החידה לשבת של מירי.

ברוכה השבה !

למירי היקרה שלום. ראשית, ברוכה השבה מהחופש לחוד לנו חידות יפות. כל הציטטות בחידה שלך כולן שייכות לכלת פרס ישראל המשוררת והמלחינה נעמי שמר. בספר שירה של נעמי שמר מצאתי את כל התשובות לחידה כפי שהקדים לרשום עזרא. תקון אחד לעזרא : לגבי ציטטה א´ : "כבר עברנו כמה מדברות וימים כבר הלכנו כמה כוחותינו תמים" - השיר והריקוד נקראים "אומרים ישנה ארץ" ריקוד במעגל ישן של אמיר סלע ז"ל ולא "אל בארות המים" כפי שנכתב. שאר התשובות של עזרא נכונות ויפות, ולו התהילה. מירי יקרה ! תמשיכי לרתק את הפורום בחידות ובמאמרים.

לדב אורבך.כל הכבוד לך על מובאה א

ותודה על המחמאה שנתת לי.בהתחלה לא קראתי את תשובתך עד הסוף וכעת גם הצטערתי לשמוע ממך שבחור נחמד ומוכשר זה שלימד אותנו את ריקודו זה ברמת אביב אצל מישאל,נפטר.

למירי-תוספת קטנה

לדב, כל הכבוד על בקיאותך הרבה, כן ירבו חברים כמוך. "אומרים ישנה ארץ" ריקוד במעגל ישן של אמיר סלע ז"ל. אמיר סלע גם חיבר את "שיר כלולות" בזוגות, ריקוד מקסים בפני עצמו. לגבי "אומרים ישנה ארץ" אני יכול להוסיף שהריקוד חובר ב- 1981 הלחן כמו שציינת: נעמי שמר המילים: שאול טשרניחובסקי היות והיכרתיו אני יכול להוסיף ש- אמיר סלע היה מלווה של נעמי שמר, בנגינה בחליל, כשהיא ביצעה את השיר. נפטר לאחר מחלה קשה.

צ"ל למירי ודב-תוספת קטנה

שניכם מצליחים לבלבל אותי בשליטתכם בחומר. כתבתי לשניככם, פעם ציינתי מירי ופעם דב, קבלו זאת ברוח טובה. ולכן, צ"ל "למירי ודב, כל הכבוד על בקיאותכם הרבה, כן ירבו חברים כמוכם....

נדמה לי שאת שיר כלולות בזוגות

חיבר דווקא: גדי ביטון.אם אינני טועה, זה היה בין הריקודים הראשונים שלו. ואני אפילו זוכר שהעביר אותו בהשתלמןת שלו מ"ס- 11 בתאריך:25 ליולי 1997. כמעט בוודאות שאני צודק. כי באותה השתלמות אני העברתי גם ריקוד זוגות שלי: "קרוב ורחוק" . אשמח אם אחרים ינברו אחורה, ויעדכנו מי צודק? שבת שלום לכל חברי הפורום מיום טוב.

ליום טוב החביב והיקר-שיר כלולות אכן

חובר לפני הרבה שנים על ידי אמיר סלע כריקוד זוגות יפה ,אבל מרוב שריקוד זה נחשב בזמנו כריקוד מורכב מאד ומאד מסובך ביחס לריקודים שרקדו אותם אז והיו פשוטים הוא נעלם מיד לאחר הופעתו ואף אחד לא רצה ללמוד אותו.כיום זה נורמלי שלומדים ריקוד מורכב וארוך.

את שיר כלולות בזוגות חיבר גדי ביטון

אבל, ידוע לי שחיברו עליו ריקוד בעבר הרחוק איני זוכרת מי.

לידיד,לעזרא,לחיימון,ולעדה.

שבוע טוב לכולם. לא ידעתי שהיה ריקוד נוסף,לשיר כלולות מעבר למה שגדי חיבר. הנה היום,ובזכותכם החכמתי ואני יודע שיש. בנוסף, כשאני צריך לפרגן ולהחמיא? אני יודע איך לעשות זאת. ולא כך עשיתי במקרה הזה. אני לחלוטין נגד ריקודים כפולים,ובזמנו כשעוד היו? אני הטלתי עליהם חרם, ולא לימדתי אותם בחוגים שלי.זה פשוט שיגע את הרוקדים ולמעשה את כל המערכת. והנה שתי דוגמאות לאיך שאני יודע לפרגן. 1. לגדי ביטון שערך והפיק את השתלמות המדריכים שהייתה אתמול. גדי היה משכמו ומעלה,ההשתלמות זרמה ללא תקלות,פירגן לכל יוצר וריקודו,דירבן מדריכים ללמוד את הריקודים ע"י היוצרים,בירך ופירגן את האורחים והמדריכים שהגיעו מארצות הניכר.והכי חשוב:מיקצועיותו, ומיומנותו הורגשה במהלך כל ההשתלמות. 2. לאלי רונן על משמרתו בשבע עיניים לבל תחזור שוב בעיית "הכפולים" תמיד דרוך, תמיד מול המחשב כדי לבדוק, תמיד יענה ובכל שעה לטלפונים של היוצרים, תמיד יעדכן, ותמיד יכוון. והכל בהתנדבות ומזמנו הפרטי. שבוע טוב לכולם מיום טוב.

אמיר סלע ז"ל

בשבת 20.6.81 לימד אמיר סלע בקורס של יואב אומרים ישנה ארץ שיר כלולות רישום בחוברת מספר 3 של יואב מ - 20.6.81 בשבת 23.9.89 חזרו על הריקוד אומרים ישנה ארץ רישום בחוברת מספר 45 של יואב כל הכבוד לבקיאות שיש לחברים שלנו בפורום תודה

ליום טוב - מסכימה עם תוספת קטנה

מסכימה לגבי שני הסעיפים שכתבת. לגבי ריקודים כפולים - אתה לא לימדת אותם ואני נמנעתי מלרוקדם.

לאצבעוני בלבד !!!

אצבעוני בקר טוב ! היות ואתה מפגין ידע רב כל כך ומוסיף פרטים עשירים ופיקנטיים, הנה לך חידה פרטית שרק אתה אצבעוני מוזמן לענות עליה : "במדינת הגמדים רעש מהומה, הצבא לובש מדים יוצא למלחמה. ובראש הגדוד צועד אצבעוני המפקד, הוא לובש כובע פלדה ובראשו סיכה חדה". מהיכן נלקחה מובאה זו איזה סוג ומי יוצר הריקוד ? רמז לתשובה תמצא בקלטת 6 מסידרת "רוקדים". באהבה והערכה ובהומור. מירי.

למירי, הצחקת אותי

כל הכבוד לחוש ההומור שלך, בהקשר לשאלתך אני חושב ש- יואב אשריאל אולי יודע את התשובה ואם לא אז תחזרי אלי, בהזדמנות אחוד לך חידתי מירי יקירתי. (רק לידעתך אין לי קלטות של רוקדים)

קורין1

New member
מה גם לשיר הזה יצא ריקוד?

זה השיר שהיה האהוב על הבן הבכור שלי כשהיה קטן. באהבה

יצא גם יצא.

כן קורין לשיר זה יצא ריקוד זוגות לילדים הנקרא "במדינת הגמדים" והיוצר הוא יואב אשריאל הוותיק והטוב. השיר הזה הוא שיר ההמנון של "אצבעוני" המלומד מהפורום שלנו. מירי.

להלן הפתרון המרוכז והמלא !

בקר טוב ושבוע טוב ! היות והחידה נפתרה בתשלומים ונכון, הנה ריכוז התשובה במלואה : א. אומרים ישנה ארץ - מעגל - אמיר סלע ז"ל. ב. כנרת / שם הרי גולן - מעגל - יונתן גבאי. ג. הוי ארצי מולדתי - זוגות - שלום עמר. ד. ולס להגנת הצומח - מעגל - ישראל שיקר. ה. פירות חמישה עשר / שלג על עירי - מעגל - שושנה קופלביץ. כלת הפרס כמובן היא נעמי שמר שהלחינה את חמשת השירים האלה. כמובן כל הכבוד לעזרא שפותר תמיד ראשון, טרם יבש הדיו של החידה וכבר עזרא יקירנו פותר. ועליך שרית חדד כבר שרה : אתה תותח - אין איש עליך - אין מלבדך - מתה עליך - אתה הגדול מכולם !!! תודה לדב אורבך שתיקן והוסיף ידע - תבורך מגברים. תודה לאצבעוני שתמיד מוסיף מידע מפורט ומדוייק להעשרת הקוראים. תודה לכולם שניסו והוסיפו ידע ועניין. בשבוע הבא תהייה חידה קצת יותר קשה ותיקרא "כח עליון". שבוע טוב לכולם. מירי.

למעלה