החידה החודשית - מי זה? מה זה?

רוב הצעירים שנתקלתי בהם

באורך הזה היו אדמדמים מאוד. בהמשך הם נוטים להיות יותר חומים ואני לא בטוח אם זה קשור לחושך או לקור אבל ראיתי אותם גם הופכים לכמעט שחורים מחום עם ראש צהבהב. כשהם בנשל הם מאוד בהירים, משהו כמו צבע קרם עם נקודות כתומות שמפוזרות במרווחים לאורך הגוף.

omer356

New member
איך?

שלום שלומי.. שים לב לצבע הזנב,לעובי,ולעוד כמה דברים... זה בכלל לא דומה לקמטן החורש.

גם נכון...

הזנב ממש ארוך בהשוואה לכל קמטן שנתקלתי בו עד היום. יש עוד איזשהו חומט חסר רגליים לא?

tesnake

New member
זה רק אני, או שחסר לצפע הזה

משהו בצבע? הקו התוחם הכהה של הזיגזג כמעט לא קיים בפרט הזה...

רן333

New member
היעדר הקו התוחם הזה -

זה לא משהו שמאפיין צפעים צעירים מאוד?

naja

New member
לדעתי אתה צודק.

בדקתי בספרות המקצועית(הארונית עם הנחשים שמחכים לשיחרור.....) וגם שם ישנם שני פרטים בני אותו מחזור(סתיו 2006) שהקו התוחם שלהם כמעט ואינו נראה.

tesnake

New member
כנראה שזוהי גם איזושהי שונות

שיש לצפעים ברמת הפרט ( אולי גם כתלות באיזורי התפוצה השונים). אני נתקלתי בבייבי צפעים (בסביבות ה20 ס"מ) שהיו תחומים כדוועי, כולם מאיזור הדרום. יש לי תמונות של 2 צפעים שהובאו אלי מבית ג'וברין בדצמבר 2000 בתוך בקבוק, מעבודות חישוף שעשו שם. אם אוכל אסרוק ואעלה. זה, נתון לויכוח.

רן333

New member
זכורה לי לפחות בקיעה אחת של צפעים

שהקו התוחם הזה לא ניכר אצלם, אבל התחזק בהדרגה בהמשך. ואם אני זוכר נכון, נתקלתי במספר צפעים צעירים נוספים שהתאפיינו בהופעה דומה. (כולם בסביבות הרצליה, אם זה משנה משהו.)

tesnake

New member
זה מאוד מעניין..

מה שאתה מספר תומך בסברה לפיה הופעת הקו התוחם אצל צפעים יתבטא כתלות בגיל הנחש. יתכן שזוהי תכונה שמאפיינת את כל הצפעים בארץ. יתכן. אם כך באיזה גיל מתחיל להתחזק הצבע? חודש ראשון\שני\שלישי? יכולה להיות שוב, תלות באיזור התפוצה, שנות בין פרטים מאותו הבצ' ואחרים . יכול להיות שהצפעים שהגיעו אלי בני בערך 4 חודשים, בקעו ללא קו תוחם, שאחרי הנשל הראשון בא לידי ביטוי. הנחש שלילו שחרר היה בן בערך 8 חודשים, יכול מאוד להיות שחודש הבא הוא יתחם. לי זכורים מהתקופה של סלע עשרות (ואולי יותר) של צפעים בזמן בקיעה וכמה שעות אחרי בקיעה שהיו. תחומים להגיד לך שכולם היו כך? למעלה מאחת עשרה שנים עברו לך תזכור... צריך לאסוף נתונים בצורה מסודרת.עולות לי מזה הרבה הנחות, זה אחלה רעיון למחקר...

רן333

New member
אין לי נתונים מדוייקים.

לא תיעדתי את הנושא הזה בצורה מסודרת.

הייצור הקטן והזועם שוחרר הלילה

לאחר כבוד בפארק השרון. כמובן שתיעדתי את הרגע. הנה מתאבן קטן, אם לא הייתי צריך לקום לעבוד (שוב, עבדתי כל הלילה) ב9:40 הייתי מעלה עוד כמה. מבטיח להעלות עוד, כולל סרטים בקרוב.

למעלה