החידה לשבת של מירי !

הנה יום טוב כמעט נתן הכל

ועם התיקון שלי והרמז כבר אתם יכולים לפצח את המנעול.

החידה לשבת של מירי !

שלום לחברי הפורום ! הנה יום שישי הגיע וכמיטב המסורת הנהוגה כאן הנה לכם חידתי לשבת. אנא השתדלו לענות תשובות מלאות ולא בתשלומים. להלן : לפניכם 3 ציטטות מתוך שירים עבריים ידועים, שמאוחר יותר נבנה להם ריקודי עם יפים. 1. החסידות פורחות אל תוך ברכות המים, החסידות פרשו כנפיים של שבת. 2. משוט אחד וגבר זה הציוד כולו, אם את רוצה תגידי, אם לא הגידי לא. 3. במשחקי ילדות קלי השכרון, רדפתי פרפרים החלקתי במדרון. השאלות : 1.מה הם שמות השירים והריקודים (לא תמיד זהה) שמהם נלקחו הציטוטים ? 2. מי הם יוצרי הרקודים האלה ? 3. מי האיש נקי הלב המסתתר לו בחידתי זו ? הידד לפותרים ולמנסים !!! ושיהיה לכם שבת שלום ! מירי.

חידת השבת

מירי צהרים טובים. אל תכעסי, כי בכל זאת זה יהיה בתשלומים.1.עצי הצפצפות(זר של נרקיסים) יצר אותו: יענקלה לוי. 2. ההר הירוק . יצר: בנצי תירם. את השלישי לא הצלחתי לזהות. שתהיה לך שבת שלום עם המון כייף.

עברית נכונה

מירי יקרה. מיכוון שכתבת שאת רגישה לעברית תקנית? אז הנה תיקון קל אם יורשה לי.צריך להיות: שתהיה לכם שבת שלום. ולא:שיהיה לכם. כי שבת היא אחת ולא אחד. אני צודק?

איזה קידום ליום טוב.

בקר טוב ויום טוב ליום טוב. תראה יום טוב, רק לפני כמה ימים לא היית מודע לפורום הזה ובוודאי כדבריך אלי, לא ידעת איך כותבים בו. לא לפני זמן רב לא ידעת שיש חברים במרכז הארץ שמפרגנים ואוהבים את הריקוד הנחמד שלך "הנחלים רושמים", והנה ריקודך התחיל לראות אור. והנה אתה כבר שולט בפורום ואפילו מתקן אותי בעברית. ואי ואי ואי, איזה קידום - בקצב הזה שלך לא ירחק היום ותהיה ראש עירית באר שבע. לגבי התיקון "שיהיה לכם" צריך היה לכתוב "שתהיה לכם" כפי שכתבת, שבת היא מלכה ולכן תיקונך נכון, אבל למה אתה כותב "מיכוון" במקום "מכיוון" שזו העברית הנכונה ? אז הנה כבר עשיתי איתך תיקו. ואם אתה חזק בעברית אז שאלה מהירה לי אליך ורק אתה תענה : איך קוראים בעברית ל"אבא של אשתו" ? שיהיה לך יום טוב! מירי.

מירי לוי

צהרים טובים. אני מאוד אוהב את חריפותך. היא מעין אתגר להרבה מחברי הפורום, ומסתבר שגם לי. אז ככה:1. ראש עיר לא אהיה, כי אני לא אוהב , ולא מתעסק בפוליטיקה. זה פשוט לא מעניין אותי. 2. המילה:" מיכוון" נכתבה כטעות במקלדת. זו לא טעות בעברית,אלא של הדפסה. לא אכפת לי לקבל את זה כתיקו. 3. נכון יש לי את המחשב כשבועים, ואני עדיין לא יודע עליו כלום.(מה זה קשור לתיקון הטעות בעברית? ) עם מעט עזרה מידידיי, למדתי להקליד, לרשום תגובות, ואפילו לשלוח מסר אישי. ובקיצור אני עושה הכרת המחשב דרך פורום מכובד זה. סביר להניח שבשלב כל שהו זה ימאס ואני אפסיק לכתוב ולהגיב, או לפחות לא בתדירות כזו. נכון לעכשיו? עודני מתלהב. שימת ליבך לשעות בהן אני כותב(עם עלות השחר) שעות בהן אני עדיין מלא אדרנלין, והכתיבה בפורום עושה לי רגיעה כייפית.

מירי לוי- המשך

את רואה?אפילו למדתי לרשום תגובת המשך. ולעניין החידה,"אבא של אשתו" בעברית צחה אומרים: חותנו.(אפשרי גם חמו וזו לא טעות.) לזה התכוונת? אם כן? אז מירי? אני ממש נעלב.זו חידה? קטן עלי. ולא משחצנות אני כותב זאת, אלא בקשה להעלות את הרף. רוצה חידונת קלילה? שקשורה לתחום שלנו? אז הנה: כמה פעמים חוזרת המילה"אודה" בריקודו היפה של ישראל שיקר: "אודה אודה" ? חברי הפורום בהחלט יכולים גם הם להשתתף. שיהיה לך יום יום יום טוב.

בעוד שבועיים, בעיתון "רוקדים"

לקראת הפסטיבל, מופיע "אודה אודה" כריקוד החודש וכמובן שיש גם את מילות השיר. אבל אל תחכו, ספרו בהרקדה וענו לחידה.

לרקדנית הירושלמית

בוקר טוב לך. מצטער אבל טעית. המילה: "אודה" נשמעת 84 פעמים,ואני אםביר. הריקוד הוא במשקל 4/4. החלק השני של הריקוד, שהוא למעשה הפיזמון של השיר מתחיל ב:אני אודה, וזה נאמר:15 פעמים. החלק השני של הריקוד, שוב חוזר על עצמו אך הפעם המילה אודה, נשמעת רק:13 פעמים. אם ניקח בחשבון שהריקוד כולו, נרקד שלוש פעמים? אז החשבון פשוט: בכל פיזמון אנו שומעים:28 פעמים את המילה: אודה. תכפילי 28 כפול שלוש(שזה מספר הפיזמונים) והנה יוצא לנו:84 המספר נכון כמובן לריקוד בלבד,יתכן ובשיר המקורי הזמרת ממשיכה להודות. שיהיה לך יום יום יום טוב. נ.ב. אני מגיע ביום רביעי הקרוב להרקדה של אבנר נעים. מקווה לראותך שם.

ליום טוב

בכל זאת נדמה לי שכמות ה"אודה אודה" בשיר הצליחה לבלבל גם אותך... אם תשים לב, בפזמון, בחלק א´ המילה אודה מושרת 14 פעמים בלבד (לא 15). בחלק ב´ של הפזמון המילה "אודה" מופיעה 13 פעמים. ובסה"כ בפזמון המילה אודה מופיעה 27 פעמים. אני הכפלתי ב-4 אז יצא לי 108. אבל אם אתה רוצה רק את מה שנרקד - אז על הכיפאק. זה יוצא 81! איך רינת גבאי עצמה איננה מתבלבלת עם כמות הפעמים שהיא מודה??? ויום טוב - בטח שלא שכחתי שאתה בא, ובוודאי שאהיה שם!

לרקדנית הירושלמית

צהרים טובים. לא מזמן העמדתי כאתגר את החידה הזאת, בפני חוג הרוקדים שלי. ולאחר כשבוע של ספירות ומספרים? חזרו אלי עם תשובות: 81, 84, 87, ועוד.. ועוד... כ- 80% ענו 84 כך גם אני. כשכתבת לי שספרת 108 קצת נראה לי מוזר, ושוב ישבתי לספור וגם הפעם יצא 84 וביננו? אודה אחד פה או אודה אחד שם? זה לא מה שיוריד מיופיו של הריקוד. את האודה שחסר נוסיף שנינו לאל שבמרומים על מה שנתן לנו ועל מה שאנחנו. תודה על הענותך לחידה הקלילה, ולהתראות ביום רביעי אצל אבנר נעים. שיהיה לך יום טוב יום יום.

יבנאי

New member
ליום-טוב - אודה

אהלן, אני רוצה לומר לך ששאילתך בנושא מספר הפעמים שהמילה אודה חוזרת על עצמה בשיר אינה רלוונטית ולמה? יש לי את ההקלטה המקורית לפני העריכה לריקוד, מספר הפעמים גדול בהרקדות משמיעים את השיר ב- 2 עריכות שונות שך שמספר הפעמים שונה, לאיזה משלושת האפשרויות התכוונת?

ליבנאי-אודה

בוקר טוב לך. לא ידעתי שיש לריקוד כמה עריכות שונות. כתבתי כבר שאני מתכוון רק לגירסה של ההרקדות. ועכשיו אתה מספר לי שגם לגירסת הריקוד יש שתי עריכות? אז באמת בוא נוותר, כי אני לא מכיר גרסאות אחרות, וגם כי כבר מיצינו את הנושא עד תום. בכל אופו תודה לך על ההארה. שיהיה לך יום טוב יום יום.

תשובתי ליום טוב.

בקר טוב ליום טוב ! אני מבקשת ממך שתקבל ברוח טובה ובקלילות את מה שכתבתי לך בקשר לקידום. גם שחזיתי לך קידום מהיר ושתהיה ראש עירית באר שבע כתבתי ברוח טובה ולא בבקורת על שתקנת אותי בצדק באיחולי לשבת. בקשר לשאלתי על אבי אשתו : נכון, כתבת שזה חותנו אבל לגבי המילה השניה שכתבת שזה "חמו", זו פשוט שגיאה. אומרים חמיו (מ בחיריק) ולא חמו. ולגבי "אודה אודה" אני רואה הבוקר כי כבר ענו לך. האמת שלא אשב לספור כמה פעמים מוזכרת המילה, זה נראה לי מוזר, כאילו אני שואלת אותך : תגיד לי יום טוב, כמה שיחי סברס יש מצומת קסטינה עד לעירך באר שבע ? התשובה צריכה להיות : אנא עארף, כשאעבור שם אני אספור. עצה לסיום - תמיד תענה בלי כעס "כי הכעס הוא יועץ רע". אז שיהיה לך יום טוב וקליל. מירי.

מירי לוי

צהרים טובים. את השניה שמעירה לי בנושא הכעס (קודם היה זה ירון מישר) אין לי מושג למה חשבתם שאני מגיב בכעס? בחיי שלא כעסתי בעת התגובה.(מאוד קשה להכעיס אותי) בכל אופן, אם שניים אומרים לך שאתה שיכור? אז אולי אתה כזה !!! יכול להיות שאני צריך עוד ללמוד איך להתנסח בכתב. בפני החבר של כולם? הרי שהתנצלתי מעל גבי פורום זה. לגביך? מבטיח לקבל את עצתך הבונה(הכעס הוא יועץ רע) וללמוד ממנה. מכל מלמדי השכלתי. שיהיה לך אחלה של יום טוב מיום טוב.

נא לדייק!

2. משוט אחד וגבר זה הציוד כולו, אם את רוצה תגידי, אם לא הגידי לא. צ"ל: משוט אחד וגר זה הציד כולו, אם את רוצה תבואי, אם לא תגידי לא.

למירי

השיר השלישי שעוד לא פענחו כאן הוא "חסקה". האיש נקי הלב המסתתר בחידתך הוא יורם טהר לב שכתב את שלושתם שבת שלום!

למעלה