החבר סרבן החתונה - עדכון

דמבו1808

New member
החבר סרבן החתונה - עדכון

היי...מקווה שאתם זוכרים את השרשור הארוך שנפתח בו בעקבות הודעה שכתבתי על מצוקה שלי במערכת היחסים, בה חבר שלי הגרוש מסרב להתחתן שוב (מסרב לאירוע, לא להתמסדות). למי שרוצה תזכורת: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1124&messageid=178173353

לפני שבוע נפרדתי ממנו ועזבתי את הבית. זה ממש לא *רק* בגלל הסיפור הזה, אני אנסה לפרט כמה שאפשר:
1. במהלך השנה וחצי שהיינו ביחד הוא העלה את עניין "אני בחיים לא עושה אירוע חתונה יותר, לא יקרה" המון פעמים, כל פעם נגררנו לריב כי אני לא רוצה לוותר על כך, ובסוף הריב הוא היה אומר - טוב גם ככה לא אמנע את זה ממך, זה קשה לי זה עושה לי כאב בטן אבל אלך לקראתך בסוף. וחוזר חלילה...
2. חטפתי כאלה ריקושטים כל פעם בנושא הזה. לאחרונה אפילו הייתי "לא אינטליגנטית" כי "מהות חיי היא חתונה". מה שלא נכון בכלל....
3. זה לא רק חתונה, הוא מראש מגיע עם סל הצהרות בעקבות הטראומה שלו. "אני לא רוצה חשבון בנק משותף, אני חותם על הסכם ממון, אני אני אני". ואיפה אני? לא פעם הביע את החשש מזה שאישה פגועה היא אישה מסוכנת....בהקשר של כסף.
4. באופן כללי דיבר אלי לא יפה כשהיה מתוסכל ממשהו ורבנו. ירד על המשפחה שלי, ירד עליי, אמר לי שאהיה אמא עצלנית ושאני מפונקת. אח"כ - מתנצל ואומר שהוא לא באמת מתכוון לכך.
5. יש בו המון צדדים חיוביים.
6. הוא הולך לטיפול כבר כמה חודשים כי מבין שהבעיות שלו הן שלו וילוו אותו בכל מערכת זוגית אליה ייכנס.

כעת לאחר שעזבתי וזה היה שוק מאוד גדול לשנינו, דיברנו קצת למרות שלא התכוונתי. התכוונתי ללכת וזהו. אבל קרה. והוא לא נשכב על הרצפה ואתחנן שאחזור כי גם לו מציקים דברים, אבל הוא אמר שהוא עובד על עצמו מאוד קשה, ויש עוד עבודה בהמשך. והטיפול הפסיכולוגי...ומדיטציות...והבנה שאי אפשר לדבר ככה בכלל לכל בן אדם בעולם (להגיד דברים מעליבים נורא), אי אפשר לזלזל.
הוא אמר שעם כל הקושי שלו בלרצות אירוע חתונה נוסף - הוא ככל הנראה יתקל בזה בכל מערכת יחסים אליה ייכנס אם בכלל, ובגלל שהוא מקשיב לצורך שלי ומעריך אותי הוא מסכים לכך, למרות הקושי. והקשיתי ושאלתי שוב אם הוא רואה את עצמו ממש מציע, טבעת, עניינים, קובעים אולם, כל הטררם הזה והוא אמר כן. והוסיף כמובן - אבל לא שרק הוא ישלם על כך (מי חשב שרק הוא צריך לממן את זה?!)

השאלה שלי שאני רוצה להפנות אליכם היא לא מה אתם חושבים על הבן אדם, כי אתם לא מכירים וכי אתם ניזונים ממידע מאוד מצומצם שאני נותנת.
השאלה היא - האם בן אדם באמת יכול להשתנות? אם לפני חודש אמר אין מצב חתונה, פתאום יש מצב? אם אמר לי מתוך באסה ותסכול מהקשר שאני אהיה אמא עצלנית - פתאום לא אהיה אמא עצלנית? ומה יקרה כשיהיו תקופות קשות בקשר - הריון...לידה...ילדים...?
ועוד לפני זה...מה יהיה כשהחתונה תתקרב ותתחיל "להתערבל לו הבטן"?
ברור שאי אפשר להיות בטוחים בכלום
אבל האם להשתנות זה אפשרי בכלל? אחרי כל הדברים הנוקשים האלה?

בינתיים אני לא מצליחה גם ככה להחליט כלום, והחיים שלי ב-HOLD...אבל יצאתי מהבית לגמרי עם כל הדברים שלי. פשוט עדיין לא מחפשת דירה אלא גרה אצל ההורים..

תודה לעונים...

תגידי,

ואיפה את צריכה "להשתנות"? איפה הדברים שאת שגית בהם בהתנהלות בתוך היחסים בינכם?
רק הוא לא בסדר ועם טראומה?
&nbsp
ומה רע בהסכם ממון וחשבונות נפרדים?
מה עם ללמוד מטעויות העבר?
למה להיות עקשנית ככ ולא להיות חכמים יותר הפעם?

דמבו1808

New member
תגובה

ברור שיש דברים שהפריעו לו ודורשים שינוי אצלי...והוא יודע את זה ודיברנו גם על זה בכל "סשן העזיבה"...
אבל אני הצפתי כאן בעיות *שלי* שלדעתי הן מהותיות נורא

supersonic777

New member
קראתי רק את הסעיף הראשון,כי השאר לא רלוונטי...

תראי,אמר לך בפירוש "לא עושה יותר חתונה,לא יקרה"!!!
בפעם הראשונה שדיברתם על זה והוא ציין את זה,באותו הרגע לחתוך!
לא מבין,למה את נאחזת בקרניים?!
מה את רוצה,להצמיד לו אקדח ברקה?שחררי אותו...
NEXT!

דמבו1808

New member
תשובה

כי בגלל שידעתי שמדובר בהתגוננות מהכוויה שקיבל בגירושין, הנחתי שעם הזמן הוא יתרכך
שזה לא יהיה כזה חד משמעי כי הקשר בינינו יתפתח וכי עושים פשרות לגבי משהו שהוא מאוד חשוב לבת הזוג שלך - ואת זה הבהרתי תמיד
וגם הוא היה אומר אחרי שנפגעתי מ"לא יקרה!!" - אני באמת לא יכול למנוע ממך את זה, אנחנו נגיע לדרך האמצע.
העניין הוא שהוא התהפך כמה וכמה פעמים אחרי כל ריב שכזה...

supersonic777

New member
לדעתי,הוא משנה דעה כדי לא להיכנס לעימותים איתך, אז אומר לך..

מה שאת רוצה לשמוע.
למה את נאחזת בו?את רווקה?אולי יש לו משהו,כמו למשל,"דברים חומריים" נקרא לזה כך...שלטווח הרחוק ישתלם לך, אחרת לא רואה שום הצדקה לאחיזה...

דמבו1808

New member
הוא לא הטיפוס

של להגיד דברים רק כדי לא להתעמת...הוא לא בדיוק הטיפוס המתפשר/הקל כפי שאפשר להבין מהדברים שכתבתי...
אין בו שום "דברים חומריים", אני נאחזת בו (או נאחזתי לפחות) כי יש לו המון יתרונות, יש לו צדדים מקסימים באופי ובאמת שאהבתי אותו.

supersonic777

New member
הבנאדם עבר חתונה לא בא לו שוב פעם העניין הזה,זכותו...

תחפשי לך רווק מתאים.

למרות השורה התחתונה שלך ש-

את לא מצליחה להחליט, המעשים שלך מעידים שדווקא כן הצלחת בכך: לקחת החלטה, אספת את כל חפצייך ועזבת את הבית. מה שאת לא מצליחה זה לעמוד מאחורי ההחלטה שלך. אלא אם כן זה נעשה כאקט של אולטימטום, מה שבעייתי בעיני: כמו שאמרת בעצמך - בזוגיות יש משברים לא קלים סביב הריון, לידה, ילדים. גם אז תעזבי את הבית? כשבירת כלים או כאולטימטום?

לשאלתך: אנשים יכולים להשתנות אם הם עצמם מחליטים שהם רוצים. אבל זה תהליך מאד מאד ארוך, לעיתים של שנים, שדורש המון סבלנות.

להחליט שמוכנים לערוך ארוע לחתונה לאחר שסרבו בהתחלה - כן, זה אפשרי. זה שינוי של החלטה ולא של התנהגות ואופי, ולכן אפשרי בטווח זמן קצר.

אבל לדעתי זו בכלל לא השאלה הרלוונטית. אני תוהה איך זה שאת מציבה שתי אלטרנטיבות כל כך קיצוניות: להתחתן או להפרד. איך אפשר להתחתן כשיש פערים שעלולים להביא לפירוד? הבנזוג שלך כבר עשה פעם אחת את הטעות ומיסד קשר שלא החזיק מעמד בסופו של דבר (ועל זה לא יכול להיות ויכוח ...). וגם את - את לא נשמעת מוכנה למהות שעומדת מאחורי נשואים. נראה שעדיין לא גיבשת עמדה לגבי הדברים שעליהם את מוכנה להתפשר, ומה הכרחי עבורך ועליו לא תוותרי.

אם תשאלי לעצתי: לא משנה מה תחליטי ומה תעשי, אל תתחתני בשלב הזה. לא עם הבנזוג הספציפי וגם לא עם מי שאת עשויה להכיר עוד חודש חודשיים. יש לך עוד דרך לעשות. זה לא חכמה לעשות ארוע עם שמלה לבנה שעושה המון נחת לאמא-ואבא, חכמה להבשיל לכדי אדם שרואה את עצמו, רואה את בנזוגו, מרגיש מהבטן מה מתאים ומה לא ואיזה מחיר הוא מוכן לשלם על חיים משותפים - כי הם גובים מחיר תמיד, רק בצורות משתנות.

דמבו1808

New member
תודה - תגובה

העזיבה לא נעשתה מתוך אולטימטום, ממש לא. היא נעשתה מתוך תחושה שאני לא יכולה יותר. ואני שלמה איתה גם היום, וגם הוא חושב שזה היה טוב, לא משנה מה יהיה בעתיד...זה הביא אותנו לדבר כמו שצריך, מה שלא הצלחנו קודם.
אני ממש לא רוצה להתחתן עכשיו, או בעוד חודש...הדיון על החתונה היה מהותי לא קונקרטי. הרי כמו שמישהו היה אומר לי שהוא לא רוצה ילדים - זה היה מטריד, כך גם הנושא הזה. המהות של בן זוג שמסרב ומסכים, ושוב מסרב ומסכים ואז מסרב...ולא מדובר בלסרב לקנות משהו בסופר, אלא למשהו שמאוד חשוב לי.
ושאלת המחיר שצריך לשלם בחיים משותפים - זו בדיוק השאלה שלי. על היכולת להשתנות. כי אני יודעת מה אני יכולה לשנות עבורו, ואני אומרת לו שאני עדיין אהיה אני, אבל אפשר להתאמץ ולעשות ויתורים בשביל בני זוג.
הוא רוצה להשתנות ועושה דברים בשביל להשתנות...אבל מי יודע אם יצליח...
ובינתיים הזמן עובר וכן, השעון הביולוגי שלי מתקתק
ואיפשהו אני חושבת - למה אני צריכה את כל הסיבוך המסובך הזה. אולי יגיע מתישהו מישהו פחות קשה, עם פחות כוויות וטראומות...או עם קשיים אחרים שאצליח להתמודד איתם...

אם את היית צריכה לעזוב כדי שתתחילו לדבר ...

... זה לא סימן טוב. אני מבינה שמבחינת שניכם זה עשה לכם רק טוב, אבל לי זה נראה בעייתי. אני לא הייתי יכולה לחיות בידיעה שכדי שדברים יזוזו צריך לעשות מעשה כל כך קיצוני. אותי זה היה פשוט מתיש. ושוב - יהיו מחלוקות גם בעתיד, חלקן עקרוניות לא פחות (אולי) - אי אפשר לקום ולעזוב את הבית כל פעם.

ואם את חושבת שזה מסובך לך מדי ושאולי יגיע מישהו פחות קשה - קבלי החלטה (לא קלה אבל מתבקשת) ולכי על זה. ראוי לבחון האם באמת מישהו אחר יהיה יותר קל, או שלמרות הרקורד של הבנזוג שלך, גם את לא כל כך "קלה". את זה - באמת יש רק דרך אחת לגלות והיא לנסות מערכת יחסים אחרת עם בנאדם שלפחות על פניו אין לו את המשקעים שיש לבנזוג שלך. אולי הוא באמת לא בשבילך, עם כל האהבה וההתאמה שבטח כן קיימת. זו החלטה שרק את יכולה לקבל. אף אחד לא יכול לייעץ לך ...

אומר רק זאת: אם תחליטי להפרד, זה רק אם יהיה לך האומץ והכוחות לעמוד מאחורי ההחלטה, גם בזמנים קשים ובודדים וכואבים - וזמנים כאלה יהיו, ללא ספק. ואת האומץ והכוח תשאבי מהידיעה שזה הדבר שנכון לך, שאת מרגישה חייבת לעצמך לבחון מערכת יחסים עם משהו אחר (בידיעה שעל הבנזוג הנוכחי ויתרת בכל מקרה, כי רוב הסיכויים שלא תהיה לך דרך חזרה)

את שוכחת שהוא אמר לך

שהוא מאוד רוצה לחיות איתך ורוצה לעשות איתך ילדים.
רק עיניין הטקס מביא אתכם לשברית כלים שלא ברורה לי עד עכשיו.
&nbsp
יש משהו בגירושים שגורם לך להיות פוסט-טרואמטי, ובצדק. ובמקום לראות את הפחד שלו ולחשוב ביחד מה יעזור לו לעבור את זה (=חתונה צנועה, הסכם ממון וכו) את נכנסת בו ב100 קמש. ועוד טוענת שזו אשמתו!
זוגיות מתפקדת וטובה דורשת חברות ופירגון הדדי- לא מלחמות, רשימות והתחשבנויות.

אתה לא מכיר את הדיון הזה מהעבר?

הוא רוצה לחיות איתה ולעשות איתה ילדים- אבל לא טקס.
יש לו אישיו עם הטקס והיא מתעקשת שהיא חייבת את הכל כולל הכל.
זה הויכוח העיקרי בינהם.

supersonic777

New member
לכי תזכרי...היא צודקת,בלי טקס לא שווה גרוש!

היא גם צריכה להבין שטקס לא יקרה,ותלך למצוא חתן שכן...

לפעמים צריך ל

כדי לחשוב.
כדי להתבונן.
ב"מערבולת" - קשה לעשות זאת.

מצד אחד, אחרי תקופה כל כך ארוכה - את מצפה למשהו. משהו רציני. וזה לא בא.
מצד שני, מדברייך ניכר שמלבד נושא ה"חתונה", הוא מאוד רציני לגבייך.

משך את עיניי הציטוט הבא מדברייך: "(מסרב לאירוע, לא להתמסדות)".
משמע שכן רוצה להתחתן איתך, אך לא "כמו הרוב" (= אירוע ענק / מפוצץ).

לדעתי, כל הסיפור הזה יכול להיות לו סוף טוב. אפילו טוב מאוד.
אפשר (הצעה, וזאת כמובן לאחר הידברות בין שניכם) להתחתן ברבנות. אפשר לעשות מסיבונת קטנה עם קרובים/חברים/ות. וזהו! לחיות יחד. מאושרים!
הרי, שברון הלב הזה. לדעתי, לא שווה את זה. כי אם את אוהבת אותו באמת, ונניח שאת עוזבת אותו לגמרי - זה יהיה חרוט בזכרונך לתמיד עד סוף החיים. לחיות עם אחר, כשמדי פעם צפים זכרונות כאלה של "מה אם הוא רק היה אומר כן, היה מציע...".

יש פתגם בתימנית שאומר: עדיף כאב כתף ולא כאב לב.

לסיכום.
התבוננות, והיתדברות.
בהצלחה

Amor...

דמבו1808

New member
תגובה לאיש המתח

היי איש המתח,
אני חייבת להבהיר שאני לא נתקעת על עניין החתונה סתם. מרגיש לי שזה משהו מהותי ורציני לגבי, שהבהרתי את זה מהיום הראשון שאני איתו, ובכל זאת הוא לא שינה את דעתו. גם כשכן שינה את דעתו - חזר בו ובריב מסוים שוב אמר "אה ואני לא הולך להתחתן תשכחי מזה!! זה עושה לי רע רק לחשוב על זה"
אז אם אחליט לבסוף שלא אמשיך איתו זה לא רק בגלל שהוא סירב לחתונה כחתונה, אלא בגלל העקשנות בדבר שהוא עוד לא החיים האמיתיים אפילו...חוסר יכולת ללכת לקראתי. כאילו, למה אני בכלל צריכה לבקש ממנו חתונה. אפשר להגיד "אני לא מת על הרעיון, ממש לא, אבל זה חשוב לך...". ומרגיש לי שזה מה שנאמר, אבל רק עכשיו אחרי המערבולת והעזיבה שלי. אז איך אוכל להאמין לזה? זה ממש הימור.

בהחלט.

היי דמבו.

נקודת ההבהרה שלך הייתה ברורה לי עוד בהצגת הרקע לבעייה שהצגת.

לדעתי, אין כאן עניין של "יכולת ללכת לקראתי". חתונה בסופו של יום זה לא "לעשות לך טובה".

לדעתי, עליו לחשוב, טוב. האם בך הוא רוצה כשותפה לחיים.

לדעתי, בגלל הצורה הזו, שמאפשרת מגורים יחד תקופה ארוכה. זה נוח, אפשר למרוח, כל זמן שלא תדברי על התמסדות. וברגע שיתעורר אצלך הצורך לדעת "האם בי בחרת לאישה?", יתחילו לעוף לאויר משפטים כמו "אני עדיין לא מוכן", "תני לחשוב עוד". וזה פוגע. מאוד.

מה הפואנטה? אני רוצה לומר שהרבה מקרים, קרובים אלי יותר וקרובים אלי פחות, נגמרו בכך שהאישה בעטה את השותף שלה החוצה מהבית, ובמרבית המקרים (לא כולם. ברור...ברור...
) הוא חזר במהירות עם
.

דמבו1808

New member
הוא רוצה בי כשותפה לחיים

רוצה ורואה בי את אם ילדיו. הוא לא מתלבט עליי.
הוא רק לא מוכן לערוך אירוע חתונה
לאחד חשבונות בנק
וזה מה שאני יודעת בינתיים, אין לי מושג מה הוא עוד לא מוכן...

למעלה