החומרים הרעילים שבלקים

ענברי ג

New member
החומרים הרעילים שבלקים

אני רוצה לעשות רגע סדר בראש... שאלה- אילו חומרים רעילים הלקים מכילים? מה שמם? האם שיק ולייף גם מכילים אותם? מה מסוכן בהם? תודה

Harlot

New member
ובכן,

כשמדברים על החומרים הרעילים שבלקים מתכוונים לשלושת החומרים הבאים: Dibutyl Phthalate ,(DBP) Formaldehyde ,Toluene. החומרים האלה מוכרים כמסרטנים, והרעילות שלהם היא בשאיפתם אל הריאות. בשיק יש טולאן ו DBP, מה שהופך את הלקים שלהם לרעילים למדיי. בלקים של לייף, לפחות מרשימת הרכיבים הרשומה על הבקבוק, אין אף אחד משלושת החומרים הנ"ל.

רוני325

New member
אמל'א יש לי המון לקים של שיק...למה שימכרו דבר

כזה בכל חנות נורמלית ומיליונים קונים אותם?

Harlot

New member
אלו חומרים שהשתמשו בהם בלקים של פעם

ובשנים האחרונות גדלה המודעות לפוטנציאל המסרטן שלהם. כשאני אומרת גדלה המודעות הכוונה למודעות בעולם, לא בארץ. בארץ המודעות די מעטה, ולמעט כמה אחדות שחשוב להן לקנות לקים נטולי רעלים, נשים בכלל לא יודעות שהלקים שהן קונות רעילים ומסוכנים. זוהי עובדה מצערת שחברות כמו שיק ממשיכות לייצר את הלקים הרעילים שלהם ושנשים קונות את הלקים האלה. אבל אני מאמינה שפורומים כמו אלה שאנחנו לוקחות בהן חלק, כמו גם בלוגים של חלקנו, מעלים באופן כללי את המודעות ללקים ואולי בהדרגה תחלחל גם המודעות לעניין זה. אם תקום דרישה מציבור הקונות ללקים בטוחים ולא רעילים, בסופו של דבר חברות הלקים יכנעו וייצרו רק את מה שאנחנו נהיה מוכנות לקנות.

Ultra marine

New member
../images/Emo45.gifהיה כאן שרשור בעבר של בלוגרית שפירסמה

אילו חברות נטולות אילו חומרים. את זוכרת במקרה על מי אני מדברת?

Harlot

New member
אני לא זוכרת שרשור כזה

אבל אם הכוונה שלך לבלוגרית לא ישראלית, ב alllacqueredup היה פוסט כזה. אבל הוא לא לגמרי מעודכן. כתוב שם שבאורלי יש טולאן, אבל נכון להיום זה לא ככה, והלקים שלהם נטולי שלושת הרעלים. הלינק: http://www.alllacqueredup.com/2007/05/big-3-chemicals-that-is.html

Ultra marine

New member
תודה!

אני זכרתי שהיו 2 פוסטים אבל של אותה אחת.. אז מעולה, נראה לי ששווה לטגלן

רחלי ג

New member
שאלה מצויינת לדעתי. למה בעצם אנחנו ממשיכות

להשתמש בשיק אם הוא רעיל או מסרטן? ניסיתי לקרוא מה מכילים הלקים הזולים (5 ש"ח) הכתב ככ קטן שלא רואים כלום, בטוח שיש בהם חומרים רעילים. השאלה: היא אם לא שואפים,מורחים בחדר מאוורר ליד חלון פתוח,נניח, האם יש סכנה בשימוש בהםעל הציפורן?

Harlot

New member
אני מניחה שככל שאת ממזערת את החשיפה

הסיכון פוחת. אני ניסיתי תקופה מסוימת להשתמש במסכת אב"כ. זה עבד, אבל נורא לא נוח לכן ויתרתי על זה. לגבי השימוש על הציפורן עצמה - לא ידוע לי על סכנה כזאת. הרעלים האלה ידועים כמסוכנים לשאיפה.

רחלי ג

New member
נו,שוין,חצי בעיה נתתרה. אולי מסכת מנתחים?

נדמה שיותר נוח. לשים אותה בסלסלה של הלקים ולהשתמש בה כל פעם שמתחשק שיק.... מעצבן שחברה שמצליחה כ"כ בארץ לא משקיעה יותר במציאת פורמולה ללא רעלים.

Harlot

New member
ניסיתי את כל סוגי המסכות

אבל את יכולה עדיין להריח את הלק אם את משתמשת בהן, ואם את יכולה להריח זה אומר שאדי הלק מגיעים אל דרכי הנשימה שלך. ככה שזה גם לא פתרון. לגבי הדבר השני שאמרת - איך יתכן שחברה מצליחה כמו שיק לא משקיעה בפורמולה נטולת רעלים? - התשובה בגוף השאלה. שיק היא חברה מצליחה. מצליחה=יש הרבה שקונים את מוצריה. אם קונים והכל בסדר למה להתאמץ? אם אנשים יפסיקו לקנות לקים משיק כי הם רעילים את תראי איך הם מיד ישנו את הפורמולה שלהם לנטולת רעלים.

Ultra marine

New member
../images/Emo45.gif

דוגמה נוספת לכך היא ניסויים בבע"ח במוצרי קוסמטיקה..

סקרמנטה

New member
למה שתשקיע? יש לה כבר רשיון ממשרד הבריאות

לדעתי הפתרון הוא ללחוץ על משרד הבריאות לשנות את התנאים למתן הרשיון. בינתיים, אפשר רק להתנחם בעובדה שהם פחות רעילים מהלקים ב-5 ש"ח (כגון של טיופביוטי)...

Harlot

New member
אני חושבת שגם בחו"ל יש רשיונות

למכור לקים עם החומרים הרעילים, אבל החברות מעדיפות למכור לקים נטולי רעלים, כי הן יודעות שהמודעות בקרב הצרכנים גבוהה, ואם הם ימכרו לקים רעילים פשוט לא יקנו מהן. לכן אני חושבת שהפתרון לא יבוא ממשרד הבריאות אלא ממודעות גוברת בקרב הצרכנים שבעקבותיה יבוא הסירוב לקנות מחברות שמוצריהן מסכנים את בריאותם. סירוב לקנות משמעו הפסד כספי לחברה שמצדה תעשה הכל כדי להשיב לעצמה את המכירות. ככה זה עובד בחו"ל.

תולי01

New member
../images/Emo45.gif

כל ההתנהלות של החברות בארץ ממש נורא לדעתי ואני מסכימה עם כל מילה של הרלוט. אני עדיין קונה לקים של שיק ושל עוד חברות בארץ מדי פעם, אבל אולי באמת הגיע הזמן לאיזה חרם צרכני שיגרום להם להתעורר שם....... בתור אחת שמתעסקת הרבה עם הנושא ונמצאת בקשר יומיומי עם בנות מחו"ל, אני חייבת להגיד שאני מרגישה ממש פרימיטיבית לידן וזה בהחלט לא חייב להיות ככה.....

dhara

New member
../images/Emo243.gif רגע רגע!! ../images/Emo243.gif

אני המומה לגמרי, חשבתי שלשיק יש אישור של משרד הבריאות - אתן רוצות להגיד לי שכל פעם שאני שמה לק שלהם אני שואפת חומרים מסרטנים?! על הפנים.. אז איזה לקים זולים יש שלא יהרגו אותי תוך 10 שנים???

Ultra marine

New member
תעברי על הקישור השני בשרשור הזה

יש את רשימת החברות הידידותיות...

dhara

New member
הו תודה

בקיצור, מה שעולה בזול עולה ביוקר...
אוף ממש אין לי חשק להתחיל לקנות לקים יקרים!

למעלה