החיזבלה נמלטים מהצבא הישראלי בבירות

שירלי2ב

New member
החיזבלה נמלטים מהצבא הישראלי בבירות

אהוד יערי, מדווח בדקות אלה (בערוץ 2 ישראל) , שתוך הפצצה של בירות , שמתרחשת בדקות אלה, אנשי החיזבאללה נמלטים על נפשם מפני הצבא הישראלי! בבירות! תשרשרו תמיכה!

המטרה היא לא להבריח אותם

המטרה היא לא להבריח אנשי חיזבאללה זוטרים, אלא לחסל את התשתית האסטרטגית של החיזבאללה, הם יכולים לברוח עד מחר, אני דיי אתפלא אם באמת צה"ל ירדוף אחריהם.

ואתה מאשים כמובן...איך אפשר בלי

את ישראל... החיזבאללה? חס וחלילה, לראות דברים כפי שהם? מה פתאום?, קודם יש אג'נדה,אחר כך באות העובדות והמציאות...

לא רצית הסלמה? ../images/Emo12.gif

אזכיר, למי ששכח, את העובדות. 1. הפעם חיזבאללה התחילו. הם ביצעו פשיטה מעבר לגבול, חטפו והרגו מספר חיילים ישראליים. נעזוב את הסיבה או את העילה. 2. החיזבאללה הציב דרישה להחלפת שבויים. 3. ישראל דחתה דרישה זו, כי "לא מדברים עם טרוריסטים" או "לא ניכנע לטרור". ישראל סירבה לנהל משא ומתן על שחרור השבויים, ופתחה במתקפה רבתי על לבנון, כולל הרס תשתיות ופגיעה באזרחים. שים לב! אינני מחלק ציונים, ולא מוסיף פרשנות, אלא מציין את העובדות בלבד. 4. חיזבאללה הגיב על תקיפת שטח לבנון בירי קטיושות, והכריז שיגיב על תקיפת בירות בתקיפת חיפה. 5. אכן בירות הותקפה, ואכן הגיעו טילים גם לחיפה ולטבריה. מישהו רצה "להסלים להסלים להסלים". לא כך? אלו עובדות אינן נכונות?

שחכת כמה דברים:

- כפעולת הסחה, חיזבאללה ירה קטיושות ופצ"מרים לכל אורך הגזרה, הוא ירה ראשון, אנחנו מגיבים, (עכשיו לפחות יש התחלה של מדיניות, יש יותר מ"תגובה" או כניעה, יש יעד, יש שאיפה לשינוי מציאות, ובזה אני תמיד תומך). - הסיבה והעילה תמיד חשובות, אתה כדרך קבע מתעלם מהם. - ישראל כבר שיחררה אסירים על החטופים/גופות הקודמות, זה לא עובד, הנה זה קרה עוד פעם, מה הטעם?. זה אומר שאפשר לרצוח ישראלים בנהריה (סמיר קונטר), לחוטף והרוג חיילים בשטח הריבוני שלנו ואז שישראל תשחרר את אותו רוצח, מבחינתי ובטח מבחינת כל אדם עם מוסר בסיסי זה בלתי נסבל ולא מתקבל על הדעת. - ישראל פתחה במתקפה נגד החיזבאללה ובכל מקום שהוא נמצא, או יכול לנצל אתות לטובתו, מה לעשות, הוא נמצא בלבנון והוא מנצל הן את השכונות האזרחיות והן את התשתיות לטובתו, אז אנחנו פוגעים בהם, המטרה היא לא לבנון רבתי, החיזבאללה כמו החמאס גר בלב אוכלוסיה אזרחית, יורה מתוך אוכלוסיה אזרחית, שומר את התחמושת שלו בלב שכונות מגורים, אז אזרחים נפגעים, הם לא המטרה וזה בלתי נמנע, זה מטומטם מבחינתינו לתת להם לנצל את העובדה הזאת ולהפוך אותה למגבלה אותה הם ינצלו. - אני מאמין לנסראללה, אין ספק, הוא מבטיח ומקיים, אני לא מזלזל ביכולות של החיזבאללה, אני אכן רציתי ועדיין רוצה להסלים את הפעולות שלנו עד להכרעה, עד היעד עד שהוא קורה שהוא כלומר ריסוק החיזבאללה + הרחקתו מהגבול ופריסת צבא לבנון על הקו הבינלאומי.

גם את של החיזבאללה, כלומר שלך!

כרגיל סלקטיבי לחלוטין. קודם אג'נדה, אחר כך עובדות. זה היה ברור שגם כאן תגיד שישראל אשמה, מתי לא?
ברגע שתגיד שיש לישראל נקודה או שהיא אולי, חס חלילה צודקת זה סימן שאתה חולה או שקיבלת מכה חזקה בראש.

../images/Emo6.gif בוא נבדוק מי "קיבל מכה בראש" -

רצית הסלמה-הסלמה-הסלמה, וקיבלנו הסלמה-הסלמה-הסלמה. מה זה קשור ל"צודק" או לא צודק?
האמת, ההומור התפל שלך די משעמם

כי זה לא רלוונטי.

בואי נקבל שהחיזבאללה הם מנוולים, ושלא היתה כל הצדקה לתקיפה שלהם. כרגע מדובר לא על זה, אלא על המשך ההשתלשלות, על ההסלמה ועל ההגנה על ישובי הצפון. אני מנסה להסביר ל"חכם" שלך, שההחלטה להסלים-להסלים-להסלים, בלי קשר לכך אם היא נכונה או אינה נכונה, הביאה בחשבון שגם הצד השני יסלים. זה דיון טכני לחלוטין. כלומר, ההחלטה שלנו להפציץ את בירות הובילה ביודעין להפגזת חיפה, צפת וטבריה. רק ציינתי את זה כעובדה, בלי פרשנות.

MsUnderstood

New member
זה לא עוזר לנו שהם בורחים..

וזו גם לא המטרה של ישראל. כמו שקודמי כתב,המטרה היא לחסל את תשתית הטרור שיש שם.

אם כבר נהוג במחוזותינו לכרוך

יחדיו את חיזבאללה עם ארגוני הטרור הפלסטיניים, וגם לאור העובדה שהחיזבאללה תירצו את חטיפת החיילים - פעולה ראשונה בהיסטוריה היזומה על-ידיהם, שאינה מהווה תגובה ישירה לפעולות שלנו - ב"סולידריות עם הפלסטינים המותקפים", בפתיחת חזית שנייה באותה מלחמה, אזי המטרה של ישראל חייבת להיות אחרת לגמרי: הפסקת המלחמה נגד העם הפלסטיני, נטישת המדיניות הקולוניאלית, השתלבות נורמלית באזור ולא כאדונים אירופיים המזלזלים בנייטיבז.

MsUnderstood

New member
כל זה יפה ונחמד..

אבל כרגע זאת לא נראה לי המטרה שהממשלה הציבה לעצמה בכל מה שהולך בצפון ובעזה..

הממשלה אכן הציבה לעצמה מטרה שונה -

להרוס, לנפץ, לנתוץ, לפוצץ, להפציץ, להפגין כוח, להחזיר את יכולת ההרתעה, להראות מי כאן בעל הבית... רק לא לשחרר את החטופים. וכמובן לא למנוע את ירי הקטיושות.

הם הציבו יעד להגן על ישובי הצפון

בנושא הפלסטיני אני דיי חולק על אופן העבודה של צה"ל, על צורת המחשבה של הדרג המדיני ואופן הפעלת הכוח, יש הרבה מאוד גורמים ואלמנטים שיש להתחשב בהם.... אם זאת בחזית הצפונית הכללים הם שונים לגמרי, שכן ללבנון אין שום תביעה טריטוראלית על השטח, וכן חדירה של החיזבאללה לשטח ריבוני של ישראל שאושר על ידי האו"ם, להלן הקו הכחול, גם אם ממשלת לבנון ידעה או לא, יש פה הפרה ואקט של מלחמה, וישראל בצדק מוצאת את ממשלת לבנון כריבון אחראית על כמה מה שקורה בתוכה, ולכן הפגיעה הזו.

הפעם אתה הצלחת להפתיע אותי

ואני מתכוון לכותרת הודעתך. זה סוג של חוש הומור? זה נכון שלבנון הפרה, מבלי להתייחס לסיבה או לעילה, אבל עד כמה שזכור לי, הצד שלנו הוא זה שהחליט שלא מדברים עם טרוריסטים, ויזם בתגובה לחטיפה מלחמה רבתי, התלקחות כללית. לא כך? אז איך ההסלמה שיזמנו "הציבה יעד להגן על ישובי הצפון"?!
מבחינה הגיונית ועובדתית זה נראה בדיוק להיפך. הנחישות שלנו ללמד אותם לקח, לוותה ביודעין בסיכון ישובי הצפון. לא כך?

החיזבאללה יזם את החטיפה, הוא זה

שהחל לירות קטיושות ופצמ"רים על הצפון ביום הראשון. אנחנו הגענו למסקנה נכונה שנמאס לנו מזה שחודרים לנו לשטח, חוטפים חיילים, דורשים שיחרור של רוצחים וחוזר חלילה, כל זאת כאשר אנחנו על קו הגבול הבינלאומי. אז אנחנו יותר "ממגנים על ישובי הצפון" אלא משנים את חוקי המשחק, מרחיקים את החמאס מהדגר או מרסקים אותו ודורשים שצבא לבנון יתפרס שם במקומו, מה גם זה לא טוב? ממתי מדברים על רוצחים?, איזה לגטימיות צריך לתת להם?, בגלל גישה כזו עוד הפיגועים בניו יורק ולונדון יחשבו לגטימים, יבוא עוד איזה חכמולוג וינסה להתיימר לנסות להבין את בין לאדן וחבריו. בגלל דיעות כאלה אין גבולות בין טוב ורע.

יזם את החטיפה, אך לא את ההתלקחות

הכללית, לא את ה"להסלים להסלים להסלים". הם הגיבו בירי ביום הראשון, אחרי שאנחנו פתחנו במתקפה רבתי, בתגובה לחטיפה. חשבתי לתומי שתמיד עדיף להבין מאשר לא להבין. כל דבר. אבל, מן הסתם, זה לא מקובל על "אנשימרכז". אף אחד לא דיבר על "לגיטימיות". דיברו על "הגנה על ישובי הצפון". השאלה היא, אם הרס התשתיות בלבנון ישיג "הגנה" כזאת.

למעלה