החידה השבועית של מירי !!!

או. קי. עזרא !!

לא אענה את התשובה עד יום שני. (אם לא תיפתר עד אז) רק אסכם לנוחיות הפותרים את מה שנפתר עד עתה. המובאות : א. בשקט כמעט בסוד - זוגות - שלמה ממן. ב. אל תשטה באהבה - מעגל - ישראל שיקר. ג. איפה את אהובה - זוגות - טוביה טישלר וגם ישראל שיקר. ד. לילות של אהבה - זוגות - איציק סעדה. ה. לך אל הטבע - מעגל - חיים שריון. פתרו נכונה נכון לעכשיו : חברשל, עזרא וסטיבגולד. נשאר לפתור סעיפים : 3 + 4 + 5. ונשאר עוד יום אחד של חג. בהצלחה וחג שמח. מירי. נ. ב. מה קורה עם ירון ? יש לך את הפתרון ואתה יושב על הגדר ? מירי.

פתרון החידה

אני מתפלל שזה יהיה סופי א. בשקט כמעט בסוד שלמה ממן - זוגות השתלמות יואב יג/1 18.10.80 ב. אל תשטה באהבה ישראל שיקר - מעגל השתלמות שיקר 5.3.94 ג. איפה את אהובה טוכיה טישלר - זוגות הורה כיף ארה"ב 1979 ישראל שיקר - זוגות השתלמות שיקר 13 26.11.94 ד. לילה של אהבה איציק סעדה - זוגות השתלמות מישאל 12.2.92 ה לך אל הטבע חיים שיריון - מעגל השתלמות יואב 53 25.5.91 המשותף - שירי אהבה לנערה ולטבע השם "לילות של אהבה" לחן של מנוס חז´ידקיס שם השיר יווני כל השירים האחרים של תלמה אליגון

האם יש קשר בין תלמה אליגון ו

נעמי שמר. השיר "לך אל הטבע" - נעמי שמר - "כל שנה הגבעה פורחת" הגברת היא נעמי שמר...סתם ניחוש העיקר שאני ממשיך במרוץ.

חלה התקדמות ניכרת !!!

בקר טוב וחג שמח לעם ישראל לחברי הפורום ולי אישית (יום הולדת). חברשל יקר ! יגעת ומצאת תאמין ! נתחיל : לגבי חמשת המובאות ופתרונם - התשובות כבר נכתבו לעיל. לגבי סעיף 3 : שם השיר שונה משם הריקוד. טרם ראיתי את התשובה הנכונה. רמז להקלה - השוני במובאה ד´, "לילות של אהבה". מה שם השיר ? לגבי סעיף 4 : הפתרון שלך נכון וכאן הקוד לפתירת כל החידה. שימו לב חברשל, שוגי, עזרא, וכל פותרי החידה. את כל חמשת השירים של חידתי זו כתבה המשוררת תלמה אליגון. לידיעתך חברשל יקר : גם את השיר היפה "לך אל הטבע" כתבה המשוררת תלמה אליגון ולא נעמי שמר. דרך אגב : אותה משוררת נכבדה חיברה גם את מילות השיר היפה "שלוש אהבותי" ויש לזה ריקוד זוגות של יאיר הראל מהצפון. שיר נוסף "התקווה חוזרת ללב" - ריקוד מעגל של מיודעינו גדי ביטון. ושיר נוסף ויפה במיוחד : "יונה עם עלה של זית". (אין לזה ריקוד). נמשיך הלאה : אחרי שפתרנו את סעיף 4 ואנו כבר יודעים מיהי המשותפת, נוכל עם קצת תיחכום ומחשבה לפתור את ההגדרה מסעיף 5, :"גברת שהתחברה לוורד ומשכנה בפרח". אז מה היה לנו ? סעיף 4 פתור, נשאר סעיפים 3 + 5. וזה הרבה יותר קל. אז קדימה למאמץ אחרון !!! ד"ש חמה ממשפחתי כאן בטבריה החוגגת איתי. מירי.

למירי - חגיגה משפחתית ?

למירי היקרה הפכת את החגיגה המשפחתית שלך , ליום עבודה מפרך. אני מאמין שיש עוד נלהבים כמוני, לפתור את החידה. הרמזים שלך לא נותנים לי מנוחה. מצאתי משהו - השיר "אישה על החוף " - שרים הפרברים, זהו שיר של חג´ידקיס, אשר נעמי שמר חיברה לו מילים. האם זהו שם השיר במקום "לילות של אהבה" - אם לא - העיקר שאני במרוץ, ונהנה. הגיע זמן תקיעת שופר.. חג שמח

למירי

שמעת על השיר "אשה על החוף" - של מנוס חג´ידקיס שרים הפרברים לפי המילים של נעמי שמר ? מה דעתך עליו - מתאים לריקוד ? מענין אותי מי זאת הגברת על החוף ?

חברשל יקר !

צהרים טובים ! השיר : "אשה על החוף" של מנוס חג´ידקיס בביצוע הפרברים לפי המילים של נעמי שמר, זה יפה, אך אינו שייך לתשובה. ובכלל נעמי שמר הפעם אינה קשורה לחידה כלל ! אנסה להקל עליך : התמקד בגברת החידה, המשוררת שכתבה את כל מילות שירי החידה, וכך תוכל לפתור את סעיף 3 ואת הסעיף המתוחכם 5. ואד אקדיש לך את הריקוד המעגל היפה של אליהו גמליאל : "כל הכבוד". מירי.

פתרון לסעיף שלוש

שם משפחתה הנוסף של תלמה אליגון הוא רוז (ורד) מקום משכנה (מגוריה)- סביון(שם של פרח. האם לזה התכוונת? חג שמח שרון

לשרון וטלי - אתן גדולות !!!

בודאי שלזה התכוונתי. פתרתם בגדול את סעיף 5 !!!! ואני אסביר את התשובה להגדרה "הגברת שהתחברה לורד ומשכנה בפרח". הגברת היא המשוררת תלמה אליגון, שמובאות השירים הפעם הם משיריה היפים. "שהתחברה לורד" - כמובן רמז לנישואה המוצלחים לבעלה יורם רוז. כידוע "רוז" באנגלית פירושו בעברית "ורד". "ומשכנה בפרח" - הרמז ברור - תלמה אליגון גרה ב"סביון" (פרח ממשפחת המורכבים). כל הכבוד לבנות שרון וטלי - אני גאה בכם - הצלתם לי את החידה !!! הפעלתם הגיון פשוט והוכחתן את חוכמת המין היפה והחכם !!! חברשל יקר וחביב - לא "דיו נסתרת" ולא היה צורך ל"הפעיל את השב"כ". כל הכבוד לך על השקעתך וחריצותך !! כל הכבוד בנות ותודה רבה מכל הלב ! מירי.

למירי כפי שכתבתי קודם.שמו של

הריקוד לילות של אהבה הוא תני ידך לי. בזמנו המרקיד יהודה עמנואל אהב מאד את השיר והלחן וחיבר לו ריקוד אולי היה בהשתלמות של מישאל ברזילי וודאי לא בהשתלמות של יואב אשריאל. הריקוד לא הצליח משום שאיציק סעדה חיבר ריקוד זוגות יפה יותר. ומאז יהודה עמנואל שהרקיד בשבתות באולם הספורט לימד בעצמו את הריקוד של איציק סעדה ולאחר מכו נתן אותו בכל הערבים שלאחר מכן באופן קבוע.כמובן שניסיתי להשיג ממנו מידע על השיר אבל המזכירה האלקטרונית שלו בבית ענתה לי(כמובן לא את שם השיר).את התשובה מצאתי בדף הריקוד שעמנואל חיבר ולא הצליח לו. אז נראה לי שכל החידה נפתרה. ואת יכולה לנוח והחבר שלנו גם יכול לנוח. אכן גם הפעם החידה היתה יפה ומעניינת.אני לא מצליח להבין איך את מצליחה לקשר ולחבר את השאלות בצורה מקורית כזאת.זאת פשוט גאונות.

עזרא היקר - סגרת מעגל.

לעזרא היקר ! אמנם סגרת מעגל, פתרת את סעיף 3, והבאת לסיום יפה של כל החידה. תודה מקרב לב על המידע המעניין שהוספת בקשר ליהודה עימנואל ולריקודו שלא הצליח, ואכן יהודה ויתר לטובת הריקוד היפה של איציק סעדה "לילות של אהבה". שם השיר של הריקוד "לילות של אהבה" הוא "תני ידיך לי", ומלבד הרישום שאותו ציינת, אפשר למצוא את המידע בנוסף בקלטת וידאו מסידרת "רוקדים" שמספרה 21. (או לשאול את יוסי מחולון שיש לו את כל הקלטות). וככה באה על פתרונה כל החידה בשלמותה, תודה לכל מי שסק בפתרונה. תודה מיוחדת לחברשל שהתעלה הפעם, לשוגי ולבן הנבון שלה, לסטיבגולד הנהדר, לעזרא היקר, ולבנות החכמות שרון וטלי על פתרון סעיף 5. אני כעת יכולה לארוז את התיק, להפרד ממשפחתי כאן בטבריה שחגגו לי היום "יום הולדת" ולזרום עם השבים מהצפון בפקקים של כביש החוף. אני מקווה שעד חצות אגיע לביתי במרכז. תודתי ואהבתי לכולם !!! שבוע טוב ושנה טובה. מירי.

למירי ומשפחתה היקרים

נסיעה טובה הביתה ושתגיעו בשלום, למירי, עקב פקקים בכביש החוף יהיה לך מספיק זמן לחשוב על חידה חדשה, עקבתי בתשומת לב רבה אחר כל שרשור התשובות והתפתחות פיתרון החידה, אני רוצה להגיד לך שלדעתי חידת השבת הזו הייתה המתוחכמת והמענינת מכולם, ומיותר לציין שאת נכס לפורום. מגיעות מחמאות לך על החידה המופלאה ולחברי הפורום על הפיתרון היפה. מירי - לא שכחתי את יום הולדתך החל היום, שיהיה לך הרבה מזל טוב, בריאות ואושר מכל הלב, ממני אצבעוני הקטן.

למירי.מזל טוב ליום הולדתך.אני מקווה

שאת מסתכלת על חצי הכוס המלאה.ככל שעוברת שנה חדשה כך את גם יותר בעלת נסיוןגדול יותר בחיים וחכמה יותר.

למירי - עשית אותה בגדול

אני מנצל את ההזדמנות הזו להודות לך על העיסוק שנתת לנו בתחילת שנת תשס"ג , מאחל לך שתסיגי כל מבוקשך - וכאן מותר גם לברכך במזל טוב ליום הולדתך. עד מאה - כעשרים. חבר

מצטרף לברכות !

למירי הטובה והחכמה ! "מזל טוב" ו"שפע ברכות" ליום הולדתך שחל ביום השני של ראש השנה העברי - כמה מתאים לך יום הולדת בחג עברי. אהבתי מאד את חידותייך ובמיוחד את חידת השבת האחרונה ושמחתי לקרוא כי באה על פתרונה המלא לשביעות רצונך. שנה טובה ומזל טוב לך ולבני ביתך ולחברים בפורום. שובי הביתה בשלום. בהוקרה רבה. דבל´ה.

למעלה