החזר סכום ששולם בטעות

Lizzzzza

New member
החזר סכום ששולם בטעות

לחברי הפורום, שלום.
הייתי אמורה לקבל סכום כסף של נניח 300 יורו מחברת ביטוח בריטית. הם היו אמורים להעביר לי אותו בהעברה בנקאית. המתנתי וכשלא קיבלתי, כתבתי להם והם טענו כי העבירו כבר בתאריך מסוים (ציינו את התאריך) וביקשו לבדוק. בדקתי שוב וראיתי כי בתאריך זה קיבלתי בהעברה בנקאית סכום גדול בשקלים השווה ערך נניח ל-3000 יורו מאזשהו חשבון עם שם לא ברור מאחד הבנקים בישראל. עשיתי כל מיני חושבים ובדיקות האם ומאיפה יכולתי לקבל את הכסף הזה והתחלתי לחשוד כי חברת הביטוח ההיא פשוט טעתה לטובתי והוסיפה 0 אחד מיותר לסכום שהייתי אמורה לקבל, רק דבר אחד לא הסתדר לי עדיין: ציפיתי לקבל מהם את ההעברה ביורו והם ציינו את שם הגורם שממנו הכסף היה אמור להתקבל וזה נשמע כשם של חשבון בנק מחו"ל ואני קיבלתי את הכסף בשקלים ומחשבון מקומי.
כתבתי לחברת הביטוח כי לפי הבדיקה שלי לא קיבלתי מהם את ה-300 יורו. לעומת זאת, כתבתי, קיבלתי באותו התאריך סכום בשקלים השווה ל-3000 יורו שהועבר אמנם מחשבון מקומי אך אני חושדת שיתכן וזה מה שהם העבירו לי ופשוט הוסיפו אפס אחד בטעות. הם ענו כי אכן הם עשו את הטעות ולשאלתי למה הכסף הגיע לא מהחשבון שממנו היה אמור להגיע אמרו כי השתמשו בפרטנר מקומי שלהם. כתבתי להם שאם כך הם פני הדברים, אני יכולה לנקות מהסכום הזה 300 יורו המגיעים לי ואת היתרה להחזיר לאותו החשבון ממנו הגיע הכסף, רק ליתר ביטחון ביקשתי שישלחו לי את פרטי אותו החשבון כדי שאוכל להשוות אותם מול פרטי החשבון שממנו קיבלתי את הסכום כדי לוודא ב-100% שהכסף הוא שלהם וחוזר אליהם. לתומי חשבתי כי בזה ייגמר הסיפור, אבל הם ענו כי לא ידועים להם פרטי החשבון המלאים של הפרטנר שלהם, רק שם הבנק (שם הבנק שציינו זה אכן הבנק שממנו הכסף הגיע). ביקשתי מהם אז שישלחו לי מכתב רשמי שבו יתארו בקצרה את מה שקרה ויציינו כי אם אעביר את היתרה כאמור חזרה לאותו החשבון שממנו קיבלתי את הכסף (בניקוי עלות ההעברה במידה ותהיה) זה יביא לסיום העניין ולא יהיו להם כל טענות כלפי בעתיד בעניין תשלום היתר הזה. הם שלחו לי מכתב כזה, אבל בניגוד למה שביקשתי, במכתב הם רוצים שאעביר להם את הכסף לחשבונם בחו"ל שזה כמובן לא אותו החשבון ממנו הכספים התקבלו. עכשיו, אני לא יודעת מה לעשות עם זה. אני לא בקיאה בכל מיני עניינים משפטיים וכד', אך איכשהו אינטואיטיבית זה לא נראה לי נכון שאני אעביר סכום כסף משמעותי כהחזר לא לחשבון שממנו הכסף הזה הגיע מלכתחילה. האם החשיבה שלי נכונה/לא נכונה? מה כדאי לי לעשות? להתעקש שיתקנו את המכתב ולהעביר רק לאותו החשבון שממנו קיבלתי? לא להתעקש ולהעביר לאן שהם מבקשים?
תודה.

Lizzzzza

New member
אבל אין שם כל כך מסמכים

אין שם שום מסמכים חוץ מהמכתב שביקשתי שיכתבו ובו יתארו את המקרה ויאשרו לי כי אם אעביר חזרה את הכספים שקיבלתי פחות 300 יורו שהייתי אמורה לקבל ופחות עלות ההעברה במידה ותהיה, יסתיים הסיפור ולא יהיו להם טענות כלפיי בעתיד. לא הייתי מבקשת מהם את המכתב הזה אפילו, אבל החלטתי לבקש ליתר ביטחון כי הם לא יכלו למסור לי את פרטי החשבון ממנו הגיעו הכספים כך שאוכל לאמת אותם מול פרטי החשבון ממנו קיבלתי אותם. הם שלחו לי את המכתב בדיוק כמו שביקשתי, רק שבמכתב, במקום לכתוב שהעברת הכספים חזרה לאותו החשבון ממנו התקבלו, הם כתבו לבצע ההעברה לחשבון שלהם, וזה מה שתוקע אותי עכשיו. אני לא יודעת, אבל אינטואיטיבית זה לא נראה לי נכון שאני קיבלתי סכום משמעותי מחשבון אחד ואחזיר אותו לחשבון אחר, אבל אולי אני סתם בסרט ואין אם זה בעיה... זה די נמאס לי, אני קיבלתי כספים לא לי ולא יודעת איך להחזיר בצורה נכונה שלא יהיו לי בעיות בעתיד..

למעלה