מאוד חשובה, למעשה היא התחילה את הזיהוי של הכוחות הקוסמיים וההתפוגגות של מיקסמי שווא שהאנושות היתה נתונה להם אילן, היד עוד נטוייה (תיקשור) , עליך להבין כי המדע הוא אומנם כלי חשוב אך אם המדענים נתונים למיקסמי שווא לא יעזור להם שום דבר ולכן העדיפות הראשונה היא להביא להתפוגגות שלהם גם במחיר של להכנס לחוסר הסכמה וקונפליקטים. אם המדע באמת חשוב לך תשאף להגיע למקסימום תוך כדי לחימה בכוחות שמונעים ממך ומחבריך להגיע לאמת. כי יש כוחות כאלה והם עושים כמיטב יכולתם כדי לפגוע בהתקדמות שלנו מתוך פחד מוות . ***סוף תיקשור

רק בקשה אחת קטנה

את התקשורים שלך תשמור לעצמך. הם לא נכונים בשבילי, לא היו ולא יהיו. אם מישהו רוצה להגיד לי משהו, הוא יגיד לי את זה ישירות, אני לא צריך מתווכים.

Dia Leoghann

New member
תגובה לנאופייל וגם לאחרים

ערב טוב ידידי. למרות הכותרת "צלילות" אני מוצא את הודעתך לא כל-כך ברורה, אפילו די מעורפלת... >>"חוקרי מיתולוגיה בכל העולם משייכים את קבלת מדע האסטרולוגיה מיישויות שלא מהעולם הזה ,לרוב בדמות מכשפים רבי עוצמה"<< אני לא מכיר חוקרי מיתולוגיה מודרנים רציניים שיטענו דבר כזה. למעשה האסטרולוגיה הקדומה ביותר המוכרת לנו לפרטיה היא זו השומרית, ואני לא מאמין שתמצא שומרולוג\אשורולוג אחד שיטען שמדע האסטרולוגיה התקבל לידי השומרים\בבלים מידי יישויות שלא מן העולם הזה, ואיננו פרי הגאונות האנושית. אני לא מבין בביולוגיה, בטח לא בביולוגיה של די.אנ.אי, גם לא באסטרולוגיה או אסטרונומיה וכל הדברים המסובכים הללו, ולכן אני לא אגיב על עיניין הדי.אנ.אי הספירלי וצבירי הגלקסיות למיניהם, אך אני חושב שיש מה להתווכח גם כאן. בעיניין הפרובוקטיביות של דרווין, אני חושב שאתה טועה. דארווין דווקא בחר את מילותיו בקפידה והשתדל להרגיז כמה שפחות אנשים. witewidow כתבה: >>"המדע, הדת והמאגיה לא היו באותה נקודה, גם בעת העתיקה" נכון שביוון ואפילו בתרבויות קדומות בהרבה כמו הבבלים, האשורים והישראלים היו חוקים נגד מאגיה או יותר נכון נגד מכשפות, אך אלו היו חוקים שמקורם בעיקר פוליטי, וזו הסיבה שהמרשמים של הרופאים נראית לך כמו מאגיה. לכהנים היה מונפול על כל שלושת התחומים הללו - הם ידעו לכתוב ולכן שלטו במדע (כמו אסטרולוגיה שנחשבה למדע), הדת כמובן היתה בידיהם כיוון שהם היו המתווכים בין האדם והאלים. עם המאגיה היתה להם בעיה גדולה יותר, כיוון שהמאגיה היא שריד פרהיסטורי, שמקורו בגרעין המשפחתי, שהמשיך והתקיים (למעשה ממשיך ומתקיים) בתוך עולם שהפך לפוליטי\מדיני עם מורכבות חברתית וחוקים. המאגיה העממית פשוט מפריעה למוסדות החברתיים שהופיעו בתרבויות עירוניות. אך למאגיה לא היה תחליף כיוון שהיא נתנה פתרונות למצבים שבתקופות הללו לא היה להם פתרון אחר, ולכן יצאו חוקים נגד מכשפות מסיבות פוליטיות וכלכליות בלבד. מי שהיה צריך שירות מאגי פנה אל הכהנים במקדש ושם קיבל בדיוק אותו שירות כמו שהיה מקבל אצל המכשפה - רק שילם יותר. נאופייל כתב: >>"אני התייחסתי לזמן הקדום ,לאנושות הקדומה בה לא היו עדיין הפרדות בין מדע דת ומאגיה ושעל כל אלה היו אחראים הכוהנים שקיימו קשר עם יישויות שלא מהעולם הזה . חלק מהכוהנים בזמנים המאוד קדומים היו בעצמם גילגול של "יישות" בצורה אנושית כמו במצרים שנשלטה על ידי מלך\אל וכוהן גדול ."<< עוד פעם יישויות לא מהעולם הזה? אם היית עומד מול כהן מצרי ואומר לו שהוא מתקשר עם יישויות לא מהעולם הזה הוא היה צוחק לך בפרצוף. האלים שאיתם עבדו כהנים בכל התרבויות הקדומות נחשבו כחלק מן העולם שאותו בראו, והכפופים לחוקיו. האל המונותיאיסטי הוא יוצא הדופן היחיד כיוון שהוא אכן "יושב לו" מחוץ לעולם הזה, ואינו כפוף לחוקיו. הרעיון של "יישויות לא מן העולם הזה" הוא מודרני לחלוטין - ולדעתי הוא עלבון להיסטוריה של המין האנושי. מלך מצריים לא היה גלגול של "יישות", מלך מצריים היה אל חי על פני האדמה.

neophile

New member
רוח חיים

ואני לא מאמין שתמצא שומרולוג\אשורולוג אחד שיטען שמדע האסטרולוגיה התקבל לידי השומרים\בבלים מידי יישויות שלא מן העולם הזה, ואיננו פרי הגאונות האנושית רק בגלל שלא תמצא אחד כזה, לא אומר שזה לא נכון ובכלל לscholars בכל תחום...יש נטייה להיות אינטלקטואלים יתר על המידה במידה כזאת שמוציאה את כל היצירתיות מהעניין ומשאירה אותו שומם ומשמים. לדעתי חוקר שלא מאמין במה שהוא עושה, לא יהיה למחקר שלו רוח חיים ומכאן הוא ינסה לפצות על כך, על ידי אגוטריפ של עליונות אינטלקטואלית. זה שאתה לומד הרבה ידע מתחום מסויים לא אומר שיש לך בו הבנה חוקר בעל נטיות אינטלקטואליות-יתר מייד יסיק שאני טוען כי אין צורך בידע בתחום מסויים בשביל להשיג בו הבנה. לך תבין אנשים בלי ניצוץ יצירתי... "אם היית עומד מול כהן מצרי ואומר לו שהוא מתקשר עם יישויות לא מהעולם הזה הוא היה צוחק לך בפרצוף" אם היית עומד מול כהן מצרי הוא היה נותן לך סתירה ואומר לך לצאת מההזיה שאתה נמצא בה ,או שאתה מדבר על כהן עכשווי? כוהנים מצרים עכשווים הם ממש לא מה שהיה פעם... שמתי לב שלכל אורך ההודעה שלך נצמדת לנימוקים הגיוניים אבל מה לעשות, דת היא לא רק הגיון כמו שמדע הוא לא רק הגיון יש בחיים גם שפע של אי-הגיון שמתקיים במקביל עם ההגיון זה שאתה בוחר להצמד להגיון זאת בעיה שלך. "ולדעתי הוא עלבון להיסטוריה של המין האנושי" היסטוריה זאת המצאה של יווני אחד לפניו לא היתה היסטוריה,זאת עובדה היסטורית :) lol

למעלה