החידה לשבת של מירי.

אלי רונן התחיל ברישום רק לפני שנה א

או שנתיים, היום זה אכן מסודר יותר, לפני כן היה באמת באלגן עצום, והיו כפילויות רבות בריקודים כמו לדוגמא "התמונות שבאלבום" דודו ברזילH + אבי פרץ זוכרים את המחלוקת? למיטב זכרוני התנהל מאבק ואפילו הכרעה והתערבות בארגון המדריכים. היום אנו נושמים יותר לרווחה כיוון שע"י פועלו המדוייק והמסור של אלי רונן הדברים הללו נמנעים.

החידה לשבת של מירי.

שלום חברים ! הנה באה שבת וכמיטב המסורת השבועית ערכתי חידה (מספר 7) שאותה הגיתי אתמול בערב בחזרתי ארצה מחופשה. החידה תיקרא "כלת הפרס". להלן : לפניכם חמש מובאות מתוך שירה עברית ידועה, שלהן חוברו ריקודי עם : א. כבר עברנו כמה מדברות וימים, כבר הלכנו כמה כוחותינו תמים. ב. יש ימים פי שבע אז ירק הירק, פי שבעים תכולה התכלת במרום. ג. ריח פרדסי אביב שיר צלצל גמלת, חל חולות לים סביב צל שקמה נופלת. ד. צפרים נדירות כבר דוגרות בסלע, אילנות נדירים נשמרים לחוד. ה. דבש התאנה מתק החרוב ואורחת גמלים עמוסי כל טוב. השאלות שעליכם להשיב : 1. מה שמות השירים והריקודים (לא תמיד זהה) שמתוכם נלקחו המובאות ? 2. באיזה סוג של ריקוד מדובר, ומי הם יוצרי הריקודים ? 3. מי היא כלת הפרס, ומה לזכותה בחידתי זו ? * החידה קלה במיוחד הפעם (מה כבר אפשר להפיק בטיסה של שעה ורבע). * לא ביקשתי חסות לחידה ולכן אין פרסים - רק הערכה (וזה גם מספיק). * שתהייה לכם שבת שלום. מירי.

למירי החמודה-תשובה חלקית.

מובאה ג) 1)הוי ארצי מולדתי. זוגות. היוצר :שלום עמר תשובה לשאלה 3)כלת הפרס היא נעמי שמר. הלחינה את הוי ארצי(מולדתי). אני מתכוון להביא עוד תשובות.

המשך תשובותלחידת השבת של מירי

מובאה ד) 1)ולס להגנת הצומח. מעגל. היוצר:שיקר ישראל. גם לחן זה של נעמי שמר כלת הפרס.

המשך שלישי לחידת השבת של מירי

מובאה ב) 1)שם הריקוד, שם הרי גולן. שם השיר:כנרת 2) מעגל. שם היוצר:יונתן גבאי. גם את הלחן לשיר זה הלחינה נעמי שמר,כלת הפרס. חסרים עוד 2 מובאות ותשובותיהם. אמשיך הלאה

המשך רביעי לחיה של מירי

מובאה ה) 1)שם הריקוד:שלג על עירי. שם השיר שלג על עירי((פירות חמישה עשר) 2)ריקוד מעגל .היוצרת:שושנה קופלוביץ גם לחן לשיר זה של נעמי שמר כלת הפרס נשארה מובאה אחת חסרה לתשובתי. אני מצטער שהתשובות באות לי בתשלומים.

למירי-התכונתי אליך ולא לחיה שלך.אני

לא יודע אם יש לך חיה.פשוט נפלה לי ה-ד מהחידה.טוב שלא נפלה לי האות השביעית.

המשך חמישי ואחרון לחידת השבת-מירי

מובאה א) 1)אל בורות המים. מעגל. יוצר: יואב אשריאל גם כאן הלחן של כלת הפרס נעמי שמר. אני מקוה שתשובה זו האחרונה,נכונה.כך נראה לי. כמו כן אני מקוה שחברי הפורום לא יטילו עלי חרם כמו שנעשה לעזרא טיסונה שהיה מומחה ברולטות במועדוני הקזינו להימורים וכעת לא נותנים לו להמר בקזינו ברחבי העולם כי הוא לרוב זוכה ומרויח הרבה כסף.

חרם לא ! אבל???

עזרא ידידי שלום רב. חרם כאמור, בוודאי ובוודאי שלא.אבל אני הייתי עושה השוואה אחרת מטיסונה. והיא:להשוותך ללוחם השוורים בספרד. כל פעם שמעמידים לפניו אתגר חדש, בדמות שור? הוא תוקע בו את הרומחים שלו ומכניעו,או אז הקהל מתרומם,מריע ללוחם, ומנפנף במטפחות לבנות לכבודו. אני במטפחתי הלבנה אעשה זאת לכבודך, כי אתה ראוי לזה.תענוג להחכים,ולשאוב ממך עוד מידע. אתה משקיע ומוסיף עניין רב לפורום.נציין כמובן גם את זו שעוזרת לך(בחידות המתוחכמות שלה) להגיע לגבהים כאלה. את: מירי לוי.בשנינותה כי רבה היא,משקיעה מירי המון בהבאת החידה בכל יום שישי, לחברי הפורום ואז מנסים לפתור אותה, ובכך יוצאים כולנו נשכרים. אנחנו יודעים יותר על:ריקודים, יוצרים, מלחינים, זמרים, כותבים,ועוד... אתה תותח!!! שתהיה לך שבת טובה ומהנה. יום טוב.

ליום טוב תודה על המחמאות ושתהיה לך

שבת נעימה.תשובתי למובאה א לא היתה נכונה ולפי התשובה רואים שלא הייתי בטוח בה.אכן צדק דב אורבך וכל הכבוד לו שהשיר והריקוד הוא אומרים ישנה ארץ.מה שהטעה אותי זה ששלמה ארצי הלחין לשיר זה מנגינה אחרת .אוסיף שריקוד זה הוא ריקוד מעגל ,שאני מאד אוהב אותו וחבל שמרקידים לא נותנים אותו.הריקוד חובר על ידי בחור (קרח) השם אמיר סלע.המיוחד בריקוד זה הוא שבסוף כל קטע קצר יש שיוף.

לאבעוני הגליל.אתה צודק.כל קטע מתחיל

בשיוף.תודה על התיקון ושבת שלום לך ולכל חברי הפורום ו...

לאצבעוני הגליל-הצלחת לבלבל אותי.אני

מצטער ומקוה שלא תיפע.אכן כל חלק מסתיים בשיוף ומתחיל בצעד ברגל שמאל.את זה ודאי יודעים עוד רוקדים רבים.

יבנאי

New member
לעזרא

צודק אצבעוני, הריקוד מתחיל בשיוף, (הספירה הראשונה היא שיוף) אין צורך לשאול אחרים, אני מחזיק את הרישום מההשתלמות של יואב, באמת הצלחת להתבלבל, לא נורא, קורה גם לי וגם לאחרים, כך שאצבעוני לא יפגע בכל מקרה. נראה כאילו אתה נפגע מביקאותו של אצבעוני בריקודי עם, תקן אותי אם אני טועה, ועוב דבר, שמתי לב שאצבעוני מנסה להעמיד דברים על דיוקם ולא מתוך תחרות איתך או עם מישהו אחר. אני מרגיש כמו סניגורו, אני בטוח שהוא לא צריך אותי בשביל זה, להתראות בכרמיאל.

אני גם לא מכיר את הריקוד

שמתחיל בשיוף. אני הכרתי אותו כשהוא התחיל בפסיעה בשמאל.

ירון אתה צודק - ראה קטע מצורף

אומרים ישנה ארץ - תיקוןו חבר של כולם ו√ בחוברת מספר 45 של יואב אשריאל מיום 23.9.89 בעמוד 12 יש רישום חוזר של הריקוד אומרים ישנה ארץ, של אמיר סלע יואב כותב בהקדמה : אמיר סלע נפטר לפני חודש ממחלה ממארת. הוא רקד בלהקת כרמון כסולן.יצר ריקודים והדריך להקות וחוגים. היה מוסיקאי מחונן וחלילן מיקצועי. לזכרו של אדם מקסים זה, אנו חוזרים על אחד מריקודיו היפים.

ליבונאי- בידי הרישום של יואב מהשתלמ

קרא היטב את הרישום של ההשתלמות שנערכה כ-3 שנים לאחר שהריקוד חובר והופץ בין החוגים בארץ על ידי אמיר סלע ז"ל בעצמו.אני מתפלא מדוע לקח ליואב אשריאל 3 שנים עד שהכניס את ריקוד יפה זה אל ההשתלמות שלו. דרך אגב ,כתוב שאמיר היה הסולן בלהקת כרמון.

ליבנאי אני מתקן אותך כפי שביקשת

אצלאצבעוני הגליל יש ידע טוב,אבל גם לו יש הרבה מה ללמוד כי הוא טועה בהרבה מקרים ולא מדייק מספיק כפי שאתה חושב.איך אני אפגע מהידע שלו .הלואי שהיהלו יותר ידע אז הייתי לומד ממנו יותר.נראה לי שאתם שניכם תאומים סיאמיים,אחד מברך והשני אומר אמן.כנראה שאת אצבעוני הגליל אי אפשר לשנות בגילו ואי אפשר לשנות את גישתו ותפיסתו לאנשים.נראה לי מתגובותיו שהוא עדיין כועס עלי בצורה עקיפה סתם ככה.מה מרגיז אותו.

ליבנאי-החבר של כולם ענה בצורה יפה

על הבעיה שנוצרה בנינו.הוא באמת יסודי בתשובותיו.מסתבר שיואב אשריאל בהשתלמות ב-1981 טעה ולאחר 8 שנים הכניס את ריקוד זה שנית להשתלמות ותיקן את טעותו בחוברת הקודמת.לי יש את צילום הדף ואני לא יודע מאיזה השתלמות הדף שלי.אני לא אלמד מדף שיש בו טעות.

אומרים ישנה ארץ - תיקון

בחוברת מספר 45 של יואב אשריאל מיום 23.9.89 בעמוד 12 יש רישום חוזר של הריקוד אומרים ישנה ארץ, של אמיר סלע יואב כותב בהקדמה : אמיר סלע נפטר לפני חודש ממחלה ממארת. הוא רקד בלהקת כרמון כסולן.יצר ריקודים והדריך להקות וחוגים. היה מוסיקאי מחונן וחלילן מיקצועי. לזכרו של אדם מקסים זה, אנו חוזרים על אחד מריקודיו היפים. בית אחד 2 חלקים חלק א הפנים בכיוון התקדמות 1 - 2 פסיעה בשמאל קדימה בכ"ת . שיוף בימין לפנים. בסיום חלק ב´ רשום: 11 שכול בשמאל לפני ימין בברך כפופה , עוזבים ידיים ופניה לאחור דרך כתף ימין על רגל שמאל , המשמשת כציר. 12 עומדים עם הגב למרכז המעגל. שיוף בימין לפנים 13- 14 כמו 1 - 12 ב מ נ ו ג ד. החל בימין ובהתקדמות כלפי חוץ המעגל ב ס י ו ם פונים שמאלה לכיוון התקדמות להתחלת הריקוד כלומר ב ס י ו ם הריקוד שיוף בשמאל ההתחלה : פ ס י ע ה ב ש מ א ל שבוע טוב

למעלה