בדיוק- אז זה לא הויכוח
הויכוח הוא לא עניין המחסומים או הכבישים. יש לך נקודת הנחה שונה לחלוטין. אני אומר שאם לא היה טרור אז לא היתה שום בעיה וגם לא היו את כל אותם מחסומים ואת כל אותם בעיות שתיארת - ולכן אם הטיעון של היישובים אחד בתור השני וכו' הוא טיעון לא רלבנטי בכלל כי הוא בא רק אחרי שאת מקבלת על עצמך הנחה מסוימת והיא ההנחה שאותם שטחים מגיעים לפלסטינים ויש להם זכות כלשהי עלינו. אני לא מקבל את זה בכלל. יהודה ושומרון הם ערש המולדת העברית. הם הסיבה שבכלל היה לנו איזשהו אינטרס לגיטימי לבוא לאומות העולם ולומר להם - אנחנו צריכים מדינה, ולא סתם מדינה בניו זילנד או ברואנדה, אלא מדינה כאן בארץ ישראל, שכן זו המולדת שלנו. כיצד זו המולדת שלנו ? כן, אנחנו מחוברים אליה באמצעות התורה ובאמצעות תפילות שלנו, ובאמצעות עשרות אלפי ספרים ושירה ואומנות שפיתחנו לגבי המקום. אבל לא רק. זה שלנו, כי היינו פה וגורשנו , וזה שלנו, כי למרות שגורשנו המשכנו להיות כאן מיושבים ברצף יהודי טריטוריאלי כל השנים הללו למרות כובשים זרים ומשונים. וכשהמוסלמים כבשו את הארץ, הם לא הפכו את ירושלים לעיר בירתם ולא ראו את ארץ ישראל כמקום מרכזי עבורם, ואילו אצלנו היא תמיד היתה הכל, לאורך כל ההיסטוריה ועד היום. אז אנחנו באים ואומרים שמגיעה לנו ארץ ישראל דווקא כאן, ואיפה זה כאן אם לא עיר האבות , אם לא בדיוק מקומות כמו שכם וחברון, וכמובן הקמת יישובים בכל אותם מקומות היסטוריים על-ידי חידוש ההתיישבות, חקלאות חדשה, הפרחחת השממות, ציונות לשמה. העולם הכיר בזכותנו להתיישב בארץ ישראל ולראייה זכותנו המשפטית ע"פ הצהרת בלפור וכתב המנדט : באופן חוקי מותר לנו להתיישב בשטחי ארץ ישראל. העולם לא הכיר בזכותו של עם אחר לריבונות כאן - אלא זו פיקציה חדשה. עובדה שזה לא דובר בכלל בכתב המנדט (אלא התחשבות במיעוטים אחרים). מבחינתי לערבים אין מה לחפש ריבונות בארץ ישראל, משום שזו לא ארצם. חד וחלק. הגדרה עצמית שלהם זה לא ענייני אבל כן ענייני אם ההגדרה העצמית שלהם כוללת השתלטות על ההגדרה העצמית שלי, ומבחינתי ההגדרה העצמית היא בראש ובראשונה יהודה ושומרון. אני לא מתכוון לסגת מיהודה ומשומרון בשביל להנציח הגדרה עצמית משלהם, שכל מטרתה המקורית היתה חיסול המדינה שלנו. וכאן אנו מגיעים לנקודה העיקרית למעשה. את מניחה שההגדרה העצמית שלהם כוללת רק בדיוק את שטחי 67 או פיקציה אחרת כזו, וזה לא נכון - לא נקבל דבר גם אם לא נהיה בשטח. אולי במקום יותר פיגועי דקירה, יהיו יותר קסאמים, אבל בעיות הביטחון יישמרו. זה שתצאי מהשטח לא יעזור לך להגן על עצמך, זה רק ישנה את צורת התקיפה. ההגדרה העצמית שלהם כוללת את חיסולנו ולכן ככל שנקדים ולא נכיר בהגדרה עצמית שקרית כזו על אדמתנו אנו יוטב לנו.