החטא הגדול ביותר

^^flower^^

New member
מיהו גדול?

האנשים הגדולים נהיו גדולים רק לאחר זמנם לכן יכול להיות שגם אתה תהיה יום אחד גדול... לפי דעתי לכולם הזכות להגיד דעתם ולאף אחד אין הזכות לשפוט ולהעביר בקורת חריפה... אם ``לגדולים`` כביכול יש את הזכות אז גם לכל אחד מאיתנו היא קיימת!!! ודא``כ רובם לא החשיבו את עצמם כגדולים כ``כ...

אני חושבת ש...

אנשים כמו ניטשה ואפלטון הם אנשים באמת גדולים, ואכן יש להם את הזכות, אך אם נשים לב טוב טוב נוכל לראות שבדומה אליהם כל אדם בפני עצמו הוא גדול, חלקנו גדולים במתמטיקה, חלקנו בספרות, כל אחד ותחומיו שלו, כל אחד גדול, ועל כן יש את זכות זו לרשותנו, ומי שלא מנצל אותה וממעט בערכו, פשוט מבזבז את חייו. מריה

אבו-דני

New member
נגישות להשכלה..... זאת הנקודה

מריה היפה, בעולם הקדום נגישות להשכלה היתה שם המשחק ועל כן צמח זלזל בשדה קוצים לפרח יחשב....כל כסיל אוויל לחכם יחשב..יען רוב היקום היה נבער מדעת ו......הם לא שמעו על אבו-דני......סתאםםםםםם שלך האבו הצנוע..................נראה לך?

אבו דני יקירי...

השימוש שלך באנלוגיות המשונות האלה מוציא אותי מדעתי, שכן לא יוצא לי לקרוא הודעה אחת שלך ולהגיד, שירדתי לסוף דעתך, כמה חבל שאני לא מצליחה להבין אותך, אבל בכל אופן אתה משעשע אותי, בשל חוסר הקונוטאציה המובהק שבדבריך האינטיליגנטיים... שלך, מריה.

אילה.

New member
ואני ראיתי ציטוט

של נלסון מנדלה, שדווקא מאוד מתחבר לאמת שלי וגם לנושא הדיון כאן... וזה הולך ככה: ``הפחד העמוק ביותר שלנו הוא לא שמא אנחנו חלשים מדי. הפחד העמוק ביותר שלנו הוא שאנחנו בעלי עוצמה לכל שיעור. זה האור שבנו - לא האפלה שבתוכנו - שמפחיד אותנו יותר מכל. אנחנו שואלים את עצמנו - איזו זכות יש לי להיות מבריק, יפהפה, מוכשר ואהוב? למען האמת - איזו זכות יש לך לא להיות? אין שום דבר נאור בלהצטמק כדי שאחרים לא ירגישו חסרי ביטחון. ככל שניתן לברק שלנו להאיר אנחנו מעניקים, בלי מודע, רשות לאחרים לעשות כמונו. ככל שנשתחרר מהפחדים שלנו, נוכחותנו תשחרר אחרים מפחד``. ועד כאן דברי נלסון. אני מניחה שהוא אמר את זה בשפה אחרת, אבל כוונתו ברורה. לכולנו יש זכות להיות מה שאנחנו, ומה שאנחנו זה גדולים... אילה צומחת ללא הרף

דברי הבל של החלש במרדף אחר המחר..

העולם תחרותי..העולם אכזרי..העולם בנוי על פי חוק אנושי.. ומדלה מנסה לשנות חוקי בראשית...שכל אדם דואג לביתו לרכושו.. ולמשפחתו...אזי הנה אילה מעריצתו הולכת ליישם את משנתו.. אילה הולכת לתרום את כל כספה לעניים על מנת ליישר קו איתם ולהיות רעבה ללחם כמו כולם והנה נקבל את אצילותה ומנגד את אהבתם

אילה.

New member
ואמרו גדולים וחכמים

שהתקפה הינה צורת התגוננות... מפני מה אתה מתגונן , מלך סיאם? לטעמי, העולם הוא עולם סובייקטיבי... לשום דבר אין משמעות מלבד המשמעות שאנו נותנים לו... איש איש והמשמעות שהוא מעניק... נכון? אם זה לחפץ שהוא יקר לך ובעיניי הוא חסר משמעות, ואם זה לבן שלי שבעיניך הוא סתם עוד ילד, לכל היותר, ובעיניי הוא העולם כולו... מכאן, שכשאתה כותב שהעולם תחרותי ואכזר, מן הסתם כוונתך שהעולם שאתה רואה הוא תחרותי ואכזר... עצרת פעם רגע לשאול את עצמך למה אתה רואה עולם כזה? כי שלי לא כזה. בעולם שלי אנשים דווקא מקשיבים לעצמם פנימה, מחפשים תשובות לשאלותיהם, לוקחים אחריות על המציאות שלהם ומתוך כך מנסים לשנותה... לא מתוך האשמה החוצה, תקיפה או הדיפה של רעיונות ותפישות של אחרים... מה לעשות, זה העולם שאני רואה... דווקא עולם נחמד יש לי. וכל זה בלי שאתרום את כל כספי לעניים, רק, ככה, קצת מדי פעם, לאלה שנוגעים בי בדיוק כששורה עליי הרוח... ובלי שאהיה רעבה ללחם... להפך, דווקא אני מפרנסת בכבוד את משפחתי וגאה בכך ובלי להיות אצילה מי יודע כמה... מלבד כאשר כן... :) מזמינה אותך לפתח דיון בנושא... רק אם אפשר, ברמה עניינית, בלי תקיפות. אני רק בנאדם. כשצובטים אותי אני מצטבטת. ואם לא, אז לא... אילה מכל מלמדיי השכלתי

למעלה