בגדול יש שתי אפשרויות
המצב שלך נכנס לקטגוריה שנהוג לקרוא לה "מציאות בלתי רצויה".
במצב כזה שתי האפשרויות הן:
- או להילחם במציאות על מנת לשנות אותה.
- או (אם אי אפשר לשנות) ללמוד לחיות טוב יותר עם המציאות.
את מה שכתבת על בעלך ש"לפני הילדים הייתה [תשומת לב] מינימלית", "היה על גבול הא-מיני" יש לקרוא כך: בעלך א-מיני, נקודה. גם אם קודם היה פה ושם איזה ציוץ אחר, זה לא היה אלא משהו שהוא חלק מחיזור, או מאמץ יוצא דופן - דברים שאין להם תוחלת לאורך זמן.
לכן אני יוצא מנקודת הנחה שבעלך הוא אכן א-מיני, ואת זה לא ניתן לשנות, לא משנה מה. זה צריך שיהיה לך ברור, כדי לא לשגות באשליות ובעיקר כדי פחות להיעלב ולהפגע.
---
אז מה כן ניתן לשנות במסגרת "שינוי המציאות"? הדברים המובנים מאליהם:
- או להתגרש. אבל את אוהבת אותו ולא מעוניינת בזה.
- או לפלרטט/להתנשק/לשכב עם אחרים. אני לא נכנס לצד המוסרי, ולא ממליץ בעד או נגד. בדרך כלל תמצאי אותי מתנגד לפתרונות מהסוג הזה. במקרה כמו שלך אני מסתפק באמירה סתמית של "אין לי דיעה, ותעשי מה שאת מבינה". יחד עם זאת, אני מעריך שאילו רצית בזה, כבר היית שם מזמן. אז כנראה שחוץ מפנטזיות על האקס את לא ממש שם.
זה פחות או יותר מכסה את "שינוי המציאות".
---
החלק היותר מעניין הוא באופציות "איך לחיות איתה".
הייתי מתחיל בזה שלא הייתי קורא לזה "הזנחה". זו מילה שלילית, שהשימוש בה (גם אם במחשבה בלבד) פוגע גם בו וגם בך.
למה את אומר שהוא "מזניח" אותך? אני מניח שהווא בעל טוב, בן זוג סביר אם לא יותר (חוץ מסקס), אני מניח שתורם את תרומתו לפרנסה והוא אבא טוב. נכון?
הוא פשוט א-מיני. וזה לא הוגן לקנות ארון ואחר כך להתלונן עליו שהוא מזניח אותך, כי הוא לא מיטה. אילו רצית מיטה, היית צריכה לקנות מיטה, ולא לצפות מהארון להפוך למיטה. (וגם אם תשכיבי את הארון ותשימי עליו מזרון, אז הוא אולי יהיה מיטה, אבל הוא כבר לא יהיה ארון).
שנית, את צריכה לחפש לך תחליפים מתחומים אחרים - דמיון, אתגר, עיסוק, התפתחות.
ויש גם מרחב מאוד גדול בתוך ה-mind ליצור תפישות ופרשנויות אחרות של המציאות, כאלו שיתנו לה משמעות חיובית הרבה יותר. אפשר לקרוא לזה מניפולציה עצמית, או אוטו-סוגסטיה (למי שמכיר) אבל אני חושב שבמצבים שבהם באמת אין ברירה, אלו אפשרויות ממשיות וחשובות.
אבל אם בכל זאת את חושבת שאף אחד מאלה לא מהווה תחליף למה שחסר לך, אז תיאלצי לחזור לתסריט של שינוי המציאות.
למותר לומר שבמצבך המורכב והמבלבל, ולמימוש ההמלצות הנ"ל, טיפול יכול להיות רעיון לא רע, בעיקר כדי שלא תתחרפני עם עצמך ועם המחשבות שלך.
צר לי שאני לא איש בשורה.
ואני גם מבין שבאת בעיקר לפרוק (טיפול, אגב, זה מקום מצין לפרוק)
שתדעי ימים טובים!!