החוליה החלשה, פיזיקאל גראפיטי, סיבוב ראשון

Anuerysm

New member
החוליה החלשה, פיזיקאל גראפיטי, סיבוב ראשון

אממ.. תרשמו בכותרת את השיר שאתם פחות אוהבים ובתוכן חסינות
פלייליסט: Custard Pie The Rover In My Time Of Dying Houses Of The Holy Trampled Underfoot Kashmir In The Light Bron-Yr-Aur Down By The Seaside Ten Years Gone Night Flight The Wanton Song Boogie With Stu Black Country Woman Sick Again הימור שלי, טן יירז גאן לוקח

M e n s R e a

New member
Custard Pie

חסינות-The Rover (לא ציפיתי לשיר הזה כשקניתי את האלבום, הוא פשוט, אבל מאד יפה). ותודה גידי על הארגון של החוליה

AeroTom

New member
האמת שאף פעם הוא לא היה מהאהובים עלי באלבום

מהשמיעה הראשונה. אף פעם לא אהבתי אותו באופן ממש קרוב. אין קשר לזה שהוא די מוכר או חרוש. לדעתי רוב השירים באלבום הזה פשוט מתעלים עליו ואני אוהב אותם הרבה יותר. הוא שיר בסדר גמור, אבל קצת חוזר על עצמו ויש ערימה ענקית של שירים באלבום הזה שפשוט הרבה יותר טובים ממנו לדעתי. אין באלבום הזה שום רצועה חלשה מבחינתי. הוא פשוט מלא בשירים שנעים מ-בסדר גמור עד מעולים, מושלמים ויצירות מופת של זפלין.

M e n s R e a

New member
יפה שאתה יכול להתחבר לאלבום כזה שלהם

מבחינתי, אולי בגלל שאני בררן במוסיקה, מרוב השירים שבו אני לא מתלהב. וניסיתי, נתתי לו כמה האזנות. אני מעדיף את רוב האלבומים שלהם עליו.

AeroTom

New member
Graffiti אלבום מאוד מגוון

מה גם שהוא מכיל כמה שירים שלקוחים גם מהקלטות מוקדמות יותר של הלהקה. הוא האלבום הכי מגוון של הלהקה לדעתי שמאגד בתוכו גם טעמים מכל סגנונות הלהקה. פסגת היצירה שלה מבחינתי ובאמת אלבום כפול שמלא בכל טוב ובכל הצדדים הטובים של זפלין. קצת מוזר לי האמת לשמוע ממישהו שהוא לא מתלהב מרוב השירים באלבום הזה. אולי תיתן לו עוד כמה האזנות או תראה יותר פתיחות גם לסגנונות שאתה פחות אוהב...
תמיד היו לי הגדרות לסגנונות אלבומי הלהקה עד Graffiti כולל: הראשון מראה את הצד הבלוזי וההשפעות על הלהקה. השני הצד של הרוקנ'רול טהור נטו. השלישי הצד האקוסטי. הרביעי הצד המיינסטרמי קצת\להיטי\מצליח ביחד עם אקוסטיות או משהו פשוט יותר. Houses הצד הנסיוני של הלהקה, או המגוון קצת. ו-Graffiti...הוא פשוט ערבוב של כולם. יש בו מכל טוב לד זפלין והוא מלא בכל הצדדים של הלהקה ומייצג באמת את הגדולה שלהם והאיכות המירבית בכל הסגנונות והכיוונים של חברי הלהקה. יצירת מופת מגוונת ומלאת זפלין על כל צדדיה הטובים שאני כ"כ אוהב.

AeroTom

New member
ולהוסיף גם מעבר לזה -

Graffiti מכיל בתוכו כמה וכמה שירים שלקהל הרחב אולי יהיה קצת יותר קשה להתחבר אליהם (עובדה ש-Kashmir נהיה השיר הכי מצליח ומוכר מהאלבום, ולדעתי הוא מהשירים הפחות טובים שם והפחות מורכבים או מעניינים). לפחות מאשר אלבומים אחרים נראה לי של הלהקה. שירים די מיוחדים. שירים שאני מאוד אוהב. אין בו הרבה שירים קלילים שקל מאוד להתחבר אליהם לדעתי. יש בו המון שירים ממש מיוחדים בשבילי שבאמת לפי מה שנראה לי אוהבי זפלין ומכרי הלהקה באמת, יוכלו מאוד להתחבר אליהם. ולא מאזינים שכביכול באים "מבחוץ" או שמעדיפים את המוזיקה שלהם קלילה, קלה לחיבור ולא יותר מדי עמוקה...ורוב השירים ב-Graffiti מבחינתי הם באמת שירים מיוחדים ולא ממש קלילים לשמיעה ראשונית ולקהל הרחב מאוד. האלבום הזה מלא במכרות זהב שכ"כ כיף לגלות אותם. ויש בעולם הרבה שומעי מוזיקה שלא ממש רוצים לחפש אותם ומעדיפים לעבור מסביב בדרך קלה יותר... בגלל זה אני אף פעם לא אבין מישהו שיגיד ש-Kashmir נחרצות הוא השיר האהוב עליו מהאלבום הזה (בלי לכוון כלפי אף אחד או להעליב, כן?). כי פשוט...האלבום הזה מלא בכ"כ הרבה שירים אחרים הרבה יותר מעניינים וטובים גם לדעתי. מה גם שאף פעם אין לי שיר אהוב מאלבום, זה תמיד משתנה בתקופות. ובאלבום הזה זה משתנה הרבה יותר כל הזמן עם הגיוון בו והחיבורים לשירים השונים. זו רק דעה אישית כמובן על האלבום והתוכן שבו. או המלצה אולי למי שלא התחבר אליו עדיין ברמות הגבוהות. אני מכבד כל דעה עניינית אחרת עליו או על מוזיקת הלהקה.

FunkyMonk

New member
דעתי האישית..

אני יודע שזה ישמע קצת משוחד.. אבל אני מאמין שלדעתי השיר הכי טוב באלבום הוא Houses of the Holy. גם בגלל שיש לי קשר אליו הרבה לפני ששמעתי בכלל את פיסיקל גרפיטי... את את לד זפלין התחלתי לשמוע מהאוסף שלהם latter/early days. באוסף הזה, האוסס היה השיר האהוב עלי.. חיפשתי באיזה אלבום הוא נמצא, והתפלאתי לגלות שהוא לא נמצא בהאוסס! זה שיר מעולה, שמבחינתי הוא מושלם מכל בחינה. יש עוד שירים טובים מאד שאני אוהב מהאלבום הזה, כגון In the Light, In My Time of Dying, Troumpled Under Foot, ועוד ועוד... אני בהחלט מסכים עם המחשבה שפיסיקל הוא עירוב של כל הסגנונות של זפלין. הדיסק הראשון מזכיר לי לחלוטין את המבנה והיצירה של האוסס אוף דה הולי, ובגלל זה אני כל כך כל כך אוהב אותו. גם את הדיסק השני אני מאד מאד אוהב. בכלל, האלבום הזה נמצא אצלי ישר מתחת להאוסס.. בלי פער אדיר. שני אלבומים שנכנסים אצלי בקלות לעשרימייה הפותחת. (ובטח גם במקומות קצת יותר גבוהים)

AeroTom

New member
Houses ו-Physical בהחלט 2 האלבומים היותר

מיוחדים\נסיוניים של הלהקה
ובהחלט שינוי מרענן אחרי האלבום הרביעי. ב-2 האלבומים האלה הלהקה מראה את הגיוון הנהדר שלה והחיפוש אחרי דברים חדשים ומרתקים, ובאותו הזמן עדיין נשארת גם עם הסאונד שליווה אותה מתחילת הדרך. שלושת ה-Outtakes מתוך Houses of the Holy שנמצאים ב-Graffiti, רק מראים את הגיוון הענק והמקסים שהיה אצל הלהקה בהקלטות האלה ב-72: Houses og the Holy The Rover Black Country Woman כל אחד מהם רצועה מעולה ושונה מאוד מהאחרת. קצת קשה להאמין שהלהקה חשבה בזמנו שאין להם מקום באלבום, אבל הם קיבלו במה מצויינת ומיוחדת אחרת ב-Graffiti, שנתיים אחרי היציאה של Houses.

M e n s R e a

New member
יש בקשמיר בכל זאת איזה שיא מדהים

בקטע של Ooh, yeah yeah (עד כמה שאפשר להבין מזה לאיזה קטע אני מדבר). איכשהו מזכיר לי את השיא ב-Since. מאד מרגש. מעבר לכך, זה גם לא השיר שאני הכי אוהב, אבל בהחלט בין היפים בעיני.

Aeroguy

New member
אני לא יודע... אני מסכים עם תומר

אני אף פעם לא אהבתי אותו... הוא פשוט משעמם - חוזר על עצמו שוב ושוב (ושוב). ובקשר לאלבום - הוא לא האהוב עליי של זפלין - אבל יש בו קטעים מעולים.

M e n s R e a

New member
אם כבר קטע שחוזר על עצמו

Nobody's fault but mine כ"כ. אתה מצפה שהוא יגמר, ואז הוא חוזר שוב ושוב. שיר חזק, אבל אולי היה כדאי שיגמר איזה דקה לפני

AeroTom

New member
"Nobody's" שיר שונה לגמרי

ויותר מורכב ומעניין לדעתי (ואחד השירים היותר גדולים של זפלין מבחינתי שאני מאוד אוהב). יש בו את הבתים, את אחד הריפים הכדולים של הלהקה מבחינתי, סולו מפוחית ארוך ופשוט ענק, סולו של ג'ימי, וחזרה לסיום השיר. כל שניה בו לדעתי היא ענקית (ממליץ בחום גם לשמוע את גרסת ג'ימי וה-Crowes מה-Greek. ע-נ-ק!).

FunkyMonk

New member
כן כן, כולנו רוצים לשמוע את הקראוס

אבל אין להשיג אותם בארץ!! ויש אנשים שומרי כשרות כמוני שלא מוכנים להוריד מהאינטרנט...

AeroTom

New member
דווקא אפשר האמת

בסניפים של טאוור רקורדס יש לא מעט אלבומים שלהם, כדאי לבדוק. לפני לא זוכר כמה זמן דווקא טאוור פתאום הביאו את כל אלבומי הסטודיו של הלהקה (חוץ מאחד) לסניפים שלהם יחד עם אלבום הלייב Into The Fog משנה שעברה. בנוסף לזה אפשר לבדוק גם בחנויות אחרות. את Live At The Greek למשל ראיתי לא לפני הרבה זמן ב"קצת אחרת" בת"א וגם ב"חוד המחט" בת"א, וגם באוזן השלישית ביד שניה. אולי הם עוד שם. ותמיד אפשר לבקש שיזמינו. כדאי אבל לבקר בסניפים של טאוור (בנוסף לחנויות אחרות).

JumpInTheFire

New member
לטוס לחו"ל ולקנות שם את הדיסק יעלה פחות יקר

מלקנות בטאוור רקורדס |:

למעלה