החטא הגדול ביותר

העצלנית

New member
החטא הגדול ביותר

הוא המעטה בערך עצמך. פעם בא אדם לגלודה מאיר ואמר לה שהוא כלום אז היא ענתה:``אתה לא כל כך גדול אז אל תעשה מעצמך כל כך קטן`` האם יכול להיות שלאנשים גדולים באמת (ניטשה,אפלטון וכו`) יש את הזכות הזאת שלנו הלא גדולים אין? ולמה יש לנו או אין לנו הזכות הזאת?

morning star

New member
לדעתי...

החטא הגדול הוא הערכה יתרה לעצמך - ``חטא הגאווה``. השני הכי גרוע הוא ההמעטה. אך זו דעתי האישית. ניטשה, אפלטון וכו` - האם הם גדולים בזכות עצמם או שאנו עשינו אותם כאלה? חוץ מזה, כאשר אדם ממעיט את עצמו בעוד סביבו חושבים אחרת, דבר זה מהווה מעין ``רשת בטחון`` (ברור, אם אני אגיד שאני לא שווה כלום ואז יגידו לי חברים - מה פתאום! אתה ככה וככה וככה - זה ילטף את האגו...). בעוד אדם שאין לא רשת הבטחון הזו ישקע עוד ועוד. ד``א, ניטשה עצמו שקע כמו רבים וטובים אחרים. סוף אומלל, אך הגבול בין גאונות לשגעון הוא דק מאוד. שלך, הנווד

העצלנית

New member
משפט פלצני מעט בקשר למושגעות

``אנשים שאתה אף פעם לא פוגש הם שפויים אנשים שאתה מכיר הם לא שפויים`` או בסיכום כולם משוגעים. ניטשה עצמו הודה שהוא גאון וטען שההכרה בזה תבוא אחרי מותו. בקשר לאפלטון אין לי מושג קלוש.

morning star

New member
נכון

כל מי שאני מכיר משוגע... כולל אני. שפיות משעממת. ולא רק שאני משוגע, אני פרייר לא קטן ובטח אידיוט (תנו לי לסיים את קטע השנאה העצמית וחוסר הערכה עצמי. זה יצא מהמערכת ואני ארגיש טוב יותר) אבל רק ימים יגידו. QUE SERA SERA כפי שנאמר וכרגע ליבי נמצא ברוסיה (אני לא משם אבל מישהי מיוחדת כן). עד לפני כחודש היא הייתה זוגתי, כעת היא ``רק`` חברה טובה... ואני? אני עדיין שלה, אפילו שהיא כבר הייתה עם מישהו אחר (וזה נגמר). אני מצטער, הייתי צריך להוציא את זה, אתם לא אשמים... אני כנראה מחפש מעט סימפטיה. שלכם הנווד

MetalBoy

New member
אני מבין אותך...

זה מה שהאשליה בשם אהבה יכולה לעשות.. זה הורס את האדם.. משוגע זה אדם שחורג מהנורמה החברתית זאת אומרת שכל אחד מאתנו משוגע באופן כזה או אחר.. האנשים שיש להם בעיות התנהגות חריגות קיצוניות נקראים משוגעים ע``י החברה.. מטאל

morning star

New member
אהבה אינה אשליה

נצחיותה היא אשליה. מה היא אהבה? אני לא חושב שניתן לתת הגדרה מדויקת לכך אם בכלל. אצלי זה מתבטא ברצון עצום לתת (אבל, גם לקבל) למושא אהבתי. לסלוח, להבין ולתמוך - כמו עם חבר/ה קרוב ביותר עם תוספות (-; אבל עדיין מעבר לזה... להיות איתה, להתגעגע. אולי זה יעבור, הרי הזמן הוא רופא נאמן... הנווד

הכל עובר, חבִּיבִּי...

וגם האהבה עוברת... לא רק עיוורת... כשאדם נמצא במצב של התאהבות, המוח מפריש מולקולות קטנות, שנקראות בקיצור PEA (ולא אלאה אתכם בשמן המקצועי). מולקולות אלו מציפות אותו והאפקט שהן יוצרות שה.. שהפרט שנתון להשפעתן, חושב על מושא אהבתו יותר מ - 80 אחוז מהזמן. אם ה``סיפור`` מתפתח ולא עושים דרים לטפח קשר משמעותי מעבר לאהבה... זה מחזיק מעמד כארבע שנים ו... דועך... נוגעת לכם במצח, שתי נשיקות לנצח... אין נצחיות באהבה... ראו לינק להרחבה... :cool:

morning star

New member
מולקולות אפונה???

סתם. תסלחי יל שאני רומנטיקן, ושרגלי האחת במדע והשניה במיסטיקה, אני מאמין (דגש על המילה מאמין) כי באהבה יש גם קצת יותר ממולקולות... שלך, הנווד

אשרי המאמין... :cool:

אוי לאיש, שבגילך, כפי שאני מאמינה שהוא... לא יאמין... וגם רגלי האחת במדע והשנייה במיסטיקה.... ..אז.. בכל אחד מהתחומים, אתה חושב שאני עומדת על רגל אחת?! לא חסידה.... של דברים כאלו...נוגעת, מתנדנדת...

*_*

New member
נכון מאוד

תמיד טענתי שאני וכל החברים שלי הם חולי נפש.

MetalBoy

New member
אישית

אני די מסכים אתך .. בכך שאתה גאה בעצמך אתה פוגע גם בסביבתך וגם בעצמך לעומת שחטא ההמעטה פוגע רק בעצמך.. מטאל

morning star

New member
לא בהכרח

המעטה בעצמך כן יכולה לפגוע בסביבתך הקרובה, של אלה האוהבים אותך למרות הכל גם אם לא רואים אותם אז. אדם שממעיט בערכו מזלזל בעצמו ולכן גם אין שום טעם שיתייחס לסביבה. בא ניקח מקרה קיצוני - אדם שחושב שהוא לא שווה כלום וגם מתחיל להתנהג כך. הרי מה הטעם בלהתאמץ? אז מה אם לא יתגלח בבוקר, ילבש סחבות, יתהלך שפוף... חוץ מאשר להסתובב לידו (מסריח ומכוער) לא נעים, אלה האוהבים אותו יתאכזבו, יפגעו ובהתאם לטבע האנושי יתייאשו מלעזור... כך שזהו מעגל קסמים. שלך הנווד

MetalBoy

New member
אבל יש גם צד שני

זה יכול גם לעזור לסביבה (אני יודע מעצמי) למשל בנאדם רואה שהוא לא שווה כלום אז הוא לא רוצה שאחרים יחשבו ככה או ירגישו ככה אז הוא מנסה לעזור לאנשים כמה שיותר.. גם זו אפשרות לא? מטאל

morning star

New member
אים אדם יכול לעזור לאחרים

אם הוא חושב שהוא לא שווה כלום? אדם באמת יכול לתת רק כשיש לו מה לתת. לעומת זאת, מי שמוצא מעט כח בתוכו ועל אף הליכה על פי תהום יוצא ועוזר לאחרים כנראה וישתקם. שלך הנווד

MetalBoy

New member
כי...

לאותו אדם יש ידע.. זה ידע של חיים שלא נמדד ע``י אף אחד.. חוץ מזה אדם שחושב שהוא לא שווה כלום חושב שגם החברה חושבת עליו ככה ובד``כ אנשים לא מתיאשים לפני שהם מנסים לפחות פעם אחת לכן האדם הזה ישאף לשפר את עצמו בכך שהוא יעזור לחברה שתחשוב עליו שהוא שווה יותר וככה הוא יחשוב שהוא שווה יותר.. לפחות זו דעתי מטאל

דז

New member
למה גאה פוגע?

אני גאה בעצמי בכולי,זה מפריע לך ,אז הבעיות עצלך לא עצלי. אני יפה נכון ,אני יודעת את זה כול הכבוד ככה צרייך להיות,זה רק נותן לי יותר סיבות לטיפוח עצמי. אני חכמה[במקרה שלי לא כול כך] אז אני אתחיל לפתור חידות וללכת לדיונים עם ``שכל``. אם אני לא יהיה גאה בעצמי ,אז במי אני יהיה גאה,בשכן שלי?. אם אני לא יהיה גאה בעצמי,אז מהסתכל על כולם בעינים גדולות?,ככה אני אטפח את הגאווה שלהם ,ורגע אתה לא בעד אנשים שיודעים שהם שווים הרבה?. ומה איתי הם יותר שווים ,אז למה לעשות,אני בחיים לא יגיע לרמה שלהם. נו באמת .

morning star

New member
גאווה בריאה, גאווה חולה

דז יקרה, ברור שגאווה עצמית חשובה, אך חשוב לשמור על פרופורציות. תמיד, אבל תמיד, ימצא מישהו שיוכל להכניס אותנו לכיס האחורי בג`ינס ויתיישב, וכל שנשמיע הוא קול ``ספלשחט`` חלוש. גאווה שמגבירה את הרצון לשיפור העצמי היא חיובית, אך גאווה אשר מובילה למחשבה ``ואוו, אני הטוב מכולם! כל האחרים שווים`` ועוד משפטים נרקיסיסטיים שכאלה אינה חיובית, מביאה להתדרדרות בהתפתחות האישית (``לנוח על זרי הדפנה``) ושאר דברים רעים בסופו של דבר, שלא לדבר על התייחסות האנשים לכזה אדם. בנצרות קיים משל יפה בנושא חטא הגאווה ובו השטן, שלעיתים נקרא גם לוציפר (מלטינית - כוכב השחר. טעות הנובעת מהבנה לא נכונה של ספר ישעיהו. תורגם בתרגום המלך ג`יימס ל- morning star, חי חי p-: ) הכוכב הראשי (תרתי משמע). בסיפורנו השטן, היפה והחכם במלאכי האל, החליט כי יעשה עבודה טובה יותר מהשם יתברך ולכן בעזרת רבים מנתיניו וחבריו ניסה לבצע הפיכה. כמובן, בהינף אצבע של הכל יכול הופלו כל הסורחים אל אגמי האש לנצח נצחים. מאז אנו יודעים מה הוא עושה שם (אם כי שמעתי תאוריה של ההיזידים, הסוגדים למלך התוהו, כי הם מאמינים שהשטן ביקש מחילה וכפרה ובדמעותיו כיבה את להבות הגיהנום. מתוך הספר ``איזיס-אורניה`` של פרנסואה ברוס). שלך הנווד השטני

morning star

New member
המלצה

את סיפור נפילת השטן ניתן לקרוא ביצירה היפיפיה ``Paradise Lost`` של מילטון האנגלי. לא ידוע לי שתורגם לעברית, אנגלית לא קלה - אבל המאמץ משתלם! הנווד

למעלה