הזמנה להשמעת טענות במשרד הרישוי - מה עושים ?

limorbr77

New member
הזמנה להשמעת טענות במשרד הרישוי - מה עושים ?

שלום,
קיבלתי מכתב ממשרד הרישוי בו מדובר על פסילה ל 3 חודשים עקב נקודות.
לאחר עיון בפירוט העבירות, גיליתי כי אחד ממס' הרכבים המופיעים איננו שלי.

הודעתי למשרד הרישוי ועל כן קיבלתי ההזמנה הנ"ל.

איך מתנהל המעמד הנ"ל ?
מול מי אני מציגה את הטענות (שופט, עו"ד ) ?
האם להיא עו"ד מטעמי ?

תודה מראש ...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
איך עובדת השיטה ....

עבור צבירת מספר מסוים של נקודות מופעלים אמצעי תיקון, אחד מהם הוא פסילה מנהלית ל 3 חדשים, לשם כך יש לצבור למעלה מ 32 נקודות (איני זוכר בדיוק כמה, אבל אם זה לא המספר - אז משהו בסביבה) במשך תקופת הצבירה. לאחר שצוברים מקבלים הודעת פסילה ממשרד הרישוי, ניתן להעביר אליהם את הרשיון ולרצות את העונש או לא להסכים עם זה (כמו שבמקרה שלך), במידה ואתה מערער אתה מוזמן לשימוע, השימוע מתנהל בפני פקיד שהוכשר לכך, הוא אינו משפטי אלא עובדתי, כך שלא נראה לי שעורך דין יעזור (אם בכלל יתירו לו להיכנס איתך לשימוע).
זה שהרכב לא שלך אינו שייך לעניין, גם אם נתפסת נוהג ברכב אחר ללא חגורת בטיחות - 6 הנקודות נרשמות לחובתך ולא לחובת מישהו אחר.
טענות טובות להגנתך יכולות להיות שהנקודות נצברו לפני שנים רבות ולא נענשת אז בגלל שיהוי של משרד הרישוי אבל בשנים האחרונות הנך מקפיד לשמור על החוק, טענה אחרת יכולה להיות שמספר הזיהוי של מבצע העבירה שונה משלך ונקודותיו השתרבבו בטעות לתיקך.
-
נהג בזהירות ושמור על החוק
מועדים לשמחה.

סהר דוד

New member
כל אמצעי התיקון בכפולות של 12...

12 = קורס נהיגה נכונה שלב 1
24 = קורס שלב 2
36 = פסילה מנהלתית.

טיעון

בפני פקיד
העובדה כי רכב אינו שלך עדיין אינה אומרת דבר
יכולת לנסוע ברכב שלי ולהתפס מדבר בפלאפון
על כן בדוק אם זו עבירה אישית או עבירת מצלמה

limorbr77

New member
אכן מדובר בעבירות מצלמות אוטומטיות ...

ופשוט גיליתי שחלק מן העבירות הינן על רכב שלא בבעלותי !

במשרד הרישוי הפנו אותי במקביל לכתוב למפנ"א בבקשה לבטל העבירות הללו.

gady18

New member
יש לך מזל שלא גילית יום אחד שאתה נוסע ללא

רשיון כמה חודשים טובים ,
( לי לפני 12 שנה לקחו לי את הרשיון בגלל טעות של המכון הרפואי לבטיחות לדרכים, שביקש מסמך מסוים אלוהים יודע למה
והבקשה לא הגיע , והיה צריך התערבות של בית הנשיא ובסופו של דבר קיבלתי התנצלות , והההודעה על ביטול הרשיון הגיע במעטפה מקומטת , וזה ללא כל אזהרה או שימוע , וכמובן בזמן שבדקתי מה עושים פגשתי אנשים שנסעו חודשים ללא רשיון ללא ידיעתם.)
בכל אופן לפי דעתי במקרים כאילו צריך לפצות את מי שטעו לגביו.

למעלה