החידה השבועית של מירי !!!

החידה השבועית של מירי !!!

הנה באה שבת, וכמיטב המסורת השבועית הנהוגה כאן, הנה לכם החידה השבועית לשבת שמספרה 11, שתקרא הפעם "אש האהבה". להלן : לפניכם חמש מובאות שירה שחובר להן ריקוד עם : א. אהבתי את השמש ואת המטר, אהבתי אזוב בשבילים, נערה אהבתי שהטל בשערה, והיא כחידה בשבילי. ב. לתור את שדותייך ארצי היפה, לפסוע בדרך סורר ופרוע, לנוח על אבן שפה. ג. אל תרד מן הדרך אל תרד, האוויר תוקף וצורב כמי נהרות. אל תרד מן הדרך אל תרד, אל כל עשב רך אל תגהור ותצנח אל מוקש מוסתר. ד. אם האם חשבתי וגרוני ניחר, אל תאמר עייפתי, אל תאמר נגמר. אם האם חשבתי מי נהר ניגר, אם תאמר עייפתי, קפוץ אל הנהר. ה. שם אהבתי נתנה לי צל בקיץ, ומסערת החול הנוראה. רק אהבתי נתנה לי עיר ובית, היא חיי והיא מותי מידי שעה. השאלות : 1. מה הם הריקודים שמתוכם נלקחו חמשת מובאות אלו ? סוג הריקוד ? 2. מי היוצרים של ריקודים אלו ? 3. מהי המילה המשותפת לכל חמשת המובאות האלו ? 4. הזמרת עופרה חזה ז"ל שרה על המלאך גבריאל : "מלאך מטייל בשמים, מלאך מבקש כוכבים, לראות הוא רוצה". - מה רוצה לראות המלאך ? 5. מי היה הראשון בתנ"ך שביקש לראות כמו המלאך ? צטט את הפסוק !!! 6. כאשר האהבה היא אש, גם נהר לא יוכל לכבותה ! מצא וצטט את הפסוק המוכיח את הטענה הזו. (שיר השירים). 7. בפסוק שהתקבל בסעיף 6 מופיע ריקוד זוגות. מהו הריקוד ? ומי היוצר ? * כדי לאפשר לחברי פורום רבים ככל האפשר להשתתף בפתרון החידה הוסכם : 1. לא לתת תשובה לפני השעה 18.00 היום יום שישי ערב שבת. 2. מי שכתב תשובה חלקית ומבקש להוסיף נדבך לתשובתו, בבקשה להמתין 6 שעות. 3. משהו פיקנטי - תראו כמה יפה הקשר בין החידה למה שקורה היום בפראג. שתהייה לכם שבת שלום. מירי.

בי

New member
תגובה שהיא לא תשובה לחידה

מירי, אני לא יודעת מאיפה הידע שלך בשירים ובמילות השירים. תוך כדי שאני קוראת את החידה כואב לי שאני לא מצליחה לזהות כלום, אבל לא מהסיבה שאני לא מצליחה לפתור את החידה, אלא מהסיבה שכבר לא שומעים בהרקות את השירים. ריקודי העם היו תמיד מבוססים על שירי עם, ועכשיו אנחנו רוקדים לצלילי מנגינות, חלקן בעיבודים צורמים ביותר. קשה לרקוד עם מנגינות ללא מילים, קשה להתחבר למנגינות ללא המילים. כמה חבל! אני מתארת לי שירון יגיב שהיוצרים מחברים את ריקודיהם לעיבודים שונים, וכו´. באמת אינני יודעת מאיפה זה התחיל ולמה זה ככה, אבל לי (ואני יודעת שלא רק לי) זה מאד מאד מפריע. למה שלא נרקוד את הריקודים לצלילי השירים המקוריים???

לא הבנתי את הערתך לגבי

בכל אופן אני בעד ריקודים עם שירים ואך ורק על השירים ז"אעל מה שכתב המלחין (ולא על העיבודים המוסיקאלים אותם כתב המעבד המוסיקאלי) כך שבמקרים רבים אפשר יהיה לרקוד עם זמרים שונים ולרענן את ההרקדה/חוג ובמקרים חגיגיים גם התזמורת תדע לנגן את השיר. יותר מכך, אם יבוא זמר להרקדה גם הוא ידע לשיר את השיר בכל מקרה, גם אם אף פעם הוא לא הוציא את השיר בתקליט. ו... תתפלאו לשמוע גם הזמר ה"מקורי" (ז"א זה שעל פי הביצוע הראשוני שלו חובר הריקוד) ידע גם הוא לשיר את השיר ללא קטעי המעבר (אם רק יכינו אתו מראש).

בי

New member
בוודאי, אבל זה תלוי בזמר

הרקדה עם תזמורת היא לדעתי חוויה. אני מאד אוהבת את ההרקדות בכרמיאל עם התזמורת, למרות שלפעמים הם לא בקצב. אני זוכרת לפני כמה שנים בבית דני התארח או בועז שרעבי או חיים משה, או מישהו אחר ברמתם, ואבנר נעים עמד לפניו ועשה תנועות עם הידיים כדי שיידע מתי לדלג... זה היה יעיל. סליחה אם העובדות לא מדוייקות, לא זכורים לי הפרטים, רק החוויה עצמה. לעומת זאת, התארחו הפרברים במרחביה לפני כמה חודשים, הם נתנו הופעה של חצי שעה, והיה ממש פיספוס שלא רקדו איתם. אח"כ ניסו כמה ריקודים עם השירה, וזה לא כ"כ הלך, אולי באמת כי לא התכוננו איתם קודם, או שלא היה מי שיכוון אותם בזמן הריקוד. עכשיו אני באמת לא מבינה, אם אתה זה שעל פי רוב מספק את הדיסקים למדריכים, מאיפה התחילה התופעה של מגינות ללא מילים? אני לא מתכוונת לריקודים שמראש נבנו על עיבודים, אלא לריקודים שפעם היינו רוקדים אותם עם השירים.

תפרטי למה את מתכוונת.

מה שכן כשאני מכין קלטות/דיסקים חדשים אני תמיד מחפש ביצועים (עיבודים) חדשים לריקודים ישנים כדי לגוון בחוגים. למשל "כשושנה בין החוחים" רקדנו עם מילים. ומצאתי עיבוד תזמורתי שמאד מצא חן ביעיני. הכנסתי אותו. הביצוע של דבקה קציר עם מילים גם הוא כזה ועוד רבים רבים אחרים. לעומת זאת, כאשר מישהו מחבר ריקוד חדש ומראש בונה אותו על הקלטה אינסטרומנטאלית אזי ככה הוא נקלט ושוב לפעמים ניתן לאתר ביצוע נוסף עם שירה ולערוך אותו לריקוד. מכאן שמי שאוהב את הגיוון בביצועים צריך להבין שגם מסיבה זו יש לבנות ריקוד על הלחן נטוולא על העיבוד האחד והמיוחד כאשר השיר חדש.

מאז שהתחילו להאיץ או להאט שירים

העדיפו מנגינות בלי שירה. כשמאיצים זמר מוקלט - חושבים שהוא חזר מאילת , אחרי פגישה עם כריש... הקול הצורמני או להיפך - זמרת שמקבלת אחרי האטה קול בס , של זמר אופרה. לכן היוצרים ( ירון ידידי - יוצרים) העדיפו מנגינה נטו - בלי זמרים.

אתה תותח!!! אין אין עליך,,,,,

חברי היקר. עשית לי את השבת. חבל לך על הזמן, הצחקת אותי עד דמעות. מאיפה אתה מביא את התיאורים האלה? ולאחר שנירגעתי, לעיניינינו. אני חושב, שמעבר להאטה או להאצה, היה סיפור עם השמעת שירים, שהייתה אסורה, ואז החלו לעשות עיבודים חדשים, ללא מילים וללא הזמר ששר. נדמה לי שזו הייתה אמ"י, שביקשה כסף על כל השמעה, והיהודים (התמיד חכמים) מצאו דרך לעקוף. ( התוצאה גרועה) ירון יוכל כמדומני, לאשר זאת ולהרחיב בנושא, כי אני לא בקי בכל העובדות. שבת שלום לך חברי. יום טוב.

לחבר וליום-טוב ידידי

שמעתם את "יסמין" אפילו יהורם גאון לא מזהה את עצמו, (זה לא כריש, זה לויתן) בקשר להקלטות חדשות שעושים היוצרים, זה נועד בדרך כלל למכירה בצורה חוקית, והדבר השני הוא שהריקוד ישב יותר טוב על המנגינה והקצב. שבת שלום לכם.

להעכתי אתה טועה לחלוטין ואין

לזה כל קשר. מה שכן מאז התביעה של חברות התקליטים נגדי ונגד מישאל היתה עליה בשימוש בהקלטות תזמורתיות שהוכנו במיוחד לריקוד ולא של שירים מוכרים מהרדיו. להערכתי בזמן האחרון כשכולם רואים שאין לתביעות אלה המשך, הרוב חוזרים לשירים שיש להם, לדעתי, קסם רב יותר.

למירי. תשובה חלקית

1)מובאה ה. אל בורות המים. מעגל. 2)מובאה ה. היוצר יואב אשריאל. 3)המילה המשותפת היא: מים. 4)המלאך רוצה לראות :הקלו המים. 6)שיר השירים פרק ח פסוק ז (7). מים רבים לא יוכלו לכבות את אהבה ונהרות לא ישטוה אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו.

זה לא פייר ../images/Emo10.gif

מירי יקרה, החידה של השבת מגיעה אלינו לכבוד שבת לא? אז ככה, אני לא מצליחה להגיע למחשב ביום חמישי וגם לא בערב שזה יום בו אני רוקדת עד 1.00 בלילה ואח"כ, נו כבר עייפים. ויום שישי מוקדש כמובן לבשולים לבני הבית לשבת. נותר לנו זמן פנוי בשבת. לשבת ולהתעמק בחידותיך שאינן קלות בכלל (ואגב יפות ואתגריות בהחלט). לי למשל קשה הקטע של מי חיבר את הרקודים.בחיים לא אדע. אבל את יתר השאלות אוכל לפתור בקלות... אלא שעד שאני מגיעה למחשב בערב שבת נפתרה כבר כל החידה. ולאיטיים שבינינו אין צ´אנס. אז אנא תנו קצת זמן לפחות את השבת !!!! מה החפזון הזה? ירון אנא את תגובתך לטענה שלי.

לשוגי היחידה.שבת שלום לך.עד לשעה זו

לא ענית על שום שם של ריקוד מהמובאות ולא על שאלות שלא נפתרו.השעה כרגע היא אחרי השעה 24.בהחלה היו טענות שיש חברים שלא מספיק זריזים ואז הוחלט שהפתרון יתחיל לא לפני השעה 18.אם נדחה את התחלת הפיתרון ליום שבת ,אחרים יגידו שביום שבת אין להם זמן לפתור כי הם יוצאים לבקר ידידים וקרובי משפחה וחלקם בערב יוצאים לבלות.בקיצור לכל אחד יש לו את הסיבות שלו ומתי נח לו וכשעושים מתי שנוח לו גם אז הוא לא פותר. או שהוא נכנע או שהוא לא מגיב,כי לדעתי באמת השאלות של החידה לא קלות. לדעתי זה פשוט תרוץ.יוצא מזה כאילו שלי אין מה לעשות חוץ מאשר לפתור את החידה של מירי.אני אפילו עובד בהליכה בערב שבת וביום שבת והרבה יותר קשה מעבודות בביתה. החבר שלנו החביב,חברשל כולם,חשב שיפתור מהר ובסוף הרים ידיים.כנ"ל ידידי אצבעוני הגליל.אני בכלל חושב שהחידה קשה והיא יותר על ידע בתנך ושירים ודוקא בשני אלה אני גרוע ובכל זאת אני עונה.זה קשה לי כי אותי מענין יותר הריקוד ויוצרו והלחן ויוצרו ופחות השיר.אילו לא היתה הצפה כל כך אדירה בריקודים הרבים ,הייתי מתעניין גם בשירים.כיוון שאמרת ששמות השירים לפי המובאות הן קלות עבורך אז בואי ונראה אם בשבת עד הצהרים תשלימי את המובאות והשאלותשעדיין לא נפתרו.אני מאחל לך הצלחה ושבת נעימה.

לעזרא - כמה אתה צודק

שבת שלום לך אתה ממש צודק. כשאני לא ידעתי לפתור, והייתי רחוק מהתשובה - כמו מן הירח - שמחתי , שפתרת מהר וראשון. העול ירד ממני , והיה לי את מי להאשים - הזמן. כמו הרקדן שלא מצליח - אומר הריצפה עקומה. חשבתי , שאם יהיה לי זמן אוכל לפתור. אבל לא הזמן אשם - פשוט אין לי מספיק ידע. אני מברך אותך, ומאושר בזכיתך , שהיא מוצדקת ביותר. אבל טוב - שאנחנו גם מפעילים את השכל ולא רק את הרגליים. חבר

לעזרא החביב../images/Emo50.gif

אין לי כל תחרות איתך פתור ותהנה מהאתגר ביקשתי רק שיאפשרו לנו קצת יותר זמן להתמודד עם החידה זהו

לשוגי החביבה.גם לי אין כל תחרות עם

אף אחד. קיבלת זמן לפתור. אמרת ששמות הריקודים עבורך הם קלים מאד בשבילך ובכל זאת לא פתרת כלום.זה בכלל לא בושה ולא בורות לא לדעת לענות על החידה.הכי חשוב זה להנות מההרקדות,להתנצל על טענותייך ולהגיד סליחה ברגע שאת מגלה שטעית.

עזרא אני פשוט ויתרתי מראש

אבל לא מוותרת על רקודי עם כי זו אהבת חיי אז שיהיה שבוע טוב ונעים לכולם ביי

הצעתי המקורית למירי היתה,

כמדומני, יום א´ ב-18:00. זה נראה לי כיוון שהמטרה היא שכמה שיותר רוקדים יתמודדו עם פתרון החידה (תשבצים לשבת) ולא מי יפתור ראשון באופן חלקי או מלא. וכיוון שהחידות אינן קלות ולא מאפשרות שליפה מהמותן, בהחלט רצוי לתת הרבה זמן ולאפש ליותר אנשים לנסות.

למירי. תשובה חלקית

מובאה ב´ - הריקוד "לגעת במים לגעת ברוח" - סוג הריקוד זוגות - יוצר הריקוד ויקטור גבאי. (כך נראה לי לפחות...)

חברים, בואו נרגע, החידה לא קשה !!

חברי פורום נכבדים ! לא להבהל מהחידה - היא אינה קשה כל כך. חלק ממנה כבר נפתר ויפה, עוד קצת מאמץ והכל יבוא על מקומו בשלום. כשאכתוב את התשובה - בוודאי יגידו חלק מכם - וואלה, באמת לא קשה, איך לא ידענו !!! אני מוכנה לקבל רעיונות/השגות מכם חברי, לגבי החידות לעתיד. שוגי - אני מבינה אותך, הבישולים לשבת חשובים מאד ואת גם קצת עייפה. אשמח לקבל ממך הצעות ייעול ! ועוד משהו לא פחות חשוב : בדרך כלל או כמעט תמיד - השיר קדם לריקוד. קודם כל נוצר השיר ועל פיו נבנה הריקוד - ולא הפוך. לכן רצוי להקשיב למילות השיר, לרכוש ספרי שירה, ולהתעניין במקורותינו היהודיים וההסטוריים כולל בספר הספרים. שתהייה שבת שלום. מירי

למעלה