החידה השבועית של מירי !!!

נרגעתי ועיינתי בספרי שירה.

ומה מצאתי ? מצאתי כמעט הכל : א. "אהבתי את השמש ואת המטר וכו´" - שם הריקוד "מים מתוך הבאר" וזה ריקוד מעגל של ספי אביב. ב. "לתור את שדותייך ארצי היפה" - שם הריקוד "לגעת במים לגעת ברוח" ריקוד זוגות של ויקטור גבאי. (פתרו את זה קודם לפני, לא משנה) ג. "אל תרד מן הדרך אל תרד" - שם הריקוד "אל המים" - ריקוד מעגל של שמוליק גוב ארי. ד. "אם האם חשבתי וגרוני ניחר" - שם הריקוד "מים" - ריקוד מעגל של יאיר אנקרי (קרעתי את ה... עד שמצאתי את זה) ה. "שם אהבתי נתנה לי צל בקיץ" - שם הריקוד "אל בורות המים" - ריקוד מעגל של יואב אשריאל. (פתר את זה עזרא לפני, לא משנה) בכל פתרון יש "מים" וזו המילה המשותפת. אגב, הרמז של מירי למה שקורה היום בפראג זה היה רמז מעניין שהדליק לי מנורה אדומה ושסייע לי. והלאה : המלאך גבריאל רצה לבדוק האם "קלו המים" ומי שהיה הראשון בתנ"ך שרצה לראות כי "קלו המים" היה נוח שהיה בתיבה בזמן המבול. לגבי הפסוק שנכתב כבר קודם לפני (לא משנה), "מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה" - הריקוד "מים רבים" והיוצר שלו מאיר שם טוב. מקווה שעזרתי לפתור את החידה לשבת של מירי שאגב מגיעה לה כל הכבוד על הרעיונות שלה מידי שבוע. - יישר כח גברת מוח. דבל´ה.

תודה עזרא !

תודה עזרא. אני אולי גדול אבל אתה תותח ! שם משפחתי = אורבך ולא כפי שכתבת. דבל´ה

לדב אורבך.שתבין קורה הרבה פעמים

שלוחצים במקלדת קצת ישנה ולפעמים האות לא נקלדת.אם לא בודקים שוב אז זה מה שיוצא.אתך הסליחה.דרך אגב עד לפני שנתיים גרתי ברחוב אורבך במשך 18 שנים והשם אורבך אצלי הוא בדם.

לדב ולמירי

דב, מגיעות לך כל המחמאות על הפיתרון היפה והברור, למירי, כל חידה "מלמיליאן" כלשון הירושלמים, מענין על מה תהיה החידה לשבוע הבא. שבוע טוב לכולם.

היכן היית עד היום דב אורבך?

שלום לך ידידי. יש לך ידע, שמשום מה? לא בא לידי ביטוי בפורום, וחבל!!! תשובתך, יפה, ערוכה נכון, ממצה, ורואים שהשקעת. עליך יאמר: " יגעת- ומצאת, תאמין. רב ברכות ומיטב המחמאות, יש עוד ריקוד זוגות, שנקרא: " אש האהבה" שאפשר בהחלט, לקשרו לחידה. מחמאות לשאר החברים, שניסו וענו חלקית. ולך מירי יקירתינו, נשארת הגדולה מכולן. חידותייך, מושקעות בהבנה, בידע, ובחוכמה רבה. מחכים ליום שישי הבא, עלינו לטובה. ומה הנושא הפעם? שיהיה לכולנו, שבוע טוב ושקט. יום טוב.

תשובה ליום טוב אוחיון !

ערב טוב לך ידידי. ראשית, תודה רבה לך על הפרגון שלך לגבי הפתרון שלי לחידה. אני ממעט אמנם לכתוב בפורום, אולם אני קורא מידי לילה את כל הנכתב באותו יום בפורום ואני מעודכן מאד. מאמריך שלך יום טוב ושל החברים האחרים יפים ומרתקים, במיוחד לציין את חבר של כולם, אצבעוני, אבי שף, בי, עזרא, שוגי, ירון, זקנמוךקרח, ומירי הגדולה מכולם שתמיד יש לה תשובות חכמות חידות מרתקות ותגובות שנונות. אני רוקד בהרקדה של עדנה קוה (מדריכה וותיקה ומצויינת) בתעשייה האווירית שבו אני עובד כ"טכנאי ויועץ תעופתי" שנים רבות. אני אוהב בעיקר ריקודי זוגות ומדגים כבן-זוג עם עדנה קוה ריקודים חדשים וישנים לפי בקשתה ולבקשת חברי החוג. כשמירי פירסמה בפורום את ריקודיך היפה "הנחלים רושמים", למדתי מייד את הריקוד ולימדתי את חברי לחוג, ומאז הריקוד נרקד אצלינו בכל חוג כאשר אני רוקד במרכז המעגל להדגמה ולתזכורת לחברים. מאחל לך ולחברי הפורום כל טוב. דבל´ה.

לדב אורבך ידידי.

בוקר טוב לך. תודה על המחמאות והפירגון, זה מחמם את הלב והנשמה. באיזה ימים, אתה רוקד אצל עדנה? האם זה חוג סגור, רק לעובדי התעשיה האוירית? אני אשמח לבקר, באחד החוגים שלה. אם תואיל לעדכנני, אני אודה לך מאוד. שיהיה לך יום יפה. יום טוב.

לסיכום חידת השבת !!!

שלום לחברי הפורום ! שמחתי לקרוא כי החידה שהיתה קצת מורכבת יותר, נפתרה לבסוף, ונכון. לפניכם בקצרה סיכום התשובה : המובאות : שאלות 1+2 : א. מים מתוך הבאר - מעגל - ספי אביב. ב. לגעת במים לגעת ברוח - זוגות - ויקטור גבאי. ג. אל המים - זוגות - שמוליק גוב ארי. ד. מים - מעגל - יאיר אנקרי. ה. אל בורות המים - מעגל - יואב אשריאל. 3. בכל שם ריקוד מופיעה המילה "מים" ולכן היא המילה המשותפת. 4. מלאך גבריאל לפי שירת עופרה חזה ז"ל, רצה לראות "הקלו המים". 5. הראשון בתנ"ך כמובן היה נוח שכתוב : "וישלח את היונה מאיתו לראות הקלו המים מעל פני האדמה (בראשית פרק ח´ ח´). 6. "מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה ונהרות לא ישטפוה" (שיר השירים פרק ח´ז´). 7. מתוך הפסוק מתשובה 6 : שם הריקוד "מים רבים" והיוצר מאיר שם-טוב. זהו עד כאן - תודה רבה לעזרא היקר שנתן את הפתיחה, תודה לפלונית 28 שהוסיפה תשובה וכמובן לפותר החידה דב אורבך שיגע ופתר את כל החידה יפה ונכון. אני יוצאת לחופשת טיול מנוחה וכיף בסוף שבוע זה בצפון הארץ, ולכן השבוע לא ארשום את החידה השבועית. שוב תודה לפותרים ולמנסים. מירי.

shaffavi

New member
מים, תיבת נוח, פראג, זה מזכיר לי...

כל הכבוד לפותרים! (אני - קטונתי, אבל נהנה לקרוא) מירי - תודה על החידות היפות והמושקעות. וחופשה מקסימה שתהיה לך! אבי

תודה לאבי שף.

תודה לאבי שף על האיחולים והפרגון. אהבתי את התיבת-נח שצרפת בקובץ (אני מניחה שבתיבה המקורית היו פחות חורים.....). כתיבתך בנושאי זכויות יוצרים, ורישומיך לגבי אתרי ריקודי-עם בעולם, מוכיחים בעליל כי אתה בעל ידע רב, מקצוען אמיתי. להתראות. מירי.

תשובה ליום טוב !

ערב טוב לך ידידי. הנה קצת פרטים נוספים על החוג לריקודי-עם בתעשייה האווירית. החוג מתקיים לאחר שעות העבודה בין השעות 19.00-17.00 ארבע פעמים בשבוע. החוג מחולק ל-4 רמות כדי לאפשר לרוקדים חדשים וותיקים להשתתף לפי רמתם. בכל חוג כזה משתתפים כ-25 עד 35 רוקדים בערך. אישית אני רוקד 3 פעמים בשבוע, פעמיים עם בת זוג קבועה, ויום אחד אני רוקד עם המרקידה עדנה ומדגים איתה ריקודי זוגות, חדשים וישנים. החוג מיועד ככלל לעובדי המפעל, כאשר אחדים מצרפים את נשותיהם או בת/בן זוג משפחתי, שמקבל לצורך זה אישור כניסה מיוחד. אנו נמצאים כעת בחופשה שנתית המסתיימת ביום ראשון הקרוב ואז נחזור לעבודה ולריקודים. אנו נוהגים לזמן מפעם לפעם יוצר-אורח, מסדרים לו אישור כניסה מיוחד, ונותנים לו את הכבוד ללמדנו ריקוד או שניים מיצירותיו. רוב היוצרים הגדולים התארחו אצלינו וחזרו עם חוויות ורשמים. ביום ראשון, אדבר עם עדנה על הזמנתך לחוג בקרוב, כמובן בתאום איתך על התאריך ועל התוכן של ביקורך אצלינו בחוג. אישית, אני אדאג לארח אותך, ואשמח מאד (אם יאפשר הזמן) לערוך לך בנוסף גם ביקור במפעל הגדול והיפה ביותר בארץ, ואפילו במשרדי המקסים. מבטיח לך ביקור מעניין. (ואפילו הפתעה אישית בשבילך) תודה לך ולהתראות. דבל´ה.

לאייבי שלום.

לאייבי. אשמח לעדכן אותך בקרוב על ביקורו של יום טוב בחוג במפעל, כשיהייה בידי מידע מעודכן. אגב אייבי, חבל שלא רואים אותך כמעט, בחוג של עדנה, ואינך נהנה מהחוג היפה הזה ומהאווירה החברית/משפחתית שאנו זוכים לחוות ביימי השבוע. מאחל לך רפואה שלמה ושתעבור את הניתוח בשלום. איחולי הצלחה ובריאות. דבל´ה.

דב ידידי, עשית לי את השבוע. החודש?

שלום לך ידידי. אפשר רק לקנא, בעדנה קווה, על שיש לה איש כמוך. אינטילגנט, חכם, נעים הליכות, מפרגן, מסביר פנים, איכפתי, מתנסח בצורה מדהימה, ומה לא? תודה לך על הזמנתך המלבבת, אשמח להתארח בחוגים בהם אתה רוקד, ולא פחות,לבקר במשרדך ובמפעל, הגדול והיפה בארץ. אני אישית, מיום גיוסי איש חיל האויר,( יחידת החילוץ של החיל) עברתי המון חוויות באויר וביבשה, וביקור במפעלך, רק יתרום וירענן את זיכרוני, מימים עברו. אשמח אם תעמוד אתי בקשר. שיהיה לך יום נהדר, לא פחות ממה שאתה גרמת לי. בתודה ובברכה. יום טוב.

אהייה איתך בקשר.....

ליום טוב שלום. תודה על המחמאות היפות, ריגשת אותי מאד. שמחתי לקרוא כי גם אתה בעברך איש חיל האוויר ושרתת ביחידת חילוץ בחייל. אני שרתתי כר"צ טייסת מבצעית וטייסת תחזוקה בבסיס ח"א חצור, ואולי גם חופף לזמנך, כי אנו בערך בני אותו גיל. (וגם מזל בתולה כמוך). אגב - את הריקוד היפה שלך "צליל מיתר" אני לימדתי בעבר עם עדנה, אך לצערי הריקוד לא נרקד יותר, עקב היכנסם של ריקודים חדשים יותר. נשמח לשחזר אותו שוב איתך, וללמוד הפעם כמו שאומרים מ"פי הגבורה". את הריקוד "הנחלים רושמים" כאמור אנו רוקדים בכל פעם, ולכן כדאי יהיה ללמוד את ריקודך החדש "שוב לשוב", שטרם נרקד כאן. שיהייה לך ערב טוב וכל טוב. ונשמור על קשר. דבל´ה.

למעלה