הזמננן מקומות לסוף שבוע

Navva

New member
הזמננן מקומות לסוף שבוע

מאז שמתן נולד לא נסענו לסוף שבוע ומעט מאוד לטיולים.פעם בימי באר שבע העליזים טילנו הרבה. האמת שבזמן ההריון חשבנו שנסים את מתן בסלקל, ויאלה בג´יפ של ההורים של שי (ד"א, ריטה, היכן תמוקם החנות לאיבזור רכבי שטח? ). אבל מחשבות לחוד ומציעות לחוד. הזמננו מקומות לסוף שבוע הבא* באזור הכינרת. "לרגל הארוע" מס´ שאלות: 1. מכדאי לקחת או לא לקחת איתנו? 2. אחך גורמים למתן לשון במקום זר. 3. האם יש מקומות מעניינים שניתן לקחת את מתן בטזור הכינרת ובדרך אליה? * רק שהגנבים לא ירצו לבקר בדירה פעם נוספת. יש כבר דלת פלדה, ואת הדולרים כבר גנבו. מי שהיה במפגש, שמע. שפרצו אלינו הביתה כשיצאנו בשעות הבוקר לשעה ורבע. נאוה

אם כבר - הזמנו (עם דגש חזק משלים)

אבל בלי דגש או עם דגש, העיקר שאתם נוסעים. גם אנחנו, אם-ירצה-שגיא, נוסעים באמצע אוקטובר לאילת.

היי נאוה... אנחנו נסענו עם אלה

לסופ"ש כשהיא היתה בת חודשיים וחצי, ובקיץ האחרון לארבעה ימים לאילת. אני חייבת לאמר לך שהופתעתי עד כמה העניין לא מסובך... קודם כל : האם במקום שהזמנתם יש מטבח שבו תוכלי להכין למתן את ארוחת המוצקים שלו? האם הוא אוכל פירות טריים או רמדיה/גרבר? - כשאלה היתה קטנטנה כמובן לא היתה בעייה להכין לה בקבוק, אבל עכשיו היה לי חשוב מאוד שהיא תמשיך לקבל את המוצקים כמו שצריך. במלון שנסענו אליו באילת (רויאל גארדן) היה מטבח כך שיכולתי להכין לה כל יום גם את הפירות וגם את הירקות עם הבשר (לקחתי איתי בלנדר סטיק). אם זה לא כ"כ אכפת לך עניין הטריות או דילוג על ארוחות - רמדיה/גרבר זה פתרון מצויין (אל תתני לו בישלולי, זו זוועה מארץ הזוועות) או פשוט שיאכל נוזלים סופ"ש אחד... מה גם שהוא בטח מנשנש מכם, אז זה לא נורא את יכולה לקחת פירות טריים ולתת לו (אלה גילתה את הקלמנטינות). לקחת תרופות - מדחום, אקמולי, טיג´ל, טיפות אזניים. לגבי שינה - בררתם אם אתם מקבלים במקום לול לשינה? אלה בטיולים התנהגה למופת. היא כאילו הבינה שזו הרפתקאה חדשה. בשני המקומות קיבלנו לולים וממש לא היתה בעייה של שינה. חוצמיזה - כשהם עייפים הם ישנים. לפעמים בטיול יש התרגשות או אטרקציות, והם לא רוצים לישון (כך היה עם אלה בערבים באילת בהם הלכנו לטייל). תקחי למתן צעצועים שהוא מאוד אוהב וקשור אליהם, את השמיכה שלו (אנחנו אפילו לקחנו את המובייל והבייבי סנס)... לקחנו גם את הדפני ועשינו לה אמבטיה באמבטיה (היום יש לנו רינג לאמבטיה). לקחתי הרבה בגדים - כדאי כבר לקחת בגדים ארוכים ללילה, הלילות קצת קרירים. מוצצים ספיירים- שלא תתקעו בלי... זה מה שיש לי בראש כרגע. ומצאתי לך עוד משהו שבו תוכלי להעזר... העיקר שתהנו. סעו בשלום ושובו בשלום.

ריטה1

New member
שתי תשובות

1. לגבי החנות לאביזרי רכב שטח היא תהיה באזה"ת של קרית מלאכי, ודרך אגב ביקשתי שיבררו שם לגבי ערסלים לתינוקות (ערסלים רגילים יהיו). 2. לגבי הטיול, נסענו עם שי לפני חודש לקיבוץ מזרע בעמק יזרעאל, והיה פשוט אחלה, לגבי עצות שלי, נורא חשוב לעצור להפסקה קצרה, אנחנו כמו תמיד עצרנו בדרך בקפה בונו (בשרון), עם הסנדויצ´ים הכי טעים והמון סוגי קפה, בגדים גם ארוכים, אפשר לברר אם ניתן לקבל גיגית לרחצה, אנחנו היינו בקיבוץ וקיבלנו כזה ולהביא את הדפני, לגבי הלול לפעמים יש לולים קטנים מדי, אנחנו הבאנו אתנו את הלול קמפינג המתקפל שלנו עם הכילה (חשוב להביא כילה ניידת אם יש)וזה היה להיט, אבל הזוג השני הסתדרו עם הלול שנתנו להם. אינטרקום אם יש, כדי שאפשר יהיה לצאת מהחדר כשהקטנה ישנה. כלי רחצה בבקבוקים קטנים.מים!!!! אוכל בהישג יד וכמובן צעצועים. דרך אגב באתר של להיות הורים יש רשימה נהדרת במאמרים שאני השתמשתי בה

לגבי השינה

לילדים שלי לא תמיד קל להירדם במקומות זרים. פיתרון אחד הוא להרדים בעגלה. אם העגלה של מתן נוחה, את יכולה לתת לו לישון שם, אם לא, אז לפחות להרדים אותו. אם המלון מספק לול, תביאי איתך מצעים מהבית (סדין, סדינית) כדי שללול יהיה ריח של בית. וכמובן - בובה, דובי, חיתול שהוא אוהב לישון איתם.

נאווה

הכי חשוב שתכיני לך רשימה מבעוד מועד ובבוקר הנסיעה תעברי ותסמני ב-
שלא שכחת כלום! (למרות שסה"כ את נוסעת למקום שאם חלילה חסר משהו תמיד אפשר לקנות...). לגבי השינה, הפתרון שלנו הוא אכן העגלה. כך עשינו בכל הנופשים עם תומר. בשעות הערב (אחרי אמבטיה והלבשה בפיג´מה) היינו יורדים עם העגלה ומטיילים איתו (בד"כ בחוץ ואיפה שאין מיליון אנשים) עד שהוא נרדם ואז חוזרים לבית המלון לאכול ארוחת ערב שקטה כאשר הוא ישן בעגלה לידינו. בחזרה לחדר העברנו אותו ללול או שהוא ישן איתנו במיטה. תהנו מאוד מאוד

../images/Emo32.gif מיכל

ראיתי את שיחת הדייסות שלך עם אפונה בפורום תאומים (אני עוד לא מרגישה נוח ונעים לכתוב שם כל-כך...) בכל מקרה אני ממליצה לנסות את הקלציגריס שוקו או דייסת דגנים עם תות (שתיהן של רמדיה, אני שונאת את המוצרים של מטרנה!). תומר היה סרבן דייסות וניסיתי המון סוגים. רק את השתיים הללו הוא אהב ואכל ואוכל עד היום. אני לא חושבת באופן אישי שזה משנה את עניין השינה אצלנו (זה עניין של תקופות שלא קשורות לאכילה לפני השינה, בדוק!) ואם תמצאי שגם אצלך אין קשר אז אולי עדיף לא לתת להם דייסות בגלל משקלם לא?!

שירלי

קודם כל, בעניין השינה: העניין נבדק (ואל תשאלי עם אילו רגשות אשמה אני צריכה לחיות עכשיו על החודשיים האחרונים) והוא אכן מתעורר בלילה כי הוא רעב, ולא משום סיבה אחרת. לגבי הדייסות - אני מאוד לא רוצה להרגיל אותו לטעם של שוקולד. אני מאלה שמאמינים ששוקולד הוא ממכר. ברור שבשלב כלשהו הוא ייחשף לשוקולד, אבל אני מעדיפה שזה יהיה מאוחר מאשר מוקדם, ובטח שלא רוצה לתת לו טעם שוקולדי קבוע כל יום. לגבי דייסה עם תותים... הוא עוד לא בן שנה. תותים הם מאוד אלרגניים ואני פוחדת. אז בינתיים אני מנסה דייסות שונות, ואם אני מצליחה להאכיל אותו בכפית לפני השינה (אני ממיסה את הדייסה במיץ פרי של גרבר או רמדיה ולא בפורמולה), זה עובד יופי. הבעיה היא שלא תמיד יש לו סבלנות.

מיכל

תומר שונא שוקולד ולא מוכן לגעת בשוקו אבל את הקלציגריס שוקו הוא אוהב. השוקו שם הוא ממש מינימלי וכמעט לא מורגש כך שאני לא חושבת שיש ממה לחשוש! לגבי התות - את צודקת שחייבים לחכות אחרי גיל שנה! שכחתי שאתם קצת קטנים...
אני פשוט חושבת שהאכילה דווקא מבקבוק לפני השינה עוזרת להירדמות כי המציצה מרגיעה ולכן חשבתי שתעדיפי להאכיל אותו (ובעיקר, שיאכל לבד!) מבקבוק... בכל מקרה, מאחלת לכם לילות ארוכים של שינה
לנו אין כאלה כבר הרבה הרבה זמן............

למה תומר לא ישן??../images/Emo10.gif

דווקא לעומר אין בעיות ללכת לישון. אם הוא לא עייף מדי (ואז הוא באמת מטורלל ובוכה), יש לו טקס שינה קבוע והוא הולך לישון ממש יפה
לפעמים הוא מוכן אפילו לוותר על הבקבוק לפני השינה בגלל שהוא עייף מדי. אני כמובן מנסה לדחוף לו את הבקבוק, אבל בגלל זה הכי טוב לנו זה להאכיל אותו לפני האמבטיה.

זו שאלת מיליון הדולר ../images/Emo3.gif

באמת שלאחרונה הוא התחיל להוציא טוחנות שזו סיבה מעולה וכואבת לא לישון
חוץ מזה יש לו אף סתום ומלא נזלת וקצת ליחה שגורמת לו להתשתעל מידי פעם אז גם מהאף הסתום הוא מתעורר. חוץ מזה, לפני יותר מחודש הוא חזר לאכול בלילות. לפעמים בקבוק אחד ולפעמים אפילו שניים! וכאמור אנחנו נותנים לו מה שהוא רוצה. סה"כ זה רק להכין בקבוק ולתת לו למיטה וזהו. הוא אוכל לבד וחוזר לישון. ועוד סיבה היא חרדות נטישה שנובעות מהנסיעה האחרונה של אבא שלו לחו"ל וההעלמות שלי לשלושה ימים אחרי מי השפיר ואולי גם הכניסה לגן משפיעה. אז יש לו מיליון סיבות להתעורר בלילה והוא עושה זאת הרבה. בין השאר הוא גם נודד למיטנו לפעמים או דורש שאבא יבוא לישון איתו במיטה (להזכירך הוא כבר לא ישן במיטת תינוק כך שהוא יכול לרדת לבד והוא עושה זאת, בא לחדר שלנו, מושך לאבא ברגליים ואומר: "אבא קום" ולכי תסרבי...). נקווה שהמצב ישתפר בקרוב למרות שאני סקפטית כי אוטוטו חורף ומחלות וזה לא משפר את המצב... נו שויין, התרגלנו! ועוד מעט יבואו התאומים אז בלאו כי לא נישן אז זה כבר לא משנה...

סביר להניח שהנזלת והליחה נובעים

מהוצאת השיניים. זה הרבה פעמים קורה. מסכן תומר. בעניין הבקבוק, לא יודעת אם תאמצי את הרעיון (אני לא בטוח הייתי מאמצת), אבל זוג מכרים שלנו עם ילד בערך בגיל של תומר, משאירים לו לפני שהם הולכים לישון בקבוק פורמולה גדול במיטה, והוא מתעורר, אוכל לבד וחוזר לישון בלי שהם מתעוררים.

בקשר לאכילה בלילה

יש לי בעיה אחת עם הפתרון שאת מציעה והוא שאני לא אוהבת שהפורמולה עומדת הרבה שעות מוכנה בבקבוק. היא מקבלת ריח ונראה לי שקצת מתקלקלת לא?! (למרות שהוא אוכל צמחי וזה עדיף מהבחינה הזאת...) אם לא ההתקלקלות הרי שהייתי מאמצת את הרעיון ומנסה אותו! גם מים הוא שותה המון במשך הלילה. יש לו בקבוק במיטה והוא שותה לבד אבל כשהוא נגמר הוא קורא לנו ומבקש עוד מים.

זה גם מה שאני חשבתי

אנחנו בבית נותנים לפורמולה לעמוד גג עד שעה וחצי לפני שזורקים. אבל אם אתם שמים בקבוק טרי לפני שאתם הולכים לישון (בערך ב-23:00-24:00) והוא מתעורר לאכול ב-2:00-3:00, אז אולי זה לא כ"כ נורא... לא יודעת.

מה דעתכן על זה שזיו עדיין לא שותה

מים? לפעמים הוא מסכים ללגום קצת מכוס, יותר מתוך כוונה לשחק מאשר לשתות. הרופאה שלו אומרת שהוא פשוט לא צמה....הוא אוכל 3 ארוחות מטרנה, ארוחת פירות ומרק ירקות עם בשר. אמנם הארוחות שלו עתירות מים ובכל זאת נראה לי משונה שהוא מסרב לנוזלים. מה דעתכן? אגב, גם אני מקפידה מאוד לתת פורמולה טריה ולא משאירה בחוץ יותר משעה (לא בימים חמים), אבל הלילות עכשיו די נעימים ואולי את יכולה לטעום את החלב לפני שהוא שותה ולוודא שהוא לא שינה טעם או החמיץ. לנאוה, בילוי נעים. אין לי עצות בשבילך, אנחנו נפשנו פעמיים מאז שזיו נולד והשארנו אותו עם סבתא שלו. נראה שכולם נהנו מהסידור....

באמת מוזר...

כשעומר אוכל את ארוחת הצהריים שלו (ירקות, בשר, פחמימות) הוא נהיה מאוד צמא ועושה כמה וכמה הפסקות שתיה בזמן הארוחה. ניסית להציע לזיו שתיה בזמן האוכל?

למעלה