הזנחה

onyxeyes

New member
הזנחה

שלום,
אני נשואה עם ילדים. מאז שהילדים נולדו, בעלי הפסיק להקדיש לי תשומת לב (שגם לפני הילדים הייתה מינימלית). לא קיימנו יחסי מין כבר יותר משנה וחצי. אני יודעת שהוא לא בוגד בי (בטוחה בזה) כי הוא גם היה קודם על גבול הא-מיני.
הוא לא רוצה ללכת לייעוץ זוגי, וגם לא רוצה לנסות. מה עוד אני יכולה לעשות?
לפעמים אני מתגעגעת לאקס שלי. לא בגלל שרוצה לחזור אליו אלא בגלל הנשיקות שלו שהיו ממיסות אותי. אבל זה נשאר רק בגדר חלום.
מאוד מתסכל כי אני אוהבת את בעלי ואני יודעת שלא כולם מושלמים וידעתי את זה שהוא לא אוהב דברים מיניים כשיצאנו. פשוט עכשיו זה ממש קיצוני.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בגדול יש שתי אפשרויות

המצב שלך נכנס לקטגוריה שנהוג לקרוא לה "מציאות בלתי רצויה".

במצב כזה שתי האפשרויות הן:
- או להילחם במציאות על מנת לשנות אותה.
- או (אם אי אפשר לשנות) ללמוד לחיות טוב יותר עם המציאות.

את מה שכתבת על בעלך ש"לפני הילדים הייתה [תשומת לב] מינימלית", "היה על גבול הא-מיני" יש לקרוא כך: בעלך א-מיני, נקודה. גם אם קודם היה פה ושם איזה ציוץ אחר, זה לא היה אלא משהו שהוא חלק מחיזור, או מאמץ יוצא דופן - דברים שאין להם תוחלת לאורך זמן.

לכן אני יוצא מנקודת הנחה שבעלך הוא אכן א-מיני, ואת זה לא ניתן לשנות, לא משנה מה. זה צריך שיהיה לך ברור, כדי לא לשגות באשליות ובעיקר כדי פחות להיעלב ולהפגע.

---

אז מה כן ניתן לשנות במסגרת "שינוי המציאות"? הדברים המובנים מאליהם:

- או להתגרש. אבל את אוהבת אותו ולא מעוניינת בזה.

- או לפלרטט/להתנשק/לשכב עם אחרים. אני לא נכנס לצד המוסרי, ולא ממליץ בעד או נגד. בדרך כלל תמצאי אותי מתנגד לפתרונות מהסוג הזה. במקרה כמו שלך אני מסתפק באמירה סתמית של "אין לי דיעה, ותעשי מה שאת מבינה". יחד עם זאת, אני מעריך שאילו רצית בזה, כבר היית שם מזמן. אז כנראה שחוץ מפנטזיות על האקס את לא ממש שם.

זה פחות או יותר מכסה את "שינוי המציאות".

---

החלק היותר מעניין הוא באופציות "איך לחיות איתה".

הייתי מתחיל בזה שלא הייתי קורא לזה "הזנחה". זו מילה שלילית, שהשימוש בה (גם אם במחשבה בלבד) פוגע גם בו וגם בך.

למה את אומר שהוא "מזניח" אותך? אני מניח שהווא בעל טוב, בן זוג סביר אם לא יותר (חוץ מסקס), אני מניח שתורם את תרומתו לפרנסה והוא אבא טוב. נכון?

הוא פשוט א-מיני. וזה לא הוגן לקנות ארון ואחר כך להתלונן עליו שהוא מזניח אותך, כי הוא לא מיטה. אילו רצית מיטה, היית צריכה לקנות מיטה, ולא לצפות מהארון להפוך למיטה. (וגם אם תשכיבי את הארון ותשימי עליו מזרון, אז הוא אולי יהיה מיטה, אבל הוא כבר לא יהיה ארון).

שנית, את צריכה לחפש לך תחליפים מתחומים אחרים - דמיון, אתגר, עיסוק, התפתחות.

ויש גם מרחב מאוד גדול בתוך ה-mind ליצור תפישות ופרשנויות אחרות של המציאות, כאלו שיתנו לה משמעות חיובית הרבה יותר. אפשר לקרוא לזה מניפולציה עצמית, או אוטו-סוגסטיה (למי שמכיר) אבל אני חושב שבמצבים שבהם באמת אין ברירה, אלו אפשרויות ממשיות וחשובות.

אבל אם בכל זאת את חושבת שאף אחד מאלה לא מהווה תחליף למה שחסר לך, אז תיאלצי לחזור לתסריט של שינוי המציאות.

למותר לומר שבמצבך המורכב והמבלבל, ולמימוש ההמלצות הנ"ל, טיפול יכול להיות רעיון לא רע, בעיקר כדי שלא תתחרפני עם עצמך ועם המחשבות שלך.

צר לי שאני לא איש בשורה.
ואני גם מבין שבאת בעיקר לפרוק (טיפול, אגב, זה מקום מצין לפרוק)
שתדעי ימים טובים!!

onyxeyes

New member
טיפול

טיפול באמת יכול לעזור לי אם אני באה לבד?
ותודה על התגובה הארוכה והמצחיקה

מריוס זכריה

Member
מנהל
התגובה שלי מצחיקה?

ארוכה - כן.
מצחיקה? ממש לא התכוונתי להצחיק... כתבתי כל מילה במלוא הרצינות. באמת.
&nbsp
האם טיפול יכול לעזור לך כשאת באה לבד?
כמובן. למה לא?
נכון שלא כל טיפול מצליח. זה תלוי בהרבה גורמים, אבל תמיד יש סיכוי להצלחה.
&nbsp
נשאלת כמובן מה המטרה שאת באה איתה לטיפול.
אם את באה כדי לשנות את בעלך ולהפוך אותו למיני יותר, אז הסיכוי די נמוך.
אבל אם את באה כדי לחפש כיווני מחשבה והתפתחות חדשים, ואולי יצירתיים, אז כן. זה מה שטיפול אמור לעסוק בו.
&nbsp
אני לא מדבר על טיפול זוגי, כן? ברור לי שבעלך לא מעוניין ללכת כי הוא יודע שאת מה שאת מקווה לקבל מהטיפול הזוגי הוא לא יוכל לתת. אז הוא צודק בזה שהוא חוסך לכם זמן, כסף ואכזבות מיותרות.
&nbsp
אני דיברתי על טיפול פרטני, וזה יכול לעזור, בעיקרון לכל אדם.
&nbsp
(מקווה שלא התגלגלת מצחוק
)

onyxeyes

New member
הצחיקה אותי האנלוגיה לארון

ושוב תודה על ההתייחסות.

alongrin

New member
לחיות עם זה?

אני לא רואה שום סיבה למה.
סיפוק מיני הוא צורך בסיסי בדיוק כמו אוכל ומים ובידור.
לא רואה סיבה מדוע אחד מהצדדים צריך לוותר על סקס כי הצד השני לא מעוניין באופן קבוע.
אני לא מאמין גם בטיפול זוגי.
זה עוזר אולי למטפל/מטפלת להחליף את האאודי במרצדס או לקנות לילדים שלהם עוד דירה.
&nbsp
אותה בחורה צריכה לקחת את בעלה לשיחה ולהציב בפניו שתי אפשרויות:
1. או שהוא מתקן את דרכיו ומתחיל לתת עבודה כמו שצריך
2. או שהיא הולכת לחפש את זה במקום אחר
&nbsp
לתת אפשרות של שבוע שבועיים לתיקון המצב, במידה ולא ללכת ולבצע.
ליתר ביטחון הייתי גם מתעד את השיחה הזו - שלא יגיד אחר כך שלא הזהירו אותו.
&nbsp

האם בעלך מודע לחוסר שלך במערכת הזוגית?

האם הוא אמפתי למצוקות שלך?
אוקי. הוא א-מיני. זו עובדה שלא תצליחי לשנות. אבל אם הוא אוהב אותך, הוא יכול לעשות מאמץ ולספק אותך פעם בשבוע.
נשמע שהוא עסוק בעצמו ולא קשוב לצרכייך.
את יכולה לשאול אותו שאלה ישירה:
מה אתה מצפה מאשתך, שאתה אמור לאהוב, לעשות כשאתה לא מספק את צרכייה? אם זה הפוך איך אתה היית מתנהג?
אני יכול לספר לך שאשתי (נשואים 20 שנה) גם לא היתה מעולם חיית מין. הספיק לה פעם בשבוע ואפילו פעם בשבועיים.
עכשיו בכלל , היא לוקחת כדורים נגד חרדות וזה בכלל מוריד לה מהחשק, אבל אני הסברתי לה ששנינו חיביים לעשות מאמץ ולשמור על האינטימיות כי אחרת זה יגרום נתק לגמרי ביננו. היא מבינה את זה ועושה מאמץ. אז פעם שמקיימים יחסים היא נהנית ופעמים אחרות היא פחות נהנית ורק מחכה שאגמור. העיקר שומרים על הגחלת.
הכי חשוב שתשאלי את עצמך:
מה גרם לך להתחבר אליו בהתחלה? מה גרם להתחתן איתו על אף שידעת שתשארי לא מסופקת מהבחינה הזו?
האם גם את היית על הגבול הזה וזה היה פחות משמעותי אצלך במערכת השיקולים ועכשיו אולי התעוררת?

onyxeyes

New member
תגובה

הוא אמר לי שבגלל שהגוף שלי השתנה אחרי הלידות אז זה דוחה אותו וכבר לא בא לו. גם קודם הוא לא כזה רצה אבל עכשיו בכלל אין שום יחס כמעט.
ואולי בגלל שזה לא מפריע לו אז הוא לא מבין כמה זה מפריע לי שאין אינטימיות וגם לא יכול להבין כשאני מנסה להסביר.

בלי קשר אליו, חשבת אולי להשקיע בעצמך?

ספורט, תחביבים כיפים שיעשו לך טוב על הלב?
יש ל ידידה טובה שבעלה גם כזה והיא פשוט בנתה לעצמה חיים עצמאיים משלה.
עושה המון ספורט. ריצה בים כל בוקר, זה מביא המון אדרנלין.
יוצאת עם חברים בערבים בלי לחכות לבעלה.
לא לכל אחד מתאים להפריד כוחות, אבל אני חושב שאת צריכה להשקיע בעצמך ולשדר לבעלך שאת לא יושבת ומחכה לו עד שיזכר לתת לך תשומת לב.
אם הוא יראה לידו בחורה מאושרת עם חיוך על הפנים שחוזרת כל ערב אחרי ספורט, אחת שדואגת לעצמה מבחינת תזונה , לא כי זה עלול חלילה לגרום לו להימשך אלא בגלל שהחליטה עם עצמה שהיא רוצה לעשות לעצמה טוב.
תתחילי להתלבש יפה,תגרמי לו לקנא.
אני מקווה שאת עובדת במקום שבו יש הרבה חברה בגילך.
תשקיעי בעצמך.
במקביל תמיד טוב לשבת בטיפול פרטני מול מטפלת טובה ולקבל תובנות כיצד להתנהל בחיים. זה לא בגללו. זה לא בשבילו. זה בשבילך.
תשחרר את הלחץ ממנו. תמשיכי בחייך. אולי בעתיד תעשי עם עצמך החלטות יותר קריטיות.
בהצלחה

נוסעת27

New member
אמרת כאן משהו אחר לגמרי

מבעל א-מיני פתאום לגבר שנדחה ממך ואומר שהשתנית ולא בא לו?
יש כאן משהו אחר לגמרי בעיני. אני מבינה שהוא לא היה איזה חיית מין סוערת ועכשיו החשק לגמרי הידרדר. אבל האמירה הקשה הזו, בעיקר על משהו שאין לך שליטה עליו... אני מבינה שאם מישהו לא נמשך אז הוא לא נמשך. אבל יש משהו כל כך מקומם בגבר שמחליט שלא בא לו על אישתו יותר אחרי שהיא סחבה את ילדיו ומה לעשות לא הכל חזר בדיוק למקום...
זה בעיני דווקא כן חומר לטיפול זוגי. אפילו קצר. משהו שקצת יעזור לכם לשקם את חיי המין שלכם ואת המשיכה. אני לא חושבת שאת צריכה להפוך אותו לחיית מין וכנראה שחיי המין שלכם אף פעם לא יהיו אש וסערה (ואת זה ידעת מההתחלה ועם זה התחתנת) מה שבאמת צריך לבדוק זה איך להצית את המשיכה והאינטימיות מחדש. זה ממש לא מקרה קלאסי של מישהי שזה מה שהיא בחרה ולפתע מתפלאת.

onyxeyes

New member
שילוב של השניים

פעם הוא היה הרבה יותר נגיש, והיום זה כבר שונה מאוד. הייתי יכולה לקבל את המצב הקודם אבל מכאיב לי המצב שבו אנחנו היום.
אולי בגלל שהייתי רוצה אותו גם אם היה סובל מפגם גופני חמור או כשהיינו מזדקנים כי בשבילי זו משמעות הנישואים.

אייבורי

New member
עזבי אותך

&nbsp
את לא באמת איזו חיית סקס, בעיקר מפריע לך העניין תאורטית
ואני אומר "פאק איט"
תהיי שמחה בחייך, את לא זקוקה באמת לסקס וגם לא בעלך.
תגידי לו שיגיד לך מילה חמה פה ושם והכל יהיה בסדר.
&nbsp
נ.ב.
אם הוא אומר לך שתשרפי אז או שיש לו אחלה חושומור או שכדאי שתחזרי לפורום ומהר

על התשובה הזו הדודה שלך הייתה אומרת- תפרוש!

איך אתה קובע שאישה שבאה לפה להתלונן על חוסר באינטימיות וסקס, לא באמת צריכה את זה?

אייבורי

New member

&nbsp
הייתי נזהר לדבר בשם הדודה, יש לה נטיה לא לחבב את זה.
&nbsp
מיניות איננה רק סיפוק יצר מיני, אצל חלק מהאנשים היצר המיני קיים ואכן יש דרישה לסיפוקו, אנשים כאלו בטח לא היו מתחתנים עם בעלה.
מיניות לפעמים היא סיפוק של תפיסה "איך צריך להיות", נראה לי שזה המקרה שלה.
והיא מרגישה שזה לא בסדר, לא כי היא צריכה סקס בדחיפות והולכת להתפוצץ.
עבורה אני אומר, זה לא באמת חשוב.
&nbsp
בכל מקרה, ההצעה שלך לבגוד היא הצעה גרועה במיוחד

shirael

New member
שוק ותדהמה, אני נוטה להסכים עם הניתוח של אייבורי

שמתי לב שאצלי לפחות, במשך המון שנים המיניות היתה כרוכה בעוד מלא דברים אחרים (רצון לקבל חום ואהבה, להרגיש רצויה ושהנה גם אני כמו כולם וכמו שרואים בסרטים וכו'), והייתי בטוחה שהדחף המיני שלי בשמיים, מה, הייתי מסתכלת ברחמים על זוגות ששוכבים 3 פעמים בשבוע כאילו הם עוד שניה מתגרשים מרוב שירד להם אחד מהשניה.
&nbsp
והנה, לא מזמן כל כך, גיליתי שכאשר כל המטען הנוסף הזה מותר מהפלונטר - כי עכשיו יש לי בן זוג קבוע ששופע 24/7 אהבה, קבלה, חיבה וכו' - הופס, אני צריכה את הסקס עצמו הרבה הרבה פחות ממה שחשבתי.
&nbsp
ולמה אני מרשה לעצמי להניח שזה הסיפור גם אצל השואלת ושהיא אכן מערבת שמחה בשמחה?
&nbsp
כי הכותרת שהיא בחרה לפוסט שעוסק בבן זוג א-מיני היא לא "תסכול", "חוסר סיפוק" או אפילו "נשואים ואין יחסי מין" - אלא "הזנחה".

הסקס הוא רק חלק ממכלול היחסים הפיזיים בין בני הזוג.

עד כמה שאני יודעת, ובאמת לא חקרתי את הנושא לעומק....
זה לרוב בא ביחד... הא-מיניות עם העדר הצורך במגע באופן כללי......
ואם עוד אפשר אכשהו למצוא פתרונות למחסור בסקס (לא מאמינה שאני בכלל רושמת את זה , אפילו אם לטובת הדיון....) לחוסר במגע אין פתרון. פשוט אין. וזה מוות.

למעלה