החזר תשלום הוראת קבע מספר ימים לאחר שיצא.

Spring27

New member
החזר תשלום הוראת קבע מספר ימים לאחר שיצא.

שלום. יש לי חשבון בבנק מזרחי. המסגרת שלי עומדת על 8000 ש״ח. בחצי שנה האחרונה היו המון חריגות בגלל בעיות שלא היו תלויות בי והייתי בקשר יומיומי עם הבנקאית שלי. אישרה לי הלוואות ועוד כל מיני והכל סודר. כרגע מנסה לא לחרוג בכלל ועושה הכל כדי להפקיד כספים לחשבון. עדיין נמצאת במינוס. לפני כשנה וחצי קניתי רכב במימון דרך החברה. כל 1 לחודש יורד התשלום. בחודש שעבר שיניתי את מועד התשלום ל10 לחודש כדי שלא יהיו בעיות וחריגות בחשבון, מכיוון שהמשכורת נכנסת ב10 לחודש. הכל אושר. ב12 לאפריל יצא תשלום מיד לאחר כניסת משכורת כשהחשבון נמצא במינוס אבל לא בחריגה מהמסגרת שניתנה לי. רחוק מחריגה. ב15 לחודש הוצאות אשראי וצ׳קים. הכל יצא מסודר. ב17 לחודש קיבלתי הודעה מהבנק שהוראת הקבע חזרה כי אין מספיק כיסוי, וגם חוייבתי בעמלה של 65 שקלים. לא הבנתי למה אף אחד לא הודיע או דיבר איתי על זה לפני שזה חזר אולי הייתי מפקידה את הסכום באותו היום, כי יכולתי. לא הבנתי גם למה התשלום הראשון שדרשתי שיירד מיד לאחר כניסת משכורת- הוא זה שחזר ולא התשלומים שיצאו אחריו. השאלה שלי האם באמת הבנק יכול לעשות דבר כזה בלי להודיע לי לפני שזה קורה או בזמן אמת שאוכל להפקיד את הכסף ובמקום זה לחייב אותי בעמלה מיותרת ? האם אני יכולה לבקש שיבטלו את העמלה ? שלחתי הודעה לבנקאית שלי וביקשתי הסבר ולא היה שום מענה.

חשבון

שלום
האחריות על ניהול החשבון היא של בעל החשבון.
הבנק רשאי להחזיר חיובים כאשר החשבון בחריגה.

Spring27

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי.

נכון. האחריות היא של בעל החשבון. ובגלל זה אני במעקב יומיומי אחרי החשבון שלי באינטרנט, כמו שציינתי בתחילת ההודעה. הבנק לא הודיע שהודעת החיוב לא אושרה. רק 5 ימים אחרי קיבלתי הודעה. מה שאני אומרת זה שיכלו להודיע עוד באותו היום או לפחות ביום שלמחרת שאין כיסוי ואני יכולתי להפקיד את המזומן שהיה לי ביד, מה שהיה מונע תשלום עמלה מיותר. שבשבילי כל שקל חשוב והעמלות לא בדיוק עוזרות להתאפס. אני מבחינתי ראיתי שהתשלום יצא וגם התשלומים שאחריו אז על פניו הכל נראה בסדר ולא הפקדתי כי ראיתי שהכל יצא, כי הייתי במעקב. נכון שהבנק רשאי להחזיר חיובים , אבל מאמינה שגם מחוייב להודיע על כך. אין שום הצדקה לעובדה שהודיעו רק אחרי כמה ימים.

קצת מוסר

כי בבנקים נורמלים שיש בהם שירות טוב פשוט מצלצלים ללקוח ומודיעים לו שכנראה שההוראת קבע לא תכובד ותגיע חהזרים כסף לחשבון. אני חטשב שכדאי להכנס לבנק ולבקש החזר על העמלות הגבוהות ואם לא לשקול מעבר בנק. כמו כן כדאי לך לבדוק שוב שההוראת קבע מעודכנת על התאריך הרצוי. סתאם לא מובן- מי שנמצא בחריגה גדולה קונה רכב בליסינג ?!

למעלה