החידה השבועית ליל"ד (חוזרת)

אני חושב שזה....

אני אך אחד לא לקח את האפשרות של T.I.A שבץ מוחי חולף. לגבי הנט"ן/אט"ן האיתי שוקל רק בגלל ההכרה המעורפלת ופה זה מתחיל להיות תלוי איזו עיר זאת כמה רחוק מהבית חוליםאם זה מרחק של 10 דקות נסיעה האיתי מפנה באמבולנס רגיל בנסיעה דחופה

New member
דווקא זו אפשרות פחות סבירה

ארוע מוחי כבר אמרו. TIA בבמהלך ההתקף - לא אמור להיות הבדל מCVA, כי ההבדל הוא למעשה אבחנה שניתנת בדיעבד. אם התכוונת שהיא במצב שאחרי ארוע של TIA שחלף, גם לא נשמע סיפור מתאים, כי פר הגדרה לאחר TIA, לא אמור להיות נזק שאריתי, אז הארוע לא מסביר את הירידה בהכרה. רוצה להסביר את הילך המחשבה שלך שגרם לך לחשוב דווקא על TIA ? אבירם

EagleEye

New member
SMI?

ידוע שהגברת חולת סכרת, ואם מוסיפים את הגיל יש סיכוי שלא יהיה כאב במקרה של אוטם..

New member
רעיון מעניין

נחמד שיש גם כאלו ש"יוצאים מהקופסא" וחושבים על אבחנה פחות מקובלת. אבל, ירידה במצב ההכרה לא מאפיינת התקף לב. ויכולה לנבוע אולי מסיבוכים של התקף לב כמו בצקת ריאות, שוק קרדיוגני וכו' שלא סבירים ע"פ המתואר לעיל. נ.ב. יש MI, יש AMI . אין קיצור מקובל של SMI. אגב, נראה לי שהנושא מיצה את עצמו, אני אפרסם את התשובה היום בערב. אבירם

הפתרון

הפותר נכונה של החידה של השבוע הוא יואב (yoyo23) שענה נכונה שלחולה שלנו יש HHNC. חולה סכרתית עם סכרת מסוג II , עם התדרדרות איטית בהכרה. צדקו מי שאמרו שלא ניתן לשלול CVA וזו אכן אבחנה שחשוב שתהיה ברשימת האבחנות האפשריות. במקרה המומצא הנ"ל, החולה סבלה ממצב דיכאוני. שגרם לה להפסיק לקחת את התרופות (וגם לירידה במשקל). החוסר בריח האצטון מהפה נובע מאי קיום קטוזיס (ניתן לקרוא בהודעת ההעשרה הזו) המדדים הלא תקינים נובעים מהתייבשות, ומאי לקיחה של התרופות ללחץ הדם. ההשתנה המרובה, החולשה והירידה במצב ההכרה נובעים מהHHNC. הטיפול באמבולנס רגיל כולל טיפול תומך, עירוי ע"פ נהלי מד"א (לפי מרחק פינוי ומצב החולה) לגבי נט"ן - אין חובה, אלא אם מתרשמים ממצב הכרה שמצריך נט"ן. לגבי מתן הדבש תחת הלשון, במקרה הזה שאנחנו לא בטוחים שמדובר בהיפרגליקמיה (יכול להיותך שהחולה לקחה יותר מידי כדורי סכרת בנסיון אובדני) ניתן לתת סוכר תחת הלשון (כך מלמדים גם בקורס 60) כי הסיכון במתן סוכר קטן בהיפרגליקמיה, קטן מהתועלת שניתן להפיק ממתן סוכר בהיפוגליקמיה. עד לחידה הבאה, תעשו חיים!

why not 2

New member
תחשבו על זה...

אמרתם שבעלה נפטר לא מזמן.... אמרתם שהיא גם קצת דכאונית בעקבות האירוע... אמרתם שהיא היתה מעורפלת הכרה אך מגיבה לקריאה בשמה... אז אולי, רק אולי היא גם קיבלה איזה VABEN או משהו אחר מהבנזודאזפינים למינייהם כדי שיעזור לה לישון וכרגע אנו עדים ל-233 ( אם אני לא טועה ) פשוט מינון יתר של תרופות והיא קצת ישנונית יותר מהרגיל ...? :) זה שיש לנו פרוטוקולים כאלו ואחרים לא אומר שאין סיכוי שניתקל בדברים שלנו אין להם פתרון. (בעבר היה בנט"ן אנקסאט שנועד לטפל במינון יתר של בנזודאזפינים למינייהם ) מותר לחשוב גם בצורה קצת יותר רחבה... שלא תבינו לא נכון, אני לא אומר שאני צודק אבל סתם עוד אופציה ואפילו אופציה טובה... "המוח כמו מצנח. הוא פועל הכי טוב כשהוא פתוח"

why not 2

New member
חבל רק על מי שמת.. ( וגם זה לא תמיד )../images/Emo201.gif

כן שמתי לב שפורסמה תשובה הרי כתבתי אחריה... סתם הוספתי כיוון חשיבה שלא עלה כאן ויכול להופיע בסטואציה כזו בעתיד לסיכום כמו שכבר כתבתי "המוח כמו מצנח. הוא פועל הכי טוב כשהוא פתוח"

למעלה