החידה של הילה

hilali1

New member
רמז אנשים רמז!!! ../images/Emo101.gif

מה נסגר איתכם? אתם אפילו לא מנסים? אין רעיונות? אין חשיבה? אין חקירה? מה קרה לכם שם? האם מוחכם קפא יחד עם הגשם שבא עלינו? קדימה להתחיל לעבוד.. לחקור.. לשאול.. לחפש.. לחשוב!! והנה ככה שיהיה לכם נחמד - רמז!! הרמז הוא - ניצנים!! (תנחשו לבד במי הוא קשור
) הילה

שרית7

New member
מה יש לנו פה?

גרגרי תירס, כוס תה עם נענע - צומח? חורף, חם, צמח, פרח, שתיל, נבט שי גבסו -ניצנים? יום ועוד יומיים? גבינה לבנה של פיראוס - יוון? שלג? שלגיה? אגדה? יווני? אי? ים? המזרח התיכון? בראשית פרק יט? איפה אני אביא תנ"ך עכשיו פעם אחרונה שראיתי ספר תנ"ך היתה בטכס ההשבעה שלי בסוף הטירונות. בראשית? ראשון? תורה? יט זה 19 בגימטריה לא? בינתים לא עולה לי כלום

hilali1

New member
שרית,

נדמה לי שהיום זה כבר מאוחר מדי ומחר אני כאן רק בשעות מאוחרות. אולי זה יתאפשר ביום שני בערב. מה את אומרת?

hilali1

New member
../images/Emo12.gif

איפה ראית גרגרי תירס? אני באמת חושבת שכדאי שתיפתחי ספר תנ"ך...

hilali1

New member
תגידי, את רואה טוב

זו תמונה של שי גבסו! בפעם הבאה יהיה הראל טוב?

10 הגרי

New member
רעיון לפתרון

"נסיך החלומות" הסבר: בראשית יט-מספר על מלאכים שבאו אל אברהם אבינו-מלאך,בן אלמות שי גבסו-ניצנים-שר שם את "אש על הפנים"-שתי עיניך אש לוחשת" התמונה של הגבינה-אולי מתקשרת למילה "לבנה" בשיר בקשר לתמונה הרביעית אני לא ממש בטוחה,אולי היא מתקשרת למילים "פרדס וקלמנטינות"שזה צמח או ל"אודמות השושנים" בגלל הצבע האדום או כי זה גם כן צמח.

hilali1

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif

הסבר יפה מאוד ובו אפילו הסבר כמעט נכון להקשר של שי גבסו. לא כל כך הבנתי את ההסבר על הגבינה. בכל מקרה זה השיר. תנסי עוד קצת.. יפה יפה הגר!! האם תפתרי את החידה גם השבוע?

10 הגרי

New member
סתם זרקתי ניחוש.האמת היא שחשבתי..

שזה לא השיר.אני אנסה לחשוב על משהו אחר מאוחר יותר.

../images/Emo6.gif כרגיל מהתבוננות ראשונית

אין לי מושג מה הקשר?? שי גבסו?! בגמר בניצנים שר את "אש"? בראשית פרק יט?? זה לא הסיפור עם לוט שאשתו הופכת להר או משהו?(ים המלח??) מזה הכוס יין הזו? זה יין בכלל? מה יש על הכוס? חומוס??, בתוך הכוס יש פרח? גבינה לבנה?? קיצר לא עולה לי כלום כרגע

הגבינה מזכירה לי את הפרסומת

לגבינה לבנה בכיכובה של גלי,לפני כעשר שנים אני חושב,והיא שרה שם:גבינה לבנה עושה לי את היום!

hilali1

New member
הבט

אתה כל כך קרוב לפתירון. חבר אחד ועוד אחד ותגיע לתשובה

למעלה