החופש וגבולותיו

gurke

New member
תגובה לשניכם:

א'. ההשפעה של האלכוהול על המצב רוח וכו' וכו' נובעת מהשפעתו על הגוף ולא על המוח - אם אתה רוצה תקרא על זה, אולי גם תוכיח את טעותי אבל זה מה שאני זוכר. בשביל להתמכר לאלכוהול צריך להשתמש בו הרבה הרבה יותר מאשר בשביל להתמכר לסמים, ופה נעוץ ההבדל, לא בהשפעה של פעם יחידה. ב'. כנראה שהכוונה שלך היא לפלאפון, ופה זהו סיכון לעצמך - אתה מסכן את עצמך בסרטן. הטענה הראשונה שלי הייתה כי סמים הם לא סכנה רק לאדם המשתמש אלא לחברה בעיקר. הסיכון היחידי למישהו אחר בשימוש האישי שלך בפלאפון זה אם תקח אותו ותתקע לו את זה בעין. כמובן שגם אם אתה מדבר בטלפון בזמן נהיגה זה מסוכן לאנשים - אבל זו בחירה שלך, שוב. לגבי הטענה כי "ההשוואה מגוחכת עד בכי" - אזכיר שוב, דיברתי על סכנה לחברה, לאנשים שמסביבך. אם אתה משתמש במכונית, בפלאפון, כמו שצריך - אף אחד לא אמור להפגע. על התחלואות העקיפות שהדברים האלה יוצרים נדבר בפעם אחרת. אבל אם אתה אומר שמכונית ופלאפון מסוכן כמו אלכוהול סיגריות וסמים, אז אתה מציע לעצור את כל ההתפתחות של האדם, כי כל דבר שאנחנו יוצרים יכול להוות סכנה לציבור. ההשוואה הייתה על מנת להדגיש כי גם מזלג יכול להיות מסוכן - אתה יכול להוציא למישהו עין איתו, אבל זה לא הופך את החפץ עצמו לסכנה לציבור. אותו הדבר עם מכונית או פלאפון. מבין? אין שימוש חכם בסמים - לקחת סמים זה טפשי, זה לוותר על המחשבה וההתמודדות על החיים שלך. את "התרומה לנפש" שאתה מדבר עליה אתה יכול ליצור בקלות בעצמך, בלי לפגום בתאי המוח שלך. סליחה שזה ארוך..קראתם?

Dragonaut

New member
שוב,

אתה מדבר מתוך בורות. לקחת סמים זה ממש לא 'לוותר על המחשבה והתמודדות על החיים שלך', זה סתם קישור שאינו במקום. יש אנשים שעושים את זה בתדירות נמוכה, מה שממש לא מביא לויתור על המחשבה, ובטח שאינם מקשרים בין סמים קלים פעם בחודש לחיים שלהם. חבר שלי, בנאדם שחווה טרגדיה משפחתית אכזרית למדי, מעשן על בסיס קבוע. הבנאדם הוא האדם בעל החוש המוזיקלי המפותח ביותר שיצא לי לראות, ברמות שקשה לתאר. אוונגארד, הוא לא יתפרסם בקלות, אבל ההתייחסות שלו למוזיקה, החוש שגורם לו לקלוט את חוקיה בקלות והיישומים המטורפים שהוא עושה בה, הכל ברמות פיתוח שלא הכרתי קודם. ואותו אדם קורא ספרים, ולומד לבד, ויוצר, ומפרק, ברמה שאני שואף להגיע אליה כבר שנים. אז כן, השפעת סמים על הגוף היא עניין אינדיבידואלי, אותו הם לא מחקו עדיין. ניתן לנהל חיים פרודוקטיביים במידה שווה ואף גבוהה מאדם שלא לוקח סמים. אני יודע על כל איברי המטרה של הסמים השונים, אכן, אלכוהול לא פוגע במוח [השפעות ושינויים במאזנים הכימיים תמיד יהיו, גם אלכוהול משגע קצת את הגוף]. אז מה? אם תשתה הרבה- הכבד שלך ילך קיבינימאט, איתו הבריאות, ועם הצורך להפסיק תגיע הדמנטיה. סמים קלים? לא הרבה יותר טוב. אין אוברדוזים, אבל כן, בנאדם שמעשן הרבה על בסיס יומי ירחף לא מעט ["אוגוסט? לא זוכר את אוגוסט"]. יש גם את הסיכוי להתפרצות הפרעות נפשיות והזיות וכו', זה נדיר. לא, סמים קלים זה לא ממכר כמו אלכוהול. בהם יש רק תלות נפשית, למי שנכנס לזה, הגוף לא זקוק לזה. אלכוהול הוא גם וגם. הכוונה שלי הייתה למכונית; למה נראה לך שהעולם עולה באש אוטוטו? כן, בגלל ההתפתחות הטכנולוגית היקרה של האדם. אז מעבר לפיח ולסרטן שתוכל לחטוף מלחיות בת"א, המכוניות הן עוד גורם לכך שכל העולם על קוצים כרגע.

למעלה