החידה השבועית של מירי !!!

החידה השבועית של מירי !!!

הנה באה שבת וראש השנה עלינו לטובה, וכמיטב המסורת הנהוגה כאן, הנה לכם החידה השבועית שמספרה 13, שתקרא הפעם "גברת הפרחים". להלן : לפניכם 5 מובאות שירה שחוברו עבורם ריקודי עם : א. מכל הצחוקים אני אוהב רק את צחוקך, שהוא פורץ ומתבדח, ללב נוגע כמו היה הוא פרח חן עדין ורך, ללא מגן. ב. היא את העולם הופכת לאחר, לא יודעת גבול ומה זה לוותר, אם רק בה תשחק, בין רגע תישחק, ולא תהיה לך. ג. הנה, הנה הם הימים, ימים יפים של קיץ, צחוק על פני המים, העצב בעינייך, הרוח על פנייך. ד. לא ביקשתי אדמות בשפע, לא אחפוץ בארמונות, רק אותך אל שולחני יושבת, בעיניים מבינות. ה. כל שנה הגבעה פורחת, כל שנה באותו מועד, אל תקטוף - את היופי אסור לקחת, כי ניתן לנו הוא כעת. השאלות : 1. מה שמות הריקודים שמתוכם נלקחו חמשת מובאות אלו ? מהו סוג הריקוד ? 2. מי הם יוצריהם של הריקודים האלה ? 3. לאחד מחמשת מובאות אלו, שם השיר שונה משם הריקוד. לאיזה ריקוד הכוונה ? מה שם השיר ? 4. מה המשותף לכל חמשת המובאות האלו ? 5. את המשותף בסעיף 4 אגדיר "גברת שהתחברה לורד ומשכנה בפרח", מיהי אותה הגברת, ומה פשר הגדרה זו ? * כדי לאפשר לחברי פורום רבים ככל האפשר להשתתף בפתרון החידה הוסכם : 1. לא לתת תשובה לפני השעה 12.00 מחר שבת בצהרים. 2. מי שכתב תשובה חלקית ומבקש להוסיף נדבך לתשובתו, בבקשה להמתין שעתיים. אני מתנצלת על האחור ברישום החידה, עקב לחץ הזמן, ונסיעתי לארוח משפחה בצפון, ומשם אני כותבת היום. חג שמח ושנה טובה לכולם. מירי.

stivgold

New member
למשפחת לוי

כל הכבוד שגם תוך כדי אירוח מירי לא שוכחת את הבטחתה לחידת השבת, שנה טובה לכם.

צליל ב

New member
למירי

תבלו יפה ותחשבי על חידה לשבוע הבא, חג שמח מאחלת משפחת ב

פתרון חלקי של החידה

א. בשקט כמעט בסוד שלמה ממן - זוגות יואב יג/1 18.10.80 ב. אל תשטה באהבה ישראל שיקר - מעגל השתלמות שיקר 5.3.94 ג. איפה את אהובה טוכיה טישלר - זוגות הורה כיף ארה"ב 1979 ישראל שיקר - זוגות השתמות שיקר 13 26.11.94 ד. לילה של אהבה איציק סעדה - זוגות ה. יש פרחים ספי אביב - מעגל השתלמות שיקר 12 3.9.94 המשותף - כנראה אהבה לנערה ולפרח או נערה בשם פרח השם "ליל של אהבה" לא שם השיר

לא שמתי לב שהקדמתי ב - 2 דקות

אני מוכן לוותר על מקומי למען זה שנכנס בזמן (1200 ) נהניתי מעצם ההשתתפות והחיפושים , למציאת התשובות.

כל הכבוד חברשל..

גם אני הצלחתי חלקית כמוך ואכן הכל מדויק מלבד לדעתי שהמשותף נראה לי דוקא פרח ופרפר או דבורה ופרפר אולי אולי..

שוגי יקרה !

לשוגי (מרים) שנה טובה וחג שמח. לפני שבוע את הצלחת ובגדול בפתרון החידה, ואת יש לך כעת כל הזמן והקרדיט להצליח שוב. שוגי - מה זה "הצלחתי חלקית" ? היית פעם "חלקית" בהריון ? לגבי ה"פרח" וה"פרפר", או ה"דבורה" וה"פרפר", - זה לא בכיוון !!! מאחלת לך הצלחה בהמשך. חג שמח ושבת שלום. מירי.

לחר של כולם .כל הכבוד לך ושנה טובה

לך. הפעם אתה הוא הגדול והבקיא.אל תתיחס ל-2 הדקות כיוון שלא תמיד השעון של האתר תואם לשעון של המחשב או הבית שלך.דרך אגב אומרים לילות של אהבה ןלא לילה של אהבה ולא ליל של אהבה.

לעזרא, אל תמהר !!!

לעזרא ! הברכות תמיד טובות ויפות, אך העבודה טרם הושלמה. חברשל התחיל יפה עם 3 המובאות הראשונות. במובאה הרביעית תקנת אותו יפה. המובאה החמישית טרם פוענחה. והכי חשוב : סעיפים 3+4, והגדול מכולם סעיף 5 עדיין רחוקים מפיתרונם. אז נא לשנס מותניים ולהפעיל תאים אפורים ורדומים. חג שמח ושנה טובה. מירי.

stivgold

New member
לתבר הידיד-תיקון לשיר החמישי

ה. יש פרחים ספי אביב - לא נכון צריך להיות - ה. "לך אל הטבע" ריקוד מעגל של חיים שריון משנת 1991 בהצלחה בהמשך החידה.

תודה לכל החברים המעודדים

הרגשה נעימה להיות בפורום כזה מפרגן. הניסיון שלי לפתור את החידה היה מאמץ גדול מאוד. הפכתי את כל סיפרית הוידיאו שלי. שמעתי קלטות של שירים חשודים. מצאתי בלגן כזה בספריה , שבשבוע הבא אני צריך לתפוש יוזמה ולסדר את הארון. כמה טוב היה לי, כשלא ידעתי שהארון מבולגן. אחר כך סידרת הטלפונים שעשיתי לחברים, רוקדים ומרקידים. אחד הערתי מהשינה, שני היה עסוק מאוד עם הילדים שלו, אחת מהידידות היתה עסוקה בבישולים לחג. אצל כולם עצרתי את השעון. שאלתי : איפה יש "הנה הימים, ימים יפים של קיץ" הם חשבו שיצאתי מדעתי. כמעט כל אחד שאלני : "בדיוק עכשו, כשאני... נזכרת - בימים היפים של הקיץ. וכשאמרתי להם , שאני צריך את זה לפורום, שאלו אם יש לנו שם פסיכיאטר , לטפל באלה שירדו מהפסים. הגדיל לעשות אחד , שאמר מיד תשובה , בביטחון מוחלט : "כן כן זה נכון". וסגר לי את הטלפון מיד. הייתי בטוח , בלי היסוס ,שהוא היצילני. אפילו , לא הצלבתי את תשובתו זו היתה התשובה הטיפשית ביותר , שכתבתי, בפתרון החידה. והציפיה לשעה 1200 היתה הקשה ביותר. כל דקה דמתה לי לשעה , ובלי סבלנות ב - 1200 בדיוק , לפי שעוני עניתי, כדי להיות הראשון. אחר כך התברר לי לאכזבתי , שהקדמתי ב - 2 דקות. כבר ראיתי בדימיוני מה יקרה בשעה 1200. התנפלות של כל הפותרים על דף הפורום. חששתי שהדף ישתבש מהכניסה הפתאומית של כל הפותרים. עוד אני צוהל על ניצחוני - קראתי ברכות וקריאות עידוד מחברים. הייתי בטוח - בניצחוני. בחוכמתי החלמאית - הקדמתי לכתוב למירי, במסר אישי (מסכנה - למשפחתה בצפון), את תשובתי. ממש נפוליאון... שמחתי נמשכה דקות ספורות עד שמירי ענתה לי במסר אישי שאני רחוק מהפתרון. וכל ציפיותי להתנפלות פותרים - נגוזה פתאום. רק ידידי , הפותר האגדי עזרא כתב : ניסיון א ניסיון ב , לא הבנתי מה הרמז הזה. חיפשתי בין המילים האלה איזה רמז - אבל נדה ! ריק , חלק. אולי שב"כ , דיו מיוחדת , שרק מירי יכולה לקרוא. בקיצור - לא אשכח את ראש השנה הזה, כל חיי. ניסיתי - לפתור חידה , אבל לסבלי לא היתה מידה.

לידידי החבר של כולם.כיוון שקרה לך

הפנצר עם 2 הדקות,הבנתי שהשעה שמראה הפורום באינטרנט היא לא תמיד כמו שמכוות השעה של המחשב האישי,לכן עשיתי 2 נסיונות להתאים את השעה של המחשב לאינטרנט.התגלה שאצלי היה ההפיך מאצלך. אצלי פיגר ב-2 דקות. כח בחשבון שאתה יכול להקליד את השובה מתי שמתחשק לך לפני השעה והדקה היעודה ואז ברגע שמגיעה השעה 12:00 בדיוק אתה וכל חברי הפורום לוחצים על שלח והנה אין ראשון ואין אחרון כל אלה שהיו להם תשובות לכולם השעה מראה 12:00 .אם משהו שהמחשב שלו לא מכוונן על השעה של האינטרנט אז הוא מפספס או שמקדים כמו שקרה לך או שמאחר והאחרים מקדימים אותו.לכן אני תמיד אמרתי שלא כל מי שהקליד ב-12:00 הוא הפותר הראשון.אני למשל ידעתי עוד מאתמול 3 מובאות ולא הקלדתי ב-12:00 כי רציתי ואני שמח על כך שעוד חברים יוכלו להשתתף בתשובות לחידה של מירי.דרך אגב אני מאד מקנה בך שיש לך חומר כתוב יותר ממני על הצעדים של הריקודים.הרבה מהריקודים למדתי מהרישומים של הצעדים לריקודים.לי יש בעיקר את הרישומים של הריקודים שרוקדים אותם בפועל.כמעט את כולם והם מסודרים ומאורגנים בצורה יפה לפי אותיות ה-א ב כל ריקוד בדף נפרד בדפים בודדים ולא כמו בחוברת.זה דרש ממני הרבה זמן ארגון ועבודה אבל המאמץ היה שווה.כמובן שעשיתי צילןם רזרבי במקרה של אובדן דף מסויים.

עזרא - נשמה טובה

תודה רבה על ההסבר. אני לא כל כך מסודר.יש לי הכל, אבל בגלל "הסדר שלי " - אין לי כלום. בידידות , חבר

תשובה לחברשל !

חברשל יקר ! אין לך מושג עד כמה אני מעריכה ומכבדת אותך. השכמת קום, חיפשת בארון, שמעת קלטות, התקשרת לידידות, עשית סידרת טלפונים לרוקדים ומרקידים, ולבסוף כתבת את פיתרונך שתי דקות לפני הזמן. והתוצאה : תשובה חלקית בלבד ונכונה חלקית. אתה ראוי לכל הערכה על המאמץ האדיר ועל הרצון הטוב. מה לעשות חברשל - ההצלחה נמדדת במבחן התוצאה. ואני נזכרת שרק אתמול ניסית לעזור בנדיבות לבך לעדה, ולשלוח לה במסר אישי וחסוי את התשובה, כדי לזכותה בוורד אדום חיבוק ונשיקה (מעלם חן)פלוס שוקולד, ולמען עשיית שלום בית כאן בפורום. אתה פשוט איש טוב עם לב זהב וראוי למלוא הערכה. האמן לי - הפתרון פשוט, אין צורך להפעיל כדבריך את השב"כ, ואינה מוסתרת בדיו מיוחדת, וכשאכתוב אותה (אם לא תיפתר) תופתע לראות כמה פשוטה היא. תוכל להמשיך להנות לפחות מיום השני של החג וללא סבל מיותר. נאמנים פיצעי אוהב !!! שלוחה לך ברכה חמה ! מירי.

יפה, סטיבגולד !

לסטיבגולד היקר ! פתרת יפה את התשובה למובאה החמישית. יישר כח ! נשאר לך כעת רק לפתור את סעיפים 3 + 4 + 5 והעולם שלך על כף היד. נשבעת לך - זה לא כל כך קשה. בהערכה רבה. מירי.

מירי חביבה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

קודם כל שנה טובה ומתוקה גם לך ולבני ביתך משפחת לוי במלואה המבלה בצפון. אני חייבת לציין שהפעם התעלית על עצמך אני עדיין שוברת את הראש לגבי המובאה האחרונה ולגבי ההגדרה.. אפילו גייסתי את בני הבכור שהוא בקי מאוד ברקודי-עם ובשירי ארץ-ישראל ופשוט פשוט לא עולה על דעתינו שום דבר. אז כנראה שתצטרכי לתת רמז, או לעזור בדרך אחרת את תחשבי כבר כיצד עושים זאת, ועוד יותר אשמח אם מישהו מחברי הפורום יצליח לשבור את הקוד אז חג שמח לכולם.

למירי. המשותף,בא אלי.ריקוד זוגות

חמשת האותיות הראשונות של כל מובאה מ-5 המובאות.

לעזרא - ממש לא נכון.

עזרא. לצערי תשובתך שגויה ! התשובה פשוטה הרבה יותר ואינה קשורה כלל למשחקי האותיות. נסה שנית - אני סומכת על כישורך והוותק הרב שלך. מירי.

עממי

New member
לעזרא החביב

השיר החמישי מתחיל באות ל. תוקן ע"י stivgold ומירי אישרה את זה. באמת מסקרן לדעת מה המשותף? לילה טוב לך.

למעלה