החזרי מס

מצב
הנושא נעול.

מסורבל6

New member
החזרי מס

החזרי מס
שלום, לפני שנה וחצי תבעתי את מעסיקי על כך שלא שילמו לי תשלומים סוציאלים במשך שנתיים במשפט זכיתי ומעסיקי חויבו לשלם 9600 ש"ח, אני קיבלתי את הכסף בניכוי מס, סה"כ קיבלתי 7342 ש"ח- ניכוי של 2254, רציתי לקבל את ההחזר מיד אך מכיוון ששילמו לי רק במאי 2005, התבקשתי לחכות עד תחילת 2006. האם אני רשאי לקבל החזרי מס, שכן התשלום החד פעמי אינו משכורת חודשים אלא אוסף של חובות על כל החודשים, האם אני אמור לספוג את המס הגבוה ואם לא איך אני מחזיר לי אותו ולמי לפנות? תודה רבה

שיר ורד

New member
מבחינת חוקי המס

החזרי מס
שלום, לפני שנה וחצי תבעתי את מעסיקי על כך שלא שילמו לי תשלומים סוציאלים במשך שנתיים במשפט זכיתי ומעסיקי חויבו לשלם 9600 ש"ח, אני קיבלתי את הכסף בניכוי מס, סה"כ קיבלתי 7342 ש"ח- ניכוי של 2254, רציתי לקבל את ההחזר מיד אך מכיוון ששילמו לי רק במאי 2005, התבקשתי לחכות עד תחילת 2006. האם אני רשאי לקבל החזרי מס, שכן התשלום החד פעמי אינו משכורת חודשים אלא אוסף של חובות על כל החודשים, האם אני אמור לספוג את המס הגבוה ואם לא איך אני מחזיר לי אותו ולמי לפנות? תודה רבה
מבחינת חוקי המס
הסכום הוא הכנסה לכל דבר שנחשבת כהכנסת עבודה בשנה שבה שולמה. (במקרים מסוימים פצויי הלנת שכר יהיו פטורים ממס וכן פצויי פיטורים אך יתר החובות בדרך כלל חייבים במס). אתה אמור לקבל טופס 106 לשנת 2005 מכל מעסיקיך (כולל המעסיק שתבעת), אתה יכול למלא בקשה להחזרי מס ולצרף אליה את כל טפסי 106, אם אתה נשוי יש למלא בטופס גם את הכנסות בת הזוג. את הבקשה מגישים למס הכנסה. אם אתה מגיע בהכנסתך השוטפת לאותה מדרגת מס שעל פיה ניכו את התשלומים המגיעים לך (או קרוב למדרגה זו) יתכן ולא כדאי בכלל לתבוע החזר, כי הסכום שתקבל יהיה מזערי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה